EKSKLUSIVT

Oliver Knudsen vender hjem efter særligt år i Italien
20. oktober 2020 12:00
af Andy Joachim Pedersen

Team IBT-Ridley Sydkysten har fra den kommende sæson sikret sig unge Oliver Knudsen, som vender hjem til Danmark efter et år hos italienske Zappi Racing Team.

Annonce

Det sjællandske IBT-Ridley-mandskab fortsætter oprustningen til den kommende sæson. Det seneste skud på stammen var 21-årige Oliver Knudsen, som atter skal køre på dansk grund.

 

”Det ser jeg frem til. Nu har jeg haft et år i udlandet, og det bliver godt at komme hjem igen,” siger Oliver Knudsen til Feltet.dk.

 

Coronaperioden kostede mange løb
Det skulle have været det helt store løbseventyr, som Oliver Knudsen begav sig ud på, da han skrev under med Zappi Racing Team, som både tæller junior- og U23-hold i Italien.

Radio Tour – taler Giro, 15. etape: Rytter-krise, Flandern Rundt og klassement

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Desværre endte coronaperioden med også at stoppe mange løb i Italien, og det betyder også, at han ikke kommer derfra med den fulde løbspakke.

 

”Det endte med at blive et rimeligt specielt år. Jeg når ikke at køre så mange løb dernede, så det var svært at finde et hold dernede. Hvis jeg selv kunne have valgt, havde jeg nok taget et år mere i Italien,” siger han.

 

Dog er karrieren vigtigere, og derfor var han nødt til at træffe beslutningen om at vende hjem til den kommende sæson.

Annonce

 

”Til sidst tog jeg selv en vurdering og tænkte, at hvis jeg skal slå igennem, så skulle jeg søge hjem og finde et hold, hvor jeg kunne prøve igen senere,” siger han.

 

Da først sæsonstarten endelig kom efter en lang vinter, blev det altså ikke til nogen løb alligevel. Derfor var det svært at vække interesse.

”Vi når ikke at køre alverdens løb til at vække nogen interesse i Italien, hvor de ikke kender mig i forvejen,” siger han.

 

IBT-Ridley var meget interesserede
Da først valget om at komme hjem igen var truffet, kontaktede han IBT-Ridley Sydkysten, som gav en positiv tilkendegivelse den anden vej.

 

”Da jeg skrev til dem og spurgte ind til holdet næste år, virkede de super interesserede fra starten af. Det virker som et super set-up, og der er en meget kompetent ledelse bagved,” siger han.

 

”Det virkede meget interessant for mig, og det var super fedt, at de viste stor interesse, da jeg søgte ind,” siger han.

 

Knudsen håber nu på, at 2021 kan blive det år, hvor han for alvor slår igennem og kommer helt frem i feltet.

 

”Jeg håber, at det kan blive gennembrudsåret, hvor jeg kan slå igennem og vise potentiale. Jeg har haft et par okay resultater, og så håber jeg på, at vi kan bygge videre på det med holdets støtte,” siger han.

 

Det er klart, at man ikke får muligheden for at køre en kaptajnrolle i alle løb, da alle på holdet skal have muligheden for at vise sig frem, men også Knudsen får disse muligheder.

 

”Lederrollen på holdet vil blive fordelt fra løb til løb. Det er vigtigt for dem at vise alle rytterne frem og at alle får deres muligheder. Det er sådan, det er på alle hold,” siger han.

 

Tre måneders træningslejr på Etna
Selvom snuden nu vendes hjemad, og coronaperioden for alvor satte et præg på det seneste år, så betyder det langtfra, at han ikke tager noget med sig i rygsækken.

Annonce

 

”Jeg tog ned til Italien i januar, og det var første gang, jeg boede ude. Efter noget tid vænner man sig til det, og det er en drengedrøm, man udlever,” siger han.

 

”Jeg skal lære et nyt sprog, selvom det foregik mest på engelsk, så det er utroligt spændende. Der skete en hel masse ting, da lockdown kom,” siger han.

 

Selve lockdownen skulle vise sig at blive en længerevarende oplevelse for Knudsen. Op til lockdown havde holdet planlagt en træningslejr.

Da først lockdown var indenfor øjesyn, tog nogle af holdkammeraterne hjem, men Knudsen besluttede at tage med.

 

”Holdet havde planlagt en højdetræningslejr, som nogle af os skulle på. Vi får at vide, at landet gik i lockdown om et par dage, og dagen før sagde holdet, at nu tager vi afsted,” siger han.

 

Da først mandskabet kommer frem, bliver Italien for alvor lukket ned, som hele verden berettede om. Derfra fik rytterne en stor og langvarende oplevelse på Sicilien.

Annonce

 

”Vi tog til Sicilien på højdetræningslejr der, og jeg tror, at det var på dagen for lockdown. Vi vidste ikke, hvor lang tid det ville vare. Vi ender med at være fanget på vulkanen Etna i tre måneder,” siger han.

