EKSKLUSIVT

Niklas Eg til Vueltaen med frihed og klassementsambitioner
19. oktober 2020 23:15Foto: Sirotti
af Af Joachim Farshøj - Interview: Rasmus Brandt

Når Niklas Eg sammen med resten af feltet tager hul på Vuelta a España i morgen, bliver det i en anden rolle, end danskeren normalt befinder sig i. Der bliver nemlig både plads til klassementskørsel og etapejagt.

Annonce

I 1973 udgav Lynyrd Skynyrd den nu ikoniske rocksang ’Free Bird’, men hvis man ikke vidste bedre, skulle man tro, at danske Niklas Eg var manden bag hittet.

 

Sangen, der handler om frigørelsen af en mand med mod på eventyr, kunne i hvert fald ikke beskrive den elegante Trek-Segafredo-klatrers rolle i det nært forestående Vuelta a España meget bedre. Niklas Eg får nemlig mulighed for både at prøve sig af i klassementet og gå efter etapesejre i det spanske.

 

”Der kommer til at være noget frihed til at køre cykelløb. Jeg har en klar forventning om at skulle ud og køre i nogle udbrud og køre min chance på den måde. Jeg har ikke helt afklaret med mig selv endnu, om jeg kører klassement. Jeg prøver som udgangspunkt at følge med på første etape, og så kan det være, man lige skal i gang. Sådan går det jo gerne i starten. Der er større chance for at køre udbrud. Det kan også være sjovere at køre løbene forfra,” fortæller Niklas Eg i et eksklusivt interview med Feltet.dk.

Radio Tour – taler Giro, 15. etape: Rytter-krise, Flandern Rundt og klassement

SE ALLE TOUR-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Den 25-årige dansker har kørt på cykelsportens øverste hylde siden 2018, hvor han skiftede til Trek-Segafredo fra Team Virtu Cycling, men det er endnu ikke lykkedes ham at ende øverst på podiet i et cykelløb. Til Egs forsvar skal det dog absolut nævnes, at han ofte har haft en fast rolle som hjælperytter for en kaptajn, og nu vil han gerne ud at prøve kræfter med finalekørsel igen.

 

”Jeg vil gerne ud og køre nogle finaler for at få skærpet mit vinderinstinkt. Nu har jeg endelig fået frie tøjler efter tit at have været i nogle låste roller.”

 

Selvtillid og høje forventninger efter Tour de France

Det er tydeligt, at Niklas Eg i år har fået tildelt en større rolle hos Trek-Segafredo, end hvad der tidligere har været tilfældet. Som bekendt kørte Eg et knaldhårdt første Tour de France helt til ende for få uger siden, og nu venter endnu en Grand Tour. Det får dog ikke Eg til at sidde uroligt i sadlen, for han fortæller selv, at han faktisk kom ganske fornuftigt igennem verdens største cykelløb, og at det udelukkende har gjort ham stærkere.

Annonce

 

”Jeg har ikke kørt siden VM, men fornemmelsen i træningen er rigtig god, så jeg har høje forventninger. Jeg føler, at Touren har gjort noget ved mig. Jeg føler, min træning er blevet bedre, og jeg er blevet stærkere. Umiddelbart har jeg fået nogle gode ting med fra Touren.”

 

”Touren var også den første Grand Tour, hvor jeg følte, jeg havde lidt ekstra holdbarhed i den tredje uge. Det gør, at jeg er mere fortrøstningsfuld her inden Vueltaen.”

 

Musikken spiller altså stadig for Kibæk-drengen, der bliver mere og mere vant til de store turnéer på landevejen.

 

En dansk holdkammerat, en fransk letvægter og en pandemi

Niklas Eg bliver ikke den eneste dansker i Trek-Segafredos Vuelta a España-trup, for ligesom Mads Pedersen gav ham mulighed for at snakke lidt dansk med en holdkammerat under Tour de France, kan Eg nu se frem til at skulle køre Spanien tyndt med Alexander Kamp, der gør sin Grand Tour-debut.

 

”Det glæder mig, at (Alexander, red.) Kamp er med. Det er altid fedt at have en at snakke dansk med på hotellet, og han skal nok gøre det godt.”

Annonce

 

Én, der ikke gør sin Grand Tour-debut, er den diminutive Kenny Elissonde, der helt tilbage i 2013 vandt i tågen på selveste Alto d’Angliru, og også ham har Eg store forventninger til. Franskmanden var nemlig flyvende under Touren, hvor han endte på en samlet 25.-plads, selvom hans primære job bestod i at hjælpe Richie Porte.

 

”Jeg ved det ikke (om Elissonde kører klassement, red.). Jeg håber, han har taget formen med fra Touren, hvor han var mega godt kørende. Det kunne være spændende at se, hvad han kan drive det til.”

 

Før Eg, Kamp, Elissonde og resten af Trek-Segafredo dog overhovedet kan levere noget stort i Vuelta a España, skal den ultimative 2020-skurk, Covid-19, dog lige makke ret. Det både håber og tror Niklas Eg dog heldigvis på, at den gør, og i stedet er det vejret, der kan spille løbet et puds.

 

”ASO viste i Touren, at det godt kunne lade sig gøre (at gennemføre en Grand Tour på trods af Covid-19, red).. Jeg tror faktisk, at vejret bliver den største begrænsning. Vi skal op i nogle høje bjerge, så der kan det godt blive vanskeligt,” lyder de afsluttende ord fra Niklas Eg til Feltet.dk’s journalist.

 

Vuelta a España starter i morgen med en ganske hård bjergetape med mål på den legendariske Arrate-stigning. Og hvem ved - måske Ronnie Van Sant ser med fra himlen, mens Niklas Eg flyver gennem Spanien som en, ja, fri fugl. 


SÆT DIT MANAGERHOLD TIL VUELTAEN

Annonce

INFO
Niklas Eg
Nyheder
Vuelta a España
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Ny trøje til Qhubeka-NextHash allerede i Tour de France

Landevej

Optimistisk Mørkøv: Stort hvis jeg kan hjælpe Cavendish tilbage

Landevej

Video i artiklenTour de France: Ungdomstrøjen

Landevej

DCU har udtaget OL-holdet på landevejen

Landevej

EKSKLUSIVT TILBUD: Se alle Tour-etaper uden reklamer

Landevej

Canyon SRAM-rytter stryger til tops med sent angreb i Belgien

Landevej

Roglic: Vingegaard bliver afgørende for min Tour

Landevej

Annonce

ANNONCE