Mørkøv og Keisse vinder efter fremragende finalejagt
30. december 2018 00:43 af Joachim Farshøj Foto: Feltet.dk / Henriette S. Brandt

Den dansk/belgiske Quick-Step-duo vandt her til aften Grand Prix Odense efter en fremragende finalejagt, hvor parret nuppede sejren for næsen af Mads Pedersen og Jasper Stuyven.

Der var på forhånd lagt op til knaldgodt cykelløb på Thorvald Ellegaard Arena, da et felt bestående af deciderede superstjerner og unge stortalenter stod klar til at give den gas på de skrå brædder.

 

Det stjernespækkede felt skuffede bestemt ikke, og aftenen var hele vejen igennem præget af højintenst banecykling fra allerøverste hylde.

 

Til sidst kunne Michael Mørkøv og Iljo Keisse lade sig krone som vindere af det fynske nytårsløb, mens Mads Pedersen og Jasper Stuyven nappede andenpladsen foran Julius Johansen og Rasmus Lund.

 

Indledende jagt

Aftenen blev, efter den traditionelle rytterpræsentation, skudt i gang med 60 omganges parløbsjagt. Efter en forholdsvis rolig start blev tempoet skruet voldsomt i vejret efter de første 10 omgange. Ikke lang tid efter forsøgte par nummer 15 sig med aftenens første angreb, og Mads Pedersen fra par nummer 6 reagerede hurtigt på Jesper Mørkøvs acceleration. Disse slog dog aldrig noget stort hul, og hjemmebanefavoritten, Lasse Norman Hansen, fik forholdsvis roligt lukket hullet.

 

Efter lidt forskellige angreb fra blandt andet par nummer 5, var alting samlet da rytterne tog hul på de sidste 4 omgange. Med 2 omgange igen forsøgte Jasper Stuyven, Mads Pedersens makker, sig med et kraftfuldt angreb, men han blev hurtigt lukket af Oliver Wulff Frederiksen fra par nummer 3, der med en uimodståelig spurt sikrede ham selv og Matias Malmberg det perfekte udgangspunkt for resten af aftenen. Det lykkedes akkurat Jasper Stuyven at fastholde andenpladsen, men han var ikke i nærheden af at matche Wulffs topfart.

 

Parløbsudskilning

Den sjældne og yderst spektakulære parløbsudskilning var andet punkt på dagsordenen i Odense, og her var der fra start kaos. Par nummer 12, bestående af de to unge fynboer Rasmus Rauch Jensen og Tobias Aagaard Hansen, var første par, der blev udskilt, og ganske overraskende blev Jasper Stuyven og Mads Pedersen ligeledes udskilt kort efter. Løbet fortsatte i et skyhøjt tempo, og der var undervejs flere farlige situationer - det var nok mere held end forstand, at ingen var nede at kysse træet. Til sidst var Lasse Norman Hansen, par nummer 7, Matias Malmberg, par nummer 3 og Iljo Keisse, par nummer 1, tilbage, og efter en knivskarp duel mellem Malmberg og Norman Hansen, måtte hjemmebanehelten se sig udskilt, og i stedet skulle det afgøres mellem Oliver Wulff og Michael Mørkøv. Her viste Wulff endnu engang prøver på sin urørlige spurtstyrke, og end ikke Michael Mørkøv havde nogen chance mod Wulff, der sikrede par nummer 3 deres anden sejr ud af to mulige.

 

Keirin/scratch

I tredje afdeling blev de sorte og hvide numre delt op således, at de hvide numre først kørte keirin, og de sorte numre derefter skulle køre scratch. Mads Pedersen tog revanche for det skuffende parløbsudskilning ved at vinde keirinløbet for de bedst placerede, mens Arne Birkemose vandt for den nederste halvdel. Scratchløbet var præget af en rolig start, men med 12 omgange igen angreb stortalentet Tobias Aagaard Hansen, den nykårede juniordanmarksmester i sprint, og han holdt, med hjælp fra et begejstret publikum, feltet bag sig helt ind til fjerdesidste omgang, hvor han endelig blev fanget. Til sidst skulle det afgøres i en spurt, og her tog Julius Johansen sejren foran Jasper Stuyven, der ellers kom meget stærkt til sidst.

 

Omgang på tid

Dagens næstsidste disciplin var omgang på tid, og her sikrede par nummer 7, Lasse Norman Hansen og Casper Folsach, sig endelig lidt tiltrængt succes. Hansen kørte dagens hurtigste tid - lidt over 12 sekunder - og hev dermed sejren i hus foran par nummer 3, Wulff og Malmberg, og par nummer 8, Julius Johansen og Rasmus Lund.

