Prøv vores nye app
Optakt: 1. etape af Giro d'Italia Women
07. juli 2024 07:00Foto: Trek-Segafredo
af Christoffer Fischer

Den første lyserøde førertrøje i dette års Giro d'Italia Women skal uddeles til en tempostærk rytter, der kan mestre 1. etapes overvejende flade enkeltstart i Brescias gader.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Dagens etape:

Fra Brescia til Brescia

Dato: 7. juli

Antal kilometer: 15,7

Etapestart: 11.35 (første rytter)

Etapeafgørelse: Ca. 14.25 (sidste rytter)

TV-dækning: Se oversigten her

 

De mange profiler med klassementsambitioner i dette års Giro d’Italia skal præstere fra første færd, idet løbets 1. etape er en 15,7 kilometer lang enkeltstart, hvor de tempostærke allerede kan tage tid på temposvage konkurrenter. Derudover er der selvfølgelig en lyserød førertrøje, der skal uddeles til dagens vinder.

 

De 15,7 kilometers enkeltstart er med start og mål i storbyen Brescia med en enkelt mellemtid efter 6,8 kilometer. Den køres på overvejende flade veje inde i selve byen, men byder dog også på en bakke op til byens slot efter en 12 kilometer, som er på 900 meter med en gennemsnitlig stigningsprocent på 4,7. Med undtagelse af nedkørslen herfra og en række rundkørsler er ruten ikke voldsomt teknisk, idet meget af den foregår frem og tilbage på samme, brede vej. I arrangøren RCS Sports system med at give stjerner efter sværhedsgrad/betydning har etapen fået tre ud ad de fem mulige.

 

Læs også
Oversigt: Disse ryttere stopper karrieren

 

 

Favoritterne

Det er ikke til at se uden om en vaskeægte enkeltstartsspecialist som Grace Brown (FDJ-SUEZ) på en overvejende flad rute som denne, selv om hun nu også kommer til at køre stærkt over bakken. I de sidste to år har hun kun været få sekunder fra at vinde VM-guld i disciplinen og vandt eksempelvis også den pandekageflade Tour of Scandinavia-enkeltstart ved Herning på en lignende distance. I denne sæson, der er hendes sidste som professionel, kan hun med en lyserød førertrøje sætte et endnu flottere punktum på karrieren efter også at have vundet Liège-Bastogne-Liège i foråret.

 

Superstjernen Lotte Kopecky (Team SD Worx-Protime) har selv talt sine chancer i løbets bjerge ned, da hun har haft OL som fokus i træningen i år, men tempokørslen kan ikke fejle noget. For nylig blev hun belgisk mester i disciplinen for sjette gang i træk imod lettere modstand end her, men på den afsluttende enkeltstart i sidste års Tour de France overgik hun akkurat Grace Brown. Hendes OL-udtagelse på tværs af discipliner tæller også enkeltstarten, så hun må helt bestemt at have trænet på tempocyklen i sin store OL-sæson.

Annonce

 

Brodie Chapman (Lidl-Trek) har faktisk aldrig vundet en tidskørsel, men alene i år har hun hentet hele tre andenpladser og så lige en syvendeplads på bjergenkeltstarten i Tour de Suisse. Dermed har hun hævet sit niveau i kampen mod uret alene i forhold til sidste år, men det kunne godt ende med endnu en topplacering frem for den forjættede sejr.

 

På sine seneste seks enkeltstarter har Elisa Longo Borghini (Lidl-Trek) ikke været uden for top 5, hvilket vidner om hendes tårnhøje bundniveau i disciplinen, hvor hun er syvdobbelt italiensk mester. Bortset fra de italienske mesterskaber plejer hun ikke at vinde, men hun har ofte været tæt på at slå de ypperste specialister. Hvis alt klapper, er det derfor ikke utænkeligt, at hun ligefrem kan vinde her.

