EKSKLUSIVT

Modolo trængte til nye luftlag
09. februar 2018 08:00 af Andy PedersenFoto: Sirotti

Feltet.dk har snakket med flere af WorldTourens profiler og vil bringe flere interviews med profilerne om den sæson, de går i møde. Blandt dem vi har snakket med, er Sacha Modolo.

Sacha Modolo er ikke en hvilken som helst profil i feltet. Han er en af nyere tids hurtigste italienske ryttere, og har hele 45 sejre på cv’et i forskellige løb, herunder to etapesejre i Giro d’Italia. I en lang årrække kørte han for italienske hold, herunder Bardiani-CSF hvor han startede karrieren og senere Lampre-Merida.

 

Sidste år kom han dog til at køre for UAE Team Emirates, som blev efterfølgeren til Lampre-Merida-mandskabet, og det var ikke rigtig noget, som fik Modolo til at føle sig tilpas. Faktisk ville han gerne væk for holdet, og derfor blev en kontrakt med EF Education First ganske aktuel.

 

”Jeg tror, at det var nødvendigt for mig med et skifte. Det havde jeg virkelig brug for. Det er et helt andet hold med en helt anden mentalitet, end hvor jeg har været tidligere. Nu er jeg meget glad, og jeg er begyndt at lære engelsk. Jeg har det godt, og mine gamle venner snakker jeg stadig med,” siger han til Feltet.dk.

 

Sprogbarrieren er et problem - for nu
Da Feltet.dk spørger Modolo om, hvorvidt han kommer til at savne sine italienske landsmænd, som han har været omgivet af hver år i hans snart otte år lange karriere, så svarer han umiddelbart ja. Dog mener han, at dette kommer til at være midlertidigt.

 

”Jeg kommer til at savne dem lidt ja, men det er en midlertidig ting. Lige i starten har jeg lidt svært ved at forstå det hele på engelsk, men jeg kommer hurtigt til at lære det, og problemet forsvinder. Derudover er der et par italienere blandt personalet, så jeg er ikke rigtig alene,” siger han.

 

Ligeledes kommer han til at kunne finde en vis sikkerhed i det program, som han skal køre. Det minder nemlig til forveksling om det program, han har kørt i de seneste år hos UAE og Lampre-Merida, dog undtaget starten, som ikke kommer til at foregå i Mellemøsten.

 

”Mit program kommer til at være nogenlunde det samme som tidligere år, dog undtaget de første løb. Jeg startede i Valenciana, og så kommer jeg til at køre Ruta del Sol. De seneste par år har jeg startet min sæson i Emiraterne i stedet,” siger han.

 

Holdets støtte vil være en ære
Det er dog ikke med store armbevægelser og klare udmeldinger at den finurlige italiener indtager sit nye mandskab. Adspurgt om han så klart er holdets hurtigste kort at trække, så svarer han, at hans præstationer på vejene kommer til at afgøre det.

 

”Spørgsmålet om hvem der skal være kaptajn er op til sportsdirektørerne. Jeg vil forsøge altid at være klar, og gøre som holdet siger jeg skal. Hvis holdet så kommer til at køre for mig i løbene, vil jeg være rigtig stolt,” siger han.

 

Dog står det klart for både Modolo selv og enhver observatør, at han har mål for den kommende sæson, og de er ikke så lidt ambitiøse. Han vil tilbage til at vinde mere end omkring de 10 sejre han havde i hans bedste år.

 

”Målet for den kommende sæson er at vinde endnu mere, end jeg har gjort de seneste to år. Holdet her har givet mig stor selvtillid til spurterne i den kommende sæson, og så vil jeg i øvrigt forsøge at gøre det godt i klassikerne,” slutter han. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Dobbelt op for Corendon i Norge

BinckBank Tour-analyse: Spillefuglenes mareridt

Magnus Bak Klaris på podiet i Tour de l’Avenir

Mühlberger vinder i Binckbank Tour – To danskere i top-10

Manzin vandt i Limousin mens Edet vandt samlet

Vos igen stærkest i norsk heldagsregn

Carlos Sastre Classic og Cykelstafetten aflyses

Russisk stjerne: Kører OL 2020 for et andet land

Lars Bak udgiver ny bog

Caja Rural jagter den forløsende etapesejr

Kruijswijk og Bennett fører LottoNL an i Vueltaen

Italiensk banetalent rygtes til Team Sky

Europamester erstatter syg polak i Vueltaen

Colombiansk kaptajn misser Vueltaen

Optakt: 6. etape af BinckBank Tour

Første amerikanske sejr ved polarcirklen

Amerikanske hold dominerer på enkeltstart i Colorado

Nyt managerspil starter i morgen - næsten 6000 i puljen!

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

Ewan om Touren: Ved ikke hvad de tænkte

Vos tager sejren i Mysen

Corts angreb ikke planlagt – ”Hvad laver du her?”

Optakt: EuroEyes Cyclassics (Vattenfall Cyclassic)

Følg de danske klassikerspecialister på Amstel-etapen i BinckBank Tour

Edet tager fornem sejr i Frankrig

BinckBank Tour-analyse: I morgen var der atter en dag

Tysk spurtsejr på 1. etape af Tour de l’Avenir

Amerikansk sejr i Norge – Fuglsang i offensiven

Enkeltstartsmester fortsætter hos BMC

MAGNUS CORT VINDER UDBRUDSSEJR I BINCKBANK TOUR

Medie: Endnu en rytter forlader Sunweb

Brostensspecialist skifter til Movistar

Lars Bak med Lotto til tysk WorldTour-løb

Australsk banetalent bliver professionel

Cofidis-manager om Hansen: Nu kan vi gå efter klassement

Skægget franskmand jagter X-Men-medvirken

Stjerneparade meldes klar til Vueltaen

Skræmmende fransk bruttotrup til VM

Sagan kører Vueltaen som VM-forberedelse

Transferlisten 2018-19

Jesper Hansen skifter til Cofidis