Officielt: Sagan og Ackermann forlader Bora
29. juli 2021 11:36Foto: A.S.O. / Charly Lopez
af Benjamin Bisgaard

Holdet bekræfter nu, at både Peter Sagan og Pascal Ackermann forlader det tyske mandskab ved udgangen af sæsonen. 

Annonce

Efter længere tids rygter, bekræfter Bora-Hansgrohe i dag, at hverken Peter Sagan eller Pascal Ackermann forlænger deres kontrakt, og at de derfor forlader holdet ved udgangen af sæsonen.

I en pressemeddelelse forklarer holdet, hvorfor det er blevet til et brud med de to sprintere.

“Der er forskellige årsager til, at vi går hver til sit nu. Hvad angår Peter, så har vi ligget i forhandlinger indtil det sidste. Selvfølgelig kan jeg ikke afsløre detaljer, men begge parter arbejdede konstruktivt på løsninger, og vi ønskede begge at fortsætte sammen,” fortæller Team Manager Ralph Denk, inden han tilføjer sit ‘men’:

 

“Men vi har udviklet os som hold, og vi ønsker at fortsætte denne udvikling. Vi har allerede taget visse strategiske beslutninger, som har betydet, at Peter har besluttet at gå med en anden mulighed, der er mere på linje med hans idéer. Det er jeg fuld af respekt for," uddyber Denk.

Det er ikke kun Denk, der har stor respekt for Sagan, slovakken har også kun rosende ord til overs for Denk og kompagni på baggrund af de sidste fem år.

“Jeg er ikke i tvivl om, at de fem sæsoner, jeg har været på Bora-Hansgrohe, har været blandt de mest profilerede i min karriere og nogle af de mest mindeværdige øjeblikke har jeg oplevet i den periode. Vi var ikke bare holdkammerater, vi var en del af en stor familie,” beretter Sagan om perioden på det tyske mandskab, før han forklarer om sit karrierevalg:

 

“Efter lange og grundige diskussioner med mit team og efter gensidig enighed med Bora-Hansgrohe, kom vi til beslutningen om, at det ville være bedst, hvis min cykelkarriere på holdet fik sin ende, og at et nyt kapitel skulle skrives," slutter Sagan.


Udover at vinde VM og Paris-Roubaix har Sagan vundet to grønne trøjer i Touren i tiden på Bora. 


Hvor Denk virker til at være ok med bruddet med Sagan, er han anderledes ærgerlig over, at Ackermann også forsvinder efter sæsonen.

 

“Pascal fik også et tilbud fra os. Han blev professionel på holdet, og jeg tror, at vi bidrog til at udvikle ham til én af de bedste sprintere i feltet. Vi ville have elsket at fortsætte samarbejdet med Pascal, men han besluttede, at tiden var inde til at prøve noget nyt. Et skifte kan nogle gange være nødvendigt, men jeg havde foretrukket, at han havde fortsat de kommende år med os,” udtaler Denk. 

Som Denk beskriver, har Ackermann udviklet sig som topsprinter på det tyske mandskab, og han er nu klar til nye udfordringer. 

 

“Det har været de mest formende år af min stadig unge karriere som professionel rytter. Jeg er især taknemmelig over, at holdet gav mig plads til at udvikle mig som sprinterkaptajn. Men karrieren som professionel cykelrytter er kort, og jeg vil gerne opnå yderligere erfaring og udvikle mig selv. Derfor har jeg valgt at gå en anden vej, en beslutning der var alt andet en nem for mig," fortæller tyskeren. 

Hvor Sagan og Ackermann skifter hen er endnu uvist. Sagan er kraftigt rygtet til TotalEnergies, imens det er mere usikkert, hvor Ackermann er på vej hen. Transfervinduet åbner 1. august, så mon ikke vi snart for syn for sagen. 

 

INFO
Pascal Ackermann
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Giro di Sicilia

Landevej

Optakt: 1. etape af CRO Race

Landevej

Video i artiklenOptakt: CRO Race (Tour of Croatia)

Landevej

Video i artiklenOptakt: Giro di Sicilia

Landevej

Video i artiklenFølg åbningsetaperne i Kroatien og på Sicilien

Landevej

Video i artiklenAlaphilippe forudså van Aerts tilbagegang: Hør Brian Holms historie om franskmanden

Video

Hollænder indstiller karrieren på grund af helbredsproblemer

Landevej

Annonce

ANNONCE