Martin: Jeg gjorde alt rigtigt
10. februar 2019 08:30 af Christian Frese Foto: Team UAE 2019

Dan Martin blev i går nummer fem på 4. etape af Volta a la Comunitat Valenciana og ser ud til at slutte firer samlet. Ireren manglede det sidste for at følge Adam Yates og Alejandro Valverde, men efterfølgende var rytteren fra UAE Team Emirates lykkelig for sin præstation.

Dan Martin fik en dårlig sæsonstart i sidste uges Mallorca Challenge, men ireren har i den grad slået tilbage i Volta a la Comunitat Valenciana. Først blev det til en imponerende tiendeplads på løbets indledende enkeltstart, inden Martin så i går blev nummer fem på 4. etape, som sluttede op ad den stejle Ermita de Santa Lucia.

 

Efter etapen var Martin da også godt tilfreds med både sin egen indsats og sine holdkammerater fra UAE Team Emirates.

 

”Gutterne gjorde et godt stykke arbejde, og jeg havde det rigtig godt, men jeg har ikke trænet for sådan en stigning endnu. Det gjorde virkelig ondt”, sagde Martin til Cyclingnews om afslutningen.

 

På Ermita de Santa Lucia endte kun en lille gruppe af favoritter med at kæmpe om sejren, men selvom stigningen på næsten ni procent i gennemsnit skabte stor udskilning, mente Martin ikke, at afslutningen var så hård som lovet. Ifølge Martin var det dog den stærkeste mand, som vandt etapen.

 

”Det var en mærkelig stigning. Vi kørte alle så hurtigt, som vi kunne, og (Adam) Yates vandt, fordi han var den stærkeste. På papiret så den (stigningen, red.) langt hårdere ud, end den var”, forklarer Martin.

 

Den 32-årige rytter blev nummer fem i løbet i 2017 og ser dermed nu ud til at forbedre dette resultat med en enkelt placering i år. Samtidig tyder det dog på, at Martin misser podiet med bare ni sekunder, men efter lørdagens etape fortrød ireren intet ved sin præstation.

 

”Jeg har aldrig været så afslappet før en stigning. Jeg havde det fantastisk og gjorde alt rigtigt. Jeg havde bare ikke benene i dag, men det er god træning for resten af året”, udtaler Martin.

 

Når UAE-rytteren i morgen har afsluttet Volta a la Comunitat Valenciana, bliver næste opgave mandskabets hjemløb, UAE Tour, som starter den 24. februar.  

DEL
DELTAG I DEBATTEN