Officielt: Glasgow får samlet VM i 2023
08. februar 2019 17:48 af Andy PedersenFoto: Feltet.dk / Lasse Wedege Penning

UCI har offentliggjort, at Skotland og Glasgow får tildelt det første samlede VM i cykling i 2023, hvor alle sportens discipliner for første gang skal køres på samme tid og på samme sted.

I august 2023 vil det nye VM-format blive rullet ud over en periode på to uger. Glasgow bliver dermed den første værtsby, som kommer til at holde det udvidede VM-format. De har tidligere været vært for World Cups i mountainbike- og banesammenhæng, mens de har været vært for VM i mountainbike, såvel som cykeldelen af Commonwealth Games i 2014.

 

UCI fortæller, at de har forhandlet med de relevante parter i flere måneder, hvor blandt andet British Cycling har spillet en stor rolle. De fortæller endvidere, at det nye format vil blive rullet ud hvert fjerde år fra 2023, som dermed bliver årene før OL.

 

“Jeg er begejstret over, at UCI i dag har giver UCI Cycling World Championships til Glasgow og Scotland. Tilblivelsen og indførelsen af dette event, var én af de løfter, som jeg gik til valg på og jeg er stolt over, at jeg har holdt det løfte,” siger David Lappartient i en pressemeddelelse.

 

Derudover passer det samlede VM ind i UCIs vision om at fremme cyklen som dagligt transportmiddel for mange hele verden over.

 

”At tildele sådan et event er en fantastisk mulighed for at opfordre til at bruge cykling som dagligt transportmiddel, som sikrer en bæredygtig fremtid for by- og landområder samt deres befolkninger. Glasgow og Skotland deler denne vision og vil udnytte VM til at opfordre til dette i deres land,” siger Lappartient yderligere.

DEL
DELTAG I DEBATTEN