Prøv vores nye app
Optakt: 19. etape af Vuelta a Espana
09. september 2022 14:59Foto: Sirotti
af Emil Axelgaard

Remco Evenepoel satte en fed streg under sin rolle som løbets hersker med en fornem sejr på løbets næstsidste bjergetape, og dermed er der kun én væsentlig snublesten på vejen mod den samlede sejr på lørdag. Inden vi kommer så langt, skal rytterne dog igennem løbets 19. etape, der er en ultrakort og ganske kuperet sag, som i høj grad lægger op til udbrud, men hvor Mads Pedersen også har udtrykt ambitioner om at gå efter en reduceret massespurt.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

STREAM VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Ruten

Området omkring Madrid er ganske kuperet, men det mangler de svære stigninger. Derfor er den tredje uge ofte et paradis for udbrydere, når man vælger at tilbringe en del af den tredje uge nær hovedstaden, og det kommer til udtryk på løbets sidste fredag. Her venter en ganske speciel og meget kort rundstrækningsetape, hvor man to gange skal op ad den lange Puerto del Pielago, der imidlertid som de øvrige bjerge i området ikke er det sværeste. Med udsigt til en faldende og flad finale burde der således være dømt udbryderfest, medmindre Mads Pedersen får held med sine ambitioner om at skabe samling.

 

Med en distance på bare 138,3 km er der tale om en ultrakort etape, der har både start og mål i Talavera de la Reina. Etapen er næsten en ren rundstrækningsetape, hvor man lægger ud med at køre to omgange på en 65,8 km lang rundstrækning. Den indledes med, at man følger en helt lige og let stigende vej mod nordøst, inden man rammer en bakke (5,6 km, 4,4%), på hvis top dagens spurt køres på anden omgang efter i alt 81,7 km - en spurt, der også tæller som en bonusspurt. Herefter er der en kort nedkørsel, der efterfølges af en lille bakke (1,5 km, 6,6%), inden endnu en kort nedkørsel leder frem til dagens hovedmenu.

 

Læs også
To danskere indgår: Se Uno-X’s Tour de France-bruttotrup

 

Den indledes, når man kører mod først nord og siden sydvest op ad kategori 2-stigningen Puerto del Piélago (9,3 km, 5,6%), der er en helt jævn stigning, som stiger med 8,3% på den anden kilometer, men derudover jævnt med 5-6%. Toppen rundes efter hhv. 30,3 og 96,1 km - sidste gang altså med 42,2 km til mål - hvorefter en relativt let nedkørsel leder mod nordvest ned til byen Navamorcuende, der nås efter hhv. 39,5 km og 105,2 km. Her drejer man mod syd for at følge en relativt lige og let faldende vej frem til udkanten af Talavera de la Reina, hvor man drejer mod nordøst for at køre et kort fladt stykke frem til rundstrækningens udgangspunkt.

 

Efter sidste omgang kører man ind til målet i centrum. Det sker ved, at man drejer mod syd for at følge en helt lige og flad vej, inden man drejer mod sydvest ad en anden lige og flad vej. Herefter drejer man to gange til højre i rundkørsler med hhv. 2800 m og 2000 m igen og slutteligt til venstre i en rundkørsel med 1100 m igen, inden man skal lige igennem to rundkørsler med hhv. 800 og 400 m igen. De sidste 5 km er flade, idet den sidste kilometer falder ganske let med 0,3%.

 

Etapen byder på i alt 2276 højdemeter.

Annonce

 

Talavera de la Reina har tre gange i dette årtusinde været målby i løbet. Det var senest i 2011, hvor Marcel Kittel spurtede sig til karrierens første grand tour-etapesejr foran Peter Sagan og Oscar Freire, og i 2009, hvor Anthony Roux oplevede karrierens højdepunkt ved at tage en overraskende spurtsejr foran William Bonnet og André Greipel. Også i 2007 endte det i en massespurt, hvor Daniele Bennati sejrede foran Paolo Bettini og Alessandro Petacchi. Derudover var byen vært for de spanske mesterskaber i 2008, hvor Alejandro Valverde vandt linjeløbet ved i en tomandsspurt at slå Oscar Sevilla, og hvor Luis Leon Sanchez vandt enkeltstarten foran Ruben Plaza og Jose Ivan Gutierrez.

 

 

 

 

 

STREAM VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

 

Læs også
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024

 

Vejret

Efter et par køligere dage vender varmen tilbage. Fredagen bliver således helt skyfri med en temperatur i målbyen på 32 grader. Der vil bare være en let vind (8-12 km/t) fra vest. Det giver sidemedvind frem til stigningen, hvor der vil være først sidevind og siden sidemodvind. Der vil være modvind på nedkørslen og sidemodvind tilbage til rundstrækningens udgangspunkt. På den sidste tur ind til centrum får man først sidevind, indtil man med 5 km får sidemodvind. Med 2 km igen er der et kort stykke med sidemedvind, indtil man får sidemodvind med 1100 m igen.

