Norsk sejr i Horsens
17. juni 2018 14:51 af Marcus Bjelskou Foto: A.S.O.

Herman Dahl tog sejren i GP Horsens Posten.

GP Horsens Posten havde start og mål i Horsens, og rytterne skulle tilbagelægge 186.2 kilometer. Her holdt morgenudbruddet for en sjælden gangs skyld hele vejen til mål, og norske Herman Dahl sikrede sig sejren foran sine danske udbrudskammerater.  

 

Løbsreferat

Tidligt så Herman Dahl (Team Joker Icopal), Steffen Munck Christiansen (ColoQuick), Christoffer Lisson (BHS-Almeborg Bornholm), Réne Hooghiemster (Alecto Cycling Team) og Jeppe Aaskov Pallesen (Landsholdet) så deres snit til at stikke afsted og feltet lod gruppen køre nærmest uden videre.

 

Gruppen havde den rigtige sammensætning, og de fik hul med det samme. Udbuddet i front fik oparbejdet et forspring på et minut og 35 sekunder. I feltet gik Trek-Segafredo i front og kontrollerede feltet, og der faldt en smule ro på løbet.  

 

En enkelt rytter ville dog alligevel afsted. Richard Larsen (Sverige) angreb fra feltet og forsøgte at lukke hullet op til de fem i front. Det gik dog ikke helt som svenskeren havde håbet på. Der var for langt op til udbruddet og han kom til at ligge på mellemhånd i hele 50 kilometer, mens udbruddets forspring bare steg og steg. Feltet havde nemlig givet udbruddet meget snor, de havde nemlig et forspring på otte minutter og 30 sekunder, da der resterede 130 kilometer til mål. 

 

Et langt fladt stykke gav anledning til sidevindskørsel og feltets stærkeste mandskab Trek-Segafredo satte sig i front, sammen med Sport Vlaanderen - Baloise, hvilket skabte huller i feltet.  Den opskruede fart i sidevinden skar to minutter af forspringet, som nu var nede på seks minutter og 15 sekunder, hvor der resterede 123 kilometer af løbet. Richard Larsen opgav efter en brav kamp og lod sig falde tilbage til feltet.     

 

Trek-Segafredo øger presset

Feltet øgede stille og roligt farten og med 81 kilometer tilbage, blev feltet endnu engang reduceret som følge af Trek-Segafredos voldsomt høje fart, som nu kun havde fem minutter og 23 sekunder op til udbryderne.  I mellemtiden fik Herman Dahl defekt, men han nåede op til udbruddet igen.

 

Kun 16 mand havde overlevet det amerikanske holds opskruede fart, som nu skulle indfinde sig i et godt samarbejde, hvis de samtidig skulle holde resterne af feltet bag sig, og havde mulighed for at hente de de fem mand i front. Blandt andre Mads Würtz Schmidt (Landsholdet), Mads Pedersen, Matthias Brändle og Niklas Eg (Trek-Segafredo) lå i 16-mands gruppen. De fem mands forspring helt i front var reduceret til tre minutter og 10 sekunder. 

 

Desværre for Rasmus Guldhammer (Virtu) fik han defekt efter han formåede at komme med i den hårde forcering, derfor var gruppen nu en mand mindre. 

 

I 15-mands gruppen angreb Mads Pedersen (Trek-Segafredo) og han fik selskab af ni af gruppens andre ryttere, hvor der resterede 50 kilometer af løbet, og finalen begyndte så småt at tage form. Der blev dog samling hos 15-mands gruppen, og resterne af feltet samlede sig bag dem, hvor Riwal CeramicSpeed havde sat sig i front. De havde 39 sekunder op til 15-mands gruppen. 

 

Afgørelsen på omgangene i Horsens

I den første forfølger gruppe begyndte samarbejdet så småt at krakelere, og det pegede nu på sammenslutning mellem 15-mands gruppen og feltet, med 38 kilometer tilbage.

 

Jesper Schultz (Team Virtu Cycling) og Thomas Sprengers (Sport Vlaanderen - Baloise) stak af fra 15-mands gruppen, og resten blev hentet ind af feltet, men de blev kort efter led det samme skæbne.

