Optakt: 1. afdeling af CeramicSpeed Race Series
15. marts 2021 20:00Foto: CeramicSpeed
af Christian Frese

Tirsdag aften køres 1. afdeling af CeramicSpeed Races Series, og vi varmer her op til det store åbningsløb, som du kan se direkte her på Feltet.dk eller på vores sociale medieplatforme. Det foregår fra klokken 19.15.

Annonce


Fra klokken 19.15 vil du kunne se 1. afdeling af CeramicSpeed Race Series i denne artikel, på Facebook, Youtube eller på Twitch-profil.​

TILMELD DIG 1. AFDELING AF CERAMICSPEED RACE SERIES


Er du klar til e-cykling fra allerøverste hylde?

 

I morgen viser og kommenterer vi cremen af international e-cykling, når vi livestreamer åbningsafdelingen af CeramicSpeed Race Series.

 

Løbet er det første af fire, som CeramicSpeed over de næste ti dage vil bruge i jagten på sin næste ambassadør.

 

Vi livestreamer samtlige afdelinger af CeramicSpeed Race Series her på Feltet.dk samt på vores sociale medieplatforme Youtube, Facebook og Twitch.

 

Løbsstart er 19.30, og Alex Rasmussen, Klaus Møller og Christian Frese åbner for optakten fra klokken 19.15. Du finder her linket til 1. afdelings livestream på henholdsvis Facebook og Youtube.

Undervejs på streamet vil der være mulighed for at stille spørgsmål til kommentatorerne, og det bedste af disse vinder merchandise fra CeramicSpeed, hvilket også gælder den seer, som gætter den bedst placerede dansker over målstregen.

 

Livestreamet vil som udgangspunkt koncentrere sig om A-klassen, men vil også dække de øvrige klasser så godt som muligt.

Foruden livestream dækker Feltet.dk CeramicSpeed Race Series med referat- og resultatartikler, og du kan læse samtlige informationer om serien i denne artikel.

Du finder udvalgte hold og ryttere på den foreløbige startliste til 1. afdeling lige her.

Annonce

 

Alex Rasmussens optakt og favoritter

Første afdeling af CeramicSpeed Race Series bliver kørt på Out and Back Again-ruten på Watopia.

 

De første 100 ryttere over stregen kvalificerer sig til næste afdeling, så bliver kamp om pladserne.

 

Ruten er 39,8 km med 2,4km lead-in. 303 højdemeter skal forceres med Volcano Climb og Reverse KOM som de primære stigninger.

 

Ruten starter ude ved Fuego Flats, og farten kommer til at være høj på det lange flade ørkenområde, inden man rammer den lille opvarmningsbakke på vej op imod Titans Grove.

 

Man drejer dog væk fra stigningen, inden den for alvor tager fat, og man krydser broen og kører ned i tunnelen under vandet inden den næste lille stigning på vej op til grusstykket.

Annonce

 

Efter lystbådehavnen kommer de 2 hårnålesving, inden man cykler ind i den italienske landsby og kører op ad bakken efter spurten (hvor der ikke er point på spil) ind i Esses, hvorefter man forsætter ud imod vulkanen.

 

Efter 22 km kommer dagens store udfordring, Volcano KOM. 3,75 km med 3,2 % i snit. Her vil den første store udskilning ske.

 

Fra toppen af Volcano KOM er der en hurtig nedkørsel. Dernæst går det så tilbage imod den italienske landsby, over broen og ind på Hilly KOM Reverse. 2,5 kilometer med 1,8 % i snit.

 

Fra toppen af Hilly KOM Reverse er der kun 6 kilometer til mål, så her skal man virkelig være opmærksom på udbrudsforsøg fra nogle af de stærke hold.

 

En hurtig nedkørsel og 6 pandekageflade kilometer venter. Først på Ocean Boulevard og derefter over broen og ind i ørkenen.

Annonce

 

Den sidste kilometer er fyldt med sving, og spurten vil blive kørt langt ude fra, så positionering er utrolig vigtig på det sidste stykke af ruten.

 

Favoritter:

PO Auto-CeramicSpeed kommer med sølv- og bronzevinderne fra VM, Anders Foldager og Nicklas Amdi Pedersen, som må siges at være blandt de helt store favoritter til at vinde den første afdeling.

 

Joakim Lisson, Anders Moustgaard og Bjørn Andreasen stiller også op for PO Auto, så de kommer til at være det dominerende hold i den første afdeling.

 

Dog kommer der stærk konkurrence fra Canada i Thomas Thrall, som er den bedst placerede rytter på Zwiftpower-rankings, og som har en 15 sekunders spurt på op til 1234 watt.

 

Fra Belgian Zwift Riders kommer der 2 stærke belgiere i Lennert Teugels og Matthias Deroose, som jeg tror mere på i forhold til næste etape, men de er værd at holde øje med på stigningerne.

Annonce

 

Fra Canyon ZCC, som også er sponsoreret af CeramicSpeed, kommer superstjernen Lionel Vujasin til start.