 

Analyse af 18. etape

Her kan du læse min analyse af, hvordan Remco Evenepoel med dagens suveræne sejr på den næstsidste bjergetape gjorde den forventede Vuelta-sejr helt pletfri.

 

Favoritterne

Nu vil det være synd at sige, at årets Vuelta har været fjendtlig over for udbrydere. Vi skulle frem til 18. etape, inden en bjergetape blev vundet fra feltet, men i den spanske grand tour er der altid mere at komme efter for lykkeridderne. Det sidste af de tre lange etapeløb har nemlig i kraft af den spanske geografi, der nærmest er overdynget med klassisk udbryderterræn, altid været den mest udbrudsvenlige af de tre.

 

Hvorfor det er sådan, kommer tydeligt til udtryk på 19. etape, hvor man må forvente, at klassementskampen sættes på pause inden lørdagens afgørende slag. Her bydes der nemlig på en af den slags lidt bløde stigninger, som Den Iberiske Halvø er så fyldt med, og de er aldrig hårde nok til for alvor at gøre forskelle mellem de bedste. Når man samtidig designer etapen sådan, at der er mere end 2200 højdemeter over bare 138 km, og at der er langt fra toppen frem til mål, har man normalt en stensikker opskrift på en udbrudsetape.

Annonce

 

Det har da også hele tiden set ud til, at dette skulle være en dag for udbryderne, men Mads Pedersen vil det anderledes. Danskeren har signaleret, at denne etape er et mål for ham, og i går sagde Kenny Elissonde også, at ”fredag er en vigtig dag for holdet”, hvor han derfor skal være helt klar. Med andre ord burde det ligge i kortene, at Trek vil forsøge at spolere udbrydernes fest.

 

Det ligner imidlertid en svær opgave. Det er i hvert fald svært at se, at de har allierede i den mission. Kaden Groves og BikeExchange var en ven, da de forsøgte at kontrollere 7. etape, men australieren styrtede i går, og det virker ikke sandsynligt, at han vil give sig i kast med at satse på denne etape. De øvrige sprintere er så tunge, at de utvivlsomt ikke tør bede holdet jagte på en etape som denne.

 

Det betyder ikke, at der ikke kan komme allierede undervejs. Skulle vi kommer over sidste stigning med et par sprintere i feltet, vil de naturligvis give den et skud. Det var præcis, hvad vi så på 7. etape, hvor Bora og Arkea gik ind i jagten, da først de lidt overraskende for dem selv havde fået hhv. Sam Bennett og Dan McLay med over stigningen.

 

Jeg tror dog også, at den slags hjælp bliver nødvendig. Det lykkedes jo netop ikke at hente udbruddet for to uger siden, og det bliver kun endnu vanskeligere på denne etape, hvor der er hele to stigninger og kun et meget kort, fladt stykke efter den sidste top. Trek er et af de få hold, der næsten er fuldtallige, og dermed har de mere at skyde med end de fleste andre, men de er stadig kun fem mand til at jagte, hvis de vil spare Alex Kirsch, der endda kan falde fra undervejs, til et lead-out. Dertil skal lægges, at Kenny Elissonde har været syg, og at ingen af de øvrige ryttere har imponeret med deres form.

 

Missionen bliver pokkers svær, men de hjælpes af distancen, der jo er sjældent kort. Dette er sidste chance for alle de ryttere, der ikke kan vinde en bjergetape eller en massespurt, og derfor er der lagt op til en sand angrebsfest. Det er muligt, at der første gang på stigningen vil køre et stort og meget stærkt udbrud, men stigningen er også så relativt let, at det sagtens kan være, at det ikke lykkes. Sker det kan vi sagtens ende i en situation, hvor vi skal frem til anden passage, inden et udbrud kører, og sker det er vi pludselig mere end halvvejs mod målet i Talavera de la Reina. Så er der pludselig ikke meget etape at kontrollere, og hvis Trek sørger for at ramme fronten med det samme, udbruddet er kørt og holde afstanden meget lille, kan man ikke afvise, at det kan lade sig gøre. I forvejen er det jo lettere for et hold med kun syv mand at kontrollere en kort end en lang etape, for man løbet ikke så hurtigt tør for kræfter, hvilket er den store udfordring i den anden uge af en grand tour.

