EKSKLUSIVT

Marius Therkildsen jagter nye drømme efter karrierestop
11. december 2018 18:17Foto: Team Giant-Castelli
af Andy Pedersen

Når drømmen om at være cykelrytter braser, grundet at helbredet ikke vil, som ambitionerne vil, så må man jagte nye drømme, og det er den situation, som Marius Therkildsen befinder sig i.

Annonce

22-årige Marius Therkildsen startede sin cykelkarriere i systemet hos Giant-Scatto, som sidenhen blev til Team Giant-Castelli med Brian Nygaard i spidsen. 2017-sæsonen skulle være starten på det succes-år for Therkildsen, som det blev for holdet, men sådan skulle de desværre ikke gå.

 

Sæsonen startede med Istarsko Proljece, hvor Therkildsen ikke kunne stille til start på første etape. Han var blevet syg og kort tid efter fandt han ud af, at det var kyssesyge - en sygdom, som desværre endte med at koste ham karrieren.

 

”Jeg stoppede i starten af januar i år. Jeg fik kyssesyge i starten af sidste år lige inden sæsonen startede. Jeg var egentlig fløjet til Kroatien for at starte sæsonen dernede, men så blev jeg syg dagen inden etapeløbet startede. Efter jeg kom hjem, fandt vi ud af, at det var kyssesyge, og så gik det hele lidt i stå,” siger Marius Therkildsen til Feltet.dk.

 

Ville kæmpe sig tilbage hos Herning CK
Ambitionen om at være cykelrytter sluttede dog ikke der. Han kæmpede videre hos Giant-Castelli, hvor han var blevet lovet en plads, hvis projektet overlevede, hvilket det som bekendt ikke gjorde. Derfor havde han en aftale med Herning CK om at køre 2018-sæsonen for DCU-holdet, og det forberedte han sig på.

 

”Så tog jeg til Herning, da Giant-Castelli lukkede. Jeg var egentlig blevet lovet en plads hos Giant-Castelli, hvis det kørte videre, men det lukkede. Jeg tog til Herning for at komme i gang igen. Da jeg begyndte at træne i oktober, hvor jeg begyndte at bygge op igen, blev jeg syg igen, hver gang jeg pressede mig selv,” siger han.

 

Da Marius Therkildsen først kom i gang for alvor, kunne kroppen ganske enkelt ikke holde til det samme pres som tidligere. Det blev vendepunktet for Therkildsen, som hele tiden havde lovet sig selv, at han skulle kunne leve af sporten efter sine U23-år, ellers ville han stoppe.

Annonce

 

”Da jeg så kom i gang, så var det bare ikke det samme mere. Jeg var blevet blød, hvis man kan kalde det det. Der var ikke den samme hårdhed tilbage. Hver gang jeg pressede kroppen, blev jeg syg, og så var det måske bare vendepunktet. Så skulle jeg nok bare ikke være cykelrytter, selvom det var det, som jeg havde håbet på,” siger han.

 

Jagter nu nye drømme udenfor cykelverdenen

Det tog noget tid, før Therkildsen for alvor besluttede at stoppe. Han ville først sikre sig, at han havde noget andet at lave efterfølgende. Derfor sørgede han for at skaffe en lærlingekontrakt som murer hos sin farbror, hvorefter han kunne starte i grundforløbet på selvsamme uddannelsen. Han stoppede først på cyklen to dage før uddannelsen startede.

 

Hvor målet før var at leve af cykling, er drømmen nu en anden for Therkildsen. Han drømmer om en dag at blive selvstændig. Som han siger til Feltet.dk, skal livet gå videre, og pengene skal tjenes. Det har dog ikke været nemt at komme igennem, tværtimod beskriver Therkildsen den periode som værende streng.

 

Direkte adspurgt, om han kunne finde på at prøve igen på et senere tidspunkt, så siger Therkildsen, at han har tænkt tanken. Omvendt er han glad for at kunne finde tid til de venskaber, som måske ikke fik så meget tid i et presset skema med træning og løb. Han savner dog at køre cykelløb.

 

”Tanken strejfer mig engang imellem, for jeg savner sgu at køre cykelløb. Jeg nyder så også nogle af de ting, som jeg har fået tilbage, når man ikke er tvunget til at træne. Jeg skal da ikke afvise, at jeg savner at køre cykelløb og konkurrere,” siger han.

Annonce

 

Perioden som cykelrytter har dog også været med til at gøre Therkildsen disciplineret og selvstændig. Han har lært noget, som han kan tage med sig senere hen.

 

”Jeg er blevet utrolig disciplineret og selvstændig som person af at prøve at være cykelrytter. Jeg vil også mene, at man havde fået noget med, hvis man var stoppet allerede efter juniortiden. Det gør én utrolig målrettet. Det har også været en uddannelse på en eller anden måde at være cykelrytter,” siger han.

INFO
Marius Therkildsen
Nyheder Profil Resultater Statistik
Herning Cykle Klub
Nyheder
Team Giant-Castelli
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Tour-exit efter drama: Nu forlader han WorldTour-hold

Landevej

Transferlisten 2021-2022 - WorldTour

Landevej

Video i artiklenTour-arrangører pressede på for teknisk enkeltstart i København

Landevej

Ikke udgået siden 2018: Jeg er lidt af en løbsnarkoman

Landevej

Quick Step-rytter har fremtiden på plads

Landevej

Det store VM-overblik: Program, resultater og medaljetabel

Bane

Movistar-klatrer tager skridtet ned fra WorldTouren

Landevej

Annonce

ANNONCE