Breaking!

Michael Valgren vinder Het Nieuwsblad
24. februar 2018 16:40 af Henriette Brandt Foto: Sirotti

Det blev danske Michael Valgren, der sørgede for den bedst mulige åbning af  klassikersæsonen set med danske briller. Med sit angreb kort før mål lagde den danske rytter grundstenen til en flot sejr i 2018-sæsonens første belgiske forårsløb, Omloop Het Nieuwsblad.

Med to kilometer til mål angreb Michael Valgren fra den lille frontgruppe, og det lykkedes det ikke bare den danske Astana-rytter at slå et pænt hul til de øvrige favoritter, men også at holde alle bag sig og vinde Omloop Het Nieuwsblad, der anses som åbningsløbet til den belgiske forårssæson.

 

Dermed lykkedes Astanas taktik. Det kasakhiske hold sad med tre ryttere i overtal i favoritgruppen, men Valgren tog altså sagen i egen hånd og sikrede det ifølge team manageren lukningstruede hold endnu en sejr.

 

Łukasz Wiśniowski (Team Sky) var i første omgang blevet sat på Muur van Gerardsbergen, men kæmpede sig tilbage, og det lykkedes ham endda at tage andenpladsen foran Sep Vanmarcke (EF Education First-Drapac), der ellers var den første, som iværksatte en jagt på Valgren.

 

 

Løbsreferat

196,2 kilometer fra Gent til Meerbeke ventede de deltagende ryttere i den 73. udgave af Omloop Het Nieuwsblad, der markerer starten på den belgiske klassikersæson.

 

Med otte pavéstykker og 13 hellinge undervejs var der lagt op til et hårdt udskilningsløb. Men i modsætning til, hvad mange havde forventet, så blev der ikke tale om en egentlig splittelse tidligt i løbet, og først på Muur van Gaardsbergen begyndte tingene at tage form.

 

Fra starten var en større gruppe ellers kommet afsted, blandt andet med deltagelse af danske Michael Carbel (Fortuneo), og de fik da også opbygget et forspring på hele fem minutter, inden hovedfeltet begyndte at reagere.

 

På Molenberg, med omkring 50 kiloemter til mål, iværksatte Greg Van Avermaet (BMC) et angreb, men det lykkedes ham ikke at få slået noget afgørende hul til det reducerede felt, og i stedet blev der kørt kontra af blandt andet Christopher Juul-Jensen (Michtelton-Scott). Senere var det så Tiesj Benoot (Lotto Soudal) som forsøgte sig, men med udsigten til modvind i afslutningen, s¨var det klart, at Benoot ville få det svært.

 

Med 25 kilometer igen var der atter samling, men på Muur van Geraardsbergen angreb Sep Vanmarcke (EF Education First- Drapac), men der var flere af favoritterne som reagerede, og som reaktion på hans angreb blev der dannet en gruppe på 13 ryttere. Med tre ryttere i gruppen havde Astana rigtige gode kort på hånden i gruppen, der også havde deltagelse af sidste års vinder, Greg Van Avermaet, Matteo Trentin og Zdenek Stybar. I flere omgange blev Michael Valgren brugt som udspil, mens Oscar Gatto og Alexey Lutsenko holdt sig i ro, klar til en eventuel spurt om sejren.

 

Hovedfeltet havde dog ikke givet op. De sad ikke langt efter og havde med seks kilometer til mål bare 40 sekunder op til frontgruppen.

 

Hos de forreste fortsatte Valgren sine angreb. Hver gang blev danskeren kørt ind igen, men det forhindrede ham ikke I at prøve endnu engang, da der manglede blot to kilometer af løbet. Til alt held for Valgren var der ikke umiddelbart enighed om, hvem der skulle optage jagten, og mens forfølgerne sad og kiggede på hinanden udbyggede danskeren sit lille forspring. Til sidst trådte Sep Vanmarcke an, men det var for sent, og hverken han eller nogen af de andre kunne nå at hente dem danske Astana-rytter, som i stedet kunne knytte næven i en fuldt fortjent sejrsgestus over en flot solosejr i 2018-sæsonens første forårsklassiker.

 

 

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Asgreen klar til VM med Quick-Step

Van Aert sags√łges af sit hold

Spanier sn√łd favoritterne i Coppa Sabatini

Solid hjælper forlænger med Lotto Soudal

Trek Women fortsætter oprustningen

LIVE nu: Er stjernerne klar til VM?

Virtu Cycling m√• undv√¶re Siggaard til VM i holdtidsk√łrsel

Canadisk veteran fortsætter karrieren på Rally Cycling

Mikel Landa opgiver VM

Wiggins: Yates ville ikke have vundet Vueltaen med Team Sky

Italiensk enkeltstartstalent skriver under med Mitchelton-Scott

Roglic f√łrer Slovenien an til VM

Pozzovivo tog sig af den sidste podie-plads i Giro della Toscana

Dupont efter tredjeplads: Jeg har den rette f√łlelse igen

KOM FORREST I FELTET - F√Ö NYHEDERNE F√ėRST

ONSDAG

Sagan: Cykling er en kedelig sport, og som fan ser jeg kun de sidste kilometer

Van Genechten: Brostens-rystelser gjorde mig i tvivl om sejren

Bardet efter andenplads: Formen g√•r i den rigtige retning f√łr VM

Medie: Denifl og Malucelli skifter til nye græsgange i næste sæson

Optakt: Coppa Sabatini

Moscon: Dunbar var spektakulær

Vital Concept-jubel i t√¶t spurtopg√łr i Belgien

Uimodståelige Moscon sejrer igen

MPCC mener ikke Froome skulle have k√łrt Giro

Mitchelton sikrer sig italiensk tempomaskine

Produktnyt: Ny Specialized Turbo Levo

Bora kaprer Schachmann fra Quickstep

Den værdifulde cykelbagage fra idrætsefterskolen i Ikast

Dansker-duo får mere ansvar på Cervélo-Bigla fra næste sæson

Trek-Segafredo kaprer Ciccone

Continuum Sports snupper WiŇõniowski hos Team Sky

Ny agent skaber tvivl om Sosas Trek-kontrakt

L√łbsberetning: H√¶rvejsl√łbet 2018

TIRSDAG

BMC jagter endnu en VM-medalje

Landa stadig uklar til VM

Lasse Norman skifter til belgiske Corendon-Circus

Richie Porte optimistisk forud for VM

De Gendt forsvarer sin Vuelta-bjergtr√łje mod landsmands udmelding

Optakt: Giro della Toscana

Optakt: Omloop van het Houtland Lichtervelde

Dimension Data klar til italienske endagsl√łb