Annonce

 

Læs også
Optakt: Tour de Romandie

 

Jeg vil dog stadig tro, at de skal bruge hjælp efter stigningen, og det er et problem. Pedersen klatrer selv så godt, at han sagtens kan bede sit hold køre stærkt på stigningen, men det vil formentlig føre til, at alle andre sprintere falder fra. Det er Groves, der har klatret skidt i dette løb og nu er forslået, Danny van Poppel samt måske den uhyre formstærke Pascal Ackermann, han skal satse på, men går det rasende stærkt på stigningen - og det kan være nødvendigt, hvis et stærkt udbrud skal hentes - falder de formentlig fra, og så er Trek alene til at jagte på det sidste stykke.

 

Jeg tør ikke udelukke, at det kan lykkes, men jeg tror ikke på det. Hvis det lykkes at sende et udbrud afsted på første stigning, er de nødt til at holde snoren meget stram, og så risikerer de bare, at det går amok igen på anden stigning. Hvis udbruddet først kører sent, vil jeg tro, at det bliver for stærkt til, at det kan hentes, særligt hvis det først kører på stigningen.

 

Der er altid en joker i de hold, der misser udbruddet. Det kan pludselig give uventede allierede, da det for flere hold er den bedste chance for at vinde en etape. Det kan give Trek en ekstra livline, ligesom uventet gode klatreben fra Groves, Van Poppel og Ackermann vil kan gøre det, men selv da vil det være svært at skabe samling over de sidste 42 km, der stort set alle er faldende, og hvor det bliver svært at hente væsentligt på et udbrud, også selvom de denne gang hjælpes af en let sidemodvind og ikke medvind efter stigningen.

 

Hvis Trek insisterer på at gå helhjertet efter det, bliver det en rasende hurtig etape. Så vil det blive en daglang kamp mellem felt og udbrud, og så vil det blive en af årets mest intense etaper. Hvis til gengæld de giver op, vil vi få det klassiske forløb, hvor feltet ruller til mål, mens udbruddet slås om sejren. Endelig er det den mulighed, at Trek undervejs vurderer, at det er bedre at forsøge at få Pedersen i udbrud, og lykkes den mission, er det klart, at der næppe kommer nogen jagt bagfra.

 

Kunne der komme angreb i klassementet? Nu viste Joao Almeida i dag, at intet helt kan udelukkes, men der er for langt fra toppen til, at det giver mening. Mulighederne er betydeligt større lørdag, og derfor vil jeg forvente, at alle sparer sig til det afgørende slag 24 timer senere.

Annonce

 

Mit bud vil altså være, at vi får en udbrudssejr, og grundet den flade finale er det en etape, mange ryttere kan vinde. Hvis udbruddet først kører mellem stigningerne, kan også ret tunge folk komme afsted, og så vil de have en bedre chance for at overleve anden stigning også. Mest sandsynligt er det dog nok, at udbruddet kommer væk på stigningerne, og derfor skal vi nok se i retning af relativt klatrestærke folk. Man må også formode, at de mest klatrestærke vil forsøge at gøre forskelle på sidste stigning, og selvom der er tid til at komme tilbage i en regruppering, vil de tungeste formentlig få svært ved at vinde, også selvom de hjælpes af modvinden på den sidste del af stigningen. Den er ikke i sig selv rasende svær, men den har sine stejlere dele, hvor de bedre klatrere kan gøre forskelle.

 

En god spurt er også et vigtigt våben. Normalt vil der være masser af tid til taktik på det flade stykke til sidst, men hvis vi ender i en situation, hvor Trek jagter helt til sidste blodsdråbe, vil der ikke være megen tid til netop taktik. Det er en gave for de hurtigste folk, der vil foretrække, at etapen afgøres på stregen.

 

Jeg prøver at pege på Rohan Dennis . Australieren var bestemt ikke formstærk, da han startede løbet, men ligesom i Giroen i 2020 synes han at finde noget form til sidst. Han så allerede godt ud i angrebet i søndags, men jeg var særligt imponeret over, at han sad med i feltet, da Miguel Angel Lopez havde angrebet på næstsidste stigning. På det tidspunkt var det kun klassementsryttere tilbage samt altså Dennis, mens folk som Carlos Rodriguez og Louis Meintjes var sat af.

 

Hvis det kan tages som udtryk for formen, er det lovende. Dennis viste i dag, at han klatrer godt på denne slags procenter, og han bliver ikke let at sætte på denne form for stigning. Han er også så kraftfuld, at han står stærkt til at ramme et udbrud, der kører i fladlandet, og hvis udbruddet har hjælp af en af feltets største motorer, har det åbenlyst en bedre chance for at holde. Vi skal heller ikke glemme, at Dennis er hurtig. Han viser det sjældent, men han har tidligere vundet en let stigende spurt i Tour of the Alps, og tidligere i år blev han nr. 3 i en massespurt i Romandiet. Ender det i taktik til slut, står han også uhyre godt, når han er manden, der ikke skal have én millimeters frihed på flad vej. Med andre ord kan han vinde på flere måder, og med den frihed, han nu har fået, og den form, han viste i dag, tror jeg på, at han sikrer den oprejsning, Robert Gesink var så tæt på at sikre i dag.

