Norsk sejr i Horsens
17. juni 2018 14:51 af Marcus Bjelskou Foto: A.S.O.

Herman Dahl tog sejren i GP Horsens Posten.

GP Horsens Posten havde start og mål i Horsens, og rytterne skulle tilbagelægge 186.2 kilometer. Her holdt morgenudbruddet for en sjælden gangs skyld hele vejen til mål, og norske Herman Dahl sikrede sig sejren foran sine danske udbrudskammerater.  

 

Løbsreferat

Tidligt så Herman Dahl (Team Joker Icopal), Steffen Munck Christiansen (ColoQuick), Christoffer Lisson (BHS-Almeborg Bornholm), Réne Hooghiemster (Alecto Cycling Team) og Jeppe Aaskov Pallesen (Landsholdet) så deres snit til at stikke afsted og feltet lod gruppen køre nærmest uden videre.

 

Gruppen havde den rigtige sammensætning, og de fik hul med det samme. Udbuddet i front fik oparbejdet et forspring på et minut og 35 sekunder. I feltet gik Trek-Segafredo i front og kontrollerede feltet, og der faldt en smule ro på løbet.  

 

En enkelt rytter ville dog alligevel afsted. Richard Larsen (Sverige) angreb fra feltet og forsøgte at lukke hullet op til de fem i front. Det gik dog ikke helt som svenskeren havde håbet på. Der var for langt op til udbruddet og han kom til at ligge på mellemhånd i hele 50 kilometer, mens udbruddets forspring bare steg og steg. Feltet havde nemlig givet udbruddet meget snor, de havde nemlig et forspring på otte minutter og 30 sekunder, da der resterede 130 kilometer til mål. 

 

Et langt fladt stykke gav anledning til sidevindskørsel og feltets stærkeste mandskab Trek-Segafredo satte sig i front, sammen med Sport Vlaanderen - Baloise, hvilket skabte huller i feltet.  Den opskruede fart i sidevinden skar to minutter af forspringet, som nu var nede på seks minutter og 15 sekunder, hvor der resterede 123 kilometer af løbet. Richard Larsen opgav efter en brav kamp og lod sig falde tilbage til feltet.     

 

Trek-Segafredo øger presset

Feltet øgede stille og roligt farten og med 81 kilometer tilbage, blev feltet endnu engang reduceret som følge af Trek-Segafredos voldsomt høje fart, som nu kun havde fem minutter og 23 sekunder op til udbryderne.  I mellemtiden fik Herman Dahl defekt, men han nåede op til udbruddet igen.

 

Kun 16 mand havde overlevet det amerikanske holds opskruede fart, som nu skulle indfinde sig i et godt samarbejde, hvis de samtidig skulle holde resterne af feltet bag sig, og havde mulighed for at hente de de fem mand i front. Blandt andre Mads Würtz Schmidt (Landsholdet), Mads Pedersen, Matthias Brändle og Niklas Eg (Trek-Segafredo) lå i 16-mands gruppen. De fem mands forspring helt i front var reduceret til tre minutter og 10 sekunder. 

 

Desværre for Rasmus Guldhammer (Virtu) fik han defekt efter han formåede at komme med i den hårde forcering, derfor var gruppen nu en mand mindre. 

 

I 15-mands gruppen angreb Mads Pedersen (Trek-Segafredo) og han fik selskab af ni af gruppens andre ryttere, hvor der resterede 50 kilometer af løbet, og finalen begyndte så småt at tage form. Der blev dog samling hos 15-mands gruppen, og resterne af feltet samlede sig bag dem, hvor Riwal CeramicSpeed havde sat sig i front. De havde 39 sekunder op til 15-mands gruppen. 

 

Afgørelsen på omgangene i Horsens

I den første forfølger gruppe begyndte samarbejdet så småt at krakelere, og det pegede nu på sammenslutning mellem 15-mands gruppen og feltet, med 38 kilometer tilbage.

 

Jesper Schultz (Team Virtu Cycling) og Thomas Sprengers (Sport Vlaanderen - Baloise) stak af fra 15-mands gruppen, og resten blev hentet ind af feltet, men de blev kort efter led det samme skæbne.

