Prøv vores nye app

EKSKLUSIVT INTERVIEW

Michael Mørkøv: Min klart bedste sæson nogensinde
24. december 2018 07:21Foto: Feltet.dk
af Christian Frese

Michael Mørkøv havde karrierens bedste sæson i 2018, men den 33-årige dansker har allerede sat nye mål for fremtiden. Feltet.dk har snakket med Mørkøv om den fantastiske debutsæson på Quick-Step, jagten på sejrsrekorden ved det københavnske seksdagesløb, målsætningen om OL-guld i 2020 og forhåbningerne om endnu en stor landevejssæson i 2019.

Annonce

Artiklen fortsætter efter videoen.

Efter to år på Team Katusha som Alexander Kristoffs trofaste hjælperytter valgte Michael Mørkøv før 2018-sæsonen at skifte til Quick-Step Floors, hvor han ligesom på det russiske hold var udset til at få en nøglerolle som tredje- eller næstsidste rytter i holdets leadout-tog. Her skulle Mørkøv især arbejde for belgiernes nye sprinter, Elia Viviani.

 

Valget af Quick-Step viste sig at være ganske fremragende, da Mørkøv hurtigt udviklede sig til en værdifuld del af et af World Tourens stærkeste leadouts. Hele 13 spurtsejre inklusiv syv Grand Tour-etapesejre til Viviani og klassikersejre i Hamborg og Scheldeprijs blev det til for Quick-Step i 2018 med Mørkøv på startstregen. 

 

”Det har været en fantastisk sæson og også klart min bedste sæson nogensinde som professionel. Det viste sig, at jeg virkelig bare kom ind på et hold, hvor jeg passede ind, og hvor de manglede en rytter som mig”, siger Mørkøv til Feltet.dk.

 

Læs også
Legende: Pogacar ville være fem minutter efter Merckx

 

Foruden at hjælpe blandt andre Viviani og de to unge sprintkometer, Fabio Jakobsen og Alvaro Hodeg, til nogle af karrierenes største sejre, vandt Mørkøv også DM på landevej i juni for anden gang i karrieren og tangerede sin karrierebedste med hele 12 top ti-placeringer på en sæson. 

 

”Jeg synes, at jeg har præsteret i stort set alle de løb, som jeg har kørt i år og har haft kæmpestor succes. Ikke kun ved at holdet har vundet en masse sejre, men også med det arbejde, som jeg har udført. Så det har været en super god sæson”, fortæller han.

 

Jagten på sejrsrekorden i Ballerup

I forbindelse med offentliggørelsen af de nominerede til titlen som årets banerytter 2019 fortalte den 33-årige dansker, at han i indeværende banesæson kun vil køre et enkelt seksdagesløb, nemlig det københavnske i Ballerup Super Arena. Overfor Feltet.dk bekræfter Mørkøv, at dette stadig er hans intention.

Annonce

 

”Der er ikke mulighed for at køre mere end det, fordi lige nu er jeg på træningslejr i Calpe, og den 2. januar tager jeg afsted til Australien for at køre Tour Down Under, og så vender jeg faktisk hjem kun tre dage før seksdagesløbet i Ballerup”, forklarer han.

 

Ved seksdagesløbet i Ballerup, som afvikles fra den 31. januar til den 5. februar, vil Mørkøv forsøge at tangere rekorden for flest sejre i løbet, som lige nu lyder på otte. Adspurgt til den potentielle rekord efterlader danskeren ikke nogen tvivl om, at han gerne ser sig selv tangere rekorden allerede i 2019. 

 

”Det kunne da være fantastisk. Det er jo altid sjovt som atlet at skrive sig ind i historiebøgerne på en eller anden vis. De seneste par år har jeg skrevet mig ind i historien ved at være den, der har kørt flest gange i par nummer syv og ved at være den dansker, der har vundet seksdagesløbet flest gange”, siger han og tilføjer, at han også ønsker at få rekorden for sig selv, inden karrieren er forbi.

