Annonce

Mollema slår Van Avermaet i Frankrig
19. februar 2021 16:10Foto: Sirotti
af Joachim Alexander Farshøj

Bauke Mollema viste på ny sine kvaliteter som puncheur, da han på første etape af Tour des Alpes-Maritimes et du Var overpspurtede Greg Van Avermaet og Valentin Madouas i den eksplosive finale.

Radio Tour, sæson 2, episode 41: Mellemøsten Special med Matti Breschel

se mere cykling på

Bauke Mollema (Trek-Segafredo) spurtede sig til en fornem sejr på første etape af Tour des Alpes-Maritimes et du Var.

 

Den hollandske veteran henviste Greg Van Avermaet (AG2R Citroen Team) og Valentin Madouas (Groupama-FDJ) til de sekundære podieplaceringer, mens Michael Woods (Israel Start-Up Nation) og Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) rundede den stjernespækkede top-5 af.

 

Hverken Jakob Fuglsang (Astana Premier Tech) eller Magnus Cort (EF-Education Nippo) sluttede blandt de ti første, men begge holdt sig glimrende til og kom fra etapen med en palcering i top-15. Derudover lykkedes det Groupama-FDJ at klemme hele fire mand i top-10, da Rudy Molard, David Gaudu og Thibaut Pinot alle gjorde Valentin Madouas selskab blandt de forreste, mens Ineos Grenadiers' ellers imponerende mandskab var fraværende i front.

 

Referat

150 ryttere stod klar på startstregen, da årets tredje store etapeløb i Frankrig blev skudt i gang lidt før middag. 188 ganske kuperede kilometer med afslutning opad ventede rytterne på første etape af Tour des Alpes Maritimes et du Var, der både gav eksplosive klatrere og puncheurs forhåbninger om en tidlig sejr.

 

De mange højdemeter på etapen afskrækkede ikke fire ryttere fra at gå i udbrud få kilometer inde på etapen, og sammen fik de gradvist opbygget et større og større forspring. Kvartetten bestod af Tom Wirtgen (Bingoal - Wallonie Bruxelles), Oscar Cabedo (Burgos-BH), Flavien Maurelet (St. Michel-Auber93) og Otto Vergaerde (Alpecin-Fenix), og disse fik selskab af Roubaix Lille Metropoles Jeremy Leveau, hvorefter feltet lod forspringet vokse til hele syv minutter.

 

Her stoppede forspringet så også med at vokse, da Ineos Grenadiers, EF-Education Nippo og Trek-Segafredo påtog sig ansvaret og hurtigt barberede forspringet ned til under tre minutter med mere end 80 kilometer til mål.

Annonce

 

Da feltet ramte Col du Gourdon, der skulle bestiges tre gange, sidste gang med mål på toppen, fortsatte hullet til udbruddet med at skrumpe. Det blev dog ikke videre dramatisk, indtil kort før toppen, hvor uheldet tilgengæld ramte en af løbets helt store profiler, Tao Geoghegan Hart (Ineos Grenadiers), der var i asfalten sammen med Romain Hardy (Team Arkea Samsic). Briten kunne heldigvis fortsætte, og han fik kontakt med feltet igen på nedkørslen, men så godt gik det ikke for Hardy, der desværre måtte udgå.

 

Én, der i modsætning til Geoghegan Hart mistede kontakt, var Jeremy Leveau, der sakkede bagud fra udbruddet efter hans hårde jagt for at komme op tidligere på etapen.

 

Anden gang på Col du Gourdon blev i et noget højere tempo, da hele Ineos Grenadiers-mandskabet satte sig i front og skruede gevaldigt op for farten. Dette kostede udbruddet livet, og det var således kun en velkørende Otto Vergaerde, der formåede at holde feltet bag sig henover toppen.

 

Eksplosiv finale

Vergaeredes flotte men umulige kamp mod feltet sluttede på nedkørslen fra Gourdon, men det betød ikke, at feltet faldt til ro. I stedet udnyttede Oliver Naesen (AG2R Citroen Team) den midlertidige stilstand til et dristig angreb på nedkørslen, og belgieren slog faktisk et lille hul.

 

Naesen blev dog hurtigt halet ind igen, og alt var derfor samlet, da rytterne tog hul på dagens tredje og sidste opkørsel til Gourdon. Med seks kilometer til stregen blev bolden for alvor kastet op, da Groupama-FDJ gik i offensiven med Valentin Madouas, der dog kort efter blev overhalet af Quentin Pacher (B&B Hotels p/b KTM).

Annonce

 

Pacher holdt den godt kørende lige foran feltet, men Groupama-FDJ og Ineos Grenadiers holdt ham konstant i en kort snor, og da den røde flamme blev passeret, var Pacher tilbage i folden. Dermed var der lagt op til en yderst eksplosiv afgørelse mellem de hurtigste klatrere og stærke klassikerryttere, og det blev også en fascinerende en af slagsen, hvor Bauke Mollema på imponerende vis slog Greg Van Avermaet i en stærk-mands-spurt.

 

Jakob Fuglsangs klassementsambitioner led ingen knæk på etapen, da danskeren sad sikkert med blandt de forreste 15. Det samme gjorde i øvrigt Magnus Cort.

 

Opdateres med resultater...

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Colombiansk stjerne har overvejet karrierestop

Landevej

Eksklusivt interviewSaabye og Lønne vender hjem til den danske cykelscene

Landevej

Eksklusivt interviewColoQuick-talent i EM-trøjen: Det var noget specielt

Landevej

Video i artiklenOptakt: Paris-Nice

Landevej

Tilmeld dig CeramicSpeed Race Series

E-cykling

Video i artiklenOptakt: Strade Bianche

Landevej

Video i artiklenFølg Fuglsang på grusvejene i Strade Bianche

Landevej

Annonce