Optakt: 1. etape af Boucles de la Mayenne
26. maj 2022 13:59Foto: UAE Team Emirates
af Emil Axelgaard

Boucles de la Mayenne er kendt som et løb for sprintere og puncheurs, og det kommer til udtryk på åbningsetapen. Her byder en småkuperet rute på ca. 2000 højdemeter, men de kommer i form af småbakker, der ikke bør kunne forhindre en massespurt. Til sidst er der dog en lille bakke, hvor de eksplosive puncheurtyper måske kan forsøge af kaste grus i maskineriet.

Annonce

EKSKLUSIVT: STREAM GIRO D'ITALIA TIL HALV PRIS

SE ALT OM GIROEN: FELTET.DK/GIRO

 

Ruten                                                         

Indtil løbet sidste år fik ProSeries-status startede det altid med den samme meget tekniske prolog i Laval, men den ide gik man væk fra i 2021. Prologen vender heller ikke tilbage i 2022, hvor løbet i stedet åbnes med en linjeløbsetape, der minder om alle de andre i løbet. Således venter en dag, der med 2000 højdemeter bestemt ikke er flad, men hvor sprinterne burde have en god chance for at komme til fadet, selvom en bakke i finalen måske kan skabe udskilning og bruges til angreb, ligesom opløbet stiger så meget, at det kan mærkes.

 

I alt skal der tilbagelægges 180,0 km, der fører feltet fra Saint-Pierre-des-Landes til Andouille. Man lægger ud med at køre en omgang på en rundstrækning i det småkuperede terræn syd for startbyen, hvor den væsentligste udfordring er stigningen Le Pas de Pierre (1,2 km, 5,4%), der har top efter 23,4 km. Efter 30,4 km er man tilbage i startområdet, hvorfra man snor sig mod nord igennem det samme småkuperede terræn, idet man undervejs passerer den første spurt efter 52,3 km.

Highlight: Cosnefroy vinder Bretagne, men Honoré er flyvende

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Efter 63,7 km når man frem til Landivy, hvor man drejer mod øst for at køre frem til en kategoriseret stigning (1,4 km, 3,5%), der har top efter 67,5 km. Herfra fortsætter man videre til Desertines, hvor man efter 79,5 km sætter kursen mod sydøst. I Gorron, der nås efter 86,3 km, drejer man mod sydvest, og herfra kører man frem til den store by Ernee, der passeres efter 106,0 km. Derfra snor man sig i en generelt sydlig retning, idet man undervejs skal over Cote de la Baconniere (2,5 km, 3,9%), der har top efter 133,2 km. Umiddelbart herefter kører man mod nordøst frem til målbyen, hvor man efter 145,1 km rammer den afsluttende rundstrækning og efter 146,2 km krydser stregen for første gang.

 

Etapen afsluttes nu med to omgang på den 16,9 km lange runde. Den indledes med et stigende stykke, en nedkørsel og en bakke (1,2 km, 2,9%), på hvis top der er en spurt på første omgang efter i alt 149,7 km, inden det går fladt det går fladt frem til Cote de St Jean sur Mayenne (1,1 km, 4,3%), hvor der er bjergspurt på begge omgange efter hhv. 156,6 km og 173,5 km. Toppen rundes md 6,5 km igen, hvorefter det stiger let frem til 4 km-mærket. Det falder nu over 2 km, hvorefter de sidste 2 km stiger let, den sidste km med 2,0% i snit. Det går i adskillige kilometer af en let snoet vej, idet man skal igennem to rundkørsler med 1600 m og 1400 m igen, inden der er et sidste sving med 1100 m igen.

 

Etapen byder på i alt 1921 højdemeter.

Annonce

 

Andouille har ikke tidligere i dette årtusinde været mål for et stort cykelløb.

