Prøv vores nye app
Optakt: 2. etape af Giro d'Italia Women
07. juli 2024 23:55Foto: Sprint Cycling
af Christoffer Fischer

I et Giro d'Italia Women fyldt med stigninger ligner 2. etape af løbet en god chance for sprinterne, da kun en enkelt bakke ti kilometer fra mål bør kunne forstyrre den hurtige vej frem imod massespurt.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Dagens etape:

Fra Sirmione til Volta Mantovana

Dato: 8. juli

Antal kilometer: 110

Etapestart: 11.45

Etapeafgørelse: Ca. 14.20

TV-dækning: Se oversigten her

 

Første lyserøde førertrøje i dette års Giro d’Italia Women blev uddelt til Elisa Longo Borghini (Lidl-Trek), efter hun på 1. etapes enkeltstart akkurat var hurtigere end specialisten Grace Brown (FDJ-SUEZ). Dermed har den italienske klassementsstjerne også givet sig selv det bedst mulige udgangspunkt for også at stå i lyserødt, når løbet slutter på søndag d. 14. juli.

 

Fortsættelsen på 2. etape byder på den med afstand fladeste ruteprofil i løbet, men helt blottet for udfordringer er den nu ikke over sine 110 kilometer. De sidste knapt 40 kilometer skal køres på en rundstrækning omkring målbyen, som over de to omgange inkluderer to passager af en stigning.

 

Læs også
Oversigt: Disse ryttere stopper karrieren

 

Denne er dog i laveste kategori, 4, hvilket skyldes en længde på 1,2 kilometer og en gennemsnitlig stigningsprocent på 5,0. Sidste passage er imidlertid placeret kun ti kilometer fra målstregen, så nogle kan måske forsøge at forpurre den ventede massespurt. Arrangøren RCS Sport har dog kun givet etapen én ud af fem stjerner i sværhedsgrad.

 

 

Favoritterne

Det er ganske vist kun ét sekund, der adskiller Grace Brown fra æren af at køre i den lyserøde førertrøje, men denne rute indeholder ikke tilpas med angrebsterræn til et trøjekup. Det er ikke utænkeligt, at den garvede australier - eller andre - vil forsøge med fremstød hen over sidste passage af stigningen, men det burde blive samlet til massespurt. Dertil er bakken for let og nedkørslen ikke teknisk nok.

Annonce

 

I en sådan spurt kan Lotte Kopecky (Team SD Worx-Protime) blive svær at hamle op med. Det kan godt være, at hun nedtoner sine chancer på løbets bjergetaper, men her bør superstjernen have rigeligt med form og selvfølgelig hurtighed. I år har hun kørt mange spurter for den fraværende Lorena Wiebes, men hendes egen fart i denne opgave har bestemt ikke fejlet noget. Derudover kan hun få et af løbets bedste leadouts fra ryttere som Barbara Guarischi og Blanka Vas, der hver især selv kan begå sig i spurter.

 

I de seneste to udgaver af Giroen har Chiara Consonni (UAE Team ADQ) vundet den afsluttende massespurt, men da løbet i år slutter med en bjergetape, kan hun passende slå til her i stedet. Den 25-årige italiener ankommer da også med selvtillid efter foreløbigt tre sejre i år, heraf to i massespurter, og vandt senest sølv til det italienske mesterskab ved at vinde spurten bag soloudbryderen Longo Borghini. Holdet råder over endnu en lynhurtig sprinter i den tre år yngre Eleonora Camilla Gasparrini, men mon ikke Consonnis større Giro-erfaring gør hende til førstevalget.

 

Chiara Consonni (forrest) ligner bedste bud på italiensk hjemmebanesejr for anden dag i træk. Foto: Gaetan Flamme/sportpic_agency

 

Den mest profilerede sprinter i dette felt er vel egentligt Elisa Balsamo (Lidl-Trek), men den tidligere verdensmester ankommer til løbet i tvivlsom form efter en længere skadespause. Efter denne har hun kun nået at køre det italienske mesterskab på landevej, og selv om feltet var stærkt, var en sjetteplads ikke en afspejling af hendes vanlige spurtniveau. Har hun dog nået at genfinde form og timing, vil hun normalt have fart nok til at kunne vinde her.

