Annonce

Optakt: 1. afdeling af DCU - Feltet.dk November Series
04. november 2020 15:13
af Christian Frese

I aften er ventetiden forbi. DCU og Feltet.dk lancerer en ny stor e-løbsserie, som er åben for alle at deltage i. 1. afdeling køres fra klokken 20.00, og du kan her læse Alex Rasmussens optakt til ræset, som vi livestreamer her på Feltet.dk og på vores sociale medieplatforme Facebook og Youtube.

Highlights: 13. etape

se mere cykling på

TILMELD DIG 1. AFDELING AF DCU - FELTET.DK NOVEMBER SERIES.

I aften indledes DCU - Feltet.dk November Series på Zwift, når det første af i alt fire afdelinger løber af stablen.

Åbningsløbet finder sted på det såkaldte Greatest London Loop og har en distance på 25,6 kilometer, hvor rytterne undervejs skal over Leith Hill (1,9 km á 6,8 %) og i alt bestige 345 højdemeter.

Løbet er åbent for alle, har fire niveauopdelte løbskategorier plus en kategori forbeholdt kvinder og skydes i gang klokken 20.00. 

Samtlige begivenheder vil blive livestreamet og kommenteret her på Feltet.dk og på vores sociale platforme med optakt fra klokken 19.45.

Den tidligere firedobbelte verdensmester på bane Alex Rasmussen, Zwift-ekspert Klaus Møller samt medredaktør på Feltet.dk Christian Frese vil sidde klar ved mikrofonerne.

Ræsets resultater vil blive offentliggjort her på siden, hvilket gælder for alle kategorier. 

Du kan læse samtlige informationer om løbsserien, inklusiv regler og hvordan du tilmelder dig, lige her.

Alex Rasmussens optakt:
Ruten starter ved London Olympic Velodrome, hvor lead-in begynder hen imod start/målstregen, hvor vi rammer den første lille udfordring med 2 ramper på 3-4 procent direkte efter, at målstregen passeres.

Derefter får feltet fart på igennem tunnelen, inden det rammer floden Thames og kører 1 km relativt fladt, hvorefter man drejer 90 grader til højre op imod ”The Mall”-rundkørslen med en ret vigtig lille rampe på 300 m med 5 procent.

Ruten drejer ind på ”Greater London Flat” Reverse-ruten og kører parallelt med The Mall på 8 flade kilometer. Man forlader London via broen og kører ind i London Tube på en stejl, kort nedkørsel, og her starter positionskampen hen imod Leith Hill.

Selvom den først officielt starter ved kilometer 16, kommer det første hårde stykke allerede ved kilometer 13. 2 hårde hårnålesving og 9 procent stigning vil skabe den første store udskilning i feltet.

Procenterne falder til 5, og der kommer et kort stykke, hvor det er helt fladt og går endda lidt nedad, inden Leith Hill starter efter venstresvinget ved kilometer 16.

På de første 700 m af Leith Hill øges stigningsprocenterne progressivt og topper ud ved 9 procent, og her er der stadig 1,2 km til toppen, så man skal virkelig passe på med ikke at grave for dybt.

Efter 1000 m flader det en lille smule ud til 5 procent, og hvis man stadig er med i feltet, kan man udnytte dette moment til at tage et par dybe indåndinger, inden den kicker op igen til 10,3 procent med 600 m til toppen.

På de sidste 200 m flader stigningen til 4 procent, og fra toppen venter syv kilometer, som indledes med en hurtig nedkørsel kun afbrudt af en enkelt lille modbakke med fire kilometer igen.

Bunden af nedkørslen nås med 2,5 kilometer til mål, hvorfra den eneste tilbageværende udfordring er den lille 100 m 10 procents-rampe ud af metrostationen, som kræver, at rytterne har et sidste kick tilbage i benene før en eventuel spurt.

De sidste 1,5 kilometer er nemlig stort set flade hele vejen tilbage til målstregen. 

INFO
E-cykling
Nyheder
Optakter
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af Team Jumbo-Visma?

Landevej

Garcia Cortina klar til 2021: Ikke flere undskyldninger

Landevej

Stybar vender tilbage til VM i cyklecross

Cross

Eksklusivt interviewVil tilbage til 2019-niveauet: Quaade bliver hos Riwal Cycling Team

Landevej

3. afdeling af Uno-X Cup køres onsdag - tilmeld dig her

E-cykling

Eksklusivt interviewJuul-Jensen løfter lidt af sløret for løbsprogrammet

Landevej

Video i artiklenGør dig klar til 2021 - kæmpe gennemgang af holdene

Landevej

Annonce