EKSKLUSIVT

Martin Mortensen kæmper med danske stortalenter: Uno-X Cup er hårdere end Pro-Ams
31. maj 2020 15:00Foto: Feltet.dk / Henriette Brandt
af Christian Frese

Her bringer vi anden halvdel af vores interview med Martin Mortensen, hvor den tidligere professionelle cykelrytter fortæller om sin deltagelse ved Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk. Husk, at den store e-løbsserie fortsætter på tirsdag med 5. afdeling, som vi livestreamer her på siden og på vores sociale platforme fra klokken 20.00.

Du kan læse første halvdel af vores interview med Martin Mortensen lige her.

Martin Mortensen har som en af Danmarks bedste e-cykelryttere deltaget i flere af Zwifts store invitationsløb, hvor kun de stærkeste internationale ryttere på platformen udpeges til at køre med.

 

Ikke desto mindre mener den tidligere WorldTour-rytter, at niveauet i Uno-X Cup powered by DCU og Feltet.dk er højere end ved de såkaldte Pro-Ams.

 

”Jeg synes, at Uno X-Cuppen er ligesom at køre Pro-Am. Jeg synes faktisk, at her går det lidt stærkere. Det er 20 watt mere, som man ligger og kører konstant her. Det er 50 minutter, hvor man kører med 380 watt i normalized power”, sagde Mortensen efter tirsdagens 4. afdeling.

 

Den hårde konkurrence skyldes delvist, at coronakrisen har sendt stribevis af etablerede landevejsprofiler inden døre i søgen efter de løb, som på landevejen er blevet udskudt eller aflyst dette forår.

 

”Siden corona kom, er der kommet så mange inde på Zwift. Det er vanvittigt, og det går stærkt nu. De tider, som vi kører i Uno-X Cup, er hurtigere, end dem vi kører til Pro-Am-løbene. Dem kørte jeg nogle stykker af i vinter, og det var hårdt. Så kommer man til at køre de her, og de er endnu hårdere”, fortæller Mortensen i et interview med Feltet.dk.

 

I tirsdags måtte Mortensen nøjes med en placering som nummer 34, men ellers har den nu 35-årige dansker fået en glimrende start på den stærkt besatte serie, hvor han i øjeblikket ligger otter samlet.

 

”Ved de første par afdelinger havde jeg jo holdkammerater med, og det gjorde det lidt nemmere for mig, at jeg ikke skulle sidde at observere, hvem der gik i udbrud og sådan nogle ting. Så passede ruterne mig måske lidt bedre. Der var jeg med i top ti, og det er også, hvor jeg skulle ligge”.

 

Mortensen kører som en af Danish Bike Riders´ absolutte profiler, men efter at have modtaget solid holdstøtte under Uno-X Cuppens første to afdelinger har danskeren i høj grad været overladt til sig selv i de seneste ugers ræs.

 

”Det er fedt at have nogle holdkammerater, der prøver at bakke en op. Det er lidt hårdt at sidde ene mand i feltet, når PO Auto kommer med 25 mand som minimum hver gang”, udtaler Mortensen og tilføjer:

 

”Det er ligesom landevejsløbene - hvis der er en, der er lidt dårligere end dig, som bevæger sig frem og så ikke kan holde dæk. Så skal du lige pludselig til at lukke et hul. Men de første par gange har jeg haft mine holdkammerater til at sidde sammen med mig, hvis det skulle ske. Man er bange for at komme til at sidde for langt tilbage. Hvis den knækker, er det hårdt at lukke”.

 

Inden tirsdagens 34. plads havde Mortensen leveret stabile præstationer som nummer seks, ti og 18 ud af de omkring 200 startende ryttere, og med et så stort og stærkt felt til start forklarer danskeren, at kampen om de sjove placeringer allerede begynder inden selve løbet.

 

”Når der er så mange til start, skal du egentlig logge in en halv time før start, fordi så ved du, at du står fremme i startboksen. Det betyder også noget. Man tænker måske ikke, at det betyder noget, men når du kommer ud som nummer 160, så er der altså langt til fronten, og man skal træde over fem watt pr. kilo for at komme derop”.

Artiklen fortsætter under billedet


Målsætning, de unge talenter og et DM i e-cykling

Mortensen blev nummer to ved Feltet.dk Race Series, og han håber da også at kunne forbedre sin samlede placering over de kommende uger, selvom Team PO Auto med Nicklas Amdi Pedersen og flere af de nuværende ryttere fra BHS-PL Beton Bornholm har sat sig tungt på cuppen.