 

Canyon//SRAM Racing vil køre spurterne for Maike van der Duin. Den 22-årige hollænder spurtede sig sidste år til to podieplaceringer i WorldTour-endagsløb og har fortsat takterne med topplaceringer i spurter på flere WorldTour-etaper. Sprintertalentet har endnu sin første sejr til gode, men endnu en placering i den absolutte top kan bestemt opnås her. Hun kan forvente støtte fra hurtige ryttere som Soraya Paladin og Agnieszka Skalniak-Sójka.

 

Arlenis Sierra (Movistar Team) er noget så sjældent som en cubansk cykelrytter i verdenseliten, hvor hun har skabt sig et navn som sprinter med hele 55 professionelle sejre. I år er det dog kun blevet til en triumf, men hun bør kunne spurte med om de absolutte topplaceringer, hvis hun rammer dagen.

 

Læs også
Medie: Outsider dropper OL med andet mål for øje

 

55 sejre er det blevet til i Arlenis Sierras karriere. Foto: Photo Gomez Sport / Sprint Cycling Agency

 

Det var ganske vist efter en taktisk brøler af dimensioner af SD Worx, men det ændrer ikke på, at Ruby Roseman-Gannon (Liv AlUla Jayco) i år har vundet en massespurt i WorldTour-løbet Tour of Britain. Ved adskillige andre lejligheder har den australske mester vist, at hun har masser af fart til at begå sig, og derfor kan der også være et topresultat at hente her. Holdet råder også over den hurtige Ingvild Gåskjenn, der dog især begår sig i lidt hårdere terræn.

 

Hvis ikke FDJ-SUEZ skal lancere Grace Brown i et optimistisk angreb på førertrøjen, så kan de i en spurt sætte deres lid til Vittoria Guazzini . Alene i år har italieneren vundet to løb på sin hurtighed på stregen, så hun er et glimrende bud på en topplacering i hjemlandets store etapeløb.

 

Nadia Quagliotto fra det baskiske hold Laboral Kutxa-Fundación Euskadi har i løbet af denne sæson vist sin hurtighed med seks top 10-placeringer i diverse spanske løb - blandt andet en tredjeplads tilbage i februar bag Balsamo og Sierra. Top 3 bliver svært at nå i et så stort løb som Giroen, men top 5 ville også være et flot resultat for italieneren og hendes hold.

Annonce

 

Tilbage i 2018 vandt Kathrin Schweinberger (CERATIZIT-WNT Pro Cycling Team) sin eneste massespurt i et mindre løb, men det var dog foran den senere superstjerne Demi Vollering, så mon ikke den tæller med. Selv om spurtsejre altså er udeblevet siden da, er hun bestemt hurtig på stregen, og hun har i år kørt sig på podiet i en massespurt vundet af Consonni.

 

Team dsm-firmenich PostNL har flere kort til en afslutning som denne, men det hurtigste kunne være Josie Nelson. Den 22-årige har et par top 5-placeringer fra massespurter i store løb i år, men er altså ikke en garanteret førstesprinter på holdet. Der kan nemlig være hjemmebanefordel til en af de to unge italienere Francesca Barale eller Eleonora Ciabocca, måske med førstnævnte som et marginalt bedre alternativ.

 

En rytter som Letizia Borghesi (EF Education-Cannondale) er for holdbar til ”bare” at være sprinter, men hurtigheden fejler ikke noget af den grund, og i år har hun kørt adskillige topresultater hjem i massespurter. Bedste resultat har dog været en femteplads, så top 10 er nok en mere realistisk målsætning i et felt som dette.

 

Tilbage i 2019 vandt Letizia Borghesi (til venstre) en Giro-etape, da Nadia Quagliotto jublede for tidligt. Foto: Flaviano Ossola

 

Human Powered Health har et udmærket bud på et topresultat her i Silvia Zanardi, der dog i år ikke har hentet helt så mange af disse som sidste år. Italienerens hurtighed kunne ikke desto mindre række til en top 10-placering i dette felt. Holdet har et muligt alternativ i schweiziske Linda Zanetti.

Annonce

 

Læs også
Dansker vinder polsk åbningsetape

 

Den alsidige Anouska Koster (Uno-X Mobility) ville nok have gavn af et lidt hårdere opløb, men den 30-årige hollænder er nu også hurtig på flad vej og ligner holdets bedste kort i en afslutning som denne, hvor en top 10-placering er mulig.