 

BRT-holdet kommer til start med Hywel Davies fra Wales og Ollie Box. 2 lette ryttere, som har mange af de samme kvaliteter som BZR-drengene. Forvent, at de er klar på at lave løbet hårdt for sprinterne.

 

Jacob Sparrow er et ubeskrevet blad for mit vedkommende, men med 1305 watt i 15 sekunder bliver det spændende at se, om han kan sidde med hjem til stregen.

 

Fra danske Team Fusion ECT kommer Aleksej Calmann, Gustav Heby, Nicklas Bekker og Thomas Maaløe blandt andre.

 

Fusion ECT er altid klar til at bide skeer med de store drenge og har tit presset PO Auto-CeramicSpeed i mange andre løbsserier, så jeg er spændt på, hvad de kan stille op i CeramicSpeed Race Series.

Annonce

 

Fra norske Team Kalas kommer blandt andre Harvard Gjeldnes, Kristian Oftedal og den norske mester Vidar Mehl. Et super stærkt hold og godt organiseret på højde med Canyon ZCC og PO-Auto CeramicSpeed, der helt sikkert også vil blande sig i toppen af den samlede stilling.


Out and Back Again (Ruteprofil: Zwifthub.com)

 

Deltag i konkurrencen om CeramicSpeeds Oversized Pulley Wheel System, krankboks og UFO kæde, som alt sammen kan spare dig watt på landevejen.

 

Hvordan deltager jeg?

Hvis du ikke allerede har et login til Zwift, skal du oprette et abonnement til Zwift samt koble din profil til Zwiftpower.com (mere herom senere i artiklen). Dernæst skal du naturligvis tilmelde dig løbsserien, hvilket gøres ét løb ad gangen fra uge til uge.

 

Der er flere måder at tilmelde sig på. Den nemmeste er gennem Zwifts egen hjemmeside, Zwift.com, eller app, Zwift Companion, som kan downloades til alle de forskellige platforme.

 

Begge steder skal du åbne fanen ”Events” og derefter finde datoen og tidspunktet for det pågældende løb. Tryk på løbet og scroll derefter ned for at vælge din ønskede kategori, som du tilmelder dig ved at trykke på +.

 

Alternativt kan du tilmelde dig via Zwiftpower.com, hvor du under fanen "Events" i toppen af skærmen kan finde dit specifikke løb. På selve løbssiden skal du så trykke på den gule bjælke ”Join Event”, som åbner en fane med de respektive løbskategorier i højre side af skærmen. Her trykker du på + ud for din ønskede kategori.

På Zwiftpower.com er det muligt at se de kommende tre dages begivenheder, og for at kunne tilmelde sig løb via denne hjemmeside skal man have en profil og have denne koblet op til sin Zwift-konto.
 

Skulle du ikke være tilmeldt, før du åbner Zwift, har du naturligvis også muligheden for at tilmelde dig in-game.

Feltet.dk vil løbende bringe dig et link til det kommende løbs oversigtsside, hvor du både kan tilmelde dig og se samtlige informationer om det pågældende løb.
 

Er du tilmeldt på forhånd, vil du kunne stille dig op ved startstregen fra 30 minutter før løbsstart. Åben Zwift, vælg en verden og tryk ”Join Event” nede i venstre hjørne. Så er du klar til at give vennerne baghjul.

Tilmeld dig CeramicSpeed Race Series via dette hyperlink.

Annonce

 

Regler

- Valideringsreglerne kan findes i sin fulde længde lige her.

- Løbene afvikles som pointløb uden indlagte spurter.

 

- Løbene afvikles i fire styrkebaserede kategorier (se kategori-kriterierne senere i artiklen) samt en E-kategori forbeholdt kvinder. 

- Samtlige klasser vil køre med start fra klokken 19.30 i alle fire afdelinger. Klasserne kører desuden i separate verdener, så de enkelte klasser ikke vil kunne se eller påvirke hinanden.

- Alle fire løb vil tælle med i det samlede klassement, som baseres på et pointsystem (se nedenfor).

 

- For at få sit resultat godkendt skal ens Zwift- og Zwiftpower-profiler være sammenkoblet (se guide her), pulsbælte bæres og wattmåler (og ikke zPower) anvendes.

 

- Kører man i en lavere kategori, end ens Zwiftpower-profil viser, bliver ens resultat ikke godkendt. Det samme risikeres, hvis man bryder ens kategoris grænser for watt pr. kilo.


- Enkeltstartscykler er ikke tilladte.


- Powerups vil være til rådighed.


- Alle kategorier kører samme rute og distance ved alle fire løb.


- Kvinder må gerne deltage i andre klasser end E (se nedenstående kategorier).


- Løbets uofficielle resultater vil kunne ses på Zwiftpower.com, mens de officielle resultater vil blive offentliggjort her på Feltet.dk senest tre dage efter løbet.


- Tjek efterfølgende altid dit resultat på din Zwiftpower.com-profil for at sikre, at du fortsat kører i den rette kategori.