 

Læs også
Optakt: Prolog til Tour de Romandie

 

Jeg har sammenlignet etapen med 7. etape. Hvem var det nu, der vandt den? Det var Jesus Herrada, og det gør ham selvsagt til en god kandidat til denne etape også. Spanieren har ellers set temmelig formsvag ud tidligere i løbet, men han fik i den grad vist, at benene er gode, da han næsten vandt i går. Han har ikke ramt mange udbrud i dette løb, men det plejer han nu at være god til, og har han de ben, han havde i går, står han godt i forhold til at komme væk, hvis de kører på stigningen. Han har i lang tid ikke vist megen af den hurtighed, han tidligere havde, men når han kan slå Fred Wright og Samuele Batistella på stregen, er der stadig lidt fart i de gamle stænger - også selvom Wright mistimede sin spurt eklatant. Ellers må han være snu i det taktiske spil, og her har han masser af rutine.

Annonce

 

For et par uger siden havde jeg ikke tøvet med at gøre Fred Wright til favorit på denne etape. Briten virkede fremragende kørende, og med klatreben, han viste på 3. etape, burde denne stigning ikke være et problem. Jeg blev imidlertid lidt nedslået af at se ham i går, hvor han blev sat allerede inden sidste stigning i det udbrud, der kørte om sejren. På den anden side har han formentlig arbejdet meget for Gino Mäder, der var et bedre bud på en vinder, og det kan være forklaringen. Han så jo ikke formsvag ud i finalen på 16. etape. Jeg kan stadig være lidt i tvivl om, hvorvidt han kan gå med i angrebene på stigningen, men rammer han udbruddet, burde han nok kunne overleve sidste gang. Herefter har han sin gode spurt, men desværre gør den ham også sårbar over for angreb, han skal lukke, ligesom vi nu én gang har set ham i nervøsitet mistime en modvindsspurt som denne.

 

En anden rytter, jeg har fidus til, er Ben Turner. Briten har hidtil været ren hjælperytter, men mon ikke han kunne få lidt af den frihed, alle andre på Ineos har haft? Han er normalt en relativt tung rytter, men han har klatret fornemt på det sidste, ikke mindst i dag, hvor det var ham, der bragte Rodriguez tilbage til den ovenfor omtalte Dennis-gruppe. Måske er han lidt for tung til at komme med, hvis udbruddet kører på stigningen, men sker det mellem stigningerne, står han stærkt. Vi husker alle, hvilket vanvittigt klassikerforår, han havde, og der er ikke mange, der er stærkere end ham. Til slut kan han spille sine kort i det taktiske spil, men han er også en ganske hurtig herre. Den eneste grund til, at han ikke står højere på listen, er min frygt for, at han er for tung til at angribe på selve stigningen.

 

 

En anden god kandidat er Luis Leon Sanchez. Den spanske veteran fortsætter med at vise god form, senest ved at køre i top 30 på dagens bjergetape. Denne etape er skræddersyet til en mand, der er god på stigninger, der som denne ikke er alt for svær, og som har god power på flad vej. Han er normalt også god til at ramme udbruddene, men det bekymrer mig, at det slet ikke har fungeret for ham i dette løb. Det gjorde det dog i Touren, hvor han flere gange kørte om sejren, og han har som bekendt en enorm rutine i det taktiske spil, hvor han plejer at være pokkers snu. Tidligere var han også så hurtig, at han vandt en reduceret massespurt i Romandiet, og derfor kan han også i den rette gruppe spurte sig til sejr, selvom han ikke har fordums fart.

 

Så er der Mads Pedersen. Som sagt forlyder det, at det er Treks plan at kontrollere, men undervejs kan det være, at han indser, at det bliver for svært. I det tilfælde vil det være logisk at skifte strategi og jagte et udbrud. Selvom han har klatret godt i dette løb, er han ikke en ørn på lange stigninger, og det virker ikke realistisk, at han kan ramme et udbrud, der kører på stigningen. Skal han afsted, skal det ske i fladlandet mellem de to opkørsler, og det lægger nogle begrænsninger på hans muligheder. Han vil formentlig også få svært ved at følge klatrerne på sidste tur op ad stigningen, fordi alle vil forsøge at komme væk fra ham, men med den nuværende form vil han ikke tabe meget. Herefter bør han have en god chance for at komme tilbage. I en spurt slår han alle, men det gør ham til gengæld lidt for sårbar på de sidste flade kilometer, hvor det ikke er svært at regne ud, hvem der skal lukke 9 ud af 10 huller.

