EKSKLUSIVT

Magnusson ser frem til stor sæson
12. januar 2018 10:59 af Andy PedersenFoto: A.S.O.

Feltet.dk har snakket med den svenske mester Kim Magnusson, som går en meget spændende sæson i møde. Han får nemlig debut i cykelsportens fineste klasse, når han skal køre på WorldTouren med EF Education First - Drapac.

Her har han fået en kontrakt med en længde på to år. Dermed er han på karrierens højeste trin nogensinde. Magnusson kørte på Vini-Fantini i 2014, før han tog tre år hos det nu hedengangne Team Tre Berg. Dermed er karrieren altså på vej mod skyerne og et foreløbigt højdepunkt for Magnusson.

 

Forbereder sig til sæsonstarten

Feltet.dk har snakket med Magnusson, som på nuværende tidspunkt er i gang med at forberede sig til den kommende sæson. Det er nogle forberedelser, som går ganske udmærket for svenskeren. Han har netop afsluttet en træningsperiode på Gran Canaria.

 

“På nuværende tidspunkt går alt ifølge planen. Når man tænker på, at jeg er i januar, så er jeg glad for at være, hvor jeg er. Jeg startede med at træne i november, en smule tidligere end normalt. Jeg tog til Gran Canaria i december, da vi ikke havde træningslejr,” siger Magnusson til Feltet.dk.

 

Nu er Magnusson tilbage i Sverige, hvor han nyder en stille periode med træning, inden holdet igen skal mødes i slutningen af måneden. Derefter begynder sæsonen for alvor, da Magnusson er udtaget til holdets trup i Abu Dhabi Tour.

 

”På nuværende tidspunkt er jeg hjemme i Sverige, hvor jeg forsøger at nyde det kolde vejr før vores træningslejr i slutningen af denne måned. Jeg starter min sæson i februar i Abu Dhabi Tour,” siger han.

 

Ser frem til udfordringer
Netop Abu Dhabi Tour bliver en ganske spændende mulighed for Magnusson. Sandsynligvis kommer han til at køre mod nogle af verdens bedste stjerner, hvilket er en oplevelse i sig selv. Derudover er det en langt mindre stressende debut, end hvis man skulle starte andre steder.

 

“Der vil helt sikkert være en meget stærk startliste, da det er et WorldTour-løb. Jeg ser virkelig frem til at komme igang. Da jeg har kørt Dubai Tour én gang før, så ved jeg, at det ikke bliver så stressende som at starte i Belgien,” siger han.

 

Umiddelbart tegner det til, at den første periode handler om, at Magnusson skal finde sig selv og sine styrker. Derfor får han som udgangspunkt lov til at lave lidt arbejde for holdets kaptajn, som endnu ikke er bestemt.

 

”Jeg synes, at det er en rar made at starte sæsonen på. Jeg er ikke sikker på, hvem der ellers kommer med for holdet endnu, men der kommer helt sikkert til at være noget arbejde at lave for hvem end, der bliver sprinter for vores hold. Det ser jeg frem til,” siger han.

 

Får alsidig løbskalender
Derefter får han en blanding af italienske endagsløb og en tur til Belgien for at køre Scheldeprijs. Alt i alt bliver det en meget alsidig start, hvor han kan få lov at finde sine præferencer.

 

“Efterfølgende tager jeg til GP Larciano. Det er et løb, som jeg bekymrer mig en lille smule ekstra omkring, da det er mine gamle træningsveje i Toscana, hvor jeg boede i fire år. Derefter kommer jeg til at køre Coppi e Bartali og så Scheldeprijs. Det bliver en smule af alting i starten, så det er fedt, at jeg kan finde den slags løb, som passer mig,” siger Magnusson.

 

Derudover får han også chancen for at bevise overfor sig selv, at pladsen på WorldTouren er fortjent. Dette kan han blandt andet gøre gennem at vinde det svenske mesterskab endnu engang.

 

“Jeg vil først og fremmest gerne bevise overfor mig selv, at jeg hører til i et WorldTour-felt. Jeg vil også blive rigtig glad, hvis jeg kan formå at forsvare min nationale titel, da det er vildt fedt at have en speciel trøje som denne,” siger han.

 

Noget, som endnu er uvist for Magnusson, er hvorvidt han skal køre en Grand Tour i 2018, Han ved på forhånd, at det ikke bliver i Giroen eller Touren, men det er endnu ikke udelukket, at han skal køre i Spanien og Vuelta a España.

 

”Det er helt klart et personligt mål, men det kommer under alle omstændigheder ikke til at blive én af de første to Grand Tours. Det er ikke umuligt, hvis jeg kører en god sæson, selvom det bliver hårdt. Jeg har dog ikke nogen idé om det endnu, vi har ikke aftalt så langt hen i sæsonen,” siger han. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

Asgreen klar til VM med Quick-Step

Van Aert sagsøges af sit hold

Spanier snød favoritterne i Coppa Sabatini

Solid hjælper forlænger med Lotto Soudal

Trek Women fortsætter oprustningen

LIVE nu: Er stjernerne klar til VM?

Virtu Cycling må undvære Siggaard til VM i holdtidskørsel

Canadisk veteran fortsætter karrieren på Rally Cycling

Mikel Landa opgiver VM

Wiggins: Yates ville ikke have vundet Vueltaen med Team Sky

Italiensk enkeltstartstalent skriver under med Mitchelton-Scott

Roglic fører Slovenien an til VM

Pozzovivo tog sig af den sidste podie-plads i Giro della Toscana

Dupont efter tredjeplads: Jeg har den rette følelse igen

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

Sagan: Cykling er en kedelig sport, og som fan ser jeg kun de sidste kilometer

Van Genechten: Brostens-rystelser gjorde mig i tvivl om sejren

Bardet efter andenplads: Formen går i den rigtige retning før VM

Medie: Denifl og Malucelli skifter til nye græsgange i næste sæson

Optakt: Coppa Sabatini

Moscon: Dunbar var spektakulær

Vital Concept-jubel i tæt spurtopgør i Belgien

Uimodståelige Moscon sejrer igen

MPCC mener ikke Froome skulle have kørt Giro

Mitchelton sikrer sig italiensk tempomaskine

Produktnyt: Ny Specialized Turbo Levo

Bora kaprer Schachmann fra Quickstep

Den værdifulde cykelbagage fra idrætsefterskolen i Ikast

Dansker-duo får mere ansvar på Cervélo-Bigla fra næste sæson

Trek-Segafredo kaprer Ciccone

Continuum Sports snupper Wiśniowski hos Team Sky

Ny agent skaber tvivl om Sosas Trek-kontrakt

Løbsberetning: Hærvejsløbet 2018

TIRSDAG

BMC jagter endnu en VM-medalje

Landa stadig uklar til VM

Lasse Norman skifter til belgiske Corendon-Circus

Richie Porte optimistisk forud for VM

De Gendt forsvarer sin Vuelta-bjergtrøje mod landsmands udmelding

Optakt: Giro della Toscana

Optakt: Omloop van het Houtland Lichtervelde

Dimension Data klar til italienske endagsløb