 

”Nu må vi se til de næste par afdelinger, om man ikke kan lave lidt sjov og få et par holdkammerater med. At slutte i top fem vil være målet, men jeg vil sige, at det er også svært, fordi PO Auto er så mange. Målet er egentlig også at have det skide sjovt”, fortæller han.

 

Danskerens næste mulighed for at avancere i klassementet er på tirsdag, når det gælder tre omgange på de sidste ni kuperede kilometer af VM-ruten fra 2015 i amerikanske Richmond.

 

Løbet er Uno-X Cups femte af i alt otte, og Mortensen glæder sig til at konkurrere på en rute, som han øjner muligheden for at køre offensivt på.

 

”Jeg vil sige, at Richmond har jeg gode erfaringer med. Den har jeg vundet på et par gange ved DBR-løbene, også mod nogen af de gode. Så det er et løb, som jeg vil satse på. Om jeg kan vinde den, ved jeg ikke, fordi jeg har desværre ikke en spurt. Den går heldigvis lidt opad til sidst, og så kan det være, at man lave nogle hug på den”.

 

Med blandt andre 18-årige Joshua Gudnitz på andenpladsen, 15-årige Gustav Heby Pedersen på tredjepladsen og 18-årige Anders Foldager på fjerdepladsen har Uno-X Cup været domineret af unge danskere, og den 35-årige Mortensen anerkender da også sine talentfulde landsmænd.

 

”Joshua, ham ved man også er god. Han er jo cross-rytter og dansk mester. Jeg synes egentlig, at det er imponerende, at de unge kører så stærkt. Det kan være, at de er vant til at køre med 200 i puls i en time, hvorimod os gamle mennesker lige skal have startet dieselmotoren endnu mere op. Jeg ved, at Foldager synes, at det skide sjovt, at han kan køre fra mig nogle gange derinde”.

 

De unge drenge har måske foreløbigt fået skovlen under Mortensen ved Uno-X Cup, men skulle der blive arrangeret et Danmarksmesterskab i e-cykling, skal teenagerne formentlig udvikle sig yderligere, hvis de vil gøre sig forhåbninger om at besejre deres rutinerede landsmand.

 

”Forhåbentlig kommer der et DM til vinter. Så kan det være, at jeg kan få min DM-trøje”, griner Mortensen, der både i 2011 og 2015 akkurat missede Dannebrogstrikoten med andenpladser ved DM på landevej.

 

Kør eller se Uno-X Cup

Husk, at du på tirsdag kan følge Mortensen og resten af de mange danske profiler ved Uno-X Cup, når vi livestreamer 5. afdeling af løbsserien fra klokken 20.00.

 

Det foregår her på Feltet.dk, på vores Facebook-side samt på vores Youtube-kanal.

 

Du kan naturligvis også selv deltage i serien, som med fire styrkebaserede løbsklasser og en klasse forbeholdt kvinder appellerer til motionister på alle niveauer.

Du kan tilmelde dig 5. afdeling af Uno-X Cup lige her.
 

Uno-X Cup er lavet i samarbejde med Feltet.dk og Danmarks Cykle Union samt sponsorerne EliteZakoboFusionSISTissotAmatonGarmin og P. O. Auto.

 

Du kan se højdepunkterne fra tirsdagens 4. afdeling lige her:

INFO
E-cykling
Nyheder
DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Israel Start-Up Nation interesseret i Van Avermaet

Sportsdirektør modsiger leder: Pogacar er kaptajn i Touren

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

MANDAG

Gesink vil fortsætte adskillige år endnu

Stefan Küng nyder at have løbsnummer på ryggen igen

Zabel forlænger med Israel Start-Up Nation

Küng TT-mester for fjerde gang i træk

Sunweb-rytter sendt hjem fra træningslejr

Sunweb-sportsdirektør: Karantænen kan betyde et hårdere Tour de France

Erfaren franskmand stopper karrieren

Analyse: Den uundgåelige skilsmisse

NPV-Carl Ras Roskilde drager til Norge

Pro Cycling Manager 2020 anmeldelse

ASO har udtaget holdene til La Course

Trods coronaproblemer beroliger rumænsk arrangør om afvikling

Fabian Cancellara tilbage som træner

Bob Jungels eftertragtet hos flere hold

'Hellerup' optimistisk efter bornholmsk åbningsløb

SØNDAG

Kruijswijk: Jumbo-Visma-kaptajner skal være friske i tredje uge

Froome-skifte kræver ændringer på Israel Start-Up Nation

Dårligt internet sender Astana til tælling

Dumoulin afviser hollandsk mesterskab i Schweiz

Valgren tæt på etapesejr i virtuelt Tour de France

Tacey snupper anden Tour-sejr efter perfekt Drops-dag

UAE: Aru er vores Tour-kaptajn - ikke Pogacar

Video i artiklenOvett tager fjerde etape i det virtuelle Tour de France!