 

50 kilometers parløb - finalejagt

Aftenens absolutte højdepunkt var naturligvis den altafgørende finalejagt. Menuen bød på 50 kilometers parløb for de allerede godt brugte ryttere, hvorfor afslutningen ville blive intet mindre end brutal.

 

Allerede fra start angreb Mads P, og den stærke dansker fik med det samme Oliver Wulff og Iljo Keisse med på hjul. Den giftige trio fik hurtigt et ganske fornemt hul, men med 175 omgange igen fik Lasse Norman Hansen trukket dem tilbage i folden. Herfra fulgte angreb på angreb, og med en gennemsnitsfart på over 53 kilometer i timen, så en stor del af feltet forståeligt nok ganske smadrede ud. Kun fire par lykkedes undervejs med at tage en omgang på feltet, men da par nummer 16 også senere tabte en, skulle løbet afgøres på point mellem Mads Pedersen og Jasper Stuyven, Michael Mørkøv og Iljo Keisse, der havde været vanvittige 30 omgange om at tage en omgang, og Julius Johansen og Rasmus Lund.

 

Her steppede Quick-Step-duoen et stort skridt op, og på trods af de mange kræfter, de brugte på at tage en omgang, sejrede Mørkøv og Keisse i de fem sidste spurter, hvilket var rigeligt til at tage den samlede sejr - Michael Mørkøvs anden på ligeså mange dage.

 

Samlet top-5:

1. Par nummer 1, Michael Mørkøv og Iljo Keisse - 75 point

2. Par nummer 6, Mads Pedersen og Jasper Stuyven - 63 point

3. Par nummer 8, Rasmus Lund og Julius Johansen - 43 point

4. Par nummer 7, Lasse Norman Hansen og Casper Folsach - 63 point, -1 omgang

5. Par nummer 3, Oliver Wulf Frederiksen og Matias Malmberg - 60 point, -1 omgang

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Styrt kostede Froome 14 minutter i klassementet

Lars Bak kører Tre Dage ved Panne for Dimension Data

Hammer Series får fem nye ambassadører

Alt gik efter planen for Dainese og SEG Racing

Optakt: Etape 1a og 1b i Settimana Internazionale Coppi e Bartali

De Gendt havde ikke gode ben i dag

Gregaard nød lidt sjov i Catalonien

Optakt: Driedaagse Brugge-De Panne

Optakt: Settimana Internazionale Coppi e Bartali

Optakt: 3. etape af Volta a Catalunya

Michael Matthews lykkelig efter sejr i Catalonien

Volta a Catalunya-analyse: Deja-vu for den uheldige australier

Følg ugens tre store WorldTour-klassikere

Følg kongeetapen i Volta a Catalunya

Dumoulin er bedre end nogensinde før

Corendon-Circus: Vi skaber noget smukt med van der Poel

Gianni Savio leder efter den nye Egan Bernal

Riwal: Vi sigter efter at få førertrøjen tilbage

Imponerende Matthews vinder hård spurt i Catalonien

Stor aftale sender Giro-start til Sicilien

Ung italiener overtager Brøchners førertrøje

Zakarin sigter efter top fem i Giroen

San Juan-bjergkonge testet positiv for EPO

Holm og Bays Radio Tour - "Alaphilippe tørrer gulv med dem"

Bernal er stolt over kaptajnrolle i Giroen

Nyt koncept skal give Stjerneløbet en ekstra dimension

Milano-Sanremo-analyse: Så mangler de jo bare de sidste 17

Optakt: E3 BinckBank Classic

Wattene bag Verdensklassen - Mitchelton-Scotts mesterværk

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

MANDAG

Udfordrende Dauphiné-rute offentliggjort

Søren Kragh kaptajn i to brostensklassikere

Optakt: 2. etape af Volta a Catalunya

Blaudzun henrykt efter sæsonens første sejr

De Gendt: Det var De Gendt-stil

Volta a Catalunya-analyse: Kun en tåbe frygter ikke den belgiske udbryderkonge

Brøchner vinder åbningsetapen i Normandiet

De Gendt tager smuk solosejr i Catalonien

Hollændere vinder Six Day Manchester

Valverde om 1. etape: Jeg udelukker intet

Kristoff vil have Mørkøv til UAE