Prøv vores nye app
Oplev den belgiske cykelmagi på egen krop
21. november 2019 12:37
af Thomas Christiansen

De belgiske brostensstrækninger og skrappe ardennerstigninger er de seneste år blevet en skarp konkurrent til Alpernes cykelterræn, og for mange klinger navne som Koppenberg og Mur de Huy efterhånden lige så velkendt som Alpe d’Huez og Mont Ventoux. Via Belgian Cycling Club kan cykelinteresserede opleve det hele - lige fra deltagelse i amatørudgaven af Flandern Rundt til indføring i belgisk cykelkultur og en plads i første parket, når de professionelle suser forbi i en af de store monumentklassikere.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Når foråret nærmer sig, og den udendørs cykelsæson står på spring, glæder cykelentusiaster verden over sig til at følge med i de klassiske forårsløb.

 

Hjemme i stuerne sidder interesserede klistret til skærmen, når de hårdføre ryttere kæmper sig igennem al slags vejr, lange brostensbelagte strækninger samt korte, men modbydelige og stejle stigninger.

 

Der er noget helt unikt, yderst fascinerende og smukt ved disse løb, og med danske Belgian Cycling Club, der har den tidligere toprytter Allan Johansen i spidsen, har du nu selv mulighed for at køre i mestrenes spor - alt sammen i forbindelse med Flandern Rundt, der køres første weekend i april 2020.

 

Læs også
Lefevere kommenterer Asgreen og Casper P.s kontraktsituation

 

Ikke bare Jakob Fuglsangs triumf i Liege-Bastogne-Liege i 2019, men også Mads Pedersen og Kasper Asgreens podieplaceringer i de seneste udgaver af Flandern Rundt har skabt interesse for den specielle belgiske cykeltradition.

 

At belgiske turistorganisationer samtidig er fremme i skoene, gør ikke interessen mindre, og i danske aviser berettes ligeledes fra de belgiske landeveje.

 

Den seneste danske sejr i Flandern Rundt stod Rolf Sørensen for i 1997, men måske bliver 2020 året, hvor Danmark igen skal have en rytter øverst på podiet. Belgian Cycling Club er på plads, når løbet køres.

Annonce

 

 

Cykler, rejser, netværk og meget mere

Belgian Cycling Club er et dansk foretagende, som tilbage i 2018 blev startet af de to tidligere professionelle cykelryttere Allan Johansen og Bo Hamburger med det formål at arrangere cykelture og forhandle Ridley og Eddy Merckx cykler.

 

Med flere års bopæl og en stor forkærlighed for Belgien samt flere vundne løb i det hårde cykelterræn, kunne det ikke være anderledes end at valget fald på Belgien og de belgiske cykelmærker.

 

Men som navnet indikerer, rummer konceptet mere end blot en cykelforretning. Der er tale om en klub, et cykelfællesskab og et socialt netværk af cykelinteresserede, som elsker at snakke cykling og kombinere det med gode rejseoplevelser.

 

Derfor tilbyder Belgian Cycling Club, som er beliggende i Silkeborg og i dag kun styres af Allan Johansen, alt fra rejser, sociale cykelture, rådgivning og hjælp til træningsplanlægning samt arrangerer flere motionsløb i Danmark.

 

Rejserne som for nuværende går til Spanien og Belgien, har selvsagt cykling for øje, men Allan Johansen pointerer, at cykelrejserne skal være for alle - uanset niveau og erfaring.

 

Læs også
Optakt: 3. etape af Tour de Romandie

 

Turene kan tilrettelægges efter ambitioner og evner, uanset om du vælger en tur til Spaniens varme klima og bjergrige terræn (Alicante og Altea), eller om turen går til Belgien, som byder på et mere historisk præget cykelterræn samt kortere og mere stejle bakker.

 

 

En unik cykeloplevelse

Som arrangører og turguide er Allan Johansen den, som krydrer turen med anekdoter og røverhistorier, når en ny gruppe af motionister i starten af april 2020 tager mod Belgien og Flandern Rundt. Turen strækker sig fra torsdag den 2. april til og med søndag den 5. april, og der er forberedt et godt og spændende program.

 

Torsdag den 2. april besøges Belgian Cycling Factory, hvor cykelmærkerne Ridley og Eddy Merckx produceres.

Annonce

 

Her kan du se, hvordan vindtunneller bruges til at optimere aerodynamikken, og du får ligeledes et indblik i udviklingsteknologien og fremstillingsprocesserne bag af cyklerne.

 

 

 

Dag 2 trækkes der i cykeltøjet, så du kan få kendskab til terrænet, kørsel på pavéer og enkelte af de bakker, som indgår i Flandern Rundt.

 

Turen inkluderer et besøg hos et af World Tour-holdene, hvor der bliver rig mulighed for at komme ind under huden på et professionelt hold, opleve livet som cykelrytter og snakke med holdets mekanikere eller ryttere om forberedelser, dæktryk og udstyr.

Annonce

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Lørdag den 4. april er dagen, hvor hjelmen skal spændes, dunkene fyldes op og diamanterne i benene skal findes frem. De Ronde Van Vlaanderen Cyclo, som er motionsudgaven af Flandern Rundt, byder på flere distancer, så alle med lidt cykelerfaring kan opleve dele af monumentklassikeren på egen krop samt den fantastiske stemning, der er på ruten.