Annonce

 

Det var opløftende at se Sergio Higuita i dag. Colombianeren har virket ganske formsvag, men i dag var han en af de bedste på stigningen. Det tyder på, at han i hvert fald har en eller anden form tilbage, og så er spørgsmålet, om han er frisk igen. Jeg kan frygte, at han sparer sig til et udbrud på 20. etape, der nok passer ham bedre, men Bora har ikke råd til at være alt for kræsne. Kører udbruddet på stigningen, vil det være dumt, hvis ikke han gav den et skud, og så står han ikke ringe. Han er som bekendt så hurtig, at han kan slå langt de fleste, også i en flad spurt. Til gengæld vil han være sårbar i det taktiske spil i fladlandet, hvor han mangler noget power.

 

Jeg har også fået lidt tiltro til Patrick Bevin. Det er ikke meget, vi har set til newzealænderen i årets løb, hvor han startede meget formsvagt, men han synes at komme efter det. I hvert fald har han siddet ret langt fremme på de seneste mange bjergetaper, og det burde gøre ham til en god kandidat på denne etape. Han nåede helt nye højder som klatrer, da han tog den samlede sejr i Tyrkiet, og har han samme klatreben nu, kan han også angribe på stigningen. Ellers må han afsted i fladlandet og håbe, at han har sine gode klatreben, når de skal over stigningen for sidste gang. Med sin fornemme spurt er han meget svær at slå på stregen.

 

Man er vel også nødt til at nævne Marc Soler . Spanieren er bestemt ikke skabt til denne etape, men det vil næppe afholde ham fra at forsøge. Han har angrebet så meget, at det næsten også burde kunne lykkes ham at ramme udbruddet på en enkeltstart, og hvis udbruddet kører på stigningen, er det svært at tro, at han ikke sidder der. Til gengæld bliver det pokkers svært at gøre færdigt, når man må betegnes som spurtsvag, men sidder man der først, har man i hvert fald en billet til det taktiske spil. Og heller ikke der er det til nogen skade at være i god form.

 

Læs også
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne

 

Jeg begynder også at tro lidt på Bob Jungels igen. Vi så i går, at formen ikke rækker til at vinde hårde etaper, men denne etape burde være inden for rækkevidde. Måske står han bedst, hvis udbruddet kører i fladlandet, men også på stigningen vil han have en chance. Han er ikke helt langsom på stregen, som vi så, da han vandt i Giroen, og ellers har han poweren til at deltage i det taktiske spil til sidst. Uran meldte sig ind i den fine klub med sejre i alle grand tours i går, så måske Jungels kan gøre ham kunsten efter i morgen?

 

Det må også være en af de dage, hvor Dylan van Baarle får chancen. På denne form for stigning burde han have en chance for at komme væk, også hvis de angriber på bakken, men ellers er han pokkers god til at ramme udbrud i fladlandet. Denne stigning uden alt for stejle procenter er god for hollænderen, der ligner en mand, der igen er ved at finde formen frem mod VM. Han er ikke verdens hurtigste, men han kan godt spurte, og ellers må han deltage i det taktiske spil, hvor poweren er enorm og erfaringen efterhånden også stor. Det taktiske spil og en halvgod spurt gav ham i hvert fald en sølvmedalje til VM.

Annonce

 

Det er længe siden, Lawson Craddock har klatret så fremragende, som han gør nu, og han har tillige været eminent til at ramme udbruddene. Chancen for, at han kommer afsted i morgen, bør igen være god, men de seneste dage har også vist, hvor svært det er at vinde. Han klatrer ikke godt nok til at vinde i hårde finaler, og han er slet ikke hurtig nok til at vinde i flade finaler. Han skal altså have det rette held og den rette timing for at komme alene til stregen i det taktiske spil, men han har i hvert fald formen til at give sig selv chancen.

 

Skal jeg nævne Alejandro Valverde igen? Jeg er ved at give op, for heller ikke dag forlød det, at han var aktiv i udbruddene. Chancen for at ramme en gruppe på 41 mand var ellers relativt god, og derfor tror jeg, at han sparer sig til lørdag, hvor han sikkert skal hjælpe Mas. Man kan dog håbe, at han giver den et skud på en dag, hvor hans hjælperopgaver er begrænsede, og det er bestemt en etape, han kan vinde. Han virker træt og bestemt ikke flyvende, men han klatrer godt nok til at ramme et udbrud, der kører på stigningen, og selvom han har tabt fart, har han flere gange vist, at han stadig godt kan spurte. Mange af de ovennævnte burde han i hvert fald have en god chance for at få skovlen under.

