EKSKLUSIVT

Mollema: Kan sagtens køre op med Froome, Nibali og Aru
08. februar 2018 19:45 af Andy PedersenFoto: A.S.O.

Feltet.dk har snakket med flere af WorldTourens profiler og vil bringe flere interviews med profilerne om den sæson, de går i møde. Blandt dem vi har snakket med, er Bauke Mollema.

Hollænderen er efterhånden ved at være et fast ansigt i toppen af klassementerne i de fleste løb, som involverer stigninger. Siden hans fjerdeplads i Vuelta a España i 2011, som for alvor var hans gennembrud i Grand Tour-sammenhæng, har han på hans bedste uger kunne køre sig i en top-10 af flere omgange.

 

En decideret podieplads i en Grand Tour er det dog ikke blevet til. Etapesejre i Vueltaen og Touren og en andenplads i Tirreno-Adriatico er blandt de bedste resultater i karrieren, men det er dog ikke chancerne han mangler, siger han til Feltet.dk. Dette til trods for at kaptajnrollerne var færre i 2017. Dette skyldes dog et særligt tilfælde.

 

”Jeg har altid fået mange chancer med det her hold, og de fleste løb jeg kører, starter jeg som kaptajn. Alberto kørte kun ét år hos os, så 2018 vil blive det samme som i 2015 og 2016. Naturligvis var han grund til, at jeg kørte Giroen som kaptajn og Touren i en anden rolle. Det var fantastisk at køre med ham, og jeg håber, at jeg har lært noget,” siger Mollema i et eksklusivt interview med Feltet.dk.

 

Kan køre op mod de bedste
Da Feltet.dk spurgte hollænderen, hvordan han rangerede sig selv målt op mod ryttere som Vincenzo Nibali, Chris Froome og Fabio Aru, falder svaret prompte: Froome er den bedste i flokken af stærke ryttere.

 

”Enhver rytter er forskellige og har forskellige egenskaber. De ryttere har tilsammen vundet en masse Grand Tours sammen. Jeg vil sige, at Froome er den mest stabile,” siger han.

 

Bemærkelsesværdigt nok kommer hollænderen dog med en interessant opfølgning - Han kan sagtens køre op med de stærkeste ryttere i feltet. Det eneste, det kræver, er, at han kommer i sit livs bedste form.

 

”Jeg ved, at når jeg er i min bedste form, så kan jeg være med oppe sammen med dem alle sammen. Sådan vil det også være i Tour de France, selvom jeg ikke er sikker på, om Fabio Aru og Chris Froome vil være tilstede i år,” siger han.

 

Dertil skal det ydermere nævnes, at han ser det som en fordel, at feltets stærkeste klassementsryttere fortsat virker til at have forskellige fokus. Det kan betyde, at han kun møder nogle af rivalerne, når han skal køre Tour de France til sommer.

 

”Der er mange stærke klatrere og klassementsryttere i øjeblikket, men det er efterhånden ved at være sjældnere og sjældnere, at de alle sammen fokuserer på det samme løb,” siger han.

 

Fokus igen rettet mod Ardenner-klassikerne
Det bliver dog ikke kun Tour de France, Froome, Nibali og de andre ryttere, som kommer til at fylde i hovedet på Mollema til den kommende sæson. Han har nemlig planlagt det helt store comeback i april, når feltet skal tage hul på Ardennerklassikerne. Han vil nemlig køre løbene igen.

 

”Jeg kommer til at køre Amstel Gold Race, Fleche Wallone og Liege-Bastogne-Liege i år. Sidste år kørte jeg ikke de løb grundet Giro d’Italia, men jeg ser frem til at vende tilbage i år. Det er ikke noget, jeg gør så tit,” siger han.

 

Det handler knap så meget om at være favorit til at vinde løbene som bekvemmeligheden. Mollema kan godt lide at køre Ardennerklassikerne, selvom ruten og ikke mindst de karakteristiske små og stejle stigninger ikke er noget, som passer perfekt til hans profil.

 

”Stigningerne i de løb er måske en anelse for korte til mig, men jeg kan nu stadig godt lide at køre dem. Jeg har opnået nogle gode resultater i fortiden, og jeg kan godt lide atmosfæren i de løb. Derudover kan jeg naturligvis godt lide at køre i Holland. Med Fabio Felline og Michael Gogl har vi masser af kort at spille med i Ardennerklassikerne i år,” slutter han. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Dobbelt op for Corendon i Norge

BinckBank Tour-analyse: Spillefuglenes mareridt

Magnus Bak Klaris på podiet i Tour de l’Avenir

Mühlberger vinder i Binckbank Tour – To danskere i top-10

Manzin vandt i Limousin mens Edet vandt samlet

Vos igen stærkest i norsk heldagsregn

Carlos Sastre Classic og Cykelstafetten aflyses

Russisk stjerne: Kører OL 2020 for et andet land

Lars Bak udgiver ny bog

Caja Rural jagter den forløsende etapesejr

Kruijswijk og Bennett fører LottoNL an i Vueltaen

Italiensk banetalent rygtes til Team Sky

Europamester erstatter syg polak i Vueltaen

Colombiansk kaptajn misser Vueltaen

Optakt: 6. etape af BinckBank Tour

Første amerikanske sejr ved polarcirklen

Amerikanske hold dominerer på enkeltstart i Colorado

Nyt managerspil starter i morgen - næsten 6000 i puljen!

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

Ewan om Touren: Ved ikke hvad de tænkte

Vos tager sejren i Mysen

Corts angreb ikke planlagt – ”Hvad laver du her?”

Optakt: EuroEyes Cyclassics (Vattenfall Cyclassic)

Følg de danske klassikerspecialister på Amstel-etapen i BinckBank Tour

Edet tager fornem sejr i Frankrig

BinckBank Tour-analyse: I morgen var der atter en dag

Tysk spurtsejr på 1. etape af Tour de l’Avenir

Amerikansk sejr i Norge – Fuglsang i offensiven

Enkeltstartsmester fortsætter hos BMC

MAGNUS CORT VINDER UDBRUDSSEJR I BINCKBANK TOUR

Medie: Endnu en rytter forlader Sunweb

Brostensspecialist skifter til Movistar

Lars Bak med Lotto til tysk WorldTour-løb

Australsk banetalent bliver professionel

Cofidis-manager om Hansen: Nu kan vi gå efter klassement

Skægget franskmand jagter X-Men-medvirken

Stjerneparade meldes klar til Vueltaen

Skræmmende fransk bruttotrup til VM

Sagan kører Vueltaen som VM-forberedelse

Transferlisten 2018-19

Jesper Hansen skifter til Cofidis