Medie: EF henter ex Riwal-rytter og talentkvartet
13. september 2021 17:30Foto: Sirotti
af Mathias Høj

Der er en række nye og talentfulde ryttere på vej til EF Education - Nippo, melder hollandsk medie.

Annonce

EF Education - Nippo opruster med yderligere fem ryttere til næste sæson.

Det erfarer det hollandske medie WielerFlits.

Det drejer sig blandt andre om James Shaw, der kørte på det danske cykelhold Riwal Cycling Team i sidste sæson. Den 25-årige brite gør dermed comeback på WorldTouren, efter han var på kontrakt hos Lotto Soudal fra 2017 til 2018.

De øvrige fire ryttere er alle under 22 år. Her er der tale om det hollandske talent Marijn van den Berg, irske Ben Healy, amerikanske Sean Quinn og tyske Georg Steinhauser. Sidstnævnte havde også et bud fra EOLO-Kometa, men så kom EF Education-Nippo på banen og stjal opmærksomheden.

22-årige Van den Berg kører på Groupama-FDJs udviklingshold i denne sæson og bliver betragtet som sprinter. Indtil videre har han høstet syv UCI-sejre i 2021 - senest med to etapesejre i Tour de l'Avenir, der også bliver betegnet som ungdommens Tour de France.

Ben Healy er netop fyldt 21 år og kører for det britiske kontinentalhold Trinity Racing. Sidste år blev han irsk mester hos herreeliten foran Nicolas Roche i en alder af bare 20 år.

I år har ireren høstet en enkelt sejr, da han vandt sidste etape i U23-udgaven af Giro d'Italia tilbage i juni.

Klatrerduo
Ifølge WielerFlits er Sean Quinn også på vej til EF Education - Nippo. Den 21-årige amerikaner kører på det amerikanske udviklingshold Hagens Berman Axeon, efter han i efteråret sidste år var stagiaire hos Deceuninck - Quick-Step.

Endeligt er der 19-årige Georg Steinhauser, der til daglig kører for det østrigske kontinentalhold Tirol KTM. Den talentfulde tysker er søn af den tidligere professionelle cykelrytter Tobias Steinhauser, der blandt andet kørte på T-Mobile og Mapei - QuickStep. Derudover havde han også Jan Ullrich som onkel indtil 2017, hvor Ullrich og Tobias' søster gik fra hinanden.

Tidligere på sæsonen kørte Steinhauser sig til en etapesejr i det italienske U23-etapeløb Valle d'Aosta foran danske Asbjørn Hellemose, der også rykker op på WorldTouren hos Trek-Segafredo næste år.

EF Education - Nippo har allerede hentet Estaban Chaves hos Team BikeExchange og Odd Christian Eiking fra Intermarche - Wanty Gobert ind på holdet til næste sæson.

Omvendt må holdet tage afsked med Tejay van Garderen og Mitchell Docker, der begge indstiller karrieren, mens Sergio Higuita skifter til BORA-hansgrohe.

INFO
Rygter
Nyheder
EF Education - Nippo
Nyheder Profil Ryttere Resultater
Marijn van den Berg
Nyheder Profil Resultater Statistik
Ben Healy
Nyheder
Trinity Racing
Nyheder
Georg Steinhauser
Nyheder
Tirol KTM
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 1. etape af Giro di Sicilia

Landevej

Optakt: 1. etape af CRO Race

Landevej

Video i artiklenOptakt: CRO Race (Tour of Croatia)

Landevej

Video i artiklenOptakt: Giro di Sicilia

Landevej

Video i artiklenFølg åbningsetaperne i Kroatien og på Sicilien

Landevej

Video i artiklenAlaphilippe forudså van Aerts tilbagegang: Hør Brian Holms historie om franskmanden

Video

Hollænder indstiller karrieren på grund af helbredsproblemer

Landevej

Annonce

ANNONCE