Prøv vores nye app
Michael Valgren – Hvad kan vi forvente i 2019?
15. januar 2019 16:00Foto: Team Dimension Data
af Mathias Blohm Schytte

2018-sæsonen er slut, og nu lurer en ny lige rundt om hjørnet. Vi har kastet et blik på de 18 danske ryttere, der i 2019 kører på World Tour-niveau.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Du kan læse om de øvrige ryttere her.

 

Michael Valgren har i dag taget hul på 2019-sæsonen, hvor han med en 89. plads på første etape af Tour Down Under kom i mål i samme tid som vinderen Elia Viviani.

 

Den netop begyndte sæson er Valgrens sjette på WorldTour-niveau, men mere interessant er det den første på hans nye hold Team Dimension Data.

 

Læs også
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double

 

Det har formentlig ikke skortet på tilbud, da Michael Valgren i juli skulle beslutte sig for, om han ville blive hos Astana, eller han skulle prøve lykken andetsteds.

 

Valget faldt som sagt på sydafrikanske Dimension Data, der uden tvivl har lovet den danske klassiker-konge en stor portion frihed til at jagte egne resultater.

 

”Michael Valgren vil være den gennemgående figur igennem i alle klassikerne og kan med sin alsidighed køre med om topplaceringer i de fleste af forårets løb,” siger Feltet.dk’s cykelekspert Emil Axelgaard.

Annonce

 

Udover Omloop Het Nieuwsblad, Amstel Gold Race og Flandern Rundt kender vi ikke med sikkerhed Valgrens forårsprogram, men ingen kan længere være i tvivl om, at han er en trussel i samtlige forårsklassikere, han stiller op i.

 

”Det har han vist med brostenssejren i Omloop Het Nieuwsblad og ardennertriumfen i Amstel Gold Race, og han vil formentlig sammensætte et forårsprogram, der strækker sig helt fra åbningsweekenden i begyndelsen af marts til Liege-Bastogne-Liege i slutningen af april,” vurderer Emil Axelgaard.

 

Michael Valgren i sit nye Team Dimension Data-dress.

 

Den 26-årige thybo fortalte i midten af december, at hans altoverskyggende mål var Flandern Rundt, og spørger man Feltet.dk’s cykelekspert, er det også et af de løb, der ligger allerbedst til ham.

 

”På brostenenene har Valgrens force vist sig at være de længste og hårdeste brostensløb, og derfor er det særligt Flandern Rundt, E3 Harelbeke og Omloop Het Nieuwsblad, der giver ham de største chancer for at sikre sig topresultater,” siger Emil Axelgaard og fortsætter:

 

”I de løb vil han skulle udgøre en kaptajnduo sammen med Edvald Boasson Hagen, men med mindre nordmanden formår at hæve sit niveau betragteligt efter et svært år, er det reelt kun Valgren, der vil kunne være med helt fremme.”

 

Læs også
Lidl-Trek overlever utallige angreb og vinder bjergløb

 

Ardennerugen

En uge efter Flandern Rundt venter der franske brosten i form af Paris-Roubaix, men indtil nu i karrieren har Valgren aldrig forsøgt sig med det franske monument.

 

Umiddelbart kunne det tyde på, at det heller ikke bliver i år. Det vil til gengæld betyde, at Valgren går helt frisk ind til Ardenner-ugen, som ugen efter starter med Amstel Gold Race om søndagen, Flèche Wallonne om onsdagen og slutteligt Liège-Bastogne-Liège om søndagen.

 

”Dimension Data vil stå med fremragende muligheder i både det tidligere Strade Bianche først i marts, men specielt i ardennerklassikerne, der alle burde være gode for den spændende trio bestående af Valgren, Enrico Gasparotto og Roman Kreuziger,” siger Emil Axelgaard og fortsætter:

 

”Hver for sig vil ingen af de tre være favoritter, men i fællesskab kan de udgøre et stærkt kollektiv, og det var præcis den form for overtal, der var baggrunden for Valgrens to store sejre i 2018. I Gasparotto har holdet en solid afslutter, mens det for Kreuzigers og Valgrens vedkommende vil være påkrævet med aggressiv kørsel.”

Annonce

 

Roman Kreuziger, Michael Valgren & Enrico Gasparotto kom alle på podiet i Amstel Gold Race 2018 - Nu kører de alle tre for Dimension Data.

 

Hele den ovennævnte trio er, ligesom Giacomo Nizzolo, nye ryttere hos det sydafrikanske hold. Lægger man dertil Mark Cavendish, Edvald Boasson Hagen, Louis Meintjes og Tom-Jelte Slagter, som alle også var på holdet i 2018, har man et hold, som bør være i stand til at forbedre den 18. og dermed sidsteplads på UCI’s verdensrangliste, som holdet endte på i 2018. 

 

”Fleche Wallonne er formentlig uden for deres rækkevidde, også selvom Kreuziger sidste år blev en overraskende nr. 4, men særligt i Amstel Gold Race og i mindre grad i Liège-Bastogne-Liège burde vi se et stærkt sydafrikansk kollektiv køre med om de sjove placeringer,” siger Emil Axelgaard.

