Officielt: Van der Poel kan få debut i Flandern Rundt
07. februar 2019 08:00 af Christian Frese Foto: Photopress.be

Det er nu officielt: Mathieu van der Poel kan gøre debut i Flandern Rundt senere i år. Hollænderens mandskab, Corendon-Circus, er blandt de syv inviterede hold til løbet. Også Direct Energie med den forsvarende vinder, Niki Terpstra, har fået et wildcard.

Allerede tilbage i december sidste år blev det offentligt kendt, at Mathieu van der Poels mandskab, Corendon-Circus, var blevet tildelt et wildcard til årets Flandern Rundt, selvom den officielle udmelding fra arrangørernes side først var planlagt til februar. 

Nu er det imidlertid bekræftet, at den hollandske crossstjerne får muligheden for at få debut i det belgiske brostensmonument til april. Corendon-Circus står nemlig på den liste af i alt syv hold, som arrangørerne i går offentligjorde til løbet. 

Udover Corendon-Circus er der tildelt wildcards til Cofidis, Wanty-Gobert Cycling Team, Direct Energie, Vital Concept, Roompot og Sport Vlaanderen - Baloise.
 

Listen af wildcard-hold til løbet har dermed hele fem gengangere fra sidste års liste. Af de syv omtalte hold var det kun Corendon-Circus og Direct Energie, der ikke blev inviteret i 2018.


Med van der Poels fantastiske crosssæson og franskmændenes erhvervelse af den forsvarende mester, Niki Terpstra, var det dog forventet, at netop disse to hold ville blive inviteret til årets Flandern Rundt. 

Sidste år blev Wout van Aert den bedst placerede rytter fra et wilcard-hold, da belgieren fra Verandas Willems blev nummer ni. Fra den 1. marts skifter den 25-årige til Team Jumbo-Visma på landevejen.  

Flandern Rundt køres den 7. april, og her vil i alt 25 hold være at finde på startstregen.

DEL
DELTAG I DEBATTEN