 

Det har været et ganske forfærdeligt løb for Brandon McNulty, som vi ikke har set meget til, men denne etape er ikke så svær, at den er uden for rækkevidde. Amerikaneren burde have en fair chance for at ramme udbruddet, og vi så senest i Paris-Nice, at han er ganske hurtig på stregen. Han har også poweren til at deltage i det taktiske spil, og derfor har han hele pakken. Der er dog to betænkeligheder. Dels er der formen, og dels er der udsigten til, at han sikkert skal spare sig til lørdag, der er meget vigtig for holdet. Det er kun Soler, der synes umulig at styre.

 

I dag stod det helt klart, at Tao Geoghegan Hart slet ikke er i den form, han havde i starten af løbet. Heldigvis behøver han ikke sine Giro-ben for at vinde denne etape, hvor stigningen trods alt er overskuelig. Helt ringe var han heller ikke i finalen, hvor han hjalp Rodriguez tilbage til feltet, og han har tillige den fordel, at han kan slå mange i en spurt. Mit gæt er dog, at han sparer sig til lørdag, og at Ineos lader Van Baarle og Turner jagte udbrud på denne etape.

 

Så er der Alexey Lutsenko. Intet indikerer, at der er væsentlig fremgang i formen, og derfor ender det sikkert med en skuffelse. Nu er han endda stoppet med at ramme de udbrud, han ramte i tide og utide i begyndelsen af løbet, men dengang så vi trods alt, at også en formsvag Lutsenko kan ramme udbrud. Som han har klatret hidtil i dette løb, bør han trods alt have en fair chance for at overleve stigningen, og han er ret snu i det taktiske spil, ligesom han også er relativt hurtig.

Annonce

 

Det var lidt ærgerligt, at Jan Bakelants brugte kræfter i dag. Denne etape passer ham nemlig meget bedre, men han plejer nu ikke at være for fin til at prøve igen. Han er ret langt fra fordums styrke, men han har i dette løb nået et ganske højt niveau, selvom han virker en anelse træt nu. Han er også god til at ramme udbrud, og helt langsom er han heller ikke. Først og fremmest er han dog snu til at angribe i finalen, som da han vandt sin Tour-etape og senest vandt i Vallonien.

 

Jeg har nævnt Edoardo Zambanini flere gange, og det vil jeg gøre igen. Italieneren er i fornem form, som han viste igen i dag, hvor han spillede en stærk rolle for Gino Mäder i finalen. Han har den rette kvalitet til at vinde en etape som denne, da han klatrer godt, men også kan spurte. Han mangler en masse rutine i det taktiske spil, men til gengæld er han en underdog. Og tænk nu, hvis han rammer udbruddet sammen med enten af Sanchez eller Wright og er den ukendte i et muligt overtal.

 

Læs også
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste

 

Kunne Vincenzo Nibali få sin sejr? Formen er efterhånden brugbar, som vi så i dag, hvor hans føringsarbejde i hvert fald var stærkere end Solers, da han arbejdede så hårdt for Lopez. Han har vist, at han angriber i højre og venstre, og jeg tror ikke, at han er for fin til at gå efter denne etape, bare fordi det ikke er en bjergetape. Problemet er selvfølgelig, at han ikke kan spurte, men i det taktiske spil har han enorm erfaring. Han kan jo bare gøre, som da han tog sin første gule trøje i Sheffield i 2014.

 

Bora har også Wilco Kelderman , men jeg vil tro, at han sparer sig til lørdag. Omvendt kan det ikke udelukkes, at han prøver, da Bora er nødt til at skyde på alt, hvad der rører sig. Kører udbruddet på stigningen, står han med sin fornuftige form godt. Herefter er problemet, at det skal gøres færdigt, for mens han har vist gode puncheurevner, har han aldrig rigtigt vist fart på flad vej. Lidt spurtstyrke burde han dog have, og ellers må han deltage i det taktiske spil.

 

Mit gæt er, at Thibaut Pinot sparer sig til lørdag, for det er bjergetaper, han gerne vil vinde. Omvendt kan FDJ ikke tillade sig at være rasende kræsne, hvis de vil have deres etapesejr, og hvis udbruddet kører på stigningen, vil det ikke være dumt af ham at forsøge sig. De seneste dage har vist, at formen efterhånden er fremragende, og han har også en ganske hæderlig spurt på flad vej, selvom mange af de ovennævnte trods alt er hurtigere.

 

Endelig er der Thomas de Gendt . Belgieren har slet ikke ramt formen i dette løb, og derfor har han vel heller ikke ramt ét eneste udbrud. Heller ikke i dag var han med, selvom der kørte mere end 40 mand, og det er hans eneste opgave. Det gør det svært at tro på ham, og han har i hvert fald ikke formen til at angribe på stigningen. Han kom dog ganske godt i mål i går, så måske er motoren blevet lidt mere varm. Etapen passer ham godt, da han også er hurtig, men da han sjældent sparer på kræfterne i et udbrud, tvivler jeg på, at formen rækker til faktisk at gøre det færdigt.