 

”Det var en god træningslejr, må man sige,” siger han.

 

Måtte lave en aftale med myndighederne
Som med andre sydeuropæiske lande måtte cykelryttere ikke forlade deres hjem heller i starten, selvom deres job var at træne.

Derfor startede de med at blive inden døre og dele én hometrainer mellem otte ryttere.

 

”Det var en enormt fed oplevelse i vilde omgivelser. I starten måtte vi selvfølgelig ikke træne, da alt var lukket ned. Vi var otte drenge, der måtte deles om én hometrainer,” siger han og understreger, at det ikke var helt nemt.

 

Dog fik de slået en aftale med de lokale myndigheder om, at de gerne måtte træne, hvis de holdt sig til et helt specielt område.

Annonce

 

”Vi får lavet en aftale med politiet dernede om, at hvis vi holdt os på vulkanen, måtte vi gerne træne. Vi fik noget godt ud af situationen,” siger han.

 

Derefter kunne de tage videre til Cesena, hvor de kunne bo relativt isoleret i et klassisk italiensk hjem uden det helt store luksuriøse antrit. Det blev stedet at bo resten af sæsonen.

 

”Selvom det ikke er blevet til en masse løb, så har vi lært en hel masse. Man tager helt klart en masse erfaring med, man er blevet mere moden,” siger han og fortæller, at han er blevet en bedre rytter.

 

Knudsen nåede at køre en fire-fem løb, hvoraf han vandt ét gadeløb og blev nummer seks i et andet, inden en periode med ekstrem varme rullede ind over landet.

 

”Så kommer der en periode med utrolig varme, hvor der er over de 40 grader. Det passer ikke lige mig så godt,” siger han.

Annonce

 

”Det var en utrolig hård periode for mig, og det hjalp ikke helt på resultaterne i de få chancer, vi nu engang havde,” siger han.

 

Så overordnet set blev oplevelsen noget sat tilbage af den lange coronapause, men Knudsen vælger at fokusere på de gode sider.

 

”Det er ikke helt gået min vej. Resultaterne er udeblevet, men så er der kommet så meget andet, jeg kan tage med videre,” siger han.

 

Afviser ikke et udenlandseventyr i fremtiden
Da Feltet.dk spørger Knudsen, om perioden i udlandet har mættet ham fuldstændig med lyst til et udenlandseventyr senere hen, afviser han.

 

Det konstante fokus på cykelsporten og de mange oplevelser i et fremmet land byggede sig op til at være en rigtig god oplevelse.

Annonce

 

”Den tid, jeg havde dernede, var mega fedt. Selvfølgelig vidste man godt, at det var hårdt at være hjemmefra. Det var noget af det, jeg endte med at nyde: At kunne fokusere 100 procent på cykling,” siger han.

 

”Det er helt klart noget, jeg håber på at kunne gøre igen,” siger han.

 

Om det så lige bliver i 2022 er slet ikke til at sige. 2020 har været hektisk, og derfor skal der ro på bagsmækken hjemme i Danmark.

 

”Jeg tager det, som det kommer. Lige nu er der ikke så meget ro i hovedet, jeg prøver bare at fokusere på at få kørt en god vinter, så jeg kan levere resultaterne, når sæsonen kommer,” siger han.

 

Næste år bliver desuden det sidste i U23-rækken, og i de hjemlige omgivelser skal det bruges til at præstere godt. Hvad fremtiden derefter byder på, holder Knudsen dørene åbne for.

Annonce

 

”Det er mit sidste år som U23-rytter næste år, så det bliver utroligt vigtigt. Kan jeg gøre det godt, så vil jeg ikke sige, at det bliver umuligt at køre i udlandet igen,” siger han.

INFO
IBTIsolering-Ridley
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 27. maj 2022

Følg Giroens sidste store bjergetape
Landevej
Bouwman efter dobbelttriumf: Bizart!
Landevej
Hindley lover: I morgen bliver uden tvivl afgørende
Landevej
Se Rolf fortælle om sin nye bog
Landevej
Video i artiklenBitter Vendrame: De andre kørte unfair
Landevej
Ung dansker tager sejr i Schweiz
Landevej
Video i artiklenUventet vinder: En freaking farlig finale
Landevej
Nyt managerspil - Vind kontanter og VIP-billetter til Touren
Landevej
Belgisk stortalent sætter coloQuick til vægs i Luxembourg
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 4. etape af Tour of Norway
Video
Uheldig Mads Pedersen i top ti i Bora-sejr
Landevej
Video i artiklen”Godt, det ikke var en massespurt”
Video
Video i artiklenGiro-kontrovers: Schmid revser sejrende Bouwman
Landevej
Video i artiklenBouwman kommenterer dramatisk afslutning
Video
Video i artiklenSe highlights fra 19. etape af Giroen
Video
Video i artiklenSe kaotisk afslutning på 19. etape af Giroen
Video
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Landevej
Angreb på angreb fører til Cofidis-sejr i ProSeries-løb
Landevej
Bjergkongen sejrer efter hektisk opløb
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 2. etape af Boucles de la Mayenne
Video
Video i artiklenSe afslutningen på 4. etape af Thüringen Ladies Tour
Video
Dansker forsvarer bjergtrøje i fransk sejr i Alpes Isere
Landevej
Norsgaard leverer topresultat i RideLondon
Landevej
Vild præstation: Estisk teenager besejrer WorldTour-profil
Landevej
Stjerne udgår af Giroen på stor bjergetape
Landevej
Ideer til fars dag 5. juni - Køb signeret Rolf Sørensen-Tour-bog
Motion
Bliv påklædt til den danske Tour-start
Landevej

