\n\t \t\t\t\t
Annonce<\/p>\n\t \t\t\t\t\n\t\t\t\t\t\t
<\/div>\n\t\t\t\t\t\t
Favoritterne
Det ville være synd at sige, at der blev skabt stor udskilning på 1. etapes ellers lange sidste stigning, hvorfor det med en enkelt undtagelse var et samlet sprinterfelt, der nåede frem til spurten. Denne 2. etape kan dog vise sig mere krævende, da indledningen med en svær stigning kan sende et farligere udbrud afsted, hvad i sig selv kan gøre etapen hårdere.
Derudover er de to stigninger på etapens sidste 35 kilometer stejlere end 1. etapes sidste stigning, men dog langt kortere. Til gengæld må der forventes drabelig positionskamp ind på grussektionen, der begynder med lige under 20 kilometer til mål, og som ganske vist er overvejende flad, men på smal vej.
Dermed kan tempoet, alene af positionhensyn, være skruet i vejret på sidste stigning, der skal passeres kun fem kilometer før grusvejen. Så selv om selve etapeafslutningen ikke er hård, kan indløbet koste deltagelsen i feltet for flere sprintere end på 1. etape. Jeg forventer en spurt, men flere af sprinterne nævnt forneden kan miste kontakt til feltet, hvis finalen køres i opskruet tempo.
I sit sejrsinterview meldte Alexander Kristoff (Uno-X Mobility) om god form efter Touren og et håb om også at vinde denne etape. Da hans hold imponerede i den vigtige positionskamp, og generelt har et stærkt kollektiv, er der god chance for, at de kan holde deres stjerne fremme igen på 2. etape. Han vil ikke selv kunne matche eventuelle angreb, men burde være blandt de bedste på grusvejen og dermed kunne holde sig til inden en spurt imod sprintere, han nu allerede har slået én gang, over en halv cykellængde foran andenpladsen.
En holdbar sprinter som Emilien Jeannière (TotalEnergies) må håbe på en etape i højt tempo, som potentielt kan svække konkurrenterne mere end han. Selv på den rolige 1. etape fik han dog spurtet sig frem til en fjerdeplads, hvor han endda manglede plads inde ved barriererne og i frustration slækkede trådet, så tredjepladsen glippede. Med samme fart og positionering kan en sejr være mulig. Dries Van Gestel er en brugbar suppleant.
Emilien Jeannière følte sig blokeret på 1. etape, så han jagter revanche. Foto: Getty
Målfotoet røber Milan Fretin (Cofidis) som ikke bare 2’er på 1. etape, men også klart foran de nærmeste forfølgere. Han åbnede ellers sin spurt fra en position lidt bag Kristoff, så i selve spurten har belgieren været en af de allerhurtigste. Med samme fart og måske en lidt bedre position kan en sejr opnås. Skulle Fretin ikke nå frem til spurten, kan Axel Mariault måske tage over.
En så hurtig rytter som Tobias Lund Andresen (Team dsm-firmenich PostNL) kan ikke være tilfreds med sin 14. plads på 1. etape, hvor hans positionering kiksede efter et fejlslagent leadout. Det er ikke sikkert, at han kan forvente bedre støtte på en potentielt sværere 2. etape, da Kevin Vermaerke også har et klassement at koncentrere sig om, og i øvrigt ikke er uden egne muligheder i en spurt i et reduceret felt. Skulle danskeren finde en bedre position, burde han dog være blandt feltets hurtigste, og det kan række til at spurte med om sejren.
Med en fornem spurt fik Tom Van Asbroeck (Israel-Premier Tech) hentet en tredjeplads på den rolige 1. etape, men med sin store erfaring fra endagsløb kan han stå endnu stærkere til denne etape. Han burde i hvert fald komme godt ud ad positionskampen, og så har han en fart, der allerede på 1. etape rakte langt i dette felt. Mads Würtz Schmidt bør også have muligheder i denne type finale.
