EKSKLUSIVT

Michaelsen har klassiker-kortene klar - Nizzolo er en joker
18. december 2020 13:00Foto: NTT/Getty Images
af Rasmus Brandt

Den Sportslige leder hos Qhubeka Assos, Lars Michaelsen, ser muligheder for holdet i forårsklassikerne næste år. Udover den alsisige Giacomo Nizzolo, der sidste år tog et markant skridt frem på brostenene, har holdet flere offensive kort, som de kan bruge på de regnvåde pavéer.

Annonce

Forårsklassikerne har altid fyldt meget hos danske Lars Michaelsen.

 

I hans aktive karriere var den tidligere Festina, Francaise des Jeux samt CSC-rytter en profil i foråret, hvor han blandt andet vandt Gent-Wevelgem samt blev femmer i Paris-Roubaix.

 

Som sportsdirektør tog han denne passion med sig, og selv nu, hvor han er sportslig leder på WorldTour-holdet Qhubeka Assos, tænker han meget på brostenene i Benelux og Frankrig.

Radio Tour, Sæson 2, Afsnit 32: Motordoping, fløjtespillere og de bedste rytternavne

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

Her står holdet næste sæson med en række kort, de kan spille ud, og så er en af holdets profiler ved at udvikle sig til en regulær outsider i klassikerne.

 

Det fortæller Michaelsen til Feltet.dk

 

”Vi har arbejdet meget på Giacomo Nizzolo i år, der har udviklet sig år for år. Han prøvede sig af i Omloop Het Nieuwsblaad, Kuurne-Bruxelles-Kuurne og Le Samyn, og har generelt haft sin bedste sæson nogensinde,” fortæller Michaelsen og fortsætter.

Annonce

 

 ”I Le Samyn var han jo faktisk med til at køre om sejren i finalen på en hård rute. Som sprinter er han vant til at skulle spare på kræfterne, men her var det en anden måde, han skulle køre på, og det viste han, han kunne. Han blev desuden toer i Kuurne, men det var måske lidt mere forventet,” fortæller Michaelsen opsummerende om sin alsidige sprinter.

 

Ifølge Lars Michaelsen kan Giacomo Nizzolo godt blive en outsider i klassikerne. Italieneren havde sin bedste sæson hidtil i 2020.

 

Michaelsen og Nizzolo er tættere end som så. De to går nemlig helt tilbage til Leopard-holdet i 2011, hvor Nizzolo kom ind som ny-professionel, og hvor Lars Michaelsen var sportsdirektør. Danskeren har dermed haft rig mulighed for at følge hans udvikling, og har en klar idé om, hvordan han skal køre i klassikerne.

 

”Vi har muligheder for at køre aggressivt i forårsklassikerne, og så har vi Giacomo Nizzolo i baghånden, der skal ud og lære at køre cykelløbene forfra. Han har placeringsevnerne fra massespurterne, og det skal han bruge, inden han rammer pavéerne,” forklarer den 51-årige dansker.

 

Belgisk fabriksarbejder får chancen i klassikerne

Når snakken falder på andre mulige klassiker-ryttere på holdet, der kan bruges offensivt eller eventuelt hjælpe Nizzolo i forårsklassikerne, fremhæver Michaelsen særligt den 33-årige belgier Dimitri Claeys.

Annonce

 

Belgieren har haft en omtumlet tilværelse i cykelsporten, der har givet ham en indre glød, som Michaelsen sætter pris på.

 

”Dmitri Claeys blev sekser i Flandern Rundt i år og nummer ni for fem år siden. Han startede på NetApp (2010-11 red,), men det gik ikke, og så var han ude og arbejde på fabrik i et par år, inden han kom tilbage til sporten i 2015,” forklarer Michaelsen

 

”Han tænker ikke på økonomien, men vil bare gerne have chancen i de store klassikere. Så han er et resultat af den rekrutteringsstrategi vi har haft. Han har også været vant til at hjælpe sprintere som Bouhanni, så det er også en rolle, han kan træde ind i for Nizzolo,” siger han.

 

Udover Claeys ser Michaelsen og så muligheder i den tidligere Omloop-toer Lukasz Wisniowski, som han kalder for en sovende løve. Spørgsmålet er bare, om det kan lade sig gøre.

 

Dimitri Claeys kørte et flot Flandern Rundt i år. Nu håber Michaelsen, at den tidligere Cofidis-rytter kan vise sig frem for Qhubeka Assos.

Annonce

 

Ifølge Michaelsen kommer han til at være tæt på den sportslige proces i løbet af sæsonen. Danskeren kommer nemlig til at være sportsdirektør ved en del løb af en helt bestemt grund.

 

”Jeg kommer til at være med i bilen til en del Grand Tours og klassikere. Det har blandt andet noget at gøre med, at vi ikke har råd til særlig mange sportsdirektører. Vi er budgetmæssigt en ren underdog til næste sæson,” slutter han af.

 

Hvorvidt det lykkes Michaelsen og Co. at bryde ud af deres underdog-status og overraskede, kan blive en spændende historie at følge næste sæson med danske briller.

 

Holdet har nemlig kontrakt med Andreas Stokbro, Emil Vinjebo og Lasse Norman Hansen næste år. Du kan læse Michaelsens vurdering af de tre lige her.

 

Annonce

INFO
NTT Pro Cycling Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Dimitri Claeys
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenPogacar inden åbent Fléche Wallone: Mur de Huy er unik

Landevej

Optakt: 3. etape af Tour of the Alps

Landevej

Video i artiklenOptakt: Fleche Wallonne

Landevej

Video i artiklenFølg en travl onsdag med bjerge og ardennerklassiker

Landevej

Eksklusivt interviewDansk stortalent tæt på tyrkisk sejr: Jeg bliver måske lidt ivrig

Landevej

Fuglsang foran belgisk komet på særlig liste

Landevej

Eksklusivt interviewValgren om Fleche og Liege: Hader det ene - Elsker det andet

Landevej

Annonce