Annonce

Officielt: Dopinglæge ryger flere år i fængsel
16. januar 2021 16:20Foto: Sirotti
af Mathias Høj

Indtil videre er der blevet sat et punktum i dopingsagen Operation Aderlass, eftersom retssagen mod den tyske læge Mark Schmidt nu har fået en afgørelse.

Radio Tour, Sæson 2, Afsnit 32: Motordoping, fløjtespillere og de bedste rytternavne

se mere cykling på

Den meget omtalte læge Mark Schmidt er idømt fire år og 10 måneders fængsel for sin involvering i dopingsagaen Operation Aderlass.

Det blev stadfæstet ved domstolen i München fredag.

Den 24-årige læge blev fundet gyldig i 24 anklager om dopingmetoder og yderligere to anklager for brug af forbudte midler. Tilmed blev han tildelt en bøde på over 1,1 millioner kroner og blev bandlyst for at udøve medicinske formål i de næste tre år. 

Operation Aderlass så dagens lys i februar 2019, da det østrigske politi ransaget flere atleters hotelværelser under ski-VM. Flere skisportsudøvere blev taget på fersk gerning i at dope sig, og siden hen er flere cykelryttere også blevet afsløret i Mark Schmidts dopingnetværk.

En af disse ryttere er Stefan Denifl, som tidliger epå ugen blev idømt otte måneders fængsel og en 16 måneders betinget straf for at være involveret i dopingsagen. Derudover er Georg Preidler, Danilo Hondo, Alessandro Petacchi, Borut Bozic, Kristijan Koren og Kristijan Durasek blevet bandlyst for cykelsporten for deres medvirken i dopingnetværket.

Efter ransagningen ved ski-VM i 2019 fandt det tyske politi også blodposer og dopingudstyr i Schmidts klink i tyske Erfurt. 

INFO
Doping
Nyheder
Operation Aderlass
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenInterview med Ballerini efter sejr

Video

Honoré med fjerdeplads i flot sejr til Gaudu

Landevej

Video i artiklenBallerini vinder suverænt Omloop Het Nieuwsblad

Video

Ballerini uslåelig i spurten efter skuffende dansk Omloop

Landevej

Video i artiklenMoscon kører den hårdt fra front på Kappelmuur

Video

Video i artiklenStort styrt i Belgien

Video

Historisk: Skjelmose smadrer dansk WorldTour-rekord

Landevej

Annonce