Annonce

Nibali udelukker ikke et skifte til INEOS Grenadiers
03. december 2020 18:00Foto: Sirotti
af Frederik Holst Pedersen

Den italienske veteran og vinder af alle tre GrandTours Vincenzo Nibali havde ikke sin bedste sæson i år. Italieren skyder skylden på Covid-19 og udelukker i et interview med BiciPro ikke et fremtidigt skifte til INEOS Grenadiers.

Giro-klassiker! Nibali trodser snestorm og kører først til toppen i den lyserøde

se mere cykling på

Han har været professionel siden 2005 og med sine 36 år nærmer Vincenzo Nibali sig pensionsalderen. 

 

Den erfarne italiener har i næste sæson kontrakt med Trek-Segafredo, men om han slutter karrieren på det amerikanske hold, det vides endnu ikke. Der har været kontakt mellem Nibali og INEOS Grenadiers cykelsponsor italienske Pinarello, der gerne ser ham slutte karrieren af på en italiensk cykel.

 

”Jeg har haft et forhold til Pinarello siden mit første år som professionel på Fassa Bortolo og der har altid været en interesse fra INEOS Grenadiers. Vi har snakket sammen og måske kan vi gøre det ansigt til ansigt, når Covid-19 pandemien er ovre,” lyder det fra Nibali.

 

Senest er Richie Porte efter en tredjeplads i Tour de France skiftet til INEOS Grenadiers for at afslutte sin karriere som luksushjælper på det britiske mandskab.

 

FIk rytmen brudt af Covid-19

Nibali havde ikke sin bedste sæson i karrieren og det blev blot til en syvendeplads i hjemlandets Giro d’Italia. Nibali mener, at de fem måneders nedlukning af cykelsporten er årsagen til den magre sæson.

 

”Alle glemmer, at jeg startede sæsonen godt i år, men grundet Covid-19 nedlukningen mistede jeg min rytme. Det er nemmere at komme tilbage når man er ung og jeg husker tydeligt mig selv som 25-årig: Man kan gøre, hvad man vil. Du træner og slapper af. Det kan jeg ikke længere,” lyder det fra familiefaren Nibali.

Annonce

 

Det er dog ikke kun nedlukningen og den brudte rytme der får skylden. Nibali mener, at han kunne have opnået et bedre resultat i Giroen, hvis han ikke havde været så stolt, som han var.

 

”Jeg kunne ikke holde til at køre ’fuld gas’ efter nedlukningen og jeg havde nok for lidt tid til at restituere før Giroen. Jeg kunne nok have sluttet som nummer fire, men jeg var for stolt til at give slip og køre i mit eget tempo. De andre kørte bare for hurtigt,” siger italieneren.

 

Man forstår skam også godt, at en rytter, der har vundet fire GrandTours og været på podiet i alt 11 gange har svært ved at se sig overhalet. 

 

Foruden de samlede sejre i alle tre GrandTours er Nibali også noteret for to sejre i Lombardiet Rundt og en enkelt i Milano-Sanremo. 

 

Annonce

 

 

INFO
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lefevere om taktik mod stjerneduo: Ulve isolerer sit bytte

Landevej

Armstrong kunne vinde Touren uden doping ifølge kommentator

Landevej

LIVESTREAM: Postnord Danmark Rundt ruten præsenteres

Landevej

Video i artiklenOptakt: Trofeo Laigueglia

Landevej

Video i artiklenFølg Strade Bianche-opvarmningen i Laigueglia

Landevej

Video i artiklenSe højdepunkterne fra Le Samyn

Video

Norsgaard havde studeret ruten inden podieplads

Landevej

Annonce