 

Nu var det decimerede felt samlet igen, og det oprindelige udbrud havde kun et forspring på to minutter og 43 sekunder. Riwal CeramicSpeed tog en smule ansvar i feltet.   

Da feltet kørte ind på den første omgang i Horsens, angreb tre ryttere og fik et forspring på 10 sekunder, men de holdt ikke længe. 

Med 19 kilometer til mål lå dagens oprindelige udbrud stadig i front, et minut og 52 sekunder længere fremme.

 

Mads P. og Kamp i angreb

Der var heftig aktivitet i feltet og den danske mester Mads Pedersen rev sig lås med holdkammeraten Matthias Brändle, Alexander Kamp (Team Virtu Cycling), Emil Vinjebo (ColoQuick) og tre andre ryttere. 

De fik slået et fornuftig hul på et 40 sekunder ned til feltet, med kun 12 kilometer mål. De syv ryttere skulle nemlig stadig indhente morgenudbruddet, som lå et minut og 25 sekunder længere fremme.  

 

Samarbejdet fungerede dog slet ikke i gruppen med Mads Pedersen, og det lignede med stor sandsynlighed at vinderen skulle findes i morgenudbruddet. 

 

Med fem kilometer tilbage angreb Steffen Munck Christiansen, men de fire andre lukkede hurtigst hans angreb ned. Det fandt igen ind i et samarbejde og det lignede et spurtopgør om sejren. 

 

Herman Dahl viste sig som stærkeste mand, de udbruddet skulle afgøre sejren, og han spurtede sig til sejr foran Steffen Munck Christiansen og Magnus Bak Klaris, som tog sig af de efterfølgende placeringer.  

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Kongeligt besøg ved VM i cyklecross i Bogense

Optakt: 4. etape af Tour Down Under

Riwal Readynez skal ikke længere være orange: Ny trikot præsenteret

Tour Down Under-analyse: Dårlig form, Sagan?

Der var ’onde’ tanker bag årets DM-rute i cross

Beslutningen om Giro-wildcard udskydes til næste uge

Filippo Pozzato efter karrierestop: Spiller hockey og sælger luksusbiler i Monaco

Ti ryttere du bør følge på Strava - Med Powerdata

Bekræftet: Fabio Aru skal køre Giro d’Italia

Woods indstillet på at være hjælper i Touren

Porte: Woods er den stærkeste

Bahrain-rytteres løn forsinket – Nibali iblandt

Produktnyt: ASSOS S9 bibshorts

Bevin: Det kunne være gået helt amok

Impey ville gerne have vundet etapen

Tilfreds Sanchez: Svært at slå Sagan

Poels tror på Team Skys fremtid - håber at forlænge

Glad Sagan: Sanchez var meget tæt på at tage sejren

Bak tror på Valgren i klassementet Down Under

Test: Giant Revolt Advanced 1 Gravelbike

Sagan genvandt kuperet etape

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

Sunweb forlænger med Lippert og Mackaij

Hayman blæst bagover af publikum

Van Avermaets løjtnant klar på World-Touren igen

Belgisk mester drømmer om Flandern Rundt

Optakt: 3. etape af Tour Down Under

Tour Down Under-analyse: Gentager historien sig, Richie?

Bedre muligheder for at følge stjernernes opvarmning i Volta ao Algarve

Haller fortsætter trods styrt

Jonas Vingegaard – Hvad kan vi forvente i 2019?

Tour of Oman-ruten præsenteret

Stor tv-oversigt: Disse løb kan du se på dansk tv

Viviani: Vi var aldrig rigtigt med

Hester på podiet i Bremen - belgiere tog sejren

Langvad og Van Der Breggen udgør skræmmende duo til Cape Epic

Få info om alle professionelle cykelhold - både herrer og damer

Herning Cykle Klub har DCU-teamet klar til 2019

Sagan: Bevin vandt ret let

Ewan: En sprinter er altid skuffet over en andenplads

Ombejlet Nibali er åben for kontrakttilbud