Jenthe Biermans (Arkéa-B&B Hotels) fik med en femteplads på 1. etape hverken skuffet eller overgået enhver forventning. Hans leadout manglede timing, og han fik et mindre svaj i spurten, så der er håb for, at marginalerne denne gang er med ham, så top 3 kan opnås. Eksploderer etapen, er Vincenzo Albanese et mere holdbart alternativ.
Der er plads til forbedring for en hurtig rytter som Jenthe Biermans. Foto: A.S.O. / Oman Cycling Association / Thomas Maheux
En særdeles hurtig rytter, der ikke burde have problemer i et ophøjet tempo, vil være Magnus Cort (Uno-X Mobility). På 1. etape agerede han loyal leadout-rytter for Kristoff, men det var dog også værd at bemærke, at han spurtede med i en bonusspurt forinden. Dermed virker danskeren ikke blot klar til at tage over, hvis nu Kristoff skulle være sat af, men hans klassementsambitioner kan måske endda tillade, at de kører hver deres spurt.
En sjetteplads på 1. etape til Max Kanter (Astana Qazaqstan Team) var godkendt i et sprinterfelt, hvor det trods alt ville være en overraskelse, hvis han ligefrem vandt. Top 5 eller endda top 3 er dog inden for rækkevidde. Bliver etapen for hård for tyskeren, er Samuele Battistella en holdbar erstatning.
På en dag hvor langt størstedelen af feltet kom samlet til mål, svækkede det chancerne for Lionel Taminiaux, at leadout-rytteren Jacobo Guarnieri var langt efter. I sidste ende spurtede Taminiaux end ikke, men mon ikke han gør et forsøg på 2. etape, også hvis han må klare sig uden leadout. Farten kunne i hvert fald række til top 5. Jenno Berckmoes er et godt bud i en mere reduceret gruppe.
En 13. plads i dette sprinterfelt lyder ikke af meget, men på 1. etape spurtede Luca Colnaghi (VF Group-Bardiani CSF -Faizanè) så indædt fra en håbløs position, at han alligevel skal levnes en chance. Med sin optimistiske spurt gik han nemlig forbi adskillige ryttere og skød en fart, der fra en bedre position kan indbringe en langt bedre placering. Filippo Fiorelli er alternativet.
En ottendeplads i en flad spurt som på 1. etape var mere end godkendt for Fabio Christen (Q36.5 Pro Cycling Team), der gerne henter sine bedste resultater i vanskeligere terræn. Derfor skal en top 5-placering her sandsynligvis hentes efter en hårdt kørt etape, men farten på flad vej fejler altså heller ikke noget. Christen er dog heller ikke så seriøst et vinderbud, at angreb fra en Gianluca Brambilla kan udelukkes.
10. pladsen til Matyáš Kopecký var godkendt for det lavest rangerede ProTeam, Team Novo Nordisk, men lige i den 21-årige tjekke har de en rytter, der kan gøre det endnu bedre. Hans chancer herfor øges dog af en hårdt kørt etape, men top 5 er ikke en umulighed.
Set med danske briller var det et interessant signal fra Team Jayco AlUla, at Anders Foldager spurtede med på 1. etape i stedet for Davide De Pretto. De vil begge have øgede chancer i en spurt, hvis løbet gøres hårdt, og hvis arbejdsfordelingen er uændret, er en dansk top 10 eller måske top 5 mulig.
1. etape var ingen stor dag for de mere rendyrkede sprintere på Bingoal WB, og hvis de igen svigter på 2. etape, kan den alsidige Luca Van Boven i stedet køre finale. Her vil han stå med udmærkede muligheder, da han for det første er holdbar, men bestemt også hurtig. Top 5 ville dog kræve en større udskilning. På en nemmere dag må Louis Blouwe kunne forbedre 1. etapes 18. plads.
Ellers ambitiøse Tudor Pro Cycling Team fik så lidt ud af 1. etape, at jeg igen levner en chance til Alexander Kamp, selv om han ikke spurtede med. Skulle der ske en vis udskilning, kunne han dog meget vel gøre forsøget, da han er hurtig på stregen og må forventes at sidde med. I en reduceret gruppe kan han nå top 5, men det kan også ende med, at han slet ikke spurter.