 

Tour de France

Ligesom det har været tilfældet de seneste fire sæsoner, ventes det, at Michael Valgren i år kommer til at køre Tour de France. Kun en enkelt gang har han kørt en af de andre grand tours, da han i 2014 debuterede i grand-tour-mæssig sammenhæng i Giro d’Italia.

 

I midten af december fortalte Valgren i podcasten Mo & Co., at det var planen, at han igen skulle køre det franske etapeløb. Sker der ikke radikale ændringer i de planer, kan vi altså se frem til igen at have thyboen med på de franske landeveje i juli.

Annonce

 

Læs også
Skjelmose med stærk udmelding inden monument

 

”Uanset hvilken grand tour han vælger at køre, ventes Valgren at få relativt frit spil. Holdet har ganske vist i Roman Kreuziger, Louis Meintjes, Mark Cavendish og Giacomo Nizzolo fire ryttere, der ventes beskyttede roller i en eller flere af de tre grand tours, men holdets primære opgave vil være at jagte etaper,” siger Emil Axelgaard.

 

I 2018 hjalp den blonde gut fra Østerild sin daværende holdkammerat, Magnus Cort, med at vinde karrierens største sejr, da bornholmeren kørte først over stregen på Tourens 15. etape.

 

Michael Valgren blev selv firer på 15. etape af Tour de France 2018, hvor Magnus Cort løb med sejren.

 

Med det resultat in mente samt Valgrens egen formkurve de seneste par år er det da heller ikke helt utopi at tro på, at 2019 kan blive året, hvor Valgren tager sin første grand tour-etapesejr.

 

”I tillæg til at hjælpe holdets sprintere på de flade etaper burde Valgren kunne jagte udbrud på mellemetaperne. At han foretrækker, at det sker i Touren, hvor udstillingsvinduet er størst, giver på sin vis god mening, men her er chancerne bare også mindre, end de vil være i Italien og Spanien,” vurderer Emil Axelgaard.

Annonce

 

Løbene efter Touren

Når Tour de France er overstået, vil Michael Valgren formentlig så småt begynde at rette blikket mod VM i Yorkshire den 28. september. Inden han kommer så langt, vil der dog være en række efterårsklassikere, som også kan blive aktuelle for den blonde thybo.

 

”I efterårets klassikere vil det primært være op til Nizzolo at løfte ansvaret i sprinterløbene i London og Hamburg og i mindre grad i Bretagne Classic, der dog også kan blive en chance for Valgren, hvis forholdene også næste år er brutale,” siger Emil Axelgaard, der til gengæld ikke tror på Valgren i Clasica San Sebastian eller Il Lombardia.

 

Siden 2010 har Cananda også budt ind med løb på WorldTouren, og også i år vil de to laurentiske klassikere, Grand Prix Cycliste de Québec og Grand Prix Cycliste de Montréal, være at finde på kalenderen i midten af september. De to canadiske løb kan vise sig at fungere som opvarmning til VM.

”Både Valgren og Gasparotto bør have gode muligheder i de canadiske klassikere, hvis puncheurfinaler passer dem begge glimrende, og det er således et Dimension Data-mandskab, der burde kunne gøre sig gældende i de fleste af sæsonens endagsløb,” vurderer Emil Axelgaard.

 

Herefter står den på VM i engelske Yorkshire, hvor Michael Valgren formentlig er første mand på landstrænerens holdkort.

 

Læs også
Optakt: Liege-Bastogne-Liege

 

Valgren så et øjeblik ud til at være på vej mod sensationen ved VM i Innsbruck, men han måtte 'nøjes' med en syvendeplads.

Annonce

 

Valgren sluttede som bekendt 2019-sæsonen med en pragtpræstation i Innsbruck, hvor kun den afsluttende helvedsstigning, Gramartboden, holdt ham fra at kunne trække cykelsportens smukkeste trøje over hovedet.

 

Sammen med Magnus Cort og Søren Kragh Andersen forventes Valgren igen i 2019 at være manden, det danske hold skal køre for, selvom ruten umiddelbart ikke passer Dimension Data-rytteren helt perfekt.

 

”Ruten i Yorkshire er nok desværre lige til den lette side for den alsidige dansker,” slutter Feltet.dk’s cykelekspert Emil Axelgaard.

INFO
NTT Pro Cycling Team
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Fredag den 19. april 2024

Landevej
Overvældet Lopez: Vigtigste sejr i mit liv
Udstyr og test
Test: Specialized S-Works Evade 3
Landevej
Italiensk stjerne annoncerer comeback og Grand Tour-double
Landevej
Minut for minut: Sådan sikrede lille spanier sig sejren i Giro-generalprøven
Landevej
Optakt: 5. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Liege-Bastogne-Liege
Landevej
Mandskaberne til den danske UCI-weekend: Nyt danskerhold med
Landevej
Tour-chefen håber på Vingegaard - men helbredet er det vigtigste
Landevej
Skjelmose med stærk udmelding inden monument
Landevej
Bora mangler stjerne i Liege-Bastogne-Liege
Motion
Vi vil lave Danmarks bedste cykelmagasin - hjælp os!
Landevej
Ikonisk navnesponsor skriver langtidskontrakt
Landevej
WorldTour-hold henter cross-profil, og giver ham debut i monument
Landevej
Pogacar før monument: Det er et af mine yndlingsløb
Landevej
Journalist med godt nyt om Quintana

