EKSKLUSIVT

Oliver Knudsen vender hjem efter særligt år i Italien
20. oktober 2020 12:00
af Andy Joachim Pedersen

Team IBT-Ridley Sydkysten har fra den kommende sæson sikret sig unge Oliver Knudsen, som vender hjem til Danmark efter et år hos italienske Zappi Racing Team.

Radio Tour – taler Giro, 15. etape: Rytter-krise, Flandern Rundt og klassement

se mere cykling på

Det sjællandske IBT-Ridley-mandskab fortsætter oprustningen til den kommende sæson. Det seneste skud på stammen var 21-årige Oliver Knudsen, som atter skal køre på dansk grund.

 

”Det ser jeg frem til. Nu har jeg haft et år i udlandet, og det bliver godt at komme hjem igen,” siger Oliver Knudsen til Feltet.dk.

 

Coronaperioden kostede mange løb
Det skulle have været det helt store løbseventyr, som Oliver Knudsen begav sig ud på, da han skrev under med Zappi Racing Team, som både tæller junior- og U23-hold i Italien.

 

Desværre endte coronaperioden med også at stoppe mange løb i Italien, og det betyder også, at han ikke kommer derfra med den fulde løbspakke.

 

”Det endte med at blive et rimeligt specielt år. Jeg når ikke at køre så mange løb dernede, så det var svært at finde et hold dernede. Hvis jeg selv kunne have valgt, havde jeg nok taget et år mere i Italien,” siger han.

 

Dog er karrieren vigtigere, og derfor var han nødt til at træffe beslutningen om at vende hjem til den kommende sæson.

 

”Til sidst tog jeg selv en vurdering og tænkte, at hvis jeg skal slå igennem, så skulle jeg søge hjem og finde et hold, hvor jeg kunne prøve igen senere,” siger han.

 

Da først sæsonstarten endelig kom efter en lang vinter, blev det altså ikke til nogen løb alligevel. Derfor var det svært at vække interesse.

”Vi når ikke at køre alverdens løb til at vække nogen interesse i Italien, hvor de ikke kender mig i forvejen,” siger han.

 

IBT-Ridley var meget interesserede
Da først valget om at komme hjem igen var truffet, kontaktede han IBT-Ridley Sydkysten, som gav en positiv tilkendegivelse den anden vej.

 

”Da jeg skrev til dem og spurgte ind til holdet næste år, virkede de super interesserede fra starten af. Det virker som et super set-up, og der er en meget kompetent ledelse bagved,” siger han.

 

”Det virkede meget interessant for mig, og det var super fedt, at de viste stor interesse, da jeg søgte ind,” siger han.

 

Knudsen håber nu på, at 2021 kan blive det år, hvor han for alvor slår igennem og kommer helt frem i feltet.

 

”Jeg håber, at det kan blive gennembrudsåret, hvor jeg kan slå igennem og vise potentiale. Jeg har haft et par okay resultater, og så håber jeg på, at vi kan bygge videre på det med holdets støtte,” siger han.

 

Det er klart, at man ikke får muligheden for at køre en kaptajnrolle i alle løb, da alle på holdet skal have muligheden for at vise sig frem, men også Knudsen får disse muligheder.

 

”Lederrollen på holdet vil blive fordelt fra løb til løb. Det er vigtigt for dem at vise alle rytterne frem og at alle får deres muligheder. Det er sådan, det er på alle hold,” siger han.

 

Tre måneders træningslejr på Etna
Selvom snuden nu vendes hjemad, og coronaperioden for alvor satte et præg på det seneste år, så betyder det langtfra, at han ikke tager noget med sig i rygsækken.

 

”Jeg tog ned til Italien i januar, og det var første gang, jeg boede ude. Efter noget tid vænner man sig til det, og det er en drengedrøm, man udlever,” siger han.

 

”Jeg skal lære et nyt sprog, selvom det foregik mest på engelsk, så det er utroligt spændende. Der skete en hel masse ting, da lockdown kom,” siger han.

 

Selve lockdownen skulle vise sig at blive en længerevarende oplevelse for Knudsen. Op til lockdown havde holdet planlagt en træningslejr.

Da først lockdown var indenfor øjesyn, tog nogle af holdkammeraterne hjem, men Knudsen besluttede at tage med.

 

”Holdet havde planlagt en højdetræningslejr, som nogle af os skulle på. Vi får at vide, at landet gik i lockdown om et par dage, og dagen før sagde holdet, at nu tager vi afsted,” siger han.

 

Da først mandskabet kommer frem, bliver Italien for alvor lukket ned, som hele verden berettede om. Derfra fik rytterne en stor og langvarende oplevelse på Sicilien.

 

”Vi tog til Sicilien på højdetræningslejr der, og jeg tror, at det var på dagen for lockdown. Vi vidste ikke, hvor lang tid det ville vare. Vi ender med at være fanget på vulkanen Etna i tre måneder,” siger han.

