EKSKLUSIVT

Niklas Eg klør på for at sikre Tour-debut - Tror på Porte
05. juli 2020 18:30Foto: Sirotti
af Rasmus Brandt

Danske Niklas Eg står på tærsklen til at blive udtaget til verdens største cykelløb Tour de France, men fokuserer for nuværende på at stå så skarpt som muligt. Han tror desuden på at Richie Porte kan præstere i Touren, hvis han rammer den lige i røven.

Annonce

Danske Niklas Eg står muligvis på tærsklen til at debutere i verdens største cykelløb, da den 25-årige bjergrytter er med i Trek-Segafredos ni-mands store bruttotrup til Tour de France.

 

Én af de ni skal dog sies fra inden løbet starter, men den danske klatrer bliver motiveret over den mulige Tour-debut:

 

”Det motiverer mig, og det er et skulderklap fra holdets side. Man skal passe på med at lægge for meget vægt i bruttotruppen. Muligheden er der, og det er noget, jeg helt vildt gerne vil. Det handler om at klø på nu, og stå så skarpt som muligt når sæsonen starter,” fortæller Niklas Eg til Feltet.dk

’Gode cykelhistorier, flotte etaper, fascinerende ryttere’ – Bastian fortæller om sin kommende bog

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

Normalvis er en Tour-plads noget man kører sig til i løbet af sæsonen, men det har ikke været muligt i år grundet Corona.

 

Eg føler dog, at han har brugt pausen fornuftigt, da han har fået arbejdet med nogle sider af sig selv, og så er han glad for at være hjemme i Danmark.

 

”Den har været okay (pausen red.). Så snart alvoren gik op for os, tog vi rytttere, der boede i Girona, tilbage til Danmark, hvor der var betydeligt bedre forhold. Så det var en god beslutning,” fortæller Eg og fortsætter

Annonce

 

”Jeg har vendt pausen til noget positivt og fået arbejdet på mine svagheder. Derudover har jeg fået brugt tid med familien, hvilket der normalt ikke er så meget tid til. Normalvis er der en masse rejsen fra januar til oktober, så det var rart til en afveksling at bruge noget tid med dem,” fortæller Eg, om den kærkomne familietid han har haft de seneste måneder.

 

Der har dog også været tid til benhård træning i Danmark, og selvom der ikke er de store bjergkæder at tage fat på herhjemme, ved Eg godt, hvad han træner henimod:

 

”Lige nu arbejder jeg bare på at stå så skarpt som muligt 1. august. Der bliver ikke rigtig tid til at træne imellem løbene, når sæsonen først starter, så det handler bare om at være klar,” siger Eg, om sæsonen der genoptages for fulde drøn 1. august.

 

 

Niklas Eg har kørt på Trek-Segafredo siden 2018, og kan i år få sin debut i Tour de France.

Annonce

 

Vejen til Tour de France

 

Sæsonen genoptages for Egs vedkommende, med hvad han betegner som en mini-Grand Tour i Frankrig. Bjergrytteren, der i 2017 blev treer i Tour de l’Avenir, skal nemlig køre både Criterium de Dauphiné men også Tour de l’Ain og endagsløbet Ventoux-Challenge i august måned.

 

Alle som én er disse løb franske, men de er også propfyldt med bjerge, hvor særligt de l’Ain skiller sig ud, ved kun at bestå af bjergetaper, mens Ventoux Challenge slutter på toppen af det mytiske 'skaldede bjerg'.

 

Spørger man Eg, er det dog særligt Dauphiné, han ønsker at præstere i.

 

”Jeg kunne godt tænke mig at køre stærkt i Dauphiné. Det løb kommer generelt til at være fyldt med klassementsryttere, så hvis man gør det godt dér, kan man være godt tilfreds,” siger Eg.

Annonce

 

Eg har tiltro til Richie Porte - Vil hjælpe ham i bjergene

 

Hvis han viser sig godt frem i august, kan Niklas Eg altså håbe på at stå på startstregen til Tour de France i Nice 29. august i år.

 

Skulle dette ske, ville han være i holdets tjeneste som hjælperytter for Trek-Segafredos to klassementskort: Richie Porte og Bauke Mollema.

 

Spørger man Eg om disse to profiler, har han ret stor fidus til dem begge.

 

"Jeg tror faktisk, at de kan klare det ret godt. Jeg har altid tiltro til, at hvis Richie rammer den lige i røven, så skal han nok være knivskarp henover tre uger, som vi har set i de ugelange etapeløb. Bauke er bare bundsolid, og det tror jeg på, at han er igen i år,” fortæller Eg, der også mener Mollema kan nuppe en etapesejr, hvis klassementet glipper.

Annonce

 

Ifølge Eg var sygdom med til at ødelægge australske Portes debut-sæson på Trek sidste år, men ifølge danskeren er der fortsat stor tro på australieren internt på holdet.

 

Når det kommer til hans egen rolle i Touren er danskeren mere mådeholden. Han mener dog, at holdet kan bruge en type som ham på den svære Tour-rute i år:

 

”Jeg håber, der er brug for en type som mig. Alt andet lige, så ville det give mening at tage nogle bjerghjælpere med,” fortæller Eg, der er én af to rene bjerghjælpere i bruttotruppen sammen med Kenny Elissonde, og fortsætter.

 

”Jeg ved godt, jeg ikke sidder der, når der er 20 mand tilbage, men jeg tror på, at jeg kan sidde med noget af vejen på de store bjergetaper,” siger den 25-årige klatrer, der har kørt både Giro d’Italia og Vuelta a España tidligere.

 

Vil hjælpe Fuglen til VM-guld

Annonce

 

Såfremt den fjerlette dansker kommer flyvende ud af Tour de France, ligger der et VM og lurer umiddelbart efter på en meget kuperet rute i schweiziske Martigny.

 

Når snakken falder på dette løb, er det tydeligt, at Eg håber på at kunne trække i landsholdstrøjen senere i år, og så mener han at Jakob Fuglsang har en reel chance for at vinde VM-guld.

 

” Jeg vil helt vildt gerne køre VM. Det ville være fedt at køre i de danske farver, og se hvor langt jeg kan komme i sådan et løb på en så hård rute. Jakob (Fuglsang red.) har en god chance for at vinde det løb. Så at støtte ham ville være en kæmpe oplevelse,” fortæller danskeren.

 

Egs sæson genoptages med Mont Ventoux Challenge (6/8), inden han tager til Tour de l’Ain (7-9/8) og Criterium de Dauphiné (12-16/8)

 

Tour de France køres fra den 29. august-20. september

Annonce

INFO
Niklas Eg
Nyheder
Tour de France
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewEg kæmper for ny kontrakt: Jeg vil leve af min passion

Landevej

Video i artiklenSi o No: Sover man godt efter en Grand Tour-etape?

Video

Evenepoel inden bjergslag: Stadig tidligt i Giroen

Landevej

Video i artiklen”Kommer de ikke op dér, får de en ørefine” – Brian Holm og co. vender Mollema/Bouchard-hul

Video

Video i artiklenBouchard og Mollema igangsætter jagten med 133 kilometer til mål

Video

Video i artiklenMäder og Ravanelli med i seksmandsudbrud – se frontgruppen i aktion her

Video

Ungt dansk hold med andenplads i Hong Kong

Bane

Annonce