Annonce

Majka skifter til UAE Team Emirates
19. oktober 2020 10:40Foto: Sirotti
af Benjamin Blirup Cilleborg

De kommende to sæsoner skifter Rafal Majka arbejdsgiver, idet UAE Team Emirates har skrevet under med polakken. Dermed får Tadej Pogacar en stærk rytter ved sin side, når titlen skal forsvares under næste års Tour de France.

Radio Tour – taler Giro, 15. etape: Rytter-krise, Flandern Rundt og klassement

se mere cykling på

Han kører lige nu efter podiet i Giro d’Italia, men næste år vil missionen være anderledes.

 

Rafal Majka (Bora - Hansgrohe) er i længere tid rygtet væk, og i dag kom bekræftelsen så. Den olympiske medaljetager skal nemlig køre for UAE Team Emirates til og med 2022. 

 

Under årets Tour de France stod det hurtigt klart, at den senere vinder Tadej Pogacar ikke havde et stærkt nok hold ved sin side, særligt efter Davide Formolo styrtede ud og Fabio Arus nedtur fortsatte. Dette skal Majka blandt andet være med til at rette op på.

 

“Med Majka bliver vores gruppe af klatrere betragteligt bedre. Vi har fået en stærk støtte til Tadej Pogacar, men Majka vil også få lov at jagte personlige ambitioner og få frihed,” lyder det fra holdejer Mauro Gianetti.

 

Rafal Majka har blandt andet vundet bjergtrøjen to gange og har tre etapesejre under Tour de France, mens han også har en tredjeplads i Vuelta a Espana fra 2015 samt samlet sejr i Tour de Pologne. Der skal dog flere sejre til samlingen ifølge hovedpersonen.

 

“Jeg vil arbejde for Pogacar når det er nødvendigt, men jeg vil også jagte mine egne chancer. Det vil være løb som Tirreno-Adriatico, Tour de Suisse og også Vuelta A Espana, hvor jeg typisk har en god form. På den måde er jeg ikke en klassisk polsk rytter, jeg elsker nemlig varmen. Et drømmeresultat vil være at få en verdensmesterskabsmedalje ved siden af min olympiske medalje,” fortæller Majka i en pressemeddelelse.

Annonce

 

Dermed får Mikkel Bjerg en ny kollega på holdet, efter det er gjort klart, at Fabio Aru ikke får forlænget sin kontrakt.

 

HAR DU SAT DIT MANAGERHOLD TIL VUELTA A ESPAÑA? SÆT DET HER

 

 

Annonce

DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOpvarmning til 2021: Hvad kan vi forvente af Team Jumbo-Visma?

Landevej

Garcia Cortina klar til 2021: Ikke flere undskyldninger

Landevej

Stybar vender tilbage til VM i cyklecross

Cross

Eksklusivt interviewVil tilbage til 2019-niveauet: Quaade bliver hos Riwal Cycling Team

Landevej

3. afdeling af Uno-X Cup køres onsdag - tilmeld dig her

E-cykling

Eksklusivt interviewJuul-Jensen løfter lidt af sløret for løbsprogrammet

Landevej

Video i artiklenGør dig klar til 2021 - kæmpe gennemgang af holdene

Landevej

Annonce