 

”Det var en god træningslejr, må man sige,” siger han.

 

Måtte lave en aftale med myndighederne
Som med andre sydeuropæiske lande måtte cykelryttere ikke forlade deres hjem heller i starten, selvom deres job var at træne.

Derfor startede de med at blive inden døre og dele én hometrainer mellem otte ryttere.

 

”Det var en enormt fed oplevelse i vilde omgivelser. I starten måtte vi selvfølgelig ikke træne, da alt var lukket ned. Vi var otte drenge, der måtte deles om én hometrainer,” siger han og understreger, at det ikke var helt nemt.

 

Dog fik de slået en aftale med de lokale myndigheder om, at de gerne måtte træne, hvis de holdt sig til et helt specielt område.

 

”Vi får lavet en aftale med politiet dernede om, at hvis vi holdt os på vulkanen, måtte vi gerne træne. Vi fik noget godt ud af situationen,” siger han.

 

Derefter kunne de tage videre til Cesena, hvor de kunne bo relativt isoleret i et klassisk italiensk hjem uden det helt store luksuriøse antrit. Det blev stedet at bo resten af sæsonen.

 

”Selvom det ikke er blevet til en masse løb, så har vi lært en hel masse. Man tager helt klart en masse erfaring med, man er blevet mere moden,” siger han og fortæller, at han er blevet en bedre rytter.

 

Knudsen nåede at køre en fire-fem løb, hvoraf han vandt ét gadeløb og blev nummer seks i et andet, inden en periode med ekstrem varme rullede ind over landet.

 

”Så kommer der en periode med utrolig varme, hvor der er over de 40 grader. Det passer ikke lige mig så godt,” siger han.

 

”Det var en utrolig hård periode for mig, og det hjalp ikke helt på resultaterne i de få chancer, vi nu engang havde,” siger han.

 

Så overordnet set blev oplevelsen noget sat tilbage af den lange coronapause, men Knudsen vælger at fokusere på de gode sider.

 

”Det er ikke helt gået min vej. Resultaterne er udeblevet, men så er der kommet så meget andet, jeg kan tage med videre,” siger han.

 

Afviser ikke et udenlandseventyr i fremtiden
Da Feltet.dk spørger Knudsen, om perioden i udlandet har mættet ham fuldstændig med lyst til et udenlandseventyr senere hen, afviser han.

 

Det konstante fokus på cykelsporten og de mange oplevelser i et fremmet land byggede sig op til at være en rigtig god oplevelse.

 

”Den tid, jeg havde dernede, var mega fedt. Selvfølgelig vidste man godt, at det var hårdt at være hjemmefra. Det var noget af det, jeg endte med at nyde: At kunne fokusere 100 procent på cykling,” siger han.

 

”Det er helt klart noget, jeg håber på at kunne gøre igen,” siger han.

 

Om det så lige bliver i 2022 er slet ikke til at sige. 2020 har været hektisk, og derfor skal der ro på bagsmækken hjemme i Danmark.

 

”Jeg tager det, som det kommer. Lige nu er der ikke så meget ro i hovedet, jeg prøver bare at fokusere på at få kørt en god vinter, så jeg kan levere resultaterne, når sæsonen kommer,” siger han.

 

Næste år bliver desuden det sidste i U23-rækken, og i de hjemlige omgivelser skal det bruges til at præstere godt. Hvad fremtiden derefter byder på, holder Knudsen dørene åbne for.

 

”Det er mit sidste år som U23-rytter næste år, så det bliver utroligt vigtigt. Kan jeg gøre det godt, så vil jeg ikke sige, at det bliver umuligt at køre i udlandet igen,” siger han.

INFO
IBTIsolering-Ridley
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lucinda Brand vinder kvindernes cross-løb

Cross

Job: Shimano søger QC officer og Innersales Officer

Udstyr og test

Vanthourenhout vinder i Tabor

Cross

Almeida om vild Giro: Det var fantastisk

Landevej

Gasparotto indstiller karrieren

Landevej

Video i artiklenStil spørgsmål til Feltet.dks ekspert

Landevej

Afstemning: Hvilke løb var årets bedste?

Landevej

Zoidl bliver hos sit østrigske mandskab

Landevej

Tilbud på vintertøj i webshoppen

Motion

Transferlisten 2020-2021 - WorldTour

Landevej

Afstemning: Hele fem afstemninger om Årets Rytter

Landevej

Gustav Wang nupper femteplads i Tabor

Cross

Wout van Aert efter Kortrijk: Glad for tredjepladsen alligevel

Cross

Hollandsk veteran håber at blive sportsdirektør en dag

Landevej

Prøv banecykling - slå til nu og spar 30%

Motion

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST
Betsema spurtede for tidligt: Skulle have ventet

Cross

Trodser horribel start: Brand stolede på sin spurt hele vejen

Cross

Uenigheder med UCI: Intet Hammer Series i 2021

Landevej

Sejrherren Iserbyt efter storduel: Van Aert kørte fantastisk

Cross

Iserbyt sejrer i Kortrijk

Cross

Hollandsk opvisning: Brand vinder for anden uge i streg

Cross

Anders Lund nomineret til årets træner

Landevej

Nibali rygtes til INEOS i 2022

Landevej

Geoghegan Hart drømmer om at vinde alle Grand Tours

Landevej

Afstemning: Hvilke transfers var de bedste og værste?