 

Med en fornem fjerdeplads på enkeltstarten kørte Lieke Nooijen (Team Visma | Lease a Bike) sig i den hvide ungdomstrøje, men hun har mere at byde på end tempokørsel. I sin unge karriere har den 22-årige hollænder nemlig én professionel sejr, som blev vundet i en massespurt, så her har hun mulighed for at vise sin hvide trøje frem med håbet om et top 10-resultat.

 

De hurtigste spurter i karrieren ligger muligvis bag 38-årige Sarah Roy (Cofidis Women Team), der i år indtil videre ikke har opnået helt de samme resultater som sidste år. Hun stikker dog stadig gerne næsen frem på afslutninger som denne, og derfor kan hun gøre sig forhåbninger om en top 10-placering.

 

OPDATERING: RCS Sport gav Lieke Nooijen en tur på podiet i den hvide ungdomstrøje med TV-interview og det hele - men har siden da tilsyneladende opdaget, at hollænderen fylder 23 år senere på måneden. Derfor er det ikke korrekt, at hun vil køre i den hvide trøje, der i stedet er overdraget til Antonia Niedermaier (Canyon//SRAM Racing).

Feltet.dks vinderbud

Feltet.dks bud på løbets/etapens vinder.
De to største rivaler til den store favorit og begge meget sandsynlige vindere.
Tre ryttere, der alle må tilskrives en betydelig chance for at vinde, og som minimum bør være i spil til en top 3-placering.
Fire ryttere, for hvem vinderchancen er reel, men begrænset. For en sejr skal meget flaske sig, men en top 5-placering er til gengæld sandsynlig.
Fem ryttere, for hvem en sejr må betragtes som usandsynlig, men som er gode bud på en top 10-placering.
Lotte Kopecky
Chiara Consonni, Elisa Balsamo
Maike van der Duin, Arlenis Sierra, Ruby Roseman-Gannon
Vittoria Guazzini, Nadia Quagliotto, Kathrin Schweinberger, Josie Nelson
Letizia Borghesi, Silvia Zanardi, Anouska Koster, Lieke Nooijen, Sarah Roy
INFO
Optakter
Nyheder
Giro d'Italia - Kvinder
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Onsdag den 24. juli 2024

Landevej
Norsk sejrherre fik indfriet særligt mål med dagens triumf
Landevej
Storhold skriver lang kontrakt med talent
Landevej
Johansen millisekunder fra triumf og førertrøje
Udstyr og test
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Landevej
Her er overblikket over alt cykling ved OL
Landevej
Dansker vinder polsk åbningsetape
Landevej
Norsk mester snyder favoritterne på belgisk kongeetape – Dansker bliver firer
Udstyr og test
ABUS sikrer kvaliteten i Italien
Landevej
Oversigt: Disse ryttere stopper karrieren

Annonce

INTERVIEW MTB
Eksklusivt interviewDansk MTB-stjerne ser frem til OL: Jeg har udviklet mig sindssyg meget
Landevej
Her er danskerne, der skal køre Tjekkiet Rundt
Landevej
Første Vuelta-hold udtaget
Landevej
Dødsfald har sat sig i kæmpetalent: Foretrækker at holde mig bagest i feltet

Annonce

Landevej
Få adgang til et annoncefrit Feltet.dk
Landevej
På én betingelse havde 41-årig legende fortsat et år mere
Landevej
”Nederlagene har givet ham mere styrke”
Landevej
UAE-sportsdirektør forklarer, hvorfor Pogacar ikke satser på Vueltaen
Landevej
Roglic afslører: Har brud på ryghvirvel
Udstyr og test
Test: Trek CarBack Radar Tail Light
Landevej
Italiener ramt af lastbil under træning

Tirsdag den 23. juli 2024

Landevej
Red Bull forlænger med belgisk profil

Annonce

Landevej
Pogacar afviser rygte
Landevej
Danskernes Tour-historie: Én udgik, da cykelskoene forsvandt
Landevej
Etapevinder vil gøre alt for at beholde førertrøjen på hård etape

