O'Connor tager stor etapesejr i Madonna di Campiglio - Hansen nummer ti
21. oktober 2020 16:22Foto: Sirotti
af Andy Joachim Pedersen

Australske Ben O’Connor fik endelig sin etapesejr i Giro d’Italia, da han stak af fra resten af udbrudskompagnonerne i finalen og hev en NTT-sejr hjem.

Annonce

Danske Jesper Hansen fra Cofidis var dagens danske islæt i front, hvor han knoklede sammen med dagens frontgruppe, indtil han desværre faldt fra på sidste stigning. Han blev nummer ti efter en lang og hård dag i udbrud.

 

Favoritterne rørte først på sig på sidste stigning, hvor Jai Hindley og Wilco Kelderman (Sunweb) forsøgte en forcering uden det store held. Herefter faldt freden over favoritterne, som kun spurtede i den absolutte finale.

 

Jakob Fuglsang sluttede sammen med klassemtnsrytterne, hvor ingen kunne true Joao Almeidas førertrøje igen i dag. Portugiseren tager dermed endnu en dag i førertrøjen i morgen.

O\'Connor revancherer andenplads i går og sikrer NTT tiltrængt sejr!

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

Etapereferat:
Igen var det et stort udbrud, der slap fri på løbets 17. etape. 19 mand benyttede dagens første stigning til at komme væk. Værd at bemærke var, at indehaveren af bjergtrøjen Giovanni Visconti (Vini Zabù - KTM) ikke med i udbruddet.

 

Til gengæld var Ruben Guerreiro (EF Pro Cycling) med i udbruddet med formålet om at høste op til 129 point til bjergtrøjen, som var på højkant. Blot 30 point adskilte ham og Visconti i kampen om den blå trøje ved etapestart.

 

Resten af udbruddet bestod af Rohan Dennis (Ineos), Diego Ulissi (UAE Team Emirates), Thomas De Gendt og Harm Vanhoucke (begge Lotto Soudal), Hector Carretero, Eduardo Sepulveda, Dario Cataldo og Davide Villella (Alle Movistar), Kilian Frankiny (Groupama FDJ), Oscar Rodriguez (Astana), Hermann Pernsteiner (Bahrain McLaren), Ilnur Zakarin og Victor De La Parte (Begge CCC), Jesper Hansen (Cofidis), Louis Meintjes, Amanuel Gebreigzabhier og Ben O 'Connor (Alle NTT) samt Geoffrey Bouchard (AG2R La Mondiale).

Annonce

 

Guerreiro holdt bjergpoint-fest
Fraværet af sin nærmeste konkurrent gjorde, at Ruben Guerreiro nærmest fredeligt kunne rykke væk fra udbruddet og tage de 40 point, således han nu virtuelt havde førertrøjen med 10 point.

 

Ligesom i går oplevede portugiseren problemer med cyklen, og derfor var udbruddet samlet igen da nedkørslen var blevet kørt.

 

Fire minutter længere tilbage sad Deceuninck - Quick-Step og sørgede for, at Hermann Pernsteiner ikke kom for meget tilbage i klassementet med sit tidstab på ti minutter. Ved indgangen til den anden stigning var gruppen dog oppe på seks minutter.

 

Det forspring voksede en smule, mens Ruben Guerreiro kørte først over Monte Bondone og sikrede sig endnu 40 point til trøjen, mens Thomas De Gendt tog sig af andenpladsen. Der var ikke ingen forceringslyst i feltet, hvor Almeidas hold førte dem sikkert over tinderne.

 

Movistar spiller ud - udbruddet splittes
På nedkørslen fra Monte Bondone stak Dario Cataldo af fra udbruddet. Det lykkedes for Cataldo at få et forspring på et lille minut ned til de andre i udbruddet på vej hen mod den indlagte pointspurt.

Annonce

 

Efterfølgende var samarbejdet i udbrydergruppen så dårligt, at Rohan Dennis og Ilnur Zakarin tog initiativ til en ny forfølgergruppe med O’Connor, Carretero, Gebreigzabhier og Vanhoucke. Gruppen kørte op til Cataldo og samlede sig med ham. Jesper Hansen var ikke med i denne gruppe.