Landevej

Chloé Dygert fortsat i problemer efter likes til Trump-budskaber

Landevej

Vilde Black Friday / Black Week tilbud

Udstyr og test

Eksklusivt interviewBane-verdensmester vil lære at vinde på nyt Konti-hold

Landevej

Fra WorldTouren til DCU-hold: Byriel vender hjem

Landevej

Vandenbergh stopper endegyldigt karrieren

Landevej

18-årig colombianer træder i Bernals fodspor

Landevej

Richard Carapaz bruger Svampebob Firkant til at lære engelsk

Landevej

Medie: Den hollandske cykelunion hemmeligholdt positiv EPO-prøve

Landevej

De danske ryttere til VM i e-cykling kører løbet i København

E-cykling

Tidligere fransk mester stopper karrieren

Landevej

Oversigt: Slutresultater af DCU Feltet.dk November Series

E-cykling

Trio skifter til Team Qhubeka-ASSOS

Landevej

Boganmeldelse: Over alle bjerge

Motion

Video i artiklenDanskernes cykelfremtid på World Touren – vi ser frem mod 2021

Video

Eksklusivt interviewMathias Larsen: Holm og Mads P matcher Contador og Basso

Landevej

Fini snakker cykle-cross med Radio Tour

Cross

Danske Michael Carbel stopper karrieren

Landevej

Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?

Landevej

Arkéa-Samsic boss har stadig tiltro til Quintana

Landevej

Gense triumferne: Her er alle de danske WorldTour- og ProSeries-sejre

Landevej

Tour de Suisse har ruten og datoerne klar til 2021

Landevej

36-årige Marcato: Jeg fortsætter på UAE Team Emirates i 2021

Landevej

Hjemvendte Battaglin håber på at være konsistent i 2021

Landevej

Eolo-Kometa Cycling Team har holdet klar til 2021

Landevej

Italiensk ProTeam henter olympisk langrendsløber

Landevej

Tårnhøj polak skifter WorldTouren ud med Vini Zabú – KTM

Landevej

Peter Sagan: Giroen er sjovere end Touren

Landevej

Eksklusivt interviewEgholm: Jan Bech er et godt match for os

Landevej

Eksklusivt interviewHoldejer-Holm vil udvikle danske talenter

Landevej

Danmark får et nyt kontinentalhold - Mads P og Holm iblandt ejerne

Landevej

Valgren: Jeg glæder mig til at vinde løb igen

Landevej

Langvad testede VM-formen - Brandt bedst samlet

E-cykling

Spanier og sydafrikaner forlænger med Qhubeka-Assos

Landevej

Eksklusivt interviewStortalent forlænger med ColoQuick efter stærk debutsæson

Landevej

Transferlisten 2020-2021 - Dansk

Landevej

2021-udstyret på plads hos RYTGER p/b Cykeltøj-Online.dk

Landevej

Michael Knudsen vinder DCU Feltet.dk November Series

E-cykling

Erfaren hjælper forlænger med Euskaltel – Euskadi

Landevej

Groupama-FDJ har holdet klar til næste sæson

Landevej

Rutineret italiener forlænger med Vini Zabù – KTM

Landevej

Gense canadier give danskerne ny spurtlektion

E-cykling

Pensioneret belgier bliver i sporten

Landevej

Eksklusivt interviewØsterby har lagt spansk mareridt bag sig

Landevej

EF Pro Cycling henter Vuelta-åbenbaring

Landevej

Lorents Nielsen forlænger med Mascot Workwear

Landevej

Nyt WorldTour-hold vil hente flere ryttere

Landevej

Stortalent træner bedre end forventet efter mareridtsstyrt

Landevej

Eksklusivt interviewColoQuick-rytter rejser til Belgien

Landevej

Eksklusivt interviewOverlegen Wang går efter godt World Cup-resultat

Cross

Tilbud i webshoppen: Over alle bjerge - De bedste cykelruter i verden

Motion

Transferlisten 2020-2021 – ProTeams

Landevej

Fuglsang: En dag vil jeg gerne køre Paris-Roubaix

Landevej

Gravel Ride: Vendsyssel turen

Gravel

Astana-stjerne forlænger

Landevej

Veteranen Gilbert: Sulten er der stadig

Landevej