 

Det tempostærke Lidl-Trek har flere vinderkandidater. Foto: Lidl-Trek

 

Dette års italienske mester i enkeltstart blev Vittoria Guazzini (FDJ-SUEZ), efter Longo Borghini blev tildelt en tidsstraf. Forinden var Guazzini dog kun blevet slået med under et sekund, og hun har også en fjerdeplads fra VM 2022 som bevis på sine sublime tempoevner. Året efter blev hun dog kun nummer 32, ligesom hun til EM blev nummer 20, så niveauet er svingende. Men rammer den 23-årige italiener dagen, kan hun køre med om sejren.

 

Med sin klejne statur skulle man tro, at Juliette Labous især skulle vinde tid i bjergene, men hun er også en sublim temporytter, uanset ruteprofilen. At ligefrem vinde bliver ikke let, men der er dog tale om rytter, der sidste år blev nummer fem til VM og nummer seks på den afsluttende enkeltstart i Touren. I forhold til de mere robuste specialister kan hun vinde tid på bakken, så et topresultat er højst sandsynligt.

 

Med en 11. plads til VM i enkeltstart blev Antonia Niedermaier (Canyon//SRAM Racing) verdensmester i U23-kategorien og har senest bekræftet sit talent med en femteplads i samme disciplin i Tour de Suisse, dog på en bjergrute. Dermed har hun både evner som temporytter og hen over bakken, hvorfor hun her må drømme om at køre sig i ungdomstrøjen.

 

Læs også
Medie: Outsider dropper OL med andet mål for øje

 

Regnbuestriberne er bevis på Antonia Niedermaiers VM-guld i U23-kategorien. Foto: Tour de l'Avenir Femmes

 

Kim Cadzow (EF Education-Cannondale) kan kickstarte et godt klassement med en af de stærke enkeltstarter, hun også har i sine talentfulde ben. Det er ikke mange tidskørsler, hun har nået i karrieren, men ottendepladsen i Tour of Scandinavia sidste år blev overgået af en tredjeplads i Tour de Suisse. Dette var ganske vist en hård bjergenkeltstart, men også på den flade indledning var hun blandt de hurtigste, og det kan hun også håbe på at være her.

 

I løbet af sin karriere har Lucinda Brand (Lidl-Trek) kørt masser af strålende enkeltstarter, men det har haltet en smule i år. Her er hun nemlig blevet nummer fem til de hollandske mesterskaber, inden hun i LOTTO Thüringen Ladies Tour måtte nøjes med en 14. plads, selv om hun var i glimrende form. Disse resultater har været under hendes standard fra 2023, hvor hun trampede sig til sin første sejr i disciplinen, men genfinder hun de takter, kan hun hente et topresultat her.

 

Kun 22-årige Lieke Nooijen kunne godt ligne en kommende enkeltstartsspecialist, efter hun i år har gjort store fremskridt i disciplinen. I hvert fald vandt hun sølv til mesterskaberne i kvindecyklings dominerende nation, Holland, og blev tidligere på året 3’er på en flad enkeltstart, hvor vinderen var en stjerne som Ellen van Dijk. Derfor bliver det spændende, hvad talentet kan drive det til her, hvor en ungdomstrøje kan være inden for rækkevidde.

Annonce

 

Efter to års orlov er Ruth Edwards (Human Powered Health) tilbage på WorldTouren, men har ikke ligget på den lade side og har netop vundet det store etapeløb LOTTO Thüringen Ladies Tour. Undervejs blev hun nummer fire på løbets enkeltstart, og samme placering fik hun til de nationale mesterskaber i en så tempostærk nation som USA. Formen fejler i hvert fald ikke noget, og så kan profilen også fyre en god enkeltstart af her.

 

Et eventuelt klassement til Cédrine Kerbaol kan grundlægges allerede på 1. etape, hvor hun med sine tempoevner kan vinde tid på mange af sine konkurrenter. Selv om hun også kan sidde med i bjerge, er hun lidt af en specialist imod uret, blandt andet med et fransk mesterskab sidste år. I år blev det i stedet til en sølvmedalje, men hun har altså fortsat de fine tempotakter, hvad hun også bør gøre her.

 

Endnu en italiener på FDJ-SUEZ, Alessia Vigilia, kan drømme om en god præstation i hjemmebaneløbet, efter hun på lidt over et år har trådt sig til fire top 5-placeringer på enkeltstarter, der alle var på lignende distancer. Den seneste var en femteplads til det italienske mesterskab, hvilket vidner om, at hun ikke er en vinderkandidat her, men top 10 eller måske endda endnu en top 5-placering kan være et mål.

