1. etape af Renewi Tour 2024 er en hel etape p\u00e5 samme rundstr\u00e6kning, der skal k\u00f8res tre gange. Da hver rundstr\u00e6kning indeholder tre kategoriserede stigninger, kommer totalen for etapen op p\u00e5 ni. De tre stigninger er ikke decideret kr\u00e6vende hver for sig, da de alle er 1-2 kilometer lange og i gennemsnit stiger med 4-6 procent.<\/p>","
Sidste passage af sidste kategoriserede stigning er med sm\u00e5 25 kilometer fra m\u00e5l, men herfra venter stadig en h\u00e5ndfuld kontrabakker. Opl\u00f8bet stiger let p\u00e5 de sidste omtrent 700 meter, med en 2-4 procent.<\/p>","
Formelt set er dette den ene af l\u00f8bets to kuperede etaper, og den er da ogs\u00e5 m\u00e6rkbart h\u00e5rdere end de indiskutabelt flade etaper, som l\u00f8bet ogs\u00e5 indeholder. Alligevel er dette ikke ligefrem en ardennerklassiker i miniatureudgave, for dertil er stigningerne ganske enkelt for lette i b\u00e5de l\u00e6ngde og stejlhed. Derfor kunne der meget vel v\u00e6re en stor andel af de nogenlunde holdbare sprintere, der kan ende med at k\u00f8re om sejren, da hver enkelt stigning i sig selv ikke b\u00f8r si dem fra.<\/p>","
Omvendt er ni stigninger - og mange flere mindre bakker - ogs\u00e5 ganske mange p\u00e5 under 170 kilometer, s\u00e5 tr\u00e6theden kan ophobe sig, og s\u00e5 kan sprinterne alligevel falde fra. Det vil under alle omst\u00e6ndigheder v\u00e6re sv\u00e6rt for de enkelte hold at sidde med fuldt mandskab og dermed v\u00e6re i total kontrol, hvorfor diverse angreb godt kan ende med at snyde de tilbagev\u00e6rende sprintere. Det er alts\u00e5 ikke givet, at etapen ender i en spurt, som dog ligner det mest sandsynlige scenarie.<\/p>
\n\t \t\t\t\t
Annonce<\/p>\n\t \t\t\t\t\n\t\t\t\t\t\t
<\/div>\n\t\t\t\t\t\t
Med to etapesejre i Polen Rundt slog Olav Kooij (Team Visma | Lease a Bike) det igen fast, at han er en af sportens hurtigste sprintere, hvad jo i sig selv gør ham til vinderkandidat her. Tidligere på året vandt han også en stigende spurt i Paris-Nice foran Mads Pedersen, så denne finale kan også passe ham godt, da han også er ganske holdbar. Her vil han endda råde over et bedre leadout end i Polen Rundt, så en sejr er så absolut mulig for sprinterkometen.
En supersprinter som Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) har mange flotte klassikerresultater, da han også er holdbar. Derfor har han en god chance for at komme frem til en spurt her, hvor han alle dage vil være vinderkandidat, ikke mindst på et stigende opløb. Der findes dog et vist tvivlsspørgsmål i, at han ikke har kørt løb siden Tour de France. Omvendt er han omgivet af et fremragende leadout anført af Mathieu van der Poel, der vil kunne køre egen spurt i en mindre gruppe uden Philipsen.
Efter kæmpesuccesen i Tour de France bliver det spændende at se, om Biniam Girmay (Intermarché-Wanty) kan fortsætte samme takter. Selv inden jubel-Touren havde han været et oplagt bud, da han har gode chancer for at overleve og er særligt farlig på et stigende opløb, men i Touren var han på et nyt niveau. Er han igen helt deroppe, kan han vinde. Skulle han være faldet fra, kan Mike Teunissen eller måske Laurenz Rex give det et skud.
Hele tre etapesejre vandt Biniam Girmay i sommerens Tour de France. Foto: Sirotti
Det gik lidt op og ned med holdbarheden hos Jonathan Milan (Lidl-Trek) i det netop kørte Deutschland Tour, men han fik demonstreret sig fantastiske hurtighed med to etapesejre. Da det er lidt tvivlsomt, at han vil kunne klare antallet af stigninger her, er han ikke absolut topfavorit, heller ikke på det stigende opløb, men kommer han frem til spurt, kan han ende med at vinde. I en mere eksklusiv gruppe kan Jasper Stuyven køre sin egen spurt.
