EKSKLUSIVT

Michaelsen evaluerer danskerne på Qhubeka Assos
13. december 2020 14:45Foto: NTT/Getty Images
af Rasmus Brandt

Qhubeka Assos’ sportslige leder Lars Michaelsen har næste år tre landsmænd i truppen. Over for Feltet.dk evaluerer Michaelsen deres perspektiver og muligheder på holdet i den kommende sæson, hvor han ser dem som vigtige brikker på holdkortet.

Annonce

Lars Michaelsen står med det sportslige ansvar på et Qhubeka Assos hold, der næste år kommer ind på WorldTouren som en regulær underdog.

 

Holdet fandt sent ud af, at de kunne fortsætte i 2021, og dermed skulle de på rekordtid sammensætte en trup til næste sæson med et begrænset budget.

 

Holdet har skrevet med et væld af ryttere til den kommende sæson. Blandt andre Fabio Aru, Killian Frankiny, Dimitri Claeys og Sergio Henao.

Sjas Patat med Lars Michaelsen: En sportsdirektørs rolle og det måske vigtigste Tour de France nogensinde

KØB ADGANG: SE ALLE DE STØRSTE CYKELLØB PÅ

 

Set i det lys synes Michaelsen, at de står et meget godt sted til 2021.

 

”For en måned side var det ikke sikkert, vi havde et hold, så jeg er tilfreds med, hvor vi står i dag. Vi har haft en rekrutteringsproces, der har fokuseret på at skabe et hold, der kan dække en hel sæson med Grand Tours, Ardenner- og forårsklassikere,” forklarer Michaelsen til Feltet.dk

 

Norman Hansen er modnet

En del danskere er også kommet ind på holdet som en del af den rekrutterings-strategi, og her er der blevet plads til Lasse Norman Hansen og Emil Vinjebo som nye ansigter på holdet.

Annonce

 

Førstnævnte har længe været en bane-stjerne, men ifølge Michaelsen skulle der overvejes meget ved danskeren, der har OL i Tokyo som et af de helt store mål næste år.

 

”Lasse henvendte sig selv, og vi vurderede først, om det passede os, da han skal bruge over syv uger på OL med træningslejre, og alt hvad der hører til,” forklarer Lars Michaelsen om overvejelserne.

 

I den forbindelse var Michaelsen i dialog med banelandsholdet for at finde ud af, om Norman Hansen var værd at satse på.

 

”Jeg har snakket med Casper Jørgensen (Banelandstræner red,) om det her. Han fortalte, at Lasse har udviklet sig, og indset at man ikke bare kan have et landevejshold ved siden af banen. Han skal ud og levere for at kunne holde landevejskarrieren kørende, og det har han også selv givet udtryk for, at han vil,” fortæller Michaelsen.

 

Lasse Norman Hansen er modnet markant de seneste år ifølge Lars Michaelsen.

Annonce

 

Norman Hansen har nogle meget specielle kompetencer, der egner sig perfekt til en støttende rolle for en af holdets helt store stjerner.

 

”Han skal støtte op om Giacomo Nizzolo som lead-out rytter, da Lasse er særdeles hurtig og snu, men derudover har vi ikke lovet ham eller nogle af de andre noget med hensyn til løb, da vi først har styr på det til nytår” siger Michaelsen.

 

Har fulgt Vinjebo længe

En anden dansker, der har fået WorldTour-chancen hos Qhubeka Assos, er den nu tidligere Riwal-rytter Emil Vinjebo.

 

Ifølge Michaelsen var der et kæmpe ønske fra Vinjebos side om at komme til holdet, og han så med det samme muligheder for danskeren.

 

”Emil viste meget stor interesse, og jeg har fuldt ham gennem mange år,” forklarer Michaelsen.

Annonce

 

”Vi skal have dækket nogle forskellige poster på holdet, og der kunne jeg sagtens se ham passe ind som Giacomo Nizzolos Lead-out eller som en mand, der kan hjælpe ham undervejs på etaperne. Han kører en god enkeltstart, og er dermed god til at jagte et felt, hvis nu Nizzolo bliver sat,” fortæller han.

 

Emil Vinjebo har en stor motor ifølge Michaelsen.

 

Udover at være en stærk hjælper kan Vinjebo også bruges som et offensivt kort ifølge Michaelsen, der har holdt øje med danskerens resultater.

 

”Han blev firer i Drome Classic, hvor der er mange højdemeter, og så blev han treer i klassikeren Tro Bro Leon, så han har en kæmpe motor. Han har sin plads som fortrinsvis hjælperytter, men ligesom Lasse er han en type, der kan køre med i udbrud,” forklarer Michaelsen reflekteret.

 

Stokbro har noget at bevise

Holdets sidste og yngste dansker er en genganger fra denne sæson.

Annonce

 

23-årige Andreas Stokbro har ikke vist så meget i denne sæson, men det håber hans chef, bare kan være med til at drive ham endnu mere i det nye år.

 

”Jeg håber, at Andreas siger: ”Alt det jeg ikke fik vist i 2020 for mig selv og min arbejdsgiver, ønsker jeg at vise nu,” han skal vise, at han kan køre cykelløb,” forklarer Michaelsen om den 23-årige dansker, der også kører godt på banen.

 

Overordnet set kommer danskernes rolle i den kommende sæson primært til at være som hjælpere for kaptajnerne.

 

En af disse er Giacomo Nizzolo. Følg med i den kommende uge hvor Michaelsen reflekterer over hans italienske kaptajns udvikling, der efterhånden har gjort ham til en profil i klassikerne.

 

Annonce

INFO
NTT Pro Cycling Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Lasse Norman Hansen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Emil Vinjebo
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Optakt til Demin Cup og Ladies Cup

Landevej

Honoré på hospitalet efter styrt

Landevej

Video i artiklenOptakt: 2. etape af Volta a la Comunitat Valenciana

Landevej

Video i artiklenOptakt: 5. etape af Tour of Turkey

Landevej

Video i artiklenFølg kongeetapen i Tyrkiet og sidevindsetapen i Spanien

Landevej

Jumbo-Visma-rytter diskvalificeret i Brabantse Pijl

Landevej

Sæt dit managerhold til Romandiet Rundt

Landevej

Annonce