Prøv vores nye app
Optakt: 1. etape af Boucles de la Mayenne
26. maj 2022 13:59Foto: UAE Team Emirates
af Emil Axelgaard

Boucles de la Mayenne er kendt som et løb for sprintere og puncheurs, og det kommer til udtryk på åbningsetapen. Her byder en småkuperet rute på ca. 2000 højdemeter, men de kommer i form af småbakker, der ikke bør kunne forhindre en massespurt. Til sidst er der dog en lille bakke, hvor de eksplosive puncheurtyper måske kan forsøge af kaste grus i maskineriet.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

EKSKLUSIVT: STREAM GIRO D'ITALIA TIL HALV PRIS

SE ALT OM GIROEN: FELTET.DK/GIRO

 

Ruten                                                         

Indtil løbet sidste år fik ProSeries-status startede det altid med den samme meget tekniske prolog i Laval, men den ide gik man væk fra i 2021. Prologen vender heller ikke tilbage i 2022, hvor løbet i stedet åbnes med en linjeløbsetape, der minder om alle de andre i løbet. Således venter en dag, der med 2000 højdemeter bestemt ikke er flad, men hvor sprinterne burde have en god chance for at komme til fadet, selvom en bakke i finalen måske kan skabe udskilning og bruges til angreb, ligesom opløbet stiger så meget, at det kan mærkes.

 

I alt skal der tilbagelægges 180,0 km, der fører feltet fra Saint-Pierre-des-Landes til Andouille. Man lægger ud med at køre en omgang på en rundstrækning i det småkuperede terræn syd for startbyen, hvor den væsentligste udfordring er stigningen Le Pas de Pierre (1,2 km, 5,4%), der har top efter 23,4 km. Efter 30,4 km er man tilbage i startområdet, hvorfra man snor sig mod nord igennem det samme småkuperede terræn, idet man undervejs passerer den første spurt efter 52,3 km.

 

Læs også
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet

 

Efter 63,7 km når man frem til Landivy, hvor man drejer mod øst for at køre frem til en kategoriseret stigning (1,4 km, 3,5%), der har top efter 67,5 km. Herfra fortsætter man videre til Desertines, hvor man efter 79,5 km sætter kursen mod sydøst. I Gorron, der nås efter 86,3 km, drejer man mod sydvest, og herfra kører man frem til den store by Ernee, der passeres efter 106,0 km. Derfra snor man sig i en generelt sydlig retning, idet man undervejs skal over Cote de la Baconniere (2,5 km, 3,9%), der har top efter 133,2 km. Umiddelbart herefter kører man mod nordøst frem til målbyen, hvor man efter 145,1 km rammer den afsluttende rundstrækning og efter 146,2 km krydser stregen for første gang.

 

Etapen afsluttes nu med to omgang på den 16,9 km lange runde. Den indledes med et stigende stykke, en nedkørsel og en bakke (1,2 km, 2,9%), på hvis top der er en spurt på første omgang efter i alt 149,7 km, inden det går fladt det går fladt frem til Cote de St Jean sur Mayenne (1,1 km, 4,3%), hvor der er bjergspurt på begge omgange efter hhv. 156,6 km og 173,5 km. Toppen rundes md 6,5 km igen, hvorefter det stiger let frem til 4 km-mærket. Det falder nu over 2 km, hvorefter de sidste 2 km stiger let, den sidste km med 2,0% i snit. Det går i adskillige kilometer af en let snoet vej, idet man skal igennem to rundkørsler med 1600 m og 1400 m igen, inden der er et sidste sving med 1100 m igen.

 

Etapen byder på i alt 1921 højdemeter.

Annonce

 

Andouille har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

 

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

 

 

EKSKLUSIVT: STREAM GIRO D'ITALIA TIL HALV PRIS

SE ALT OM GIROEN: FELTET.DK/GIRO

 

Vejret

Et løb som dette er altid meget følsomt over for vejret, men der enter en flot uge. Det starter med en torsdag med en del skyer fra start og kun få skyer i finalen samt temperaturer på 20 grader, og der vil bare være en let vind (12-14 km/t) fra vestnordvest. Det giver vind fra alle retninger, men hovedsageligt sidevind. Det vil der også være næsten uafbrudt på rundstrækningen, herunder på stigningen, idet man dog får sidemodvind frem til det sidste sving, inden der vil være sidemedvind over de sidste 1100 m.

Annonce

 

Favoritterne

Bemærk: Selvom løbet tæller med i Cykelduellen og er ProSeries, bliver ugens etapeoptakter grundet Giroen af betydeligt mere skitseagtig karakter end vanligt.

 

Boucles de la Mayenne er grundlæggende et sprinterløb, men det er ikke helt så enkelt endda. Holdene er små og terrænet ikke helt fladt, og derfor ser man overraskende ofte, at sprinterne snydes. Det skete blandt andet på 1. etape sidste år, hvor alle kiggede på Arnaud Demares FDJ-hold, og de kunne ikke hente udbruddet alene.

 

Kan det gentage sig? Helt umuligt er det vel ikke. Sprinterfeltet er overraskende svagt, og der kan derfor hurtigt opstå et pokerspil, når de skal jagtes. Jeg vil dog tro, at der blandt holdene FDJ, Cofidis, UAE, Arkea, Human Powered Health og Auber kan indgås en alliance, som bør være nok til at skabe samling. Netop fordi udbruddet holdt hjem sidste år, kan det dog godt blive en ret uregerlig størrelse og tage tid, inden udbruddet etableres, og derfor kan det godt blive en hurtig etape.

 

Vinden bliver ikke et tema, da den er ganske beskeden. Snarere er udfordringen den lille bakke på rundstrækningen. Det vil undre mig, hvis ikke Benoit Cosnefroy tester benene her og er han absolut flyvende, kan man ikke udelukke, at han kan gøre en afgørende forskel. Det vil dog undre mig, hvis det lykkes, da den ikke er stejl, og da der er langt hjem.  

 

Mit bud er, at det ender i en spurt, men bakken kan måske blive et problem for de tungeste sprintere. Finalen er ikke teknisk med en 1100 m lang opløbsstrækning, men på de smalle veje plejer positionering alligevel at være vigtig. Derudover stiger det ganske pænt med 2,0%, og det vil helt klart spille en rolle.

Annonce

 

Læs også
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse

 

Jeg vælger at pege på Sebastian Molano. Colombianeren vil elske denne stigende spurt, og han er på papiret vel den hurtigste i dette felt. Hans form er ukendt efter en pause, og han kan være ret svingende, hvilket skaber noget tvivl. Hans tog er også meget svagt, men heldigvis plejer han at være god i positionskampen. Han har spurtet skuffende i år, men sidder han rigtigt, burde han fortsat have farten til at vinde i dette felt.

 

Det andet store sprinternavn er Bryan Coquard. Franskmanden har dog været i overraskende dårlig form i de seneste uger, og i forvejen er han ikke verdens hurtigste. I en flad spurt var han ikke nr. 2 på min liste, men de 2% gør forskellen. Det er en ret god spurt for Coquard, men også han lider under et svagt hold, og han er ikke god i positionskampen.

 

Total har sammen med FDJ det bedste tog, og det giver en god chance for Lorrenzo Manzin . Franskmanden har virkelig rejst sig i år og var senest i top 4 på to etaper i Dunkerque. Det stigende opløb giver ham en fordel, og det samme gør især hans tog. Han mangler lidt fart, men får han det ideelle lead-out, bør han have en chance. Holdet har også Edvald Boasson Hagen og Anthony Turgis, der måske kan være alternativer, men deres bedste vinderchancer ligger med Manzin, der har vist mest form i optakten.

 

Jeg er spændt på, hvad FDJ gør. De har i mine øjne et af de to bedste tog. Normalt vil de køre for Bram Welten, der er den hurtigste og burde have en chance for at vinde, når toget er så sublimt. Han kan dog få problemer på bakken, og det stigende opløb passer Jake Stewart, der kan bruge bonussekunder. Mit bud er derfor, at de kører for Stewart, men selv med et suverænt lead-out, frygter jeg, at der er folk, der er hurtigere end ham. Jeg udelukker heller ikke helt, at de kører for Paul Penhoet, der er lovende, men det vil undre.

 

Det stigende opløb er perfekt for Amaury Capiot. Hans hold er hæderligt, men ikke det stærkeste. Heldigvis kan det løses, da han selv er god i positionskampen, og han vil have glæde af den hårde finale. Han har dog spurtet skuffende i år og har virket formsvag i optakten, men på papiret har han en fart, der gør ham til en reel vinderkandidat.

Annonce

 

Den stigende spurt burde være helt perfekt for Ivan Garcia Cortina, og det samme er den hårde finale. Han vandt som bekendt en stigende spurt i Paris-Nice i 2020, og han burde være en af de hurtigste i en sådan afslutning. Hans form er dog ukendt, og han har skuffet meget i positionskampen, hvor han lider under et svagt hold.

 

Stiger det nok til, at Benoit Cosnefroy kan være med? Han er blevet chokerende hurtig og endte i top 3 i en let stigende massespurt i Luxembourg sidste år. Det vil undre mig, hvis han vinder, men han bør have en reel chance for podiet, hvis han kører den. Alternativerne er Damien Touzé og Greg van Avermaet, men de vinder ikke.

 

Vi skal også tage Jason Tesson alvorligt. Han var tre gange i top 2 i Dunkerque, men faktisk skuffede han mig lidt med sin fart. Han vandt meget med sin positionering, men det kan han gøre igen, da han har god støtte af Romain Cardis. Hans bedste spurt i Dunkerque kom i en stigende finale, og det lover godt, men til gengæld kan bakken volde kvaler.

 

Arvid de Kleijn har en topfart, der gør ham til en af de allerhurtigste, men han har udfordringer. Han er sårbar på bakken, og jeg tror, at denne finale er lidt for hård, også fordi det stigende opløb er en ulempe. Han lider også som altid under sin positionering, men sidder han der til sidst i en god position, har han farten til at komme langt.

 

Læs også
Formand for DCU trækker sig

 

Endelig er der Stanislaw Aniolkowski. Polakken har haft en lille renæssance på det sidste og kørte sin bedste spurt i nogen tid med 2. pladsen i Dunkerque. Hans positionering er også god, men jeg tvivler på, at han har farten til at vinde i en stigende finale, der næppe er til hans fordel.

Annonce

 

Andre kandidater til spurten er Cyril Barthe, Jeremy Lecroq, Juan Jose Lobato, Nelson Soto, Kiko Galvan, Kristoffer Halvorsen , der desværre synes i en stor formkrise, Orluis Aular, der vil elske det stigende opløb, David Gonzalez, Felipe Orts, Leonardo Marchiori,, Milan Fretin, Thomas Boudat, Emmanuel Morin, Jonathan Couanon, Paul Hennequin, Dominik Bauer og Marcel Meisen, men jeg ser dem ikke med reelle vinderchancer.

 

Feltet.dks vinderbud: Sebastian Molano

Øvrige vinderkandidater: Bryan Coquard, Lorrenzo Manzin

Outsidere: Jake Stewart, Amaury Capiot, Ivan Garcia Cortina, Bram Welten, Benoit Cosnefroy

Jokers: Jason Tesson, Arvid de Kleijn, Stanislaw Aniolkowski, Anthony Turgis, Edvald Boasson Hagen, Orlus Aular, Jeremy Lecroq, Cyril Barthe, Thomas Boudat

 

EKSKLUSIVT: STREAM GIRO D'ITALIA TIL HALV PRIS

SE ALT OM GIROEN: FELTET.DK/GIRO

Feltet.dks vinderbud

Feltet.dks bud på løbets/etapens vinder.
De to største rivaler til den store favorit og begge meget sandsynlige vindere.
Op til fem ryttere, der alle må tilskrives en betydelig chance for at vinde, og som minimum bør være i spil til en top 10-placering.
Ryttere, for hvem vinderchancen er reel, men lille. Sejr er kun muligt, hvis alt flasker sig, men en top 10-placering er til gengæld ganske sandsynlig.
Ryttere, for hvem en sejr må betragtes som stærkt usandsynlig, men som alle under de rette omstændigheder kan komme i spil til en top 10-placering.
Juan Sebastian Molano
Bryan Coquard, Lorrenzo Manzin
Jake Stewart, Amaury Capiot, Ivan Garcia Cortina, Bram Welten, Benoit Cosnefroy
Jason Tesson, Arvid de Kleijn, Stanislaw Aniolkowski, Anthony Turgis, Edvald Boasson Hagen, Orlus Aular, Jeremy Lecroq, Cyril Barthe, Thomas Boudat
Paul Penhoet, Damien Touzé, Greg van Avermaet, Juan Jose Lobato, Nelson Soto, Kiko Galvan, Kristoffer Halvorsen, Niklas Larsen, David Gonzalez, Felipe Orts, Leonardo Marchiori, Milan Fretin, Emmanuel Morin, Jonathan Couanon, Paul Hennequin, Dominik Bauer, Marcel Meisen
INFO
Optakter
Nyheder
Boucles de la Mayenne
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 19. april 2024

Landevej
Følg søndagens store monument i Liege samt sprinterbraget i Tyrkiet
Landevej
Lotto Dstny-rytter tilbage på cyklen for første gang efter lårbensbrud
Landevej
Søren Kragh udtaget til Liège-Bastogne-Liège
Landevej
Evenepoel giver opdatering på skader: Touren er ikke i fare
Landevej
Formand for DCU trækker sig
Landevej
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet
Landevej
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse
Cross
UCI annoncerer store ændringer i cyklecross-kalenderen
Landevej
Overvældet Lopez: Vigtigste sejr i mit liv
Udstyr og test
Test: Specialized S-Works Evade 3
Landevej
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb
Landevej
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double
Landevej
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps
Landevej
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med
Landevej
Tour-chefen håber på Vingegaard - men helbredet er det vigtigste
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
Bora mangler stjerne i Liege-Bastogne-Liege
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Landevej
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt
Landevej
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument
Landevej
Pogacar før monument: Det er et af mine yndlingsløb

Annonce

Landevej
Journalist med godt nyt om Quintana

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom

Annonce

Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

Annonce

Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
VIS FLERE

Annonce