Mikkel Bjerg går efter timerekorden i juni
27. februar 2019 20:30 af Joachim Farshøj Foto: Sirotti

Mikkel Bjerg vil i år satse på at slå Bradley Wiggins’ timerekord, og det danske stortalent har derfor allerede udset sig juni-måned som måneden, hvor næste forsøg skal være. Dette kommer, ligesom hans to øvrige forsøg, til at foregå på dansk jord.

Mikkel Bjergs helt store mål i 2019 bliver timerekorden.

 

Mikkel Bjerg vil i juni og oktober forsøge at slå timerekorden, der lige nu indehaves af Bradley Wiggins. Bjergs første forsøg i 2019 kommer til at være i Danmark, præcis som hans to tidligere forsøg har været, mens det endnu er uvist, hvor han vil køre i oktober.

 

Bjerg forsøgte hen over vinteren at tabe fem kilo for at kunne gøre sig i etapeløb, ligesom han også arbejdede hen mod en fremtid som klassikerrytter. Pludselig gik det dog op for danskeren, at det slet ikke var det, han helst ville koncentrere sig om.

 

”Jeg indså, at det eneste, der betyder noget for mig, er verdenstimerekorden. Derfor vil jeg i år koncentrere mig om min 60-minutters-power,” afslører Bjerg for Wielerflits.nl.

 

Bjerg fortæller dog også, at han lige vil se, hvordan Victor Campenaerts klarer sit forsøg, der kommer til at finde sted i april. Campenaerts skal køre i højderne i Mexico, hvilket muligvis også kunne blive interessant for Bjerg, der vil kunne drage fordel af den tyndere luft.

 

Mikkel Bjerg kørte i oktober 53,730 kilometer på Thorvald Ellegaard Arena, hvilket ville have været nok til en all-time andenplads, havde der været en UCI-inspektør til stede. Det var der så bare ikke, men det vil der utvivlsomt være ved Bjergs kommende forsøg.

DEL
DELTAG I DEBATTEN