 

Pernsteiner missede frontgruppen i starten, men forsøgte at jagte den nye syvmandsgruppe i front sammen med De Gendt og Villella. Det lykkedes for Pernsteiner og De Gendt at lukke hullet.

 

Pernsteiner og Hansen kører sig tilbage
I feltet var det fortsat Team Sunweb og Deceuninck-QuickStep, der på vej op af Passo Durone-stigningen tog føringerne i feltet. Villella blev næste mand til at køre op til udbruddet, som nu talte hele ni mand inden toppen af Passo Durone.

 

Med Guerreiro væk fra frontgruppen kunne De Gendt tage bjergpointene på Passo Durone, hvor Jesper Hansens forfølgergruppe med Rodriguez, Bouchard, Frankiny og De la Parte kæmpede sig tilbage på vej hen mod bunden af dagens finalestigning Madonna di Campiglio.

 

I mellemtiden havde feltet fået skåret halvandet minut af forspringet, så Pernsteiner ikke var en trussel mere.

Annonce

 

Hansen falder fra i forceringer
Da Madonna di Campiglio startede, satte CCC-rytterne og Thomas De Gendt et hårdt tempo i front. Straks begyndte flere ryttere at falde fra, desværre også danske Jesper Hansen. De Gendt satte et hårdt angreb ind med ni kilometer til mål efterfulgt af Dennis.

 

Nede i feltet var det Team Sunweb, der satte et højt tempo på vej ind på sidste stigning, mens Ben O’Connor fik det første rigtige hul i finalen med et angreb godt otte kilometer før mål. En gruppe med Zakarin, De Gendt og Pernsteiner satte efter.

 

O’Connor gav sig efterfølgende alt, hvad han kunne, mens flere af de oprindelige udbrydere blev hentet af feltet, som blev ført hårdt an af Team Sunweb.

 

Hindley og Kelderman spiller ud
Det gik for langsomt for Pernsteiner i trioen, som med et desperat angreb forsøgte at hente O’Connor. Herefter lå udbryderne én og én i front. Jai Hindley (Sunweb) havde overtaget fronten i feltet, og det kostede mange ryttere pladsen i feltet.

 

Efterfølgende kørte Hindley væk fra favoritterne, hvorfor Deceuninck-QuickStep måtte forsøge at lukke hullet. Wilco Kelderman udnyttede et svaghedstegn fra Almeida til at forsøge et angreb. Det lykkedes dog ikke at slå et hul.

Annonce

 

Herefter sad de ti bedste ryttere i klassementet og Jakob Fuglsang (Astana) alene, hvor farten faldt en smule igen.

 

Favoritterne kører fredeligt i mål
Ben O’Connor kørte alene over målstregen, mens Pernsteiner kunne køre alene i mål som nummer to. Thomas De Gendt rundede dagens etapepodium af efter en dag med mange brugte kræfter. Jesper Hansen blev nummer ti.

 

Bag ham havde Fausto Masnada (Deceuninck-QuickStep) for alvor fået freden til at sænke sig over favoritterne, som ikke for alvor testede hinanden af før i den absolutte finale. Jakob Fuglsang sad stille og roligt med denne gruppe helt til målstregen.

 

Rafal Majka (Bora-hansgrohe) åbnede en tidlig spurt, som Tao Geoghegan Hart (INEOS) svarede hurtigt igen på, men der kom ikke nogle huller mellem favoritterne, som dermed sluttede samlet. Almeida tager endnu en dag i førertrøjen, mens Jakob Fuglsang blev nummer 19 på etapen.

 

Annonce

INFO
Giro d'Italia
Nyheder Profil Resultater
NTT Pro Cycling Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenGrimt styrt med 38 km. til mål: Cort og Honoré nede

Video

Suveræn Cavendish: Det er ikke Cycling Manager

Landevej

Video i artiklenLIVE nu: Fortsætter Honoré og Cort den danske klassikersucces?

Landevej

Video i artiklenOptakt: Brabantse Pijl

Landevej

Video i artiklenSe højdepunkter fra 1. etape af Valencia Rundt

Video

Video i artiklenStyrt og solohug i regnen – se de sidste 5 km fra Valencia

Video

Styrtende australier begår regnvådt Valenciana-kup

Landevej

Annonce