Prøv vores nye app
Mørkøv og Wulff besejret i fænomenal finale
06. februar 2019 00:03Foto: Henriette S. Brandt / Feltet.dk
af Nikolaj Corfitz Jensen

Kenny De Ketele og Moreno De Pauw vandt det københavnske 6-dagesløb efter en perfekt kørt finalejagt. 

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Par nummer 7 mistede deres føring i den absolutte finale af det københavnske 6-dagesløb, da et brølstærkt belgisk par nummer 16 tog en soloomgang og derefter viste sig som værende umulige at sætte af i en fantastisk finalejagt. 

 

Longest lap

Efter aftenens første jagt fortsatte programmet med longest lap, som igen i dag foregik uden deltagelse af løbets toppar. I stedet var det 8’ernes Adrian Teklinski, som både sikrede det bedste udgangspunkt og havde den hurtigste spurt - klar sejr til polakken.

 

Parudskilningsløb

I det efterfølgende parudskilningsløb var der hele 20 point på spil, hvilket ville sige, at 7’erne allerede her kunne runde de 300 point med en sejr.

 

Læs også
Agent sammenligner Philipsens tilbud: Så stor er chancen for et skifte

 

Den plan var par nummer 1 dog ikke med på, da Yoeri Havik til sidst skulle spurte mod Oliver Wulff om sejren. Sidstnævnte virkede en smule overmodig og tog spurten fra spidsen, og det kostede ham i sidste ende, da hans hollandske konkurrent fik presset cyklen forbi hans på målstregen. Sejr til 1’erne, mens 7’erne nu var blot fem point fra bonusomgangen.

 

Derny grand prix - super-revanche

Efter gårsdagens derny-finale var der i dag mulighed for revanche, da løbets syv bedste par skulle ud på yderligere 60 omgange med skift halvvejs igennem.

 

Ordet ’revanche’ var særligt passende for Michael Mørkøv, der i går måtte se sig slået for første gang i løbet, og som med en bare hæderlig placering vidste, at han kunne sende sit par tilbage på 6-dagesløbets første plads. Hans makker, Oliver Wulff, sørgede da også for et pænt udgangspunkt inden skiftet, hvor 7’erne lå på fjerdepladsen. Her lå 16’erne på førstepladsen.

Annonce

 

Med 15 omgange igen kom der så fart i Mørkøvs cykel, da han passerede først Moreno De Pauw og derefter Matias Malmberg. Sidstnævnte opgav dog ikke bare lige, og i mange omgange lå de side om side i en intens duel om førstepladsen.

 

Mens Malmberg og De Pauw måtte opgive, kom der pludselig et grønt lyn nede bagfra. Jesper Mørkøv fløj forbi konkurrenterne, og på den sidste omgang lå han side om side med storebror Michael. På de allersidste meter formåede han endda at presse cyklen forbi 7’eren, hvormed han for anden dag i træk tog sejren i derny.

 

Sejren betød tydeligvis mere for ham end blot de point, som fulgte med. Som Mørkøvs sejr blev udmeldt rakte han armene i vejret i et jubelbrøl, som også bar præg af en del lettelse. Og det var med tårer i øjnene, at han efterfølgende proklamerede, at han, trods sine skader, ville give alt for, at makkeren Christian Grasmann fik det perfekt afskedsløb.

 

Michael Mørkøvs andenplads betød imidlertid, at han og makkeren Oliver Wulff passerede 300 point og dermed var tilbage på løbets samlede førsteplads.

 

 

Udskilningsløb

Ingen af topparrene var med i aftenens andet udskilningsløb, hvor begge ryttere fra et par måtte være med, og som altså foregik uden skift. Vinderen blev Moritz Malcharek fra par nummer 5, som efter et Daniel Staniszewski-angreb kørte kontra og kom alene over målstregen for sidste gang.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Omgang på tid

Mens alle de par, der kunne have gavn af en bonusomgang, allerede havde taget den, var der lidt på spil i 6-dagesløbets sidste omgang på tid. Kampen om podiepladserne var nemlig i fuld gang, og i den kunne pointantallet bliver afgørende, hvis parrene ikke kunne deles på omgange ved enden af dagen.

 

Det var derfor også ganske gode tider, som blev sat, hvor først 1’ernes Matias Malmberg kom under 13 sekunder med tiden 12,973, hvorefter Oliver Wulff kom sig oven på gårsdagens lille skuffelse og kørte i 12,819.

 

Den tid skulle dog ikke holde længe, for de næste på banen var Bartosz Rudyk og makkeren Szymon Krawczyk. Rudyk var præcis så flyvende som i går, hvor han vandt disciplinen: 12,716 sekunder var nok til endnu en sejr til blandede reaktioner fra Ballerup Super Arena - ærgrelsen over 7’ernes nederlag blev hurtigt erstattet af respekt for polakkernes imponerende kørsel.

 

Gigant-spurt

Inden den afgørende jagt ventede blot gigant-spurten, som primært blev brugt til at få publikum oppe at stå. Vinderen blev 5’ernes Sebastian Schmiedel, mens topparrene sparede på kræfterne til den store prøvelse, som ventede dem.

Annonce

 

Finalejagten

Rosinen i pølseenden af et fantastisk 6-dagesløb var Bilka-jagten over 60 minutter med fem indlagte spurter de sidste 40 omgange, som hver gav 10 point til den samlede stilling. Her gjaldt det kun point - skulle et par runde 100, 200 eller 300 point under jagten, ville det ikke længere give bonusomgange.

