Annonce

EKSKLUSIVT

Michael Mørkøv - Hvad kan vi forvente i 2021?
24. januar 2021 13:00Foto: Deceuninck - Quick-Step Cycling Team / Getty Images / Nils Meilvang
af Andy Joachim Pedersen

2021-sæsonen starter lige om lidt, og det bliver med rekordmange danskere på WorldTouren. Feltet.dks ekspert Emil Axelgaard har vurderet alle danskerne én for én, og denne gang sættes der fokus på Michael Mørkøv.

SJAS PATAT med Michael Mørkøv: Den brutale cykelsport og faderrollen i Quickstep

se mere cykling på

Siden starten af 2009 har den nu 35-årige Michael Mørkøv haft sin daglige gang på WorldTouren, og 2021 bliver til endnu et år hos Deceuninck-QuickStep, hvor han har været i tre sæsoner hidtil.

 

I 2020 var det irske Sam Bennett, der i den grad nød godt af den erfarne danskers evne til at aflevere sine kaptajner i de mest glimrende positioner og den bedste timing i finalerne.

 

”Igen i 2020 var det en sand nydelse at se Michael Mørkøv i aktion,” fortæller Emil Axelgaard.

 

”Danskeren har længe været at regne som en af verdens bedste lead-out men, og det stillede han atter til skue i Tour de France, hvor han var en afgørende del af Sam Bennetts to etapesejre og grønne trøje,” uddyber han.

 

Michael Mørkøv under Tour de France 2020 | Foto: Sirotti.

 

Det er ikke kun i finalen, at Mørkøv er glimrende til at gøre sit hjælpearbejde. Et afgørende taktisk element blev også synligt undervejs på etaperne, fortæller eksperten.

Annonce

 

”Sidstnævnte blev blandt andet sikret via Mørkøvs og Bennetts sublime arbejde i de indlagte spurter, hvor de gang på gang satte sig på feltets to første pladser, hvormed danskeren bidrog til at stjæle point fra Peter Sagan,” siger han.

 

Mørkøv skal igen spille Bennett god
Skal Bennett være god igen i 2021, er det klart, at Mørkøv også skal være en del af toget endnu engang, og derfor er det også venteligt, at danskeren vil følge den hurtige irer igen.

 

”I 2021 bliver rollen den samme. Mørkøv er den mest faste bestanddel af Bennetts tog, og de to kan ventes at have et næsten identiske løbsprogram,” fortæller Emil Axelgaard.

 

Derfor spår Axelgaard også om en række løb til danskeren, herunder Tour de France, hvor danske cykelfans igen kan forvente at se den tidligere danske mester.

 

”Bennett satser på enkelte klassikere som Milano-Sanremo og Gent-Wevelgem, hvor Mørkøv næppe vil være til start, men når ireren skal jagte etapesejre i forårets etapeløb, formentlig blandt andet UAE Tour og Paris-Nice, og ikke mindst i Tour de France vil en vigtig forudsætning for succes igen være gode lead-outs fra danskeren,” siger han.

Annonce

 

Tour de France kan muligvis ende med ikke at blive den eneste Grand Tour for Mørkøv og Bennett. Der kan blive tale om en Tour-Vuelta som i 2020.

 

”Man kan vel ikke helt afskrive, at det bliver til to Grand Tours undervejs,” siger han.

 

”I Giroen er det tvivlsomt, om der kan blive plads til Bennett med tog, når hovedmålet er den samlede sejr med Remco Evenepoel, men Mørkøv og den irske sprinter kunne måske tænkes at kombinere Touren med Vueltaen, som de gjorde i 2020,” fortæller han.

 

Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv vinder VM-guld i parløb.

 

Der er dog også en ekstra ting for danskeren, som kan ende med at blive et stort højdepunkt i den kommende sæson. Han er nemlig verdensmester i parløb og her venter forhåbentligt et OL om hjørnet.

Annonce

 

”Det skal dog alt sammen indpasses med, at Mørkøv i 2021 jo også har store ambitioner på banen ved OL i Tokyo, og da parløbet køres præcis en uge inden Vuelta-starten, er det måske ikke helt realistisk med så ambitiøst et program,” siger han.

 

Hvad med de personlige chancer?
Mørkøv har mere end rigeligt bevist, at han også er i stand til at køre sin egen chance. Sejre og topresultater er der nok af, men hvad så med egne chancer i 2021?

 

”Får Mørkøv slet ingen personlige chancer? Det bliver nok svært,” siger Axelgaard om den sag.

 

”Han har selvfølgelig altid sit sædvanlige mål ved DM, men derudover vil han næsten altid være til start som hjælper, også til VM, hvor han kunne være et bud på en dansk vejkaptajn,” uddyber han.

 

Mørkøv gør det, han muligvis er verdens bedste til: At aflevere en sprinter til sejr.

Annonce

 

Han er dog ikke skråsikker i den sag, da det tidligere er set, at danskeren pludselig stikker næsen frem, når man ikke forventer det, og derfor vil Axelgaard ikke være overrasket, hvis det sker i 2021.

 

”På den anden side er det ikke uset, at Mørkøv pludselig har spurtet på dage, hvor sprinteren har haft en offday og er blevet sat af, og da dårlige dage bestemt ikke er ukendte for Bennett, skal man slet ikke udelukke, at danskeren får lov at køre en spurt eller to,” siger han og understreger til slut:

 

”Det er dog kun en bimission. Hovedopgaven bliver som altid at agere lead-out men, og det er der ikke mange, der gør bedre end ham,” slutter han.

INFO
Deceuninck - Quick-Step
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenBallerini vinder suverænt Omloop Het Nieuwsblad

Video

Ballerini uovervindelig i spurten efter unormalt Omloop

Landevej

Video i artiklenMoscon kører den hårdt fra front på Kappelmuur

Video

Video i artiklenStort styrt i Belgien

Video

Historisk: Skjelmose smadrer dansk WorldTour-rekord

Landevej

Video i artiklenInterview med Caleb Ewan efter etape sejr

Video

LIVE nu: Brostenssæsonen er i gang!!!

Landevej

Annonce