 

Nu var det decimerede felt samlet igen, og det oprindelige udbrud havde kun et forspring på to minutter og 43 sekunder. Riwal CeramicSpeed tog en smule ansvar i feltet.   

Da feltet kørte ind på den første omgang i Horsens, angreb tre ryttere og fik et forspring på 10 sekunder, men de holdt ikke længe. 

Med 19 kilometer til mål lå dagens oprindelige udbrud stadig i front, et minut og 52 sekunder længere fremme.

 

Mads P. og Kamp i angreb

Der var heftig aktivitet i feltet og den danske mester Mads Pedersen rev sig lås med holdkammeraten Matthias Brändle, Alexander Kamp (Team Virtu Cycling), Emil Vinjebo (ColoQuick) og tre andre ryttere. 

De fik slået et fornuftig hul på et 40 sekunder ned til feltet, med kun 12 kilometer mål. De syv ryttere skulle nemlig stadig indhente morgenudbruddet, som lå et minut og 25 sekunder længere fremme.  

 

Samarbejdet fungerede dog slet ikke i gruppen med Mads Pedersen, og det lignede med stor sandsynlighed at vinderen skulle findes i morgenudbruddet. 

 

Med fem kilometer tilbage angreb Steffen Munck Christiansen, men de fire andre lukkede hurtigst hans angreb ned. Det fandt igen ind i et samarbejde og det lignede et spurtopgør om sejren. 

 

Herman Dahl viste sig som stærkeste mand, de udbruddet skulle afgøre sejren, og han spurtede sig til sejr foran Steffen Munck Christiansen og Magnus Bak Klaris, som tog sig af de efterfølgende placeringer.  

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Optakt: Memorial Marco Pantani

Dimension Data med alsidigt hold til franske løb

Team Sunweb Women sikrer sig underskriften fra tre ryttere

Test: Python Pro Stealth cykel

Veteranen Laurens Ten Dam fortsætter sin karriere

EF Education First forlænger med Hugh Carthy

Dion Smith rykker op på WorldTouren hos Mitchelton-Scott

Feltet.dk varmer op til VM med liveshow

Følg stjernesprinterne dyste på de belgiske landeveje

Optakt: Tour de l’Eurometropole

Talentfuld dansk duo sikrer sig to år mere på Riwal

Optakt: VM i holdløb

Overblik: Transferlisten 2018-2019

Nizzolo tager til Dimension Data

Produktnyt: Flere nyheder fra Shimano

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

Barguil droppet til VM – Geniez fik sidste franske plads

BORA arbejder på ny kontrakt til Peter Sagan

Lobato overvandt forfærdeligt år: Vigtigt for min fremtid

Colbrelli blev snydt af angreb: Ville ikke åbne for tidligt

Asgreen klar til VM med Quick-Step

Van Aert sagsøges af sit hold

Spanier snød favoritterne i Coppa Sabatini

Solid hjælper forlænger med Lotto Soudal

Trek Women fortsætter oprustningen

LIVE nu: Er stjernerne klar til VM?

Virtu Cycling må undvære Siggaard til VM i holdtidskørsel

Canadisk veteran fortsætter karrieren på Rally Cycling

Mikel Landa opgiver VM

Wiggins: Yates ville ikke have vundet Vueltaen med Team Sky

Italiensk enkeltstartstalent skriver under med Mitchelton-Scott

Roglic fører Slovenien an til VM

Pozzovivo tog sig af den sidste podie-plads i Giro della Toscana

Dupont efter tredjeplads: Jeg har den rette følelse igen

ONSDAG

Sagan: Cykling er en kedelig sport, og som fan ser jeg kun de sidste kilometer

Van Genechten: Brostens-rystelser gjorde mig i tvivl om sejren

Bardet efter andenplads: Formen går i den rigtige retning før VM

Medie: Denifl og Malucelli skifter til nye græsgange i næste sæson

Optakt: Coppa Sabatini

Moscon: Dunbar var spektakulær

Vital Concept-jubel i tæt spurtopgør i Belgien