 

Slutteligt: Send en kærlig tanke til Quentin Pacher. Han var min favorit til denne etape, men efter dagens styrt må det blive til næste år, at han får den sejr, han fortjener.

 

Det er også en god etape for både Robert Stannard og Daryl Impey, men begge synes meget formsvage her i den tredje uge. Heller ikke Omer Goldstein, Alessandro de Marchi eller Jetse Bol virker formstærke nok. Jesus Ezquerra er hurtig og i fornem form, men jeg tror alligevel, at etapen bliver for svær, som den også bør gøre det for de hurtige Carlos Canal, Gianni Vermeersch og Gotzon Martin. Jeg ville meget gerne tro på Xandro Meurisse, der kan spurte og er ved at være i form, men han lignede en mand, der gravede meget, meget dybt i dagens finale. På samme vis e det også en hæderlig etape for Robert Gesink, der faktisk godt kan spurte, men også han gravede meget dybt i dag, og det samme gælder for James Shaw, der ellers burde være perfekt til denne etape. Rudy Molard kan godt spurte og er en kandidat, men også for ham skal det falde rigtigt ud, hvis han skal vinde en etape med så meget fladland til sidst.  Davide Villella viste lidt form i dag, men jeg har svært ved at se ham vinde. Movistar har Gregor Mühlberger, men det skal flaske sig, hvis han skal vinde, og det samme gælder for den ellers velkørende Nelson Oliveira . Marco Brenner viste fremgang i dag, men efter hans formkrise er det svært at se ham vinde en etape, der passer ham dårligt, og Jumbo bør spare Chris Harper til i morgen, mens den trods alt bør være for hård for Mike Teunissen , der ellers synes godt kørende. Endelig mangler Simon Guglielmi, der ellers også er hurtig, nok for meget.

 

Ender det i en spurt, må det skyldes, at Trek er lykkedes med at skabe samling, og derfor vil Mads Pedersen være gigantisk favorit i det scenarium. Skal han slås, vil det kræve, at en af sprinterne komme med over. Her vil jeg give de bedste chancer til Danny van Poppel, der også har den bedste chance for at slå danskeren på stregen. Pascal Ackermann er ikke god på lange stigninger, som vi så på 7. etape, men han er i fabelagtig form og er vel tredjebedste bud. Derefter har jeg Mike Teunissen, der som sagt klatrer godt nu og jo faktisk spurtede overraskende godt i Holland. Kaden Groves må være nr. 5, da også han kan vinde denne spurt, men han har klatret skidt i dette løb og er forslået, mens Dan McLay og Tim Merlier ikke kommer med hjem. Fred Wright vil med sikkerhed være der, men han slår ikke Pedersen i en flad spurt. Andre, der kan deltage i en spurt, er Patrick Bevin, Cedric Beullens, Joris Nieuwenhuis, Gianni Vermeersch, Jesus Ezquerra, Ben Turner, Kiko Galvan, Clement Russo, Jose Joaquin Rojas, Carlos Canal, Simon Guglielmi og Gotzon Martin, der alle har en chance for at overleve. Det bør Daryl Impey og Robert Stannard også have, men som sagt er jeg meget utryg ved deres form. Falder Van Poppel fra, er det muligt, at Jonas Koch måske vil spurte, mens Sebastian Molano klatrer ringere end Ackermann lige.

 

Feltet.dks vinderbud: Rohan Dennis

Øvrige vinderkandidater: Jesus Herrada, Fred Wright

Outsidere: Ben Turner, Luis Leon Sanchez, Mads Pedersen, Sergio Higuita, Patrick Bevin

Jokers: Marc Soler, Bob Jungels, Dylan van Baarle, Lawson Craddock, Alejandro Valverde, Brandon McNulty, Tao Geoghegan Hart, Alexey Lutsenko, Jan Bakelants, Edoardo Zambanini, Vincenzo Nibali, Wilco Kelderman, Thibaut Pinot, Thomas de Gendt

 

Kandidater til en spurt (rangeret efter vinder- og ikke overlevelsespotentiale): Mads Pedersen, Danny van Poppel, Pascal Ackermann, Mike Teunissen, Kaden Groves, Fred Wright, Patrick Bevin, Daryl Impey, Cedric Beullens, Robert Stannard

 