 

Pointsystem 

Det samlede klassement i CeramicSpeed Race Series vil blive baseret på et pointsystem med 60-2 point til de 50 bedst placerede ryttere på hver etape.

Annonce

 

Etapevinderen tildeles 60 point, andenpladsen 55 point, tredjepladsen 50 point, fjerdepladsen 48 point, femtepladsen 47 point og så videre ned til 50. pladsen, som modtager to point. Gennemførende ryttere udenfor top 50 får ét point.

  

Foruden et individuelt klassement byder løbsserien også på en holdkonkurrence, hvor hvert mandskabs tre mest pointscorende rytteres pointantal vil blive lagt sammen til en holdscore ved hver etape.

 

Samtlige fire afdelinger vil tælle med i det endelige klassement, hvilket gælder både det individuelle klassement og holdklassementet.

 

Kategorier 

Alle etaper vil blive afviklet i fem forskellige kategorier, A-B-C-D-E, baseret på den enkelte rytters styrke. E-klassen er forbeholdt kvinder, men kvinder er samtidig frit stillet til at køre i en hvilken som helst klasse.

 

Hver kategori vil have sit eget individuelle klassement og holdkonkurrence.

  

Helt konkret er kategorierne baseret på rytternes FTP - det maksimale antal watt, som man kan træde i en time. Overskrider man grænsen for sin kategori, eksempelvis 4 watt/kg i B, risikerer man at blive fjernet fra resultatlisten.

 

Samtlige afdelinger vil afvikles i følgende separate kategorier (FTP i W/kg kropsvægt)
A: 4 < W/kg

B: 3,20-3,99 W/kg

C: 2,50-3,19 W/kg

D:  2,49 W/kg

E: Kvinder
 

Annonce

 

Sådan kører du med om sejren 

Brug af pulsbælte og wattmåler er obligatorisk. Man vil blive fjernet fra resultatlisten, hvis man ikke bærer et pulsbælte eller ikke er koblet op til en wattmåler (og dermed bruger zPower), som både kan være i form af hometrainerens interne wattmåler eller en ekstern wattmåler.

 

Derudover må in-game enkeltstartscykler ikke tages i brug.

 

Disse regler er naturligvis til for at undgå snyd, og i denne forbindelse er det også altafgørende, at man registrerer sin korrekte højde og vægt, da disse har stor indflydelse på ens ingame-præstation.

 

For at deltage i kampen om den samlede sejr skal man desuden registrere sin Zwift-profil på Zwiftpower.com (og lade Zwiftpower dele sine data).

 

SE HVORDAN DU REGISTRERER DIG PÅ ZWIFTPOWER.COM LIGE HER.

 

Det enkelte løbs uofficielle resultater kan findes på Zwiftpower.com umiddelbart efter løbets afslutning, men det er løbsarrangørerne, der bestemmer det officielle resultat, og dette offentliggøres efter hvert løb på Feltet.dk.

 

På Zwiftpower.com kan man derudover se, hvorvidt man har overskredet sin kategoris watt-grænse eller er rykket op i kategori.

 

Det er derfor vigtigt at tjekke sit resultat på Zwiftpower.com, da man ikke kan få godkendt sin placering, hvis man kører i en lavere kategori, end Zwiftpower.com bestemmer.

 

Får man et WKG eller UPG ud for sit løbsresultat grundet for høje watt eller forkert kategori, skal man altså rykke en kategori op til næste uges løb!

 

Kan du ikke finde dig selv i resultatlisten på Zwiftpower.com, så tjek din profilside på hjemmesiden.

 

På din Zwiftpower-profilside kan du både finde en oversigt over dine løbsresultater og se din øjeblikkelige kategori, som er bestemt ud fra gennemsnittet af dine tre bedste fysiske præstationer i de seneste tre måneder.

 

Ved løb af under en times varighed må ens bedste 20 minutters power undervejs højest være 105 % af den øvre watt-grænse for ens specifikke kategori. Dette skyldes antagelsen om, at FTP udgør 95 % af ens 20 minutters power.

 

Det vil sige, at eksempelvis B-rytterne højest må ligge på 4,21 watt/kg i 20 minutter. Når gennemsnittet af en rytters tre bedste 20-minutterspræstationer overstiger dette tal, vil rytteren rykkes op i A-klassen og dermed ikke længere kunne fremgå af resultatlisten i B-løb.

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Efter ufrivillig løbspause: Riwal igen klar til den store scene

Landevej

Video i artiklenTre er blevet til to: Christopher Juul fortsat i front opad modbydelige Montemolino

Video

Video i artiklenLa Maglia Rosa fører an i jagten på udbruddet

Video

Video i artiklenChristopher Juul angriber og kommer fri

Video

Video i artiklenStudiet om Ineos’ strategi: Med den finale...

Video

Eksklusivt interviewArven efter Bennett: Holm spår Quick-Steps fremtid

Landevej

Video i artiklenJoao Almeida: Vi er spændte på etapen og vil give alt

Video

Annonce