 

”Hvis jeg på et tidspunkt, inden min karriere er slut, kan tangere og passere Danny Clarkes ultimative rekord for flest sejre i Ballerup, så ville jeg være utrolig stolt over det”, fortæller Mørkøv.

 

Afbuddet til bane-VM og målet om OL-guld

Tilbage i oktober kørte Mørkøv sit første World Cup-løb på banen i 10 år, hvilket blev en stor succes, da han sammen med Lasse Norman smadrede konkurrenterne og vandt parløbet i Paris. Desværre forhindrer Mørkøvs travle landevejsprogram parrets deltagelse ved VM i Polen fra den 27. februar til den 3. marts, og det ærgrer Quick-Step-rytteren selv.


”Jeg ville rigtig gerne køre VM. Specielt efter den oplevelse jeg havde med Lasse Norman i World Cuppen i Paris. Jeg har også prøvet at se, om det kunne lade sig gøre på en eller anden måde, men desværre ligger parløbet ved VM dagen efter, at jeg har kørt UAE Tour,” lyder det fra Mørkøv.

 

Bane-VM i 2019 bliver således uden Michael Mørkøv, men det håber danskeren hverken er tilfældet ved VM eller OL i 2020, hvor parløbet vender tilbage på det olympiske baneprogram. Allerede sidste år løftede danskeren sløret for, at OL-guld i parløb med Lasse Norman var et personligt mål, og overfor Feltet.dk lægger Mørkøv ikke skjul på, at han satser på både VM og OL i 2020.

 

Læs også
Hjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre

 

”En af mine helt store prioriteter, når den næste kontrakt skal forhandles, bliver, at jeg får mulighed for at køre både bane-VM og OL i 2020. Med de oplevelser jeg har haft med Lasse, dels til World Cuppen men generelt også når vi har kørt sammen, så synes jeg virkelig, at det OL i parløb er noget, der er værd at satse på sammen med Lasse, og derfor vil jeg prioritere det rigtig højt og sørge for, at jeg kan få lov til at køre det, når vi kommer til 2020”, udtaler han.

 

Mørkøv har kontraktudløb med Quick-Step ved udgangen af 2019-sæsonen, men danskeren tror ikke, at hans OL-forhåbninger vil forstyrre potentielle forhandlinger mellem parterne. Forhandlinger som meget vel kunne resultere i en forlængelse, hvis det står til den danske mester selv.

 

”Jeg har en helt klar fornemmelse af, at de på det her hold (Quick-Step, red.) er ret åbne om det. Man kan se, at Viviani får lov til at køre relativt meget på banen. Generelt er de ret medgørlige, så længe det er cykelløb, vi snakker om, og jeg kunne sagtens se mig selv fortsætte her med en aftale om, at jeg kunne køre OL 2020”, siger Mørkøv og bekræfter, at mulighed for OL-deltagelse bliver et krav fra danskerens side til næste års kontraktforhandlinger.

 

Flere løb som leadout-man og håb om personlige chancer

Inden Mørkøvs næste kontrakt skal forhandles, venter først en ny landevejssæson, hvor danskeren skal forsøge at følge op på den flotte debutsæson på Quick-Step. Her bestod Mørkøvs løbsprogram hovedsageligt af etapeløb, hvor danskeren udgjorde en vigtig hjælperytter for Viviani i de flade afslutninger.

Annonce

 

”Jeg håber, det bliver lidt den samme rolle som i 2018, hvor jeg hovedsageligt kommer til at køre de store etapeløb og de løb, der er aktuelle for Viviani og holdets øvrige sprintere. Jeg vil helst køre de løb, hvor nogle af etaperne ligger til massespurter, for det er helt klart der, hvor jeg har fundet min niche, og der jeg har leveret bedst i 2018. Så det bliver også det, som jeg vil satse på i 2019”, fortæller Mørkøv om den kommende sæson.