 

Agnieszka Skalniak-Sójka (Canyon//SRAM Racing) må leve med et lidt negativt klingende prædikat som svingende temporytter og er nok også bedst til helt korte prologer. På længere distancer kniber det mere med topresultaterne, men indimellem er der også her hul igennem til benene, og det har blandt andet indbragt en syvendeplads til sidste års VM. Derfor kan det ikke afskrives, at hun her kører et topresultat hjem.

 

Efter to vundne U23-europamesterskabstitler i enkeltstart har nu 24-årige Hannah Ludwig (Cofidis Women Team) endnu ikke indfriet dette potentiale, men er stadigvæk en dygtig temporytter. I år har tyskeren tre top 10-placeringer i kampen mod uret, og endnu et af disse kunne være et realistisk mål her.

Annonce

Feltet.dks vinderbud

Feltet.dks bud på løbets/etapens vinder.
De to største rivaler til den store favorit og begge meget sandsynlige vindere.
Tre ryttere, der alle må tilskrives en betydelig chance for at vinde, og som minimum bør være i spil til en top 3-placering.
Fire ryttere, for hvem vinderchancen er reel, men begrænset. For en sejr skal meget flaske sig, men en top 5-placering er til gengæld sandsynlig.
Fem ryttere, for hvem en sejr må betragtes som usandsynlig, men som er gode bud på en top 10-placering.
Grace Brown
Lotte Kopecky, Brodie Chapman
Elisa Longo Borghini, Vittoria Guazzini, Juliette Labous
Antonia Niedermaier, Kim Cadzow, Lucinda Brand, Lieke Nooijen
Ruth Edwards, Cédrine Kerbaol, Alessia Vigilia, Agnieszka Skalniak-Sójka, Hannah Ludwig
INFO
Optakter
Nyheder
Giro d'Italia - Kvinder
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Onsdag den 24. juli 2024

Landevej
Norsk sejrherre fik indfriet særligt mål med dagens triumf
Landevej
Storhold skriver lang kontrakt med talent
Landevej
Johansen millisekunder fra triumf og førertrøje
Udstyr og test
Stor konkurrence: Vind Cannondale-cykel til 22.000 kr
Landevej
Her er overblikket over alt cykling ved OL
Landevej
Dansker vinder polsk åbningsetape
Landevej
Norsk mester snyder favoritterne på belgisk kongeetape – Dansker bliver firer
Udstyr og test
ABUS sikrer kvaliteten i Italien
Landevej
Oversigt: Disse ryttere stopper karrieren

Annonce

INTERVIEW MTB
Eksklusivt interviewDansk MTB-stjerne ser frem til OL: Jeg har udviklet mig sindssyg meget
Landevej
Her er danskerne, der skal køre Tjekkiet Rundt
Landevej
Første Vuelta-hold udtaget
Landevej
Dødsfald har sat sig i kæmpetalent: Foretrækker at holde mig bagest i feltet

Annonce

Landevej
Få adgang til et annoncefrit Feltet.dk
Landevej
På én betingelse havde 41-årig legende fortsat et år mere
Landevej
”Nederlagene har givet ham mere styrke”
Landevej
UAE-sportsdirektør forklarer, hvorfor Pogacar ikke satser på Vueltaen
Landevej
Roglic afslører: Har brud på ryghvirvel
Udstyr og test
Test: Trek CarBack Radar Tail Light
Landevej
Italiener ramt af lastbil under træning

Tirsdag den 23. juli 2024

Landevej
Red Bull forlænger med belgisk profil

Annonce

Landevej
Pogacar afviser rygte
Landevej
Danskernes Tour-historie: Én udgik, da cykelskoene forsvandt
Landevej
Etapevinder vil gøre alt for at beholde førertrøjen på hård etape

Annonce

Landevej
Tidligere topsprinter vinder spansk endagsløb
Landevej
Stærk newzealænder tager både etapesejr og førertrøje i Belgien - Kron styrter i finalen
Landevej
Dansker leverer topplacering i Polen

