Majerus vinder Boels Ladies Tour - Consonni tager etapesejren
08. september 2019 15:13Foto: Giro Rosa
af Mathias Blohm

På trods af flere angreb på dagen blev det et mere eller mindre samlet felt, der kom til målstregen i Arnhem, og selvom Christine Majerus ikke kunne blande sig i kampen om etapesejren, vinder hun løbet samlet. Italienske Chiara Consonni vandt dagens etape.

Annonce

Hun havde skabt sig så stort et forspring, at hun bare skulle med feltet til stregen.

 

Det havde Boels-Dolmans-rytteren Christine Majerus ingen problemer med, og dermed er hun vinder af løbet, som hendes holdsponsor ligeledes sponsorerer.

 

Dagens etape blev vundet af italienske Chiara Consonni, der til overraskelse for ikke mindst sig selv, sluttede foran hjemmebanefavoritten Lorena Wiebes.

 

Etapereferat:

Femte og sidste etape i Boels Ladies Tour var vendt om i forhold til lørdagens etape, for i dag var det byen Nijmegen, der lagde asfalt til etapestarten, mens Arnhem var målby.

 

Med 154,8 kilometer var etapen løbets næst længste, og klokken 10:30 gik starten til etapen, hvor den endelige vinder skulle findes blandt de 68 tilbageværende ryttere.

 

På etapens første 30 kilometer var der fred og fordragelighed i feltet, og selvom ryttere herefter sporadisk forsøgte at angribe, blev de alle hentet, så der efter 70 kilometer stadig var samling i feltet.

Annonce

 

Med lidt over 80 kilometer til mål angreb Movistars polak Małgorzata Jasińska på egen hånd, og den tidligere polske mester fik skabt sig et pænt hul, så hun ti kilometer senere var over et minut foran feltet. Det forspring øgede hun, så hun med 55 kilometer til mål var oppe på 2.30 til feltet, hvor Boels Dolmans verdensmester Anna van der Breggen og danmarksmester Amalie Dideriksen trak.

 

I et gear så hårdt, at det var Jens Voigt værdigt, kværnede Jasińska videre, og i feltet havde de ikke travlt, og undervejs havde polakken næsten fire minutter ned til feltet.

 

Med godt 40 kilometer igen var det dog slut med søndagsturen i feltet, og blandt andre Sunwebs Pernille Mathiesen satte sig frem, mens også Mitchelton-Scott var aktive forrest i feltet. Det fik øjeblikkeligt forspringet til at falde, så det med 35 kilometer igen var tilbage under to minutter.

 

Małgorzata Jasińska holdt feltet bag sig op ad dagens første stigning, Schietbergseweg, men på nedkørslen med 30 kilometer til mål, måtte hun se sig hentet. I stedet angreb Lucinda Brand (Sunweb), mens sidste års vinder, Annemiek Van Vleuten (Mitchelton-Scott) gik efter.

 

Sidste års verdensmester, Annemiek Van Vleuten, blev med 24 kilometer igen hentet af den nuværende verdensmester, Anna van der Breggen, der førte an i feltet, men Lucinda Brand fortsatte sit soloridt.

Annonce

 

Lucinda Brand havde ikke langt ned til feltet, da Van Vleuten blev hentet, men feltet slækkede en smule på farten, da Van Vleuten blev hentet, og gjorde, at Brand kunne udbygge til lidt over et halvt minut.

 

Kort efter 10 kilometers porten var det dog også slut for den 30-årige hollænder, og derfor så det ud til, at der igen ventede en massespurt for det decimerede felt.

 

Første forsøgte den sydafrikanske mester, Ashleigh Moolman (CCC-Liv) sig, men hun kunne ikke holde det jagtende felt bag sig.

 

I stedet blev det til massespurten i det 37 kvinder store felt, og her var italienske Chiara Consonni (Valcar Cylance) lidt overraskende hurtigere end etapevinderen fra første og anden etape Lorena Wiebes, mens Lucinda Brand til trods for sit eneudbrud tidligere snuppede tredjepladsen.

 

I den samlede stilling blev der ikke ændret på de mest spændende placeringer, og luxembourgske Christine Majerus (Boels-Dolmans) er dermed vinder af Boels Ladies Tour 2019.

Annonce

 

INFO
Boels Rentals Ladies Tour
Nyheder
Christine Majerus
Nyheder Profil Resultater Statistik
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenAlessandro De Marchi oplever defekt

Video

Efter ufrivillig løbspause: Riwal igen klar til den store scene

Landevej

Video i artiklenTre er blevet til to: Christopher Juul fortsat i front opad modbydelige Montemolino

Video

Video i artiklenLa Maglia Rosa fører an i jagten på udbruddet

Video

Video i artiklenChristopher Juul angriber og kommer fri

Video

Video i artiklenStudiet om Ineos’ strategi: Med den finale...

Video

Eksklusivt interviewArven efter Bennett: Holm spår Quick-Steps fremtid

Landevej

Annonce