EKSKLUSIVT

Morten Bennekou tiltræder jobbet som elitechef i DCU med helt friske øjne: Jeg kommer uden en agenda
21. november 2018 14:34 af Mathias Blohm SchytteFoto: Giant-Alpecin

Når 2018 om en god måneds tid bliver til 2019, sætter Morten Bennekou sig i stolen som elitechef hos Danmarks Cykle Union. Det er en nyoprettet stilling, og der bliver derfor masser af ting at tage sig til for den nuværende Team Sunweb sportsdirektør.

Han havde egentlig forlænget sin kontrakt med WorldTour-holdet Team Sunweb, men blot syv dage senere landede han jobbet som ny elitechef hos DCU.

 

Morten Bennekou starter i sit nye job den 1. januar, og selvom hans erfaring hovedsageligt kommer fra landevejscykling, bliver det en elitechef med et friskt syn på alle DCU’s discipliner.

 

”Jeg kommer ikke med en agenda, men prøver tværtimod at komme helt uden og i stedet med et åbent sind og en masse spørgsmål, og med det udgangspunkt håber jeg at kunne iværksætte nogle forandringer allerede i mit første år,” siger Bennekou til Feltet.dk.

 

Jobbet som elitechef kommer til at betyde, at Morten Bennekou fremover vil være den nærmeste chef for landstrænerne i både landevejscykling, banecykling, cross, BMX og mountainbike. En sådan chef har DCU ikke haft, siden Lars Bonde umiddelbart efter OL i Rio i sommeren 2016 stoppede som sportschef.

 

”Af økonomiske årsager har der ikke været en sportschef i to og et halvt år, så der vil alt andet lige være nogle ting, som har stået lidt stille. Danmark har i øvrigt opnået temmelig fornemme resultater alligevel, og det tilskriver jeg landstrænernes individuelle færdigheder og evner til at holde snuden i sporet,” siger Bennekou rosende om sine kommende kollegaer.

 

Særligt sammenhængskraften skal styrkes

Der er ikke på forhånd defineret nogle fokusområder for DCU’s nye elitechef, men på specielt ét område ser han muligheder for at forbedring.

 

”Det der jo åbenlyst må mangle, er noget sammenhængskraft, fordi den funktion (sportschef, red.) har været sparet væk i nogle år. Det er jo et oplagt indsatsområde at gå ind og se på: Kan vi øge vores samarbejde, og hvad kan vi gøre for at udvikle de forskellige landstrænere,” siger Bennekou til Feltet.dk.

 

Den tidligere junior- og u23-landstræner får fra nytår 11 landstrænere under sig, og det bliver hans job at sikre, at de alle bevæger sig i samme retning. Målsætningen er at opnå internationale topresultater og medaljer ved EM, VM og OL, og det ser Bennekou gode muligheder for.

 

”Jeg synes det ser lovende ud. Alle taler om, hvor fantastisk landevejsrytterne gør det, men også banelandsholdet har leveret opløftende resultater. Vi har fået BMX ind (ny disciplin under DCU i 2017, red.), som der er spændende perspektiver i, og så er der terrænsporten cross og mountainbike, hvor vi er på vej, men hvor vi skal ind og se på, hvordan vi kan tage de næste skridt,” siger Bennekou og fortsætter:

 

”Alt i alt synes jeg dansk cykelsport er et super spændende projekt, og det er også grunden til at jeg har takket ja til jobbet, på trods af at jeg jo egentlig havde et ret fedt job i forvejen.”

 

Har fulgt sin interesse

Netop det nuværende job som sportsdirektør hos WorldTour-holdet Team Sunweb kommer den 45-årige sjællænder til at savne, men han ser frem til de nye udfordringer, og så har han ikke spekuleret i, om der er tale om et skridt op eller ned ad karrierestigen.

 

”Jeg har altid fulgt min interesse og taget de muligheder, der kom og så spændende ud, så jeg har aldrig tænkt over, om jeg var på vej op eller ned i en eller anden form for hierarki. Jeg synes også, det er svært at sammenligne, for lige nu er jeg ansat som træner i én disciplin, og lige om lidt får jeg det overordnede ansvar for mange discipliner,” siger Bennekou.

 

Ikke mindre end 16 år i cykelsporten er det blevet til for Morten Bennekou, der har en kandidatgrad i naturvidenskab fra Københavns Universitet, og som tidligere har arbejdet for DCU i 12 år som.

 

”Det der interesserer mig, er, om det jeg laver, er noget jeg har lyst til at bruge min hverdag på. Det har det også været på Team Sunweb, og det har da også været et svært valg at stå med, for nu siger jeg farvel til trænerkarrieren,” slutter Morten Bennekou.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Jens Keukeleire satser på Flandern Rundt og Paris-Roubaix

Ochowicz om CCC Team: Målet er 20 sejre

Betsema vinder sæsonens niende sejr i Belgien

Uovervindelige van der Poel vinder endnu engang

Efter fravalg i 2018: Ewan satser på Tour-debut på Lotto Soudal

Opvarmning til 2019: Hvad kan vi forvente af Ag2r-La Mondiale?

Dennis bekræfter hjælperrolle for Nibali i Touren

Kommunen vil være navnesponsor for dansk kontihold – tilbyder 50.000 kr

Guf for nørderne - Samtlige AG2R-ryttere på Strava i 2019

Tidligere Tinkoff-Saxo-sportsdirektør i bedring efter voldsomt styrt

Michael Valgren blandt tre finalister til Årets Sportsnavn 2018

Tour Transalp starter i VM-byen Innsbruck

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

Første gang i år: ingen medaljer til Danmark i forfølgelsesløbet

Opvarmning til 2019: Hvad kan vi forvente af UAE-Team Emirates?

BMC bliver til CCC og får helt nyt trøjedesign

Deceuninck overtager hovedsponsorat - trøjen forbliver den samme

Nyt dansk 6-dagestalent får chancen i Ballerup og Bremen

Team Sunweb med helt nyt look i 2019

BHS Almeborg Bornholm forlænger med ungt talent

Oversigt: Her er WorldTour-holdenes trøjer for 2019-sæsonen

Van Garderen: Jeg har stadig redskaberne til at køre klassement

Bliv klar til 2019: Hvad vi kan forvente os af holdene

Team Giant-Assos CX holder jul i Belgien med fire store løb

Stejle mure dominerer bjergløst Tirreno-Adriatico 2019

Tidligere verdensmester ude i fire måneder

Team Sky kan blive del af storsatsende kinesisk projekt i 2020

Boganmeldelse: Lars Bak - Hjælperytteren

TORSDAG

Dylan Teuns vil gerne køre Flandern Rundt

Simion efter alvorligt styrt: Brug altid en hjelm

Froome bekræfter: Touren er mit store mål i 2019

Dumoulin: Tour de France er ikke det eneste mål

Stef Clement stopper karrieren

Danmark sender stærkt amputeret hold til World Cuppen

Opvarmning til 2019: Hvad kan vi forvente af Trek-Segafredo?

Floyd Landis’ hold rammes af canadisk cannabis-lovgivning

Thomas: Stor mulighed for nye sponsorer

Bahrain-Merida har næste års trøje klar

Matthews bekræfter debut i Flandern Rundt i 2019

Nibali forsøger Giro-Tour-doublen i 2019

Froome om Team Sky: Vi planlægger at forblive sammen i 2020 hvis muligt