Annonce

Landevej
Tidligere topsprinter vinder spansk endagsløb
Landevej
Stærk newzealænder tager både etapesejr og førertrøje i Belgien - Kron styrter i finalen
Landevej
Dansker leverer topplacering i Polen

Annonce

Landevej
Tourens bedste franskmand kørte uden cykelcomputer: Vil ikke gøre min cykel tungere
Landevej
Sjældent set: Tidsforskellene illustrerer Pogacars suverænitet
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Ny Garmin Edge 1050 med højttaler
Landevej
Fuglsang og Juul udligner Riis og Holm
Motion
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Landevej
Evenepoel har stort mål efter Tour-podie: Det er en realistisk drøm
Landevej
Kun tre sekunder adskiller Vingegaard og Pogacar efter 13.667 kilometer
Landevej
Her er Pogacars efterårsprogram
Landevej
Roglic er endnu ikke tilbage på landevejen – Vueltaen er i fare
Landevej
Tour-Tadej i tal: Pogacars vilde bedrifter
Landevej
Pogacar runder vild milepæl mens de danske stjerner falder tilbage
Landevej
Fuglsang ærgrer sig over manglende OL-udtagelse
Landevej
Vingegaard beholder Tour-rekord

Mandag den 22. juli 2024

Landevej
Disse ryttere var mest i udbrud i årets Tour de France
Landevej
Belgisk kæmpetalent vinder sit tredje etapeløb i træk
Landevej
Pogacar skipper OL
Landevej
Belgisk sprinter tager overbevisende sejr - Kron i bjergtrøjen
Landevej
Medie: Alpecin må slippe kæmpetalent
Landevej
Tour de France-stjerneskud forlænger kontrakt
Landevej
Pogacar om rekorder: Det interesserer mig ikke
Landevej
Movistar-kaptajn har fået blod på tanden: Jeg vil vinde Vueltaen
Landevej
WorldTour-stjerner og danmarksmesteren: Brølstærkt landshold til Danmark Rundt
Landevej
Carapaz kom på podiet i Nice: Stolt over at bringe trøjen hjem
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFlyvende belgier sværger Remco og Wout troskab: Det er en ære
Landevej
Skuffet Van der Poel ser tilbage: Jeg har ikke været tæt på
Landevej
”Jeg måtte bare takke gud” - Ekstatisk sprinterstjerne holdt tårerne inde
Landevej
Historisk overblik: Sådan har danskerne klaret sig i Touren
Landevej
Stolt Van Aert lovpriser Vingegaard: Han er en mester
Landevej
Journalist: Ineos gør 29-årig historisk
Landevej
Total dominans: Så mange penge scorede Pogacar og UAE
Landevej
Stor oversigt: De varmeste transferrygter
Landevej
Evenepoel forklarer, hvorfor han og Pogacar ”kommer godt ud af det med hinanden”
Landevej
Fire danskere til start i Ethias-Tour de Wallonie

Søndag den 21. juli 2024

Landevej
Vingegaard afslører løbsprogram efter Tour de France
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewCort evaluerer på ”blandet” Tour de France
Landevej
Van Aert kritiserer: Nedkørslerne var forræderiske
Landevej
Pogacar om tredje Tour-sejr: I år gik alting perfekt
Landevej
Pogacar tager også sidste stik foran Vingegaard i sin tredje Tour-sejr
Landevej
Sådan kronede Pogacar Touren med sjette etapesejr
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewTrods corona: Mørkøv melder stærkt ud om OL
Landevej
Magtdemonstration: Hollandsk stjerne fuldender dominans
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewChris Juul har færdiggjort sin syvende Tour: De ville nok have givet deres højre ben for det
Landevej
Mørkøv bekræfter: Cavendish stopper karrieren
Landevej
Emma Norsgaard viser storform før OL
Landevej
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Landevej
Vingegaard frygter ikke Evenepoel, men ”man kan tabe meget tid på den her rute”
Landevej
Optakt: 21. etape af Tour de France
Landevej
Starttiderne på 21. etape af Touren
Landevej
Dansker slutter på podiet i Østrig
Landevej
Deltag i efterårsmanagerspillet - Præmier til top 50
Landevej
Fuglsang styrter før sidste etape i Touren
VIS FLERE

Annonce