Morten Bennekou vender tilbage til DCU som elitechef
24. oktober 2018 14:05 af Jesper Johannesen Foto: Team Sunweb

Det er en af Danmarks store cykelfaglige kapaciteter, der 1. januar sætter sig i stolen som chef for Danmarks Cykle Unions sportslige sektor - og det er både et gensyn med en af hovedarkitekterne bag dansk cykelsports nuværende succes og et nyt møde med en profil, der efter tre år som sportsdirektør på WorldTouren har høstet international anerkendelse og erfaring på højeste niveau.

I Danmarks Cykle Union glæder administrationschef Jens-Erik Majlund sig både over det kompetente ansøgerfelt og over at have fået en så stærk profil til at stå i spidsen for opgaven med at videreudvikle og styrke det elitesportslige område på tværs af discipliner.

 
"Vi er utrolig glade for at kunne præsentere Morten Bennekou som ny elitechef. Mortens baggrund taler for sig selv. Han er dybt respekteret i cykelsportsmiljøet for sine store faglige og menneskelige kvalifikationer, og han har på mange områder været med til at etablere den talentudvikling, der i øjeblikket er med til at give dansk cykelsport store internationale resultater," siger administrationschefen.
 
Interessen for jobbet har været betydelig, og Jens-Erik Majlund tager det som et udtryk for en generel oplevelse af en positiv udvikling i dansk cykling. Han mener, at det nye sportslige setup kan fastholde den gode tendens, løfte niveauet yderligere og skabe ny sammenhæng i arbejdet med Danmarks bedste cykelryttere uanset disciplin.
 
"Vi er nået meget langt i arbejdet med at få revitaliseret organisationen, og i den sammenhæng er det naturligvis altafgørende, at vi ikke kun bliver ved med at sætte nye og ambitiøse sportslige mål, men også har kompetencerne til at indfri målene og til at inspirere til konstant udvikling, og jeg er helt overbevist om, at Morten på alle måder er den rette person til opgaven," tilføjer Jens-Erik Majlund.

Bennekou ser også frem til sin nye rolle
Bennekou glæder sig over den gode udviklingsspiral, som dansk cykelsport er inde i, og det var altså nok til at få danskeren til at vende tilbage fra WorldTouren, hvor han har arbejdet med talenterne hos Team Sunweb.

"Jeg ser det som et rigtig spændende tidspunkt at blive en del af dansk cykelsport på. Cross-sporten er i fremgang, talentarbejdet i BMX ser lovende ud, og de sidste mange års udvikling i MTB og ikke mindst resultaterne fra det seneste VM viser, at potentialet er stort," forklarer hovedpersonen selv om jobskiftet. 

"Dansk banecykling er en del af verdenseliten, sådan som det efterhånden har været meget længe, hvilket igen blev bevist i sidste uge. Og på landevejen har Danmark historisk mange WorldTour-ryttere fordelt på rigtig mange hold på herresiden, samtidig med at også kvindesiden er inde i en meget spændende udvikling. Så det samlede fundament på landevejen ser rigtig lovende ud." 

Den nye danske elitechef peger på, at det netop er muligheden for både at arbejde med at indfri den nuværende elites målsætninger og for at skabe de rigtige forudsætninger for fremtidens talentudvikling og dermed sætte et langsigtet præg på dansk cykelsport, der har været afgørende for ham. 

"Alle kan se, at cykelsporten herhjemme er i god form. Der er plads til udvikling og nye tanker, hvilket er nødvendigt, hvis vi skal blive ved med at flytte os som nation. Så det er både det store sportslige potentiale og de nye rammer, der har gjort det her så attraktivt for mig. Jeg kommer fra et spændende job, som jeg på ingen måde var træt af, hvilket vel siger noget om, hvor spændende den her udfordring er," slutter Bennekou.

Morten Bennekou tiltræder som elitechef i Danmarks Cykle Union 1. januar 2019.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Styrt kostede Froome 14 minutter i klassementet

Lars Bak kører Tre Dage ved Panne for Dimension Data

Hammer Series får fem nye ambassadører

Alt gik efter planen for Dainese og SEG Racing

Optakt: Etape 1a og 1b i Settimana Internazionale Coppi e Bartali

De Gendt havde ikke gode ben i dag

Gregaard nød lidt sjov i Catalonien

Optakt: Driedaagse Brugge-De Panne

Optakt: Settimana Internazionale Coppi e Bartali

Optakt: 3. etape af Volta a Catalunya

Michael Matthews lykkelig efter sejr i Catalonien

Volta a Catalunya-analyse: Deja-vu for den uheldige australier

Følg ugens tre store WorldTour-klassikere

Følg kongeetapen i Volta a Catalunya

Dumoulin er bedre end nogensinde før

Corendon-Circus: Vi skaber noget smukt med van der Poel

Gianni Savio leder efter den nye Egan Bernal

Riwal: Vi sigter efter at få førertrøjen tilbage

Imponerende Matthews vinder hård spurt i Catalonien

Stor aftale sender Giro-start til Sicilien

Ung italiener overtager Brøchners førertrøje

Zakarin sigter efter top fem i Giroen

San Juan-bjergkonge testet positiv for EPO

Holm og Bays Radio Tour - "Alaphilippe tørrer gulv med dem"

Bernal er stolt over kaptajnrolle i Giroen

Nyt koncept skal give Stjerneløbet en ekstra dimension

Milano-Sanremo-analyse: Så mangler de jo bare de sidste 17

Optakt: E3 BinckBank Classic

Wattene bag Verdensklassen - Mitchelton-Scotts mesterværk

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

MANDAG

Udfordrende Dauphiné-rute offentliggjort

Søren Kragh kaptajn i to brostensklassikere

Optakt: 2. etape af Volta a Catalunya

Blaudzun henrykt efter sæsonens første sejr

De Gendt: Det var De Gendt-stil

Volta a Catalunya-analyse: Kun en tåbe frygter ikke den belgiske udbryderkonge

Brøchner vinder åbningsetapen i Normandiet

De Gendt tager smuk solosejr i Catalonien

Hollændere vinder Six Day Manchester

Valverde om 1. etape: Jeg udelukker intet

Kristoff vil have Mørkøv til UAE