 

Quick-Step bliver til næste år en prominent sprinter fattigere, når den dobbelte Tour de France-etapevinder, Fernando Gaviria, tager til UAE Team Emirates. Mørkøv håber, at colombianerens afgang kan give ham flere muligheder for selv at spurte efter topplaceringer, men danskeren er samtidig bevidst om, at han næppe kan slå folk som Gaviria, Dylan Groenewegen og André Greipel i en massespurt. 

 

”Det håber jeg da (at få flere chancer til selv at spurte, red.), men jeg er også realistisk. Jeg kan ikke på egen hånd hamle op med nogle af verdens bedste sprintere, så derfor er det tit mere interessant for mig at køre som leadout-man for en af de dygtige sprintere, som vi har på holdet, mere end det er at køre en top tre eller top fem hjem selv”, forklarer danskeren, som dog bekræfter, at han stadigvæk er sulten efter flere personlige sejre på landevejen.

 

”Det er klart, at når chancerne byder sig i løbet af sæsonen, som de også har gjort mere end nogensinde her i 2018, så er jeg top-motiveret til at tage dem og prøve at se, om jeg ikke kan få hevet en sejr eller to ud af 2019-sæsonen også”, slutter Mørkøv.

 

Mørkøv tager til januar hul på sin 11. sæson som professionel. Seniorkarrieren startede på Team GLS, før danskeren skiftede til Bjarne Riis´ Team Saxo Bank i 2009. Her kørte Mørkøv i syv sæsoner, inden turen gik videre til Team Katusha og nu Quick-Step Floors. 

Annonce

INFO
Soudal - Quick Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 25. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe Tobias Lund triumfere i Tyrkiet
Landevej
Følg Romandiet Rundt på Feltet.dk's app
Motion
Første cykelmagasin på gaden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk stortalent har forelsket sig i monument: Jeg går også efter det i fremtiden
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewHjemvendt dansk talent: Fandt i hvert fald ud af, hvor jeg ikke skal køre
Landevej
Oversigt: Se alle danske UCI-sejre i 2024
Landevej
Oversigt: 41 danskere i aktion i dag

Onsdag den 24. april 2024

Landevej
Optakt: 2. etape af Tour de Romandie
Landevej
Optakt: 5. etape af Presidential Tour of Türkiye

Annonce

Landevej
Tour de Romandie-analyse: Da den franske plasterkrise blev endnu mere akut
Landevej
Følg Lunds trøjeforsvar og det schweiziske bjergslag
Landevej
Officielt: Disse hold skal køre 2024 Tour de France Femmes avec Zwift
INTERVIEW Landevej
Eksklusivt interviewDansk Lidl-Trek-sportsdirektør: Vi vil prøve noget frækt

Annonce

Landevej
Overrasket Alpecin-Deceuninck-rytter reagerer på podieplads
Landevej
Dobbeltsejr i perfekt spurt - Asgreen misser podiet
Landevej
Skuffet dansker reagerer på fjerdeplads
Landevej
Tobias Lund reagerer på første professionelle sejr
Landevej
Video i artiklenDansk sprintertalent tager stor sejr
Bane
Ny arrangør af VM i banecykling fundet i 2025
Landevej
Opdateret: Giro-feltet tager form - udskiftning i deltagende danskere
Landevej
Fra arbejdsløs til guldfugl: Giro-aktuel stortalent har målsætningen klar

Annonce

Landevej
Optakt: 4. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Optakt: 1. etape af Tour de Romandie
Landevej
Tour de Romandie-analyse: Cancellaras store dag

Annonce

Landevej
Officielt: Grand Tour-vinder har fremtiden på plads
Landevej
Mørkøv får afgørende rolle i rekordforsøg
Landevej
Mads P er i verdenstoppen over flest indkørte præmiepenge i 2024

