Morton ville sætte tingene på plads med ny rekord
23. juni 2020 14:00Foto: EF Pro Team
af Lukas Bennike Lewerissa

Lachlan Morton fik annulleret sin oprindelige rekord i den populære udfordring Everresting. EF-rytteren satte lørdag en ny rekord, der denne gang blev verificeret. Det var for at ”sætte tingene på plads”.

Annonce

Forrige weekend tog Lachlan Morton rekorden i Everresting, hvilket er disciplinen at klatre 8848 højdemeter; en højde svarende til højden af Mount Everest. Den rekord blev australieren dog frataget af organisationen bag.

 

Det skyldes misforståelse omkring højden af bakken ”Rist Canyon” i Colorado, som EF-rytteren brugte til sit rekordforsøg. Den var ikke helt så høj som først antaget.

 

Rytteren skrev på sociale medier, at han var nødt til at forsøge igen, og det gjorde han så sidste weekend, hvilket resulterede i han satte en ny rekord, som denne gang blev verificeret.

Mens vi venter på cykelsporten: Stort Interview med Eisel og Magnus Cort

SE ALLE GIRO-ETAPER I FULD LÆNGDE UDEN REKLAMER

 

”At gøre det igen var en udfordring, men jeg ville sætte tingene på plads, mest for min egen skyld,” forklarer Morton om sit andet forsøg, på EF Pro Cyclings hjemmeside.

 

Morton klatrede de 8848 meter på syv timer, 29 minutter og 57 sekunder. Han benyttede samme stigning som sidst, som han besteg 47 gange i dette forsøg. Morton tog faktisk en ekstra tur op af bakken for at undgå at få frataget endnu en rekord.

 

Lidt overraskende beskriver Morton faktisk andet forsøg som lettere end det første, selvom sidste forsøg stadig sad i kroppen.

Annonce

 

”Fra et mentalt perspektiv føltes det lettere. Mine ben kunne stadig mærke sidste uges anstrengelser, men jeg var afklaret omkring, hvad der skulle ske. Det tog lidt tid at forberede mig mentalt, men jeg vidste, hvordan jeg skulle håndtere det,” forklarer rytteren.

 

Flere dygtige mountainbike og landevejsryttere har forsøgt sig med den populære udfordring, da blandt andre Bora-rytteren Emmanuel Buchmann og den populære Jens Voigt har forsøgt sig.

 

Hvis man selv vil prøve sig af med Everresting, så har Morton et par tips.

 

”Vælg et sted, som du kan lide at køre. Så er det vigtigt at forstå, at det bliver en lang dag, så du får det svært i hovedet, og du er nødt til at håndtere det. Slutteligt så tag nogen mennesker med, som holder meget af dig. Det er en fantastisk udfordring, som er meget tilgængelig,” siger Morton til folk der vil prøve Everesting.

 

Lachlan Morton satte en bedre tid i sit andet rekordforsøg, selvom han faktisk ikke klatrede de nødvendige højdemeter første gang.

Annonce

INFO
Lachlan Morton
Nyheder
EF Education - Nippo
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Eksklusivt interviewArven efter Bennett: Holm spår Quick-Steps fremtid

Landevej

Video i artiklenFeltet passerer første spurt på de sjaskvåde veje

Video

Video i artiklenDagens si o no: Tv-tid, angrebsstrategi og restitution

Video

Video i artiklenLars Van Den Berg: Teamet fortalte mig, at jeg skulle forsøge med et udbrud

Video

Video i artiklenKobe Goosens tror, at favoritterne kommer til at duellere om sejren

Video

Video i artiklenEksklusivt interviewJulius Johansen med store landevejsdrømme i 2021

Landevej

Video i artiklenHele 22 mand er kørt afsted: Christopher Juul sidder med

Video

Annonce