 

 

 

 

 

 

 

 

EKSKLUSIVT: STREAM GIRO D'ITALIA TIL HALV PRIS

SE ALT OM GIROEN: FELTET.DK/GIRO

 

Vejret

Et løb som dette er altid meget følsomt over for vejret, men der enter en flot uge. Det starter med en torsdag med en del skyer fra start og kun få skyer i finalen samt temperaturer på 20 grader, og der vil bare være en let vind (12-14 km/t) fra vestnordvest. Det giver vind fra alle retninger, men hovedsageligt sidevind. Det vil der også være næsten uafbrudt på rundstrækningen, herunder på stigningen, idet man dog får sidemodvind frem til det sidste sving, inden der vil være sidemedvind over de sidste 1100 m.

Annonce

 

Favoritterne

Bemærk: Selvom løbet tæller med i Cykelduellen og er ProSeries, bliver ugens etapeoptakter grundet Giroen af betydeligt mere skitseagtig karakter end vanligt.

 

Boucles de la Mayenne er grundlæggende et sprinterløb, men det er ikke helt så enkelt endda. Holdene er små og terrænet ikke helt fladt, og derfor ser man overraskende ofte, at sprinterne snydes. Det skete blandt andet på 1. etape sidste år, hvor alle kiggede på Arnaud Demares FDJ-hold, og de kunne ikke hente udbruddet alene.

 

Kan det gentage sig? Helt umuligt er det vel ikke. Sprinterfeltet er overraskende svagt, og der kan derfor hurtigt opstå et pokerspil, når de skal jagtes. Jeg vil dog tro, at der blandt holdene FDJ, Cofidis, UAE, Arkea, Human Powered Health og Auber kan indgås en alliance, som bør være nok til at skabe samling. Netop fordi udbruddet holdt hjem sidste år, kan det dog godt blive en ret uregerlig størrelse og tage tid, inden udbruddet etableres, og derfor kan det godt blive en hurtig etape.

 

Vinden bliver ikke et tema, da den er ganske beskeden. Snarere er udfordringen den lille bakke på rundstrækningen. Det vil undre mig, hvis ikke Benoit Cosnefroy tester benene her og er han absolut flyvende, kan man ikke udelukke, at han kan gøre en afgørende forskel. Det vil dog undre mig, hvis det lykkes, da den ikke er stejl, og da der er langt hjem.  

 

Mit bud er, at det ender i en spurt, men bakken kan måske blive et problem for de tungeste sprintere. Finalen er ikke teknisk med en 1100 m lang opløbsstrækning, men på de smalle veje plejer positionering alligevel at være vigtig. Derudover stiger det ganske pænt med 2,0%, og det vil helt klart spille en rolle.

Annonce

 

Jeg vælger at pege på Sebastian Molano. Colombianeren vil elske denne stigende spurt, og han er på papiret vel den hurtigste i dette felt. Hans form er ukendt efter en pause, og han kan være ret svingende, hvilket skaber noget tvivl. Hans tog er også meget svagt, men heldigvis plejer han at være god i positionskampen. Han har spurtet skuffende i år, men sidder han rigtigt, burde han fortsat have farten til at vinde i dette felt.

 

Det andet store sprinternavn er Bryan Coquard. Franskmanden har dog været i overraskende dårlig form i de seneste uger, og i forvejen er han ikke verdens hurtigste. I en flad spurt var han ikke nr. 2 på min liste, men de 2% gør forskellen. Det er en ret god spurt for Coquard, men også han lider under et svagt hold, og han er ikke god i positionskampen.

 

Total har sammen med FDJ det bedste tog, og det giver en god chance for Lorrenzo Manzin . Franskmanden har virkelig rejst sig i år og var senest i top 4 på to etaper i Dunkerque. Det stigende opløb giver ham en fordel, og det samme gør især hans tog. Han mangler lidt fart, men får han det ideelle lead-out, bør han have en chance. Holdet har også Edvald Boasson Hagen og Anthony Turgis, der måske kan være alternativer, men deres bedste vinderchancer ligger med Manzin, der har vist mest form i optakten.