Blandt de hurtigste sprintere er Tim Merlier (Soudal Quick-Step) en af de mest udsatte, hvis tempoet bliver højt på stigningerne, og det gør ham til lidt af en joker. Han er dog ikke uden holdbarhed og kan meget vel komme med hjem, men selv her vil det stigende opløb ikke være en fordel imod så stærkt et sprinterfelt. En sejr er ikke umulig for en af verdens bedste sprintere, men der kommer bedre etaper til ham.
At Arnaud De Lie (Lotto Dstny) er mere end bare en sprinter, så man med al tydelighed, da han angreb i Bretagne Classic i stedet for at vente på en spurt. Det siger også noget om, at han af alle sprinterne måske er den allerstærkeste på bakkerne, og dét kan forsøge at vende til sin fordel ved at bidrage til at højt tempo på dem. Imod dette stjernefelt vil hans fart have svært ved at række til sejr, selv på et stigende opløb, men hvis han er kommet af med de værste konkurrenter, er intet umuligt.
Dylan Groenewegen (Team Jayco AlUla) har øvet sig på det med holdbarheden i de senere år, og derfor kunne han muligvis godt spurte med om sejren her. Med den øgede holdbarhed følger også evner på stigende opløb, og hans enlige Tour-etapesejr i år var netop med en svag hældning på vejen. Kommer han med til spurt, har han en god chance, men i så stærkt et felt er top 3 et godkendt resultat.
Dylan Groenewegen (th.) vandt i år en enkelt Tour-etape på et lignende opløb. Foto: ASO/Billy Ceusters
Niveauet svinger hos Phil Bauhaus (Bahrain-Victorious), men hans største sejr i år har været på et stigende opløb i Tirreno-Adriatico, så på papiret har han evnerne til begå sig. Problemet er så, at han svinger så meget, at han både kan falde fra inden spurten og kan være uden tilstrækkelig fart, men hvis alt skulle spille, er han top 5-bejler her.
Først på sin 61. løbsdag i år lykkedes det Arnaud Démare (Arkéa-B&B Hotels) at komme først over stregen på sidste etape af det netop overståede Tour Poitou. Dermed er der ikke bare hul på bylden, men han kan med rette også gøre sig forhåbninger her, da den forløsende sejr netop var på et stigende opløb. Han er ikke så pålidelig på bakker, som han tidligere har været, så han risikerer at falde fra, men i en spurt er top 5 ikke umuligt.
Axel Zingle (Cofidis) er jo egentligt ikke sprinter i klassisk forstand, men særligt i stigende opløb har han alligevel en fart, der har indbragt ham en stor del af karrierens bedste resultater. Imod så stærk modstand som her skal han håbe på, at de hurtigste sprintere falder fra forinden, men i netop dette opløb er top 10 eller måske top 5 inden for rækkevidde.
Hvis Matteo Trentin (Tudor Pro Cycling Team) skal have en rimelig chance i dette felt, skal han helst af med nogle tungere konkurrenter, som ikke klarer bakker lige så godt som han. Uanset hvad er det stigende opløb en god mulighed for veteranen, der ikke længere vinder regulære massespurter, men dog ikke helt kan afskrives på en etape som denne. Top 5 ville dog være et flot resultat her.
I maj satte Sam Bennett (Decathlon AG2R La Mondiale Team) sig tungt på 4 Jours de Dunkerque med fire etapesejre og samlet sejr, hvoraf sejren på kongeetapen var den mest imponerende. Dermed viste han både noget af sin gamle fart og evner på bakker, og kan han finde begge dele frem igen, har han en chance her. Han er ikke desto mindre udsat på stigningerne, men han kan ikke afskrives til top 10, måske endda top 5.
I dette selskab er 22-årige Paul Penhoët (Groupama-FDJ) stadig et ubeskrevet blad og kan i så stærkt selskab ende med at blive fundet for let. Denne etape er dog en god mulighed for ham, da han i højere grad end flere andre sprintere bør kunne overleve bakkerne, og så er et stigende opløb også kun en fordel for ham. Derfor er top 10 muligt selv i dette felt.
Tour de France var en påmindelse om, at Fernando Gaviria (Movistar Team) stadig har fart i stængerne, da han spurtede sig til to top 3-placeringer, heraf én på et let stigende opløb. Han er ikke ligefrem pålidelig, når terrænet bliver hårdt, og er måske kun med i løbet for de helt flade sprinterdyster, men det er ikke umuligt, at han kan sidde med her. I så fald er top 10 eller endda top 5 muligt.
Efter en flot indsats i hjemlandets Deutschland Tour skal Max Kanter (Astana Qazaqstan Team) levnes en chance, da han her både var robust på stigninger og havde høj fart i spurterne. Han er sårbar, hvis der bliver gået til den på bakkerne, men i sin nuværende form kan han muligvis overleve og spurte med om top 10 eller endda top 5.