STREAM VUELTA A ESPANA UDEN AFBRYDELSER

MODTAG ET AF FELTET.DKS POPULÆRE NYHEDSBREVE

Feltet.dks vinderbud

Feltet.dks bud på løbets/etapens vinder.
De to største rivaler til den store favorit og begge meget sandsynlige vindere.
Op til fem ryttere, der alle må tilskrives en betydelig chance for at vinde, og som minimum bør være i spil til en top 10-placering.
Ryttere, for hvem vinderchancen er reel, men lille. Sejr er kun muligt, hvis alt flasker sig, men en top 10-placering er til gengæld ganske sandsynlig.
Ryttere, for hvem en sejr må betragtes som stærkt usandsynlig, men som alle under de rette omstændigheder kan komme i spil til en top 10-placering.
Rohan Dennis
Jesus Herrada, Fred Wright
Ben Turner, Luis Leon Sanchez, Mads Pedersen, Sergio Higuita, Patrick Bevin
Marc Soler, Bob Jungels, Dylan van Baarle, Lawson Craddock, Alejandro Valverde, Brandon McNulty, Tao Geoghegan Hart, Alexey Lutsenko, Jan Bakelants, Edoardo Zambanini, Vincenzo Nibali, Wilco Kelderman, Thibaut Pinot, Thomas de Gendt
Danny van Poppel, Pascal Ackermann, Mike Teunissen, Kaden Groves, Fred Wright, Patrick Bevin, Daryl Impey, Cedric Beullens, Robert Stannard, Rudy Molard, Xandro Meurisse, James Shaw, Jesus Ezquerra, Gregor Mühlberger, Davide Villella, Simon Guglielmi
INFO
Optakter
Nyheder
Vuelta a España
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Følg en spændende tirsdag med løb i Romandiet og Tyrkiet
Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det
Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
Landevej
FDJ – SUEZ-rytter snyder favoritterne i imponerende spurt
Landevej
Danmarksmester kører sig til nyt topresultat
Landevej
ColoQuick vinder dobbeltsejr i Vejle
Landevej
Van der Poel fik "stof til eftertanke" i Liège
Landevej
Video i artiklenSe Pogacars kraftfulde angreb på La Redoute
Landevej
Rørt Pogacar tog revanche med svigermor i tankerne
Landevej
Malmberg henter topresultat i Bosnien-Hercegovina
Landevej
Skjelmose: Dét kostede mig løbet
Landevej
Pogacar pulveriserer konkurrenterne med den perfekte opskrift
Landevej
Sådan var Pogacar atter suveræn
Landevej
Vidunderbarn fuldender UAE-dominans i tilbagevendt løb
Landevej
Jakobsen fremhæver dansk stortalent efter første dsm-triumf
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund hjælpe Jakobsen til sin første sejr i år
Landevej
Topplacering giver dansk avancement på sidstedagen
Landevej
Video i artiklenFabio Jakobsen overlegen i Tyrkiet
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Optakt: Giro della Romagna
Landevej
Fléche Wallonne-vinder håber at kunne holde fast i momentum i Liége
Landevej
Van der Poel skal køre Liége-Bastogne-Liége på ny cykel
Landevej
Optakt: 1. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Van Gils kom på podiet i Fléche Wallonne, og nu vil han gentage succesen i Liége
Landevej
Quick-Step-profil: Kan jeg redde vores forår?
Landevej
Her er startlisten til Liège-Bastogne-Liège 2024
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
EF-profil tror på podiet, men 'Pogacar er i en liga for sig'
Landevej
Pogacar er glad for, at han sprang stort forberedelsesløb over
Landevej
Alaphilippe: Min moral blev knust

Lørdag den 20. april 2024

Landevej
21-årig hollænder vinder i hjemmebaneløb
Landevej
Benoot: Vi var virkelig overraskede over det
Landevej
Bora-stjerne afslører stort mål: Det bliver episk
Landevej
Van der Poel vurderer sine chancer mod Pogacar
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewFuglsang: Dét kan få mig til at stoppe karrieren
Landevej
Danskerduo skal op imod Cavendish og andre stjerner
Landevej
Dumoulin har klar holdning til Van der Poel vs. Pogacar
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
To danskere slutter langt fremme i Holland
Landevej
Cavendish tilbage efter sygdom, men uden Mørkøv
Gravel
Valverde vinder igen
Landevej
Medie: Alaphilippe i forhandlinger med nyt hold
Landevej
Jakobsen må sætte større lid til dansker - vigtig hjælper misser Giroen
Landevej
Kron mindes uheldig episode før Liège: Før eller siden må heldet vende
Landevej
Norsgaard på vej til storhold?
Landevej
Kæmpetalents skadespause forlænges
Landevej
Agent sammenligner Philipsens tilbud: Så stor er chancen for et skifte

Fredag den 19. april 2024

Landevej
Lotto Dstny-rytter tilbage på cyklen for første gang efter lårbensbrud
Landevej
Søren Kragh udtaget til Liège-Bastogne-Liège
Landevej
Evenepoel giver opdatering på skader: Touren er ikke i fare
VIS FLERE

Annonce