Nicki Sørensen om dopingmisbrug: Det var en generel kultur
28. juni 2020 21:30Foto: Tim De Waele
af Marcus Bjelskou

Den danske sportsdirektør uddyber en smule på omstændighederne om sit brug af doping tidligt i karrieren.        

Annonce

Tilbage i 2015 indrømmede Nicki Sørensen, at han tidligt i sin karriere, som så mange andre på den tid, også gjorde brug af doping. Ifølge danskeren, så var det spillereglerne i feltet for den første periode af hans karriere. 

 

Uden at løfte sløret for præcis hvilke stoffer eller metoder, indrømmede Sørensen altså brug af doping året efter, at han stoppede karrieren som aktiv. Han kørte sin sidste sæson på Tinkoff-Saxo i 2014.

 

Men i forbindelse med et tv-program på TV2, der i løbet af sommeren beskæftiger sig med tidligere udgaver af Tour de France, lukkede Sørensen dog en smule op for sin fortid. 

 

Sørensen startede karrieren i 1999 og først i 2004, besluttede han sig for at droppe de præstationsfremmende midler. I årene mellem var der en klar kultur for doping i feltet, mener han. 

 

"Da jeg kom ind i professionel cykelsport, var det min klare opfattelse, at der var en generel kultur for, at cykelryttere tog doping. Den hoppede jeg med på," sagde Nicki Sørensen ifølge TV 2 Sporten.

 

Fra 2004 til 2014 kørte Nicki Sørensen dog rent, påpeger han. Men samtidig erkender han, at han er flov over sine aktviteter tidligt i karrieren. 

Annonce

 

Ansvaret for de unge ryttere

Som sportsdirektør på WorldTour-holdet Israel Start-Up Nation, mener Sørensen, at han et særligt ansvar for holdets unge ryttere og guide dem i den rigtige retning. 

 

"Man kan måske stille spørgsmålet: Hvad er min plads i cykelsporten i dag som sportsdirektør? Jeg føler, at jeg kan vise de unge, at det er ikke vejen at gå (at tage doping red.)," forklarede den tidligere Tinkoff-rytter.  

 

Nicki Sørensen nåede at vinde ni professionelle sejre i sin karriere, hvilket blandt andet inkluderede en etapesejr i Tour de France 2009.  

 

Annonce

INFO
Doping
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Pieters hollandsk mester: Sportsdirektør beordrede mig af sted

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewDM-bronzevinder har døjet med feber

Landevej

Overblik: Nationale linjeløbsmestre 2021

Landevej

Overblik: Nationale enkeltstartsmestre 2021

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewHumpede på podiet: Norsgaard melder klar til linjeløb

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewTilfreds sølvvinder: Bevort var den stærkeste

Landevej

Video i artiklenEksklusivt interviewBévort efter dobbelt DM-triumf: Er helt rundt på gulvet

Landevej

Annonce

ANNONCE