Nibali: Jeg kunne være blevet lam
14. august 2018 13:57 af Lasse Wedege PenningFoto: Sirotti

Vincenzo Nibali måtte udgå af årets Tour de France efter den kaotiske 12. etape til Alpe d'Huez. Her røg italieneren i jorden, da han hang fast i en kamerasnor, og hændelsen har fået ham til at tage bladet fra munden, når det kommer til tilskuerne.

Geraint Thomas tager dobbeltsejr og forsvarer sin gule trøje

se mere cykling på

Chris Froome blev slået af en tilskuer på vej op ad Alpe d'Huez, men det blev næsten glemt, da Nibali lidt efter trak de store overskrifter med sit styrt.

 

Her endte han nemlig med en brækket ryghvirvel og måtte forlade løbet i utide. Netop nu kæmper Nibali for at blive klar til Vuelta a España efter at være blevet opereret for at stabilisere bruddet i ryggen.

 

Italieneren er dog ikke ked af at bruge tiden på at ytre sin mening om forholdene på landevejene, hvor tilskuerne i år var særdeles nærgående i talrige situationer.

 

"På en måde er cykling blevet et cirkus," siger han i et interview med La Gazzetta dello Sport. "Folk drikker for meget, de gør alt for komme i tv. Med folk midt på vejen, ofte med flag, kører vi i blinde og beder til himlen om, at vejen åbner sig foran os."

 

"Hvis man tænker over det, er det vanvittigt. Jeg lå ubevægelig på jorden i kæmpe smerte. Det havde ikke krævet ret meget mere, og så ville jeg måske ikke kunne bevæge mig nu," siger Bahrain-Merida-rytteren, der også italesætter, at Froome blev udsat for chikane.

 

"Han brokker sig aldrig, men virker det rimeligt, at Froome blev slået, mens han udførte sit arbejde?" spørger Nibali retorisk.

 

Den firedobbelte Grand Tour-vinder slår samtidig fast i interviewet, at han ikke kører Vuelta a España med henblik på klassementet, men kun for at køre sig i form frem mod VM i Innsbruck.

 

"Min form er, som den ville være i januar," lyder meldingen fra Nibali.

 

 

DEL
KOMMENTARER