ISN-rigmand: At jagte Froome var opportunistisk

Hayman: Froomes skifte kan ændre dynamikken i Touren

Israel Start-Up forlænger med hjælperytter

Vingegaard får spansk Grand Tour-debut

Kuss forbereder sig på Tour-debut

LØRDAG

Tom Boonen roser Froomes skifte

Video i artiklenHar du en fysisk cykelbutik? Så lad os hjælpe dig gratis!

Officielt: Evenepoel skal køre sit første monument

Canadier snyder WorldTour-rytterne ved virtuelt Tour de France

Tysker vinder 3. etape af virtuelt Tour de France

Pogačar drømmer om podiet i Tour de France

INEOS-sportsdirektør: Froomes afgang uden betydning

Ben King: Mærkeligt ikke at have mødt Bjarne Riis endnu

Contador sætter ny vanvittig rekord i bjergene

FREDAG

Eksklusivt interviewAndreasen: Dejligt at vende tilbage til løb igen

Eksklusivt interviewGlad Gudnitz: Der var rigtig stærke drenge med i dag

Eksklusivt interviewHindsgaul efter styrt: Ambitionen var podiet

Eksklusivt interviewCharmig: Det er svært ikke at være tilfreds

Eksklusivt interviewHulgaard efter sejr: Har eksperimenteret med diætplan

Hulgaard render med sejren i 'Danmarks Vildeste Enkeltstart'

Prudhomme: Froome-skifte giver ekstra element til Touren

Nordmand vender tilbage til ColoQuick med øjeblikkelig virkning

Officielt: La Course flyttet til Nice

Eksklusivt interviewVerdens bedste Zwift-hold er dansk: Det er fantastisk

Tidligere Sky-sportsdirektør: Froome er en dræber

Medier: Klassikerprofil afviser Israel og forlænger

Cykelrejser: Hvor går turen til i 2020?

UAE-manager: Vi vil være verdens bedste hold

'Danmarks Vildeste Enkeltstart' samler stærk startliste

Video i artiklenGuide til cykeludstyr -Få 20% rabat på Feltet.dks webshop

TORSDAG

Medie: Van Aert kører Strade og Tour de France - misser VM

Tidligere verdensmester smadrer kvindernes Everesting-rekord

Stortalent skal debutere på Quick-Step: Forventer ikke noget af ham

Eksklusivt interviewRealistisk Eg har ambitionerne på plads

Vind et par fede cykelsko - værdi 1.599 kroner

Holdkammerat ser store fremskridt hos Dumoulin

Evenepoel vil forsvare EM-guld - dropper linjeløbet

Froome: Vi kan opnå store ting sammen

Brailsford: Vi kan ikke garantere Froome kaptajn-rollen

Officielt: Froome forlader INEOS - Skifter til Israel

Pogacar til Flandern - Kometens løbsprogram offentliggjort

ONSDAG

Martinez: Stor chance for Colombia vinder Touren igen

Verdens største gravel-løb aflyst

Vandenbergh vil køre et år mere

Video i artiklenJulien Bernard vinder hæsblæsende anden etape i virtuel Tour de France

Video i artiklenRyan Gibbons vandt første etape af den virtuelle udgave af Tour de France

Colombia har holdet klar til ungdommens Tour de France

DCU offentliggør nyt om PostNord Danmark Rundt

SENESTE

Tidligere Tour de France-toer fyret af UCI

Østrigsk veteran forlænger med Israel Start-Up Nation

Milano-Torino vender tilbage til historiske rødder

Overblik: Disse topryttere står uden kontrakt efter 2020

Vingegaard skal fortsat udvikle sig

Overblik: Disse danske WorldTour-ryttere står uden kontrakt efter 2020

Deceuninck-rytter fanget i USA: Nægtet adgang til fly