 

Distancerne går fra 74 til 224 kilometer, og de er forsynet med depoter for alle deltagere, men du får yderligere tre unikke depoter, som Belgian Cycling Club står for. Lørdag aften holdes der fest for de deltagere, som ønsker at være med.

 

Dag 5 byder på Belgiens største sportsdag, når de professionelle cykelryttere konkurrerer om at komme først over målstregen.

 

Flandern Rundt er nærmest en nationaldag i Belgien, og stemningen blandt de cykelglade belgiere er tårnhøj. Vores dag starter i Antwerpen, hvor rytterne bliver sendt af sted, og senere lægges vores rute via nøje udvalgte steder, så vi oplever løbet flere gange.

 

Insiderviden og gode røverhistorier til Flandern Rundt

En af de vigtigste faktorer for en god tur er arrangør og turguide, Allan Johansen. Som 10-årig begyndte han på opfordring fra sin mor at cykle i den lokale klub, og sidenhen tog det fart.

Annonce

 

I 1998 kunne han skrive titlen som professionel cykelrytter på visitkortet, og en elleve år lang karriere startede. I løbet af årene er det blevet til et dansk mesterskab og et gennemført Tour de France, ligesom han har været med til at føre holdkaptajner til sejr i Paris-Roubaix.

 

I løbet af karrieren er flere af årene tilbragt i Belgien. Det er her, Allan Johansen har oplevet og fået et stort kendskab til landet, dets historie og ikke mindst den passion, som belgiere har for cykling.

 

Og det er denne viden og indblik, der bliver delt ud af, når turen går til Belgien og Flandern Rundt.

 

Især Flandern Rundt er et løb, som står den tidligere rytter nær.

 

Læs også
Se Tobias Lunds anden store sejr

 

Allan Johansen har kørt det i alt syv gange og var med en 10. plads i 2008 med helt i front. ”Det er et vanvittigt løb,” som Allan Johansen selv udlægger det, ”Det er som krig med mange slag, og hvor man aldrig må give op.” På turen kan du høre mere om Allan Johansens tid på danske Team CSC, og du får indblik i, hvordan rytterne som hold kunne afgøre løbene og sikre gode placeringer til kaptajnerne Fabian Cancellara og Stuart O'Grady.

Annonce

 

 

Det får du med, og det skal du selv sørge for

Bestiller du en tur med Belgian Cycling Club, får du et besøg og rundvisning på Belgian Cycling Factory, en guidet cykeltur og besøg hos et World Tour hold. Du får også et startnummer inkl. egne depoter til ”De Ronde Van Vlaanderen Cyclo” samt guidet rundvisning på selve løbsdagen med røverhistorier og anekdoter fortalt af Allan Johansen.

 

Der bliver holdt en fest lørdag aften, med hygge, god mad og røverhistorier, som skal tilkøbes.

 

Du skal selv sørge for transport til, fra og rundt i Belgien, samt sørge for overnatning. Har du brug for råd eller hjælp til hotelbookning, er der god mulighed for at få sparring på det. Klik ind på Belgian Cycling Club for at læse mere eller for at finde kontaktinformationer.

 

Fakta:

Pris 1.495,- kroner

Hjemmeside

Annonce

INFO
Motion
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 25. april 2024

Landevej
Evenepoel tilbage på landevejen
Landevej
Topsprinter får debut efter lang skadesperiode
Landevej
Danske hold uden succes i Italien
Landevej
Ny triumf til Lidl-Trek-talent
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Vidunderbarn lykkedes med sit ”første udbrud i karrieren”
Landevej
Video i artiklenSe Lunds reaktion på ny sejr
Landevej
Lidl-Trek-udbryder trodser favoritterne på målbjerg
Landevej
Sådan vandt dansk stortalent for anden dag i træk
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lunds anden store sejr
Landevej
Total dominans af UAE
Landevej
Video i artiklenLund blev overrasket i trumfens stund: Hvad laver du her?
Landevej
Video i artiklenTobias Lund vinder for anden dag i træk
Landevej
Ayuso ser frem til enkeltstart: Perfekt på papiret
Landevej
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Da den franske plasterkrise blev endnu mere akut
Landevej
Geraint Thomas skal stå i spidsen til årets Giro d’Italia
Landevej
Kron før 2. etape: Håber på at vise noget
Landevej
Danskerduo udtaget til spansk etapeløb
Landevej
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx
Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund triumfere i Tyrkiet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app

Annonce

Motion
Første cykelmagasin på gaden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk stortalent har forelsket sig i monument: Jeg går også efter det i fremtiden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewHjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre

Annonce

Landevej
Oversigt: 41 danskere i aktion i dag

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Officielt: Disse hold skal køre 2024 Tour de France Femmes avec Zwift
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt
Landevej
Overrasket Alpecin-Deceuninck-rytter reagerer på podieplads
Landevej
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet
Landevej
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads
Landevej
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr
Landevej
Video i artiklenDansk sprintertalent tager stor sejr
Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025
Landevej
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar
Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag
Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024
Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle
Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det
VIS FLERE

Annonce