Annonce

Landevej
Tourens bedste franskmand kørte uden cykelcomputer: Vil ikke gøre min cykel tungere
Landevej
Sjældent set: Tidsforskellene illustrerer Pogacars suverænitet
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Ny Garmin Edge 1050 med højttaler
Landevej
Fuglsang og Juul udligner Riis og Holm
Motion
Cypern: Det oversete paradis for cykelryttere
Landevej
Evenepoel har stort mål efter Tour-podie: Det er en realistisk drøm
Landevej
Kun tre sekunder adskiller Vingegaard og Pogacar efter 13.667 kilometer
Landevej
Her er Pogacars efterårsprogram
Landevej
Roglic er endnu ikke tilbage på landevejen – Vueltaen er i fare
Landevej
Tour-Tadej i tal: Pogacars vilde bedrifter
Landevej
Pogacar runder vild milepæl mens de danske stjerner falder tilbage
Landevej
Fuglsang ærgrer sig over manglende OL-udtagelse
Landevej
Vingegaard beholder Tour-rekord

Mandag den 22. juli 2024

Landevej
Disse ryttere var mest i udbrud i årets Tour de France
Landevej
Belgisk kæmpetalent vinder sit tredje etapeløb i træk
Landevej
Pogacar skipper OL
Landevej
Belgisk sprinter tager overbevisende sejr - Kron i bjergtrøjen
Landevej
Medie: Alpecin må slippe kæmpetalent
Landevej
Tour de France-stjerneskud forlænger kontrakt
Landevej
Pogacar om rekorder: Det interesserer mig ikke
Landevej
Movistar-kaptajn har fået blod på tanden: Jeg vil vinde Vueltaen
Landevej
WorldTour-stjerner og danmarksmesteren: Brølstærkt landshold til Danmark Rundt
Landevej
Carapaz kom på podiet i Nice: Stolt over at bringe trøjen hjem
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFlyvende belgier sværger Remco og Wout troskab: Det er en ære
Landevej
Skuffet Van der Poel ser tilbage: Jeg har ikke været tæt på
Landevej
”Jeg måtte bare takke gud” - Ekstatisk sprinterstjerne holdt tårerne inde
Landevej
Historisk overblik: Sådan har danskerne klaret sig i Touren
Landevej
Stolt Van Aert lovpriser Vingegaard: Han er en mester
Landevej
Journalist: Ineos gør 29-årig historisk
Landevej
Total dominans: Så mange penge scorede Pogacar og UAE
Landevej
Stor oversigt: De varmeste transferrygter
Landevej
Evenepoel forklarer, hvorfor han og Pogacar ”kommer godt ud af det med hinanden”
Landevej
Fire danskere til start i Ethias-Tour de Wallonie

Søndag den 21. juli 2024

Landevej
Vingegaard afslører løbsprogram efter Tour de France
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewCort evaluerer på ”blandet” Tour de France
Landevej
Van Aert kritiserer: Nedkørslerne var forræderiske
Landevej
Pogacar om tredje Tour-sejr: I år gik alting perfekt
Landevej
Pogacar tager også sidste stik foran Vingegaard i sin tredje Tour-sejr
Landevej
Sådan kronede Pogacar Touren med sjette etapesejr
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewTrods corona: Mørkøv melder stærkt ud om OL
Landevej
Magtdemonstration: Hollandsk stjerne fuldender dominans
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewChris Juul har færdiggjort sin syvende Tour: De ville nok have givet deres højre ben for det
Landevej
Mørkøv bekræfter: Cavendish stopper karrieren
Landevej
Emma Norsgaard viser storform før OL
Landevej
UDSALG: 12 gode Tour-bøger - SPAR 15-60%
Landevej
Vingegaard frygter ikke Evenepoel, men ”man kan tabe meget tid på den her rute”
Landevej
Optakt: 21. etape af Tour de France
Landevej
Starttiderne på 21. etape af Touren
Landevej
Dansker slutter på podiet i Østrig
Landevej
Deltag i efterårsmanagerspillet - Præmier til top 50
Landevej
Fuglsang styrter før sidste etape i Touren
VIS FLERE

Annonce