Annonce

Van Aert bekræfter: Jumbo vil gå benhårdt efter flere trøjer ved Touren
Landevej
Video i artiklenSi o no: Det er bedre at slutte en Grand Tour med en enkeltstart end med en massespurt
Video
Video i artiklenSi o no: Det er ligegyldigt, om du bliver nummer to eller tre i en Grand Tour
Video
Gilbert efter topresultat: Målet er nu at skærpe formen yderligere
Landevej
Optakt: 19. etape af Giro d’Italia
Landevej
Optakt: 2. etape af Boucles de la Mayenne
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of Norway
Landevej
Giro d'Italia-analyse: Da én udbryderkonge slog en anden
Landevej
Bliv lead-out for kræftsagen og vind to VIP-billetter til Nyborg eller Vejle
Motion
Video i artiklenJesper Worre gennemgår dagens rute: En vanvittig hård etape
Video
Video i artiklenSkjelmose om gårsdagens tidstab til Juan Pedro Lopez: En umulig opgave
Video
Video i artiklenCort udelukker ikke udbrud på dagens etape: Jeg må se, hvordan kroppen har det
Video
Lotto Soudal udsat for cykeltyveri
Landevej
Video i artiklenChris Juul ser frem til Giroens næstsidste bjergslag: Det bliver en sjov etape
Video
Sportsdirektør erkender: Tæt på at erstatte Hindley
Landevej
Video i artiklenHvem er favorit til at vinde Giro d’Italia? – Hør Contadors bud her
Video
Mollema med blåt øje: Heldigvis kom jeg godt fra det
Landevej
Affini var et halvt hjul fra sejren: En skam at jeg ikke kunne vinde
Landevej

Torsdag den 26. maj 2022

God dansk juniorstart i Schweiz
Landevej
Changizi henter ny topplacering
Landevej
Evenepoel roser Asgreen: Det er let at blive guidet af en Flandern-vinder
Landevej
Video i artiklen”Han er en stjerne” – Magnus Cort runder flot milepæl
Video
Intermarché gør det igen
Landevej
Giro-etapevinder: Jeg kan ikke tro det
Landevej
Video i artiklenEvenepoel-show: Se afslutningen på 3. etape af Tour of Norway
Video
Evenepoel suveræn i brutal bjergfinale
Landevej
Video i artiklenÆrgerlig Magnus Cort efter tredjeplads: Havde desværre ikke farten
Video
Video i artiklenSe highlights fra 18. etape af Giroen
Video
Video i artiklenBelgier slog Affini og Cort: Det føles fantastisk
Video
Video i artiklenSe afslutningen på 18. etape af Giroen
Video
Cort misser stor chance for Giro-etapesejr
Landevej
Video i artiklenJuan Pedro Lopez sat fra feltet
Video
Hurtig kontinentalrytter vinder stigende spurt i Frankrig
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på Boucles de la Mayenne
Video
Video i artiklenSidevindsræs i Norge: Feltet splittet til atomer
Video
Dansker snupper trøje i Alpes Isère Tour
Landevej
Hattrick af BikeExchange da førertrøjen triumferede igen
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 3. etape af Thüringen Ladies Tour
Video
Video i artiklenSi o no: Med to ryttere mere i udbruddet havde Magnus Cort vundet etapen
Video
Video i artiklenGiro-studiet snakker van der Poel: Han er en gave
Video
Optakt: 18. etape af Giro d’Italia
Landevej
Optakt: Boucles de la Mayenne
Landevej
Optakt: 1. etape af Boucles de la Mayenne
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of Norway
Landevej
Giro d'Italia-analyse: Godt vi har Landa
Landevej
Video i artiklenJoao Almeida ude af Giroen med positiv coronatest
Video
Video i artiklenSkjelmose ser frem til en rolig dag på cyklen på 18. etape
Video
Mads Pedersen sat i sidevinden: Undskylder til holdkammeraterne
Landevej
VIS FLERE

Annonce