EKSKLUSIVT

Offensiv Honoré: Det var super cykelløb
10. september 2021 19:50Foto: Sirotti
af Rasmus Brandt

Sejren udeblev, men Quick Step-holdet gjorde, hvad de kunne, i hvad der blev en underholdende finale i Tour of Britain. Det fortæller holdets dansker Mikkel Honoré, der flere gange angreb på dagens etape.

Annonce

Endnu engang var Mikkel Honoré velkørende i Tour of Britain, da danskeren sad med de bedste hjem på den hårdt kørte sjette etape.

 

Hele dagen havde tempoet været højt, da klassementstruslen Mark Donovan (Alpecin-Fenix) lå i udbruddet foran sammen med blandt andre Mark Cavendish og Tim Declerq (Deceuninck-Quick Step)

 

Da disse blev kørt ind tog favoritterne over med offensiv kørsel, inden det hele skulle afgøres i en ottemandsspurt, hvor Honoré kørte et frugtesløst leadout for Julian Alaphilippe, der blev slået af Wout van Aert  (Jumbo-Visma) og Ethan Hayter (INEOS Grenadiers)

Se afgørelsen på 6. etape af Tour of Britain

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Efter etapen kunne Honoré fortælle til Feltet.dk, at det var en god dag på cyklen trods den udeblevne sejr.

 

”Det var en super hård afslutning, og det var super cykelløb,” fortæller Honoré til Feltet.dk, om det væddeløb, der blev kørt i dag.

 

På de afsluttende stigninger kørte de stærkeste favoritter væk på den afgørende stigning, og dette udspillede sig helt som ventet for Honoré.

Annonce

 

”I finalen vidste vi, der ville blive åbnet op for ballet, og det gjorde Van Aert på den sidste hårde stigning med at angribe, hvor vi kom afsted,” fortæller Honoré om den reducerede gruppe, hvor førertrøjen Ethan Hayter i første omgang ikke kom med.

 

Briten fik dog kæmpet sig tilbage, og det vanskeliggjorde Honorés efterfølgende angreb, da INEOS-løjtnanten Carlos Rodriguez, lukkede ham ned.

 

”Jeg prøvede at angribe nogle gange i finalen, men det var svært at komme afsted. Der bliver ikke givet meget snor, når man ligger til i klassementet,” fortæller danskeren, der ligger nummer fire i løbet inden de to afgørende etaper.

 

Ulvene gjorde hvad de kunne

Trods to mand i morgenudbruddet, angreb i finalen og en verdensmester i den afsluttende spurt lykkedes det som bekendt ikke Deceuninck-Quick Step at tage sejren.

 

Dette skuffer naturligvis Honoré og de øvrige omkring den belgiske sejrsmaskine.

Annonce

 

”I sidste ende er vi skuffede, over ikke at vinde, men vi gjorde hvad vi kunne, og Julian er måske bare ikke hurtigere end Hayter og Wout i den type afslutning,” fortæller Honoré.

 

Danskeren kan ikke se, hvad de skulle have gjort anderledes efterfølgende.

 

”Vi er glade, for det vi gjorde. Vi kunne ikke have gjort så meget andet. Vi sad i en rimelig svær situation og så er der ikke andet for. Vi prøver igen i morgen og på søndag, og så er resten god træning frem imod VM og de sidste løb på sæsonen,” fortæller Honoré.

 

Tour of Britain slutter på søndag.

 

Annonce

INFO
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Tour of Britain
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Tempomaskine forlænger med WorldTour-hold

Landevej

Dansker forventer hård Tour: Ingen offdays

Landevej

Overblik: Sådan sluttede de danske herrer på verdensranglisten

Landevej

Tour-exit efter styrt: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Annonce

ANNONCE