 

En tidligt vunden omgang fra 1’erne betød, at de rykkede op på andenpladsen og blev ét af de to par, som lå på omgangshøjde med 7’erne, med 16’erne som det andet.

 

De tre par fulgte derefter hinanden tæt i jagtens indledning, hvor de blandt andet sammen tog en omgang på feltet. 14’erne med Grasmann og Jesper Mørkøv meldte sig senere ind i den kamp ved at tage en omgang uden konkurrenterne, og så var spændingen endnu større: Fire par på omgangshøjde i 6-dagesløbets finalejagt er et meget sjældent syn.

 

Angrebene fortsatte, men for hver gang topparrene kørte virkede 14’erne lidt mere mærkede. Deres øjeblikkelige svar udviklede sig langsomt til forsinkede kontraangreb, og da topparrene kørte rundt uden svar fra det dansk-tyske par, lugtede de blod.

 

Topparrene fortsatte deres interne stridigheder, og det var tydeligt, at de, udover at køre for sejren, også kunne fornemme, hvor tætte de var på at sikre deres podiepladser. Sådan en stillede 16’erne sig dog ikke tilfredse med: Med 16 minutter tilbage kørte de nemlig solo, og få minutter efter kom de rundt. Nu lå de alene i spidsen af 6-dagesløbet.

Annonce

 

Læs også
Norsgaard på vej til storhold?

 

Det næste par, som forsøgte sig på egen hånd, var 1’erne. De fik dog sværere vilkår, for kort tid efter rykkede 7’erne efter dem. Lige meget hjalp det dog for det danske par - med sig fik de nemlig Kenny De Ketele og Moreno De Pauw! Belgierne, som netop havde brugt en masse kræfter på at komme rundt alene, havde mere i tanken, og angrebet blev lukket ned.

 

Med 25 omgange igen kom forceringen så fra Michael Mørkøv. Det var sidste chance for danskeren at tage sejren, og det kunne tydeligt ses på hans kropssprog. Hverken han eller makkeren Oliver Wulff så sig tilbage, men havde de gjort det, ville de se et stålsat par nummer 16 føre feltet an i et drabeligt tempo.

 

Resultatet var et forfølgelsesløb, der varede lige indtil der resterede seks omgange - og udfaldet var ikke til dansk fordel. I deres direkte duel var belgierne ganske enkelt stærkest, men netop da de kørte 7’erne ind, angreb Matias Malmberg fra 1’erne.

 

Også det lukkede de flyvende 16’ere, og for ligesom at sætte det hele på plads, angreb de selv derefter. På den sidste omgang skiftede Moreno De Pauw til Kenny De Ketele, som med et ordentligt jubelbrøl kunne fejre både jagt- og klassementssejren.

 

Annonce

 

Det samlede resultat af det københavnske 6-dagesløb 2019:

Position:

Par:

 

Nation:

Omgange:

Point:

1

16

Kenny de Ketele & Moreno de Pauw

Bel/Bel

0

246

2

7

Oliver Wulff & Michael Mørkøv

Dan/Dan

-1

341

3

1

Yoeri Havik & Matias Malmberg

Hol/Tys

-1

278

4

14

Christian Grasmann & Jesper Mørkøv

Tys/Dan

-2

159

5

15

Andreas Kron & Andreas Stokbro

Dan/Dan

-13

141

6

8

Daniel Staniszewski & Adrian Teklinski

Pol/Pol

-27

132

7

10

Bartosz Rudyk & Szymon Krawczyk

Pol/Pol

-28

99

8

3

Andreas Müller & Andreas Graf

Øst/Øst

-28

63

9

2

Melvin van Zijl & Roy Pieters

Hol/Hol

-31

82

10

6

Hans Pirius & Moritz Augenstein

Tys/Tys

-37

62

11

4

Anders Oddli & Sebastian Lander

Nor/Dan

-38

95

12

13

Raymond Kreder & Michel Kreder

Hol/Hol

-41

88

13

5

Sebastian Schmiedel & Moritz Malcharek

Tys/Tys

-42

117

 

INFO
Oliver Wulff Frederiksen
Nyheder
Ballerup 6-dagesløb
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Lørdag den 20. april 2024

Landevej
Norsgaard på vej til storhold?
Landevej
Kæmpetalents skadespause forlænges

Fredag den 19. april 2024

Landevej
Følg søndagens store monument i Liege samt sprinterbraget i Tyrkiet
Landevej
Lotto Dstny-rytter tilbage på cyklen for første gang efter lårbensbrud
Landevej
Søren Kragh udtaget til Liège-Bastogne-Liège
Landevej
Evenepoel giver opdatering på skader: Touren er ikke i fare
Landevej
Formand for DCU trækker sig
Landevej
Pogacar fremhæver Skjelmose med glimt i øjet
Landevej
Van der Poel tvivler ikke, men foretog sen ændring efter skuffelse
Cross
UCI annoncerer store ændringer i cyklecross-kalenderen
Landevej
Overvældet Lopez: Vigtigste sejr i mit liv
Udstyr og test
Test: Specialized S-Works Evade 3
Landevej
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb

Annonce

Landevej
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double
Landevej
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps
Landevej
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med
Landevej
Tour-chefen håber på Vingegaard - men helbredet er det vigtigste
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
Bora mangler stjerne i Liege-Bastogne-Liege
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Landevej
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt

Annonce

Landevej
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument
Landevej
Pogacar før monument: Det er et af mine yndlingsløb
Landevej
Journalist med godt nyt om Quintana

Annonce

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom
Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas

Annonce

Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv
Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen
Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder
Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr
Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
VIS FLERE

Annonce