 

Jeg er spændt på, hvad FDJ gør. De har i mine øjne et af de to bedste tog. Normalt vil de køre for Bram Welten, der er den hurtigste og burde have en chance for at vinde, når toget er så sublimt. Han kan dog få problemer på bakken, og det stigende opløb passer Jake Stewart, der kan bruge bonussekunder. Mit bud er derfor, at de kører for Stewart, men selv med et suverænt lead-out, frygter jeg, at der er folk, der er hurtigere end ham. Jeg udelukker heller ikke helt, at de kører for Paul Penhoet, der er lovende, men det vil undre.

 

Det stigende opløb er perfekt for Amaury Capiot. Hans hold er hæderligt, men ikke det stærkeste. Heldigvis kan det løses, da han selv er god i positionskampen, og han vil have glæde af den hårde finale. Han har dog spurtet skuffende i år og har virket formsvag i optakten, men på papiret har han en fart, der gør ham til en reel vinderkandidat.

Annonce

 

Den stigende spurt burde være helt perfekt for Ivan Garcia Cortina, og det samme er den hårde finale. Han vandt som bekendt en stigende spurt i Paris-Nice i 2020, og han burde være en af de hurtigste i en sådan afslutning. Hans form er dog ukendt, og han har skuffet meget i positionskampen, hvor han lider under et svagt hold.

 

Stiger det nok til, at Benoit Cosnefroy kan være med? Han er blevet chokerende hurtig og endte i top 3 i en let stigende massespurt i Luxembourg sidste år. Det vil undre mig, hvis han vinder, men han bør have en reel chance for podiet, hvis han kører den. Alternativerne er Damien Touzé og Greg van Avermaet, men de vinder ikke.

 

Vi skal også tage Jason Tesson alvorligt. Han var tre gange i top 2 i Dunkerque, men faktisk skuffede han mig lidt med sin fart. Han vandt meget med sin positionering, men det kan han gøre igen, da han har god støtte af Romain Cardis. Hans bedste spurt i Dunkerque kom i en stigende finale, og det lover godt, men til gengæld kan bakken volde kvaler.

 

Arvid de Kleijn har en topfart, der gør ham til en af de allerhurtigste, men han har udfordringer. Han er sårbar på bakken, og jeg tror, at denne finale er lidt for hård, også fordi det stigende opløb er en ulempe. Han lider også som altid under sin positionering, men sidder han der til sidst i en god position, har han farten til at komme langt.

 

Endelig er der Stanislaw Aniolkowski. Polakken har haft en lille renæssance på det sidste og kørte sin bedste spurt i nogen tid med 2. pladsen i Dunkerque. Hans positionering er også god, men jeg tvivler på, at han har farten til at vinde i en stigende finale, der næppe er til hans fordel.

Annonce

 

Andre kandidater til spurten er Cyril Barthe, Jeremy Lecroq, Juan Jose Lobato, Nelson Soto, Kiko Galvan, Kristoffer Halvorsen , der desværre synes i en stor formkrise, Orluis Aular, der vil elske det stigende opløb, David Gonzalez, Felipe Orts, Leonardo Marchiori,, Milan Fretin, Thomas Boudat, Emmanuel Morin, Jonathan Couanon, Paul Hennequin, Dominik Bauer og Marcel Meisen, men jeg ser dem ikke med reelle vinderchancer.

