EKSKLUSIVT

Magnus Cort - Hvad kan vi forvente i 2022?
25. januar 2022 16:00Foto: Unipublic / Photogomez Sport
af Andy Joachim Pedersen

2022-sæsonen banker for alvor på, og det bliver igen med mange danskere på WorldTouren. Feltet.dk’s ekspert Emil Axelgaard har vurderet alle danskerne én for én, og denne gang sættes der fokus på Magnus Cort.

Annonce

Den ottende fulde sæson på WorldTouren venter i 2022 for den 29-årige bornholmer.

 

På EF Education-EasyPost tager han endnu en sæson, og hen over vinteren må danskeren have haft en yderst tilfredsstillende fornemmelse af, hvordan 2021 gik.

 

Han har nemlig efterhånden etableret sig som én af verdens bedste i cykelsporten, når det kommer til hans store speciale.

Highlight: Magnus Cort vinder 19. etape af Vuelta a España

SE MASSER AF CYKELSPORT PÅ

 

Det mener Feltet.dk’s ekspert, Emil Axelgaard.

 

”Det er ofte de store klassementsryttere, klassikerspecialister og sprintere, der får den største opmærksomhed.”

 

”Det er naturligvis velbegrundet, men hvis feltets etapejægere var lige så meget i centrum, ville Magnus Cort