Torsdag den 18. april 2024

Landevej
Tour-vinder vil tage revanche i Liege efter misset Fléche Wallonne-sejr
Landevej
Jayco vil forlænge med Yates, men økonomien er tvivlsom
Landevej
López modstod de mange angreb: I morgen bliver det bananas
Landevej
Kron reagerer på vildt Fléche Wallonne og ser frem mod Liége
Landevej
Skjelmose beskriver sit exit: Kunne ikke kontrollere mig selv
Landevej
EF-rytter lykkelig efter comeback på kongeetapen

Annonce

Landevej
Brite vinder efter storslået soloridt - Spanier holder fortsat fast i klassementet
Landevej
Skjelmose klar til Liege-Bastogne-Liege
Udstyr og test
Bosch lancerer batteri til elcykler - med fire store nyheder

Annonce

Landevej
Pogacar klar til at bryde Alpecins monumentstime
Landevej
Optakt: 4. etape af Tour of the Alps
Landevej
Dansk stortalent bidrager til holdløbssejr

Annonce

Landevej
Evenepoel har Tour-forberedelsen på plads
Landevej
Bora nærmer sig Visma-profil
Landevej
Stjerner hylder danskere og nordmænd
Landevej
Blev toer i løbsdebut: Fransk stortalent løfter sløret for taktikken

Onsdag den 17. april 2024

Landevej
Virkelig tiltrængt sejr: Det er vigtigt ikke at give op
Landevej
Stærk belgier: Det var ikke et normalt Fleche Wallonne
Landevej
Stjerne spurter sig til første sejr i næsten fem år - Tour-vinderen må nøjes
Landevej
Sejrede efter vanvidsvejr i Vallonien: Jeg kan ikke tro, at jeg har vundet Fleche
Landevej
Betryggende melding om Skjelmose efter kuldechok
Landevej
Fænomenal brite vinder stor klassiker efter eksplosiv spurt
Landevej
Hypotermi-symptomer sender Skjelmose og holdkammerater ud af stor klassiker
Landevej
Rørt vinder: Det var en rigtig lortedag
Landevej
Dansk U23-landshold har holdet klar til stort løb
Landevej
Spanier gør vildt kup på voldsom regnvejrsetape
Landevej
Tidligere vinder ser stolt tilbage på sejr
Landevej
UAE-stjerne regner med sit hold
Landevej
Optimistisk Pidcock: I år er jeg et helt andet sted
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of the Alps
Landevej
Optakt: Fleche Wallonne
Landevej
Skjelmose går efter sejren i stor klassiker
Landevej
Træt Matthews: Benene er gode, men jeg er ved at være ved enden
Landevej
Rørt Bora-rytter pointerer: Specielt at køre på hjemmebane
Landevej
Tidligere holdkammerat sammenligner Vingegaard og Roglic
Landevej
Oversigt: Dagens 11 danskere ved Fléche Wallonne

Tirsdag den 16. april 2024

Landevej
WorldTour-hold kommer med opdatering på forslåede profiler
Landevej
Tidligere vinder og Fuglsang skal køre Fleche Wallonne
Landevej
Dansk talent skal hjælpe stjerne til topresultat: Han er god at lære af
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewColoQuick-profil sætter ord på etapeløbssejr: Det er vildt og overraskende
Landevej
37-årig etapevinder rørt over sejr
Landevej
Italiensk veteran tager sjælden sejr
Landevej
Charmig udtaget til stor klassiker
Landevej
Vingegaard kommer med positive meldinger
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of the Alps
Landevej
Pidcocks træner: Han har før slået Pogacar og Van der Poel
Landevej
Hjerteproblemer får stort talent til at indstille karrieren
Landevej
Skjelmose får stærkt hold i ryggen til Flèche Wallone
Landevej
Opdateret: Visma afviser, at Vingegaard er klar til at forlade hospitalet
Udstyr og test
First Ride: Canyon Grizl:On
Landevej
Israel skriver kontrakt med ungdomskomet fra næste sæson
Landevej
Nyt, stort løb annoncerer ruten til første udgave
Landevej
Ny Visma-stjerne forklarer manglende Grand Tour-ambitioner
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Ranglisterne: Visma avancerer og ny verdensetter

Mandag den 15. april 2024

Landevej
Ung WorldTour-rytter ude med hjernerystelse efter vildt højhastighedsstyrt
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen: Nordmand vinder reduceret Tour of the Alps-spurt
Landevej
Sprinterkomet får plads på Tour de France-holdet efter styrt: En barndomsdrøm
Landevej
Froome: Havde været interessant at køre mod Vingegaard og Pogacar
Landevej
Tidligere verdensmester reagerer på stor sejr
Landevej
Danskerduo klar til endnu en stor klassiker
Landevej
Uno-X afslører vilde WorldTour-planer
VIS FLERE

Annonce