EKSKLUSIVT

Malene Degn: Super godt VM
10. oktober 2020 20:30Foto: Race Days Kolding
af Jesper Johannesen

Malene Degn var meget tilfreds med sit VM, som blev kørt lørdag eftermiddag i Leogang i Østrig. 

Annonce

Ingen kunne slå den franske forsvarende verdensmester Pauline Ferrand-Prevot, som genvandt VM-titlen. Bag hende kæmpede danske Malene Degn sig imponerende frem i feltet efter en dårlig start.

"Jeg havde et super godt VM," forklarer Malene Degn til Feltet.dk efter årets VM.

Danskeren fik kørt sig 20 placeringer frem efter startloppet, og det glæder hende. 

"Jeg er rigtig stolt over måden, hvorpå jeg holdte hovedet koldt og jeg fik bare mig spist ind fra en 32. plads på startloppet til en 12. plads på målstregen!" 

Dårlig start - gav måske godt løb
Malene Degn havde selvfølgelig håbet på at få en god start i VM-løbet, men måske var det alligevel en lille fordel, at hun ikke fik det.

"Jeg fik ikke en særlig god start, men jeg fik holdt mig mentalt oppe, og fik jeg vendt det til noget positivt, at der nok var mange af de andre, som havde startet for hårdt ud."

"Ruten var sindssyg. Den var fysisk hård, og så var den også pisse svær nedad. Jeg ved, at jeg kunne køre godt på sådan en rute, fordi den var så teknisk med alt det mudder."

"Det med at jeg fik en dårlig start var selvfølgelig mega ærgerligt, da jeg tabte cirka halvandet minut på startloopet, men på den anden side, så gjorde det også, at jeg var i stand til at kunne 'pace' kontant henover hele løbet. Så en dårlig start, men i sidste ende tror jeg, at det var med til at give mig et godt løb," fastslår Malene Degn. 

Stor overraskelse i går
Malene Degn skulle ikke have været den eneste dansker til start i kvindernes XCO MTB verdensmesterskab. Den femdobbelte danske verdensmester Annika Langvad skulle også have været til start, men i går meddelte hun på Instagram, at hun indstillede karrieren

"Det var en stor overraskelse for mig, at Annika stopper," forklarer Malene Degn om choknyheden, der ramte Cykeldanmark i går. 

"Men hun har sørme også fået meget ud af hendes år som professionel. Hun har altid været en stor stjerne og gjort meget for at få Danmark på mountainbike verdenskortet," slutter den 23-årige dansker.

Næste opgave for danskeren bliver EM i næste uge, som afvikles fra 15-18. oktober i Monte Tamaro i Schweiz. 

INFO
Mountainbike
Nyheder
VM - MTB
Nyheder
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Ny trøje til Qhubeka-NextHash allerede i Tour de France

Landevej

Optimistisk Mørkøv: Stort hvis jeg kan hjælpe Cavendish tilbage

Landevej

Video i artiklenTour de France: Ungdomstrøjen

Landevej

DCU har udtaget OL-holdet på landevejen

Landevej

EKSKLUSIVT TILBUD: Se alle Tour-etaper uden reklamer

Landevej

Canyon SRAM-rytter stryger til tops med sent angreb i Belgien

Landevej

Roglic: Vingegaard bliver afgørende for min Tour

Landevej

Annonce

ANNONCE