Annonce

EKSKLUSIVT

Niklas Larsen udtaget til stor forårsklassiker: "Bliver en stor mundfuld"
22. februar 2021 13:25Foto: WordUp Projects
af Rasmus Brandt

Uno-X Pro Team har fået et wildcard til E3 Saxo Bank Classic. Det norske hold med dansk islæt har allerede udtaget den første dansker til løbet, i form af Niklas Larsen, der ser frem til kæmpe om positionerne imod verdenseliten

Se Zdeněk Štybars triumf i E3 BinckBank Classic 2019

se mere cykling på

Han er mest kendt fra banen og den danske andedam, men i marts måned skal Niklas Larsen ud og bide skeer med de store drenge, da han skal køre E3 Saxo Bank Classic med Uno-X Pro Team.

 

Holdet er kommet med til løbet på et wildcard, og ifølge Larsen selv var det ikke et løb, han havde regnet med at skulle prøve sig af i allerede, men danskeren glæder sig til at skulle puffe til de store stjerner frem imod pavéerne.

 

Det fortæller han til Feltet.dk

 

”Det var ikke noget, jeg havde regnet med at skulle køre, før jeg fik det af vide. Først tænkte jeg, at det da var en stor mundfuld,” fortæller Larsen om førstehåndsindtrykket.

 

Da han tænkte videre over at skulle debutere på den helt store scene, begyndte glæden at tage over for den lynhurtige rytter. E3 Saxo Bank Classic er nemlig et løb, Larsen har fulgt hele sit liv.

 

”Det er et løb, jeg har set meget, så jeg glæder mig vildt meget til at prøve kræfter med det, da det er et løb, jeg gerne vil blive god til på sigt,” forklarer han.

Annonce

 

Særligt én facet af brostensløbene glæder han sig ekstra meget til at prøve.

 

”Jeg har hørt meget om de positionskampe, der kommer i de store klassikere. Jeg glæder mig til at mærke på egen krop, hvordan det er, når sådan et WorldTour-felt går til den. Jeg tror ikke, jeg kan lade være med at blande mig. Så må vi se, hvor svært det bliver, for de skal nok skubbe tilbage,” fortæller Larsen grinende til Feltet.dk

 

En ambitiøs underdog der får lov til at prøve sig af

Det høje niveau i E3 betyder, Larsen og de andre af Uno-X-rytterne kommer til løbet som den ubeskrevne underdog.

 

Dette er danskeren klar over, men han fortæller også, at holdet altid er ambitiøse og ikke er kommet for at blive sat til vægs.

 

”Vi bliver en af de små spillere, og de kommer ikke til at tænke på os, som nogen der skal holdes øje med. Men vi kommer for at lave et resultat, da vi er ambitiøse. Vi kommer for at køre cykelløb og ikke bare for at være statister,” fortæller han.

Annonce

 

Niklas Larsen har ikke prøvet kræfter med brostenene særlig tit i karrieren. Danskeren har ellers den rette fysik med masser af fart og power, men han har ikke præsteret på pavéerne siden junior-tiden, hvor han var med i front i blandt andet E3 Harelbeke, som løbet dengang hed.

 

I år får han dog lov til at teste sig lidt af i nogle mindre brostensløb, som holdet har udtaget ham til.

 

”Jeg skal køre Bredene Koksijde, Nokere Koerse inden E3. Det er nogle løb, der kan hjælpe en med lige at komme i gang, inden vi skal køre E3. Der er konkurrencen og ruten ikke lige så hård. Det bliver godt at få noget erfaring i de her løb,” fortæller Larsen.

 

Efter E3 Saxo Bank Classic venter sprinternes uofficielle mesterskab i Scheldeprijs, hvor Larsen også stiller til start.

 

Her ved han endnu ikke, hvad holdets taktik bliver, men kommer han med til stregen, er han ikke bleg for at vise den spurt, der blandt andet bragte ham sejren i U23-udgaven af Eschborn-Frankfurt i 2018.

Annonce

 

E3 Saxo Bank Classic afvikles efter planen den 26. marts

INFO
Niklas Larsen
Nyheder
E3 Harelbeke
Nyheder Profil Resultater
DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Eksklusivt interviewSaabye tilbage på dansk jord: Skal starte på en frisk

Landevej

Livestream masser af cykling - Specialtilbud på Discovery+

Landevej

Colombiansk stjerne har overvejet karrierestop

Landevej

Eksklusivt interviewSaabye og Lønne vender hjem til den danske cykelscene

Landevej

Eksklusivt interviewColoQuick-talent i EM-trøjen: Det var noget specielt

Landevej

Video i artiklenOptakt: Paris-Nice

Landevej

Tilmeld dig CeramicSpeed Race Series

E-cykling

Annonce