EKSKLUSIVT

Norsgaard: Skal være der hvis kaptajnen fejler
04. april 2021 09:30Foto: Movistar Team / Photo Gomez Sport
af Benjamin Blirup Cilleborg

Et af sæsonens absolutte højdepunkter venter, når Flandern Rundt køres. Emma Norsgaard skal hjælpe Annemiek van Vleuten til endnu en sejr, men danskeren har en forhåbning om selv at være der, hvis kaptajnen ikke har dagen.

Annonce

Den danske mesterskabstrikot får vi ikke at se under Flandern Rundt.

 

Med blandt andet fire andenpladser i sæsonen har Emma Norsgaard nemlig kørt sig i WorldTourens ungdomstrøje - den blå trøje, som falder meget i et med Movistars trikot.

 

Trøjen er symbolsk for en sæson, hvor danskeren har imponeret i sådan en grad, at det har vakt genklang i udlandet. Det kommer dog ikke til at ændre på planen forud for Flandern Rundt, hvor topstjernen Annemiek van Vleuten vil gentage sin triumf fra 2011.

Anna van der Breggen vinder kvindernes Omloop Het Nieuwsblad

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Sammen med Leah Thomas skal den den altid giftige hollænder være kaptajn - ligesom de to var udset til kaptajnrollerne i Omloop Het Nieuwsblad. 

 

“Ligesom i Omloop bliver Annemiek og Leah dem, vi skal køre for i Flandern, og så bliver jeg plan C,” forklarer Norsgaard. 

 

HAR DU HUSKET AT SÆTTE DIT MANAGERHOLD TIL BASKERLANDET RUNDT? SÆT DET LIGE HER.

 

I åbningsløbet var det dog hverken Van Vleuten eller Thomas, som kørte sig til sæsonens første andenplads, men den danske mester. Og skulle det ske, at kaptajnen igen får gummiben, håber Norsgaard på at være klar til spurten endnu en gang.

Annonce

 

“Hvis de fejler, så er jeg der forhåbentlig, og hvis jeg fejler, så er de der,” lyder forhåbningen fra den danske mester.

 

Emma Norsgaard side om side med sin kaptajn Annemiek van Vleuten. Foto: Photo Gomez Sport

 

Dog tvivler Norsgaard på, at Van Vleuten misser ud på den store dag. Så sent som i onsdags var europamesteren da også på pletten, da hun kørte feltet over i Dwaars door Vlaanderen.

 

“Hendes (Van Vleutens, red.) chancer er nok bare bedre end mine, og jeg befinder mig fint i, at det ikke er mig, holdet ser som lederen. Så er der ikke så meget pres, hvis jeg ikke leverer i Flandern Rundt,” fortæller Norsgaard.

 

Boykot af julen banede vejen til Paris-Roubaix kaptajnrolle

Til gengæld var Danmarks førende sprinter udset til kaptajnrollen i den første udgave af kvindernes Paris-Roubaix næste søndag. 

Annonce

 

Løbet er blevet udskudt til 2. oktober, men det ændrer ikke på, at Norsgaard er beæret over den rolle, holdet havde planer om at give hende.

 

“Jeg er virkelig glad og stolt over, at jeg vil kunne få lov at køre for mig selv. Nu har jeg haft nogle løb, hvor vi har kørt for mig, og det er fedt, jeg kan virkelig godt lide det,” lyder begejstringen fra Norsgaard.

 

Inden sæsonen havde den 21-årige ikke kørt sig til en position som kaptajn, hvor Paris-Roubaix blot var en drøm for Emma Norsgaard. Med sæsonstartens resultater blev vejen banet - og disse blev på baggrund af ændringer og fravalg.

 

“Der er mange ting, jeg plejede at gøre, som jeg har valgt fra. I stedet for at tage hjem til jul til familien har jeg været her (i Girona, red.), hvor jeg kunne træne optimalt og kunne tage på højdetræningslejr,” forklarer Norsgaard.

 

“Det er alt det, som giver pote nu. Det hele går op i en højere enhed,” lyder det fra en tilfreds Norsgaard.

 

LIVESTREAM FLANDERN RUNDT FOR MÆND OG KVINDER - DANSKE KOMMENTATORER

Annonce

 

Om det går op i en højere enhed, må vi i Paris-Roubaix anliggende vente til oktober måned med at finde ud af. Til gengæld venter Flandern Rundt lige om lidt, hvor WorldTourens førende ungdomsrytter skal være klar, hvis kaptajnen fejler.

 

Klassikerkampagnen slutter ikke her, for senere er Norsgaard udset til at køre Amstel Gold Race. Deltagelsen har danskeren en bagtanke med, som vil blive bragt frem op til ardennerugen.

INFO
Ronde van Vlaanderen
Nyheder Profil Resultater
Annemiek van Vleuten
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenFeltet passerer første spurt på de sjaskvåde veje

Video

Video i artiklenDagens si o no: Tv-tid, angrebsstrategi og restitution

Video

Video i artiklenLars Van Den Berg: Teamet fortalte mig, at jeg skulle forsøge med et udbrud

Video

Video i artiklenKobe Goosens tror, at favoritterne kommer til at duellere om sejren

Video

Video i artiklenEksklusivt interviewJulius Johansen med store landevejsdrømme i 2021

Landevej

Video i artiklenHele 22 mand er kørt afsted: Christopher Juul sidder med

Video

Video i artiklenMikel Landa: Vi ved, at afslutningen er svær

Video

Annonce