Annonce

Landevej
Soudal-QuickStep skriver med ny rytter
Landevej
Emma Norsgaard udtaget til Grand Tour
Landevej
Quintana kører Giroen i en ny rolle
Landevej
Nyt hold bekræfter interesse i Asgreen og Alaphilippe
Landevej
Reserve leverede kæmpe overraskelse
Landevej
Journalist: Her er Pogacars Giro-hold

Tirsdag den 23. april 2024

Landevej
Video i artiklenSe spurten, der fik Bora-profil deklasseret
Landevej
Visma-rytter gik imod strømmen: Forstår godt de andres valg
Landevej
Favorit kommenterer afgørende fejl
Landevej
Hot seat var hårdt for dagens vinder: Værste timer i mit liv
Landevej
Sensationel hollænder stryger til tops på teknisk Romandiet-prolog
Landevej
Van Aert tilbage på cyklen - Visma teaser for flere nyheder
Landevej
Lefevere afviser: Selvfølgelig havde han sidste ord
Landevej
Bora-profil fratages sejr efter italiensk protest
Udstyr og test
Video i artiklenProduktnyt: Cannondales nye Scalpel er bygget til at begejstre
Landevej
Optakt: 3. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Starttider: Prolog til Romandiet Rundt 2024
Landevej
Optakt: Prolog til Tour de Romandie
Landevej
Optakt: Tour de Romandie
Landevej
Verdensmesteren dropper Tour de France
Landevej
Verdensstjerne sæsondebuterer i stort etapeløb
Landevej
Pogacar øger - tronskifte hos kvinderne
Landevej
Fem danskere stiller til start i WorldTour-etapeløb
Udstyr og test
Elcyklernes kvalitet stiger: Nu er producent klar med elcykel fra øverste hylde
Landevej
Mexicansk kæmpetalent har fremtiden på plads: Skriver uhørt lang kontrakt
Landevej
Første rytter fra nyt samarbejde: Visma sikrer talentfuld polak
Landevej
To danskere indgår: Se Uno-X Tour de France-bruttotrup

Mandag den 22. april 2024

Landevej
Ineos tager bomstærkt klatrehold med til WorldTour-etapeløb
Landevej
Tobias Lund reagerer på tredjeplads i hård spurt
Landevej
Bernal bedre end før det skæbnesvangre styrt: Vil være verdens bedste
Landevej
Cykelsportens Myter: Oplev Rolf, Holm og Bastian Emil
Landevej
Stortalent tager førertrøjen: Philipsen bliver glad, når han ser det
Udstyr og test
Test: Ekoi Gara MIPS Air
Landevej
Tysker i tårer efter triumf: Der står mange mennesker bag
Landevej
Dansk sprintertalent på podiet i tysk jomfrusejr
Landevej
Verdens bedste sprinter skriver lang kontrakt
Landevej
Quick-Step vil overveje ny Evenepoel-satsning
Landevej
Optakt: 2. etape af Presidential Tour of Türkiye
Landevej
Tidligere toprytter om sportsdirektørjob: Et helvedes job
Landevej
Kron udtaget til stort etapeløb
MTB
Video i artiklenHør dansk MTB-stjerne sætte ord på triumf
Landevej
Stærke danskere udtages til WorldTour-etapeløb
Landevej
Sådan gik søndagens A-løb i Uvelse
MTB
Video i artiklenSe Simon Andreassen vinde stor World Cup-sejr
Landevej
Det smadrede mine ben, siger frustreret Pidcock
Udstyr og test
Test: ABUS Gamechanger 2.0

Søndag den 21. april 2024

MTB
Video i artiklenSimon Andreassen vinder i World Cuppen
Landevej
Tre danskere i top-10 i hollandsk endagsløb
Landevej
Cort med skadesopdatering: Min mor ville køre hurtigere ned end mig
Landevej
Brown reagerer på første monumentsejr
VIS FLERE

Annonce