Prøv vores nye app
Østriger sejrer med sent angreb i C - svensker suveræn i D
18. juni 2020 19:00
af Christian Frese

Danskerne blev overgået ved C- og D-klassens 7. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk, da henholdsvis østrigske Marcel Buchner og svenske Martin Björgvik kom først over målstregen. Særligt C-klassens klassementet er dog fortsat en tæt affære, og denne og samtlige af de andre klassementer skal afgøres på tirsdag, når vi sender 8. og sidste afdeling direkte.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Se de sidste tre kilometer af C-løbet i ovenstående i video - D-klassens afslutning kan du se fra 1.30.40

Med et soloangreb på den sidste kilometer sikrede Marcel Buchner sig sejren ved C-rytternes 7. afdeling af Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk.

 

Østrigeren stak fra frontgruppen på godt 20 ryttere med 900 meter igen, og ingen var i stand til at følge DDG-rytteren, som derfor kunne køre alene i mål.

 

Britiske Bryn Adams vandt spurten om andenpladsen for næsen af danskerne Søren Høberg Holm og Kenneth Larsen samt hollandske Marc Lubbers.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

I klassementskampen scorede Larsen syv point mere end Michael Weber-Hansen, men grundet at den øjeblikkelige stilling nu er baseret på de bedste seks af de foreløbige syv løb, og ikke samtlige løb, har DBR-rytteren overtaget føringen med 12 point til sin landsmand.

 

D-klassen

I D-klassen blev det en ganske suveræn sejr til Martin Björgvik (SZ).

 

Svenskeren kom i mål 41 sekunder før Henrik Kirkegård-Aaboe (DBR), mens den førende Niels-Ove Nielsen denne gang ”blot” blev nummer tre.

Annonce

 

I alt deltog 29 D-ryttere, og hurtigt skilte de fem bedst registrerede ryttere sig ud. Björgvik, Aaboe, Niels-Ove Nielsen, Remi Nielsen (DBR) og nordiske Jack Finlay (IRL).

 

Niels-Ove Nielsen og Björgvik kørte om pointene ved første passage af målstregen, og her viste danskeren sig klart hurtigst.

 

Spurten splittede ikke den lille gruppe, men på den første fulde omgang blev Finlay sat, hvilket efterlod blot de to gange Nielsen samt Aaboe og Björgvik i front.

 

Ved anden spurt var Björgvik godt på vej mod sejren, men på de sidste meter fik Remi Nielsen presset sig forbi. Niels-Ove Nielsen fulgte tæt efter på tredjepladsen.

 

På den næste omgang kom Remi Nielsen dog for sent, da Björgvik igen havde åbnet spurten.

 

SZ-rytteren tog dermed den tredje indlagte spurt, og det satte gang i en større svensk stime af spurtsejre.

 

Læs også
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic

 

Björgvik vandt nemlig samtlige af de tre resterende spurter, og danskerne kunne generelt ikke styre den suveræne svensker.

 

På tredje omgang måtte Remi Nielsen slippe, og på den følgende var det så Niels-Ove Nielsens tur til at blive efterladt af Björgvik, som dog fortsat havde Henrik Aaboe i sit baghjul på sidste omgang.

 

Her måtte dog også Aaboe sande, at Björgvik var stærkeste mand, og SZ-rytteren kørte væk til triumf.


Du kan se højdepunkter fra D-løbet lige her - vi takker Martin Björgvik for lån af videomaterialet.
 

 

Niels-Ove Nielsen samlede i alt 49 point ind mod Remi Nielsens 45, og i klassementet er førstnævnte nu godt på vej mod sejren med et forspring på hele 41 point forud for tirsdagens 8. og sidste afdeling.

Annonce

 

Det er hvert holds og rytters seks bedste resultater, som til slut vil tælle til den samlede stilling. 

 

Feltet.dk modtager gerne videooptagelser af løbene ved 7. afdeling. Disse kan sendes til Frese@feltet.dk.

 

Du kan naturligvis følge næste uges store finale (tilmeld dig her) direkte her på Feltet.dk samt på vores sociale mediekanaler.