 

Feltet.dks vinderbud: Sebastian Molano

Øvrige vinderkandidater: Bryan Coquard, Lorrenzo Manzin

Outsidere: Jake Stewart, Amaury Capiot, Ivan Garcia Cortina, Bram Welten, Benoit Cosnefroy

Jokers: Jason Tesson, Arvid de Kleijn, Stanislaw Aniolkowski, Anthony Turgis, Edvald Boasson Hagen, Orlus Aular, Jeremy Lecroq, Cyril Barthe, Thomas Boudat

 

EKSKLUSIVT: STREAM GIRO D'ITALIA TIL HALV PRIS

SE ALT OM GIROEN: FELTET.DK/GIRO

Feltet.dks vinderbud

Feltet.dks bud på løbets/etapens vinder.
De to største rivaler til den store favorit og begge meget sandsynlige vindere.
Op til fem ryttere, der alle må tilskrives en betydelig chance for at vinde, og som minimum bør være i spil til en top 10-placering.
Ryttere, for hvem vinderchancen er reel, men lille. Sejr er kun muligt, hvis alt flasker sig, men en top 10-placering er til gengæld ganske sandsynlig.
Ryttere, for hvem en sejr må betragtes som stærkt usandsynlig, men som alle under de rette omstændigheder kan komme i spil til en top 10-placering.
Juan Sebastian Molano
Bryan Coquard, Lorrenzo Manzin
Jake Stewart, Amaury Capiot, Ivan Garcia Cortina, Bram Welten, Benoit Cosnefroy
Jason Tesson, Arvid de Kleijn, Stanislaw Aniolkowski, Anthony Turgis, Edvald Boasson Hagen, Orlus Aular, Jeremy Lecroq, Cyril Barthe, Thomas Boudat
Paul Penhoet, Damien Touzé, Greg van Avermaet, Juan Jose Lobato, Nelson Soto, Kiko Galvan, Kristoffer Halvorsen, Niklas Larsen, David Gonzalez, Felipe Orts, Leonardo Marchiori, Milan Fretin, Emmanuel Morin, Jonathan Couanon, Paul Hennequin, Dominik Bauer, Marcel Meisen
INFO
Optakter
Nyheder
Boucles de la Mayenne
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lørdag den 02. juli 2022

Straf til europamester efter nakketag
Landevej
Video i artiklenModige Lefevre: Danskerne flyver en halv meter
Landevej
Rørt Holm: Største sejr var - han overlevede
Landevej
Video i artiklenSe Magnus Cort blive iført prikker
Landevej
Norske roser: Magnus var super stærk
Landevej
Asgreen: Det er jeg rigtig stolt over
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour de France
Landevej
Pogacar: Flashback til sidste år
Landevej
Video i artiklenBjergkongen Cort: Stemningen er skør i vejkanterne
Landevej
Tour de France-analyse: 696 dage der gjorde en verden til forskel
Landevej
Følg Mads P.'s jagt på sejr i Sønderborg
Landevej
Wout van Aert: En af ​​de mest ikoniske ting
Landevej
Jakobsen efter sejr: Tak til Danmark
Landevej
Eksklusivt interviewHonoré om publikum: Giver ekstra watt i benene
INTERVIEW Landevej
Video i artiklenMads P tæt på sejr da sidevinden udeblev på Storebælt
Landevej
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Landevej
Wilfried Peeters: Stor tiltro til Mørkøv
Landevej
Valverde påkørt i hit-and-run episode
Landevej
Dansk talent bliver europamester: Det var mega fedt
Cross
Mission fuldført: Magnus Cort er i bjergtrøjen
Landevej
Norsgaard rammer fronten for tidligt og misser topplacering i hollandsk Giro-sejr
Landevej

Annonce

Mads Pedersen drømmer om sejr og sidevind
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour de France
Landevej
Tour de France-analyse: Slovensk varselsskud i dansk lotteri
Landevej

Annonce

Vingegaard forudser flere scenarier: Vil ikke overlade noget til tilfældighederne
Landevej
Livestream Touren uden afbrydelser til halv pris
Landevej
Eksklusivt interviewKim Andersen før 2. etape: Vi er meget nervøse
INTERVIEW Landevej

Annonce

Eksklusivt interviewBjerg og UAE vil være tilfredse med status quo efter etapen
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewCort vil i prikker og bekræfter: Jeg vil forsøge
INTERVIEW Landevej
Tour de France og COVID-19: Forstå UCI-reglerne
Landevej
Froome overlevede 1. etape: Sidste år fyldte mine tanker
Landevej
Stjerne tager ransagninger med ophøjet ro
Landevej
Kostede uheld verdensmesteren sejren på 1. etape?
Landevej
Fuglsang høster roser: Han har power
Landevej
Dansker fik "uforglemmelig oplevelse" i København
Landevej
Eksklusivt interviewTempostjerne skuffede i København efter følelsesladet optakt
INTERVIEW Landevej
Gav odds 35 - men han overraskede ikke Van Aert
Landevej
Honoré forklarer sit styrt
Landevej
Eksperten vurderer: Hvad kan vi forvente os af Mørkøv i Touren?
Landevej
Mads P. om 2. etape: Broen gør ikke den største forskel
Landevej
Made in Denmark: CeramicSpeed fejrer det danske brands ophav
Udstyr og test

Fredag den 01. juli 2022

Efter stor triumf: Coronasmitte rammer Quick-Step Alpha Vinyl
Landevej
Tadej Pogacar: I morgen vil blive stressende
Landevej
Fuglsang hylder København: Den flotteste enkeltstart jeg har kørt
Landevej
Lampaert i tårer: Mit hoved eksploderer
Landevej
Kæmpe belgisk Tour-overraskelse - to danskere i top 10
Landevej
Vingegaard: Det er os imod ham
Landevej
Her er starttiderne til Tour-enkeltstarten i København
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de France
Landevej
Eksklusivt interviewKron håber: Alle kommer hel igennem
INTERVIEW Landevej
Europol og Eurojust: Næsten 500 kapsler med uidentificeret stof beslaglagt
Landevej
Verdensmesteren slog til kvindernes Giro
Landevej
Tour-profil skriver ny kontrakt
Landevej
Eksklusivt interviewBreschel: Alt kan ændre sig på en time
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewTour-dansker fra regnen i København: Jeg har det fantastisk
INTERVIEW Landevej
Cykelduellen: Stem på din Tour de France-vinder
Landevej
Medie: Startbyen for Giro d´Italia 2023 er fundet
Landevej
Test: Pirelli P Zero Race 4S
Udstyr og test
Statistikken taler: Han vinder i København
Landevej
Filippo Ganna får supersonisk dragt til Tour de France-enkeltstarten
Landevej
Asgreen og co. får ny hjelm til enkeltstarten
Udstyr og test
Vindmålinger og data fra lufthavnen - sådan vil EF Education vinde enkeltstarten
Landevej
Nyt i Bahrain Victorious-sagen
Landevej
Michael Mørkøv udgiver selvbiografi - SPAR 20%
Landevej
Ikke en Tour - uden at vinde et multisportsur
Motion
Ingen har gjort det i 25 år: De løber stor risiko
Landevej
Overblik: Den ultimative Tour de France-guide
Landevej
Managers på Tour: Hvad er den bedste optakt til Tour de France?
Landevej
Sæt dit Tour-managerhold - Præmier for over 100.000 kroner
Landevej
Målrettet Mads P.: Jeg ved det bliver svært
Landevej
Storfavorit lægger en dæmper på forventningerne inden enkeltstarten
Landevej
Gravelruter og gourmetmad
Gravel

Torsdag den 30. juni 2022

Startliste til Tour de France 2022
Landevej
Asgreen efter svær sæson: Det går mig godt på
Landevej
Eksperten analyserer: Sådan skal Vingegaard vinde Tour de France
Landevej
Eksklusivt interviewBreschel nedtoner Corts chancer i Danmark: Han skal lige ind i løbet
INTERVIEW Landevej
Medikamenter beslaglagt hos Tour-hold
Landevej
Ganna udpeger sin største konkurrent til 1. etape
Landevej
Tour-dansker øjner muligheder i anden uge
Landevej
Cort ser muligheder for at komme i prikker i Danmark
Landevej
VIS FLERE

Annonce