 

Etapereferat (C-løbet)

88 C-ryttere var med, da 7. afdeling af Uno-X Cup løb af stablen tirsdag aften på London Classique.

 

Ruten bød på et lead-in på godt seks kilometer og derefter seks fulde omgange af den 5,5 kilometer lange og flade rundstrækning for i alt 39 kilometers ræs.

Annonce

 

Læs også
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv

 

Ved løbet var der hele 65 point på spil, da hver passage af målstregen udgjorde en indlagt spurt med point til de første fem ryttere.

 

På ren Zwift-maner blev der spurtet ud af boksen, og der gik ikke længe før, at feltet var halveret.

 

Målstregen blev passeret for første gang efter seks kilometers kørsel, og her var det tydeligt, at flere ryttere, trods den hårde start, stadig havde benene til at spurte med.

 

Spurten blev nemlig en særdeles konkurrencedygtig en af slagsen og vundet af Kenneth Larsen (DCU). Danskeren fik dermed en god start på sin interne duel med Michael Weber-Hansen (DBR).

 

Inden løbet var der blot to point mellem DCU- og DBR-rytteren, men det voksede her til fire, da Weber-Hansen måtte tage til takke med tredjepladsen bag også Michael Mattsson. Martin Trenter (ACR) og Henrik Georg tog de sidste point.

Annonce

 

Løbet fortsatte i et hæsblæsende tempo, og støt blev rytter for rytter distanceret af det decimerede felt.

 

Den høje fart forhindrede dog ikke Larsen i at gentage spurtsejren ved spurt nummer to, da han formåede at holde selvsamme Mattsson og Weber-Hansen bag sig på de sidste meter. Denne gang snuppede Martin Lohse (DBR) og Trenter henholdsvis to og ét point.


Klassementsduel fortsætter

C-løbet skulle hurtigt vise sig at foregå meget lig B-løbet. Små splittelser efter både den indlagte spurt og på rundstrækningens eneste lille bakke skabte et udskilningsløb bagfra uden de helt store angreb i front.

 

Det var Weber-Hansen nok ganske tilfreds med, eftersom han sikrede sig spurtsejre på de to følgende omgange.

 

Først kom han flyvende forbi Søren Høberg Holm (eCKD) og Trenter, mens han i afslutningen på tredje omgang blev presset noget hårdere af Høberg Holm, som dog ikke nåede forbi klassementstoeren i tide.

 

Læs også
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége

 

Henning Kjærgaard (DBR), Per Rasmussen (Reb), Larsen og Mattsson scorede også point i de to spurter.

Annonce

 

I den næstsidste indlagte spurt fik Kenneth Larsen imidlertid svaret igen, da han efter en lang spurt henviste irske Simon Ward (LCRC), Høberg Holm, Frank Larsen og Trenter til de sekundære placeringer.

 

Feltet var på dette tidspunkt nede på omkring 30 ryttere, men det ændrede sig, da Marcel Buchner (DDG) og Stan Verhoeven angreb på de sidste kilometer af næstsidste omgang.

 

Duoen slog et lille hul, men da feltet kom hamrende mod den sidste indlagte spurt på målstregen, blev østrigeren og hollænderen stort set opslugt.

 

Det lykkedes dog for de to udbrydere at tage pointene for næsen af feltet ledt af Kenneth Larsen, Høberg Holm og portugisiske Pedro Castro.

 

Dermed endte Kenneth Larsen med at score 21 indlagte spurtpoint, mens rivalen Weber-Hansen måtte nøjes med 16.


Sidste omgang

Der var dog fortsat de store point tilbage at køre om, og disse skulle afgøres i en gruppe af 24 mand på den virtuelle vej.

Annonce

 

Frontgruppen var strakt helt ud efter spurten, men de 24 havde samlet sig, da det var blevet tid til den lille bakke for sidste gang.

 

Denne gav imidlertid ikke anledning til nogle seriøse angreb, hvorfor alt tydede på en reduceret massespurt om løbssejren.

 

Buchner havde dog andre planer, og østrigeren angreb lige efter kilometerporten. DDG-rytteren hamrede 5-7 watt pr. kilo ned i pedalerne og lagde med det samme afstand ned til forfølgerne.

 

De mange danskere forsøgte at svare igen, men ingen havde benene til at lukke hullet til den stærke østriger, som kørte solo i mål til sejr.

 

Bagved vinderen åbnede Kenneth Larsen spurten om andenpladsen, men han blev klart overspurtet af Bryn Adams (FPCC), som tog andenpladsen, mens Høberg Holm også akkurat fik presset sig forbi Larsen til den sidste podieplacering.

 

Samtlige resultater fra 7. afdeling af Uno-X Cup kan ses her - her kan du også tjekke, om dit resultat er blevet registreret.

De respektive klassementer i Uno-X Cup finder du lige her.

Annonce

 

*Husk, at hvis du IKKE kan finde dig selv i resultatlisten, kan det skyldes regelbrud, manglende sammenkobling af dine Zwift- og Zwiftpower-profiler  eller manglende medlemskab af DCU e-cykling.


**Referatet har ikke taget hensyn til eventuelt senere diskede ryttere. Eventuelt ikke-registrerede ryttere blandt de ti første over stregen på løbsdagen vil blive angivet under nedenstående resultatliste.


Resultat af 7. afdeling af Uno-X Cup (C-klassen)

1. Marcel Buchner 54.23
2. Bryn Adams + 7
3. Søren Høberg Holm st
4. Kenneth Larsen  
5. Marc Lubbers  
6. Michael Weber-Hansen 
7. Michael Mattsson  
8. Markus Kiefer  
9. Kasper Larsen  
10. Pedro Castro  


Jan Dons Bjerre, Anders D. Christiansen og Paul Lubbers sluttede alle i top 15, men kørte i den forkerte kategori. R. Delbusto og P. Barry sluttede også blandt de 15 bedste, men er ikke registreret på Zwiftpower.com.

Samlet stilling

1. Michael Weber-Hansen227 p
2. Kenneth Larsen 215
3. Oscar Just 185
4. Martin Trenter 125
5. Søren Høberg Holm 124
6. Michael Mattsson 121
7. Jesper Bechmann Olsen116
8. Dennis Ladefoged 112
9. Martin Hald 107
10. Brian Borgen Larsen 104



Resultat af 7. afdeling af Uno-X Cup (D-klassen)

1. Martin Björgvik 59.50
2. Henrik Aaboe + 41
3. Niels-Ove Nielsen + 2.34
4. Remi Nielsen + 3.10
5. Jack Finlay + 3.40
6. Carsten Steffensen + 11.51
7. Jørgen Lindemann + 19.37


James Gilbert og Podge Kenny (manglende pulsmåler), Pekka Ruuska og Liam Harmon (forkert kategori), D. Buckley og F. Van Rossem (ikke på Zwiftpower) samt Martin Jaspers (for mange watt pr. kilo) sluttede alle i top 15, men kan af listede årsager ikke fremgå af resultaterne. 

Samlet stilling

1. Niels-Ove Nielsen 286 p
2. Remi Nielsen 245
3. Michael Mortensen 157
4. Jonas Ekergarn 142
5. Mick McMahon 130
6. Søren Mathiassen 107
7. Arnar Ingi Sigurdsson 103
8. Flemming Sørensen 102
9. Jørgen Lindemann 96
10. Valdas Zabulionis 71


Uno-X Cup er lavet i samarbejde med Feltet.dk og Danmarks Cykle Union samt sponsorerne EliteZakoboFusionSISTissotAmatonGarmin og P. O. Auto.

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Følg Giro-generalprøvens afsluttende bjergetape
Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom
Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv
Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape

Annonce

Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
Landevej
Nordmand tager første sejr siden VM-triumf
Landevej
Belgisk endagsløb aflyses
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Tour of the Alps (Giro del Trentino)
Landevej
Medie erfarer: Verdens bedste til fransk WorldTour-hold
Landevej
Talent forlader Amstel med flere brækkede knogler
Landevej
Thomas er bedre inden Grand Tour-duel med Pogacar
Landevej
Efter Vingegaards styrt: Ineos-ejer kræver handling
Landevej
Skovbrand hærger kendt stigning
MTB
Andreassen åbner World Cuppen med top 10-placering
Bane
Danske top fem-placeringer afrunder OL-test

Søndag den 14. april 2024

Landevej
Airtox-sejr i Næstved
Landevej
Israelsk sejr og dansk top-10
Landevej
Hjemmebanesejr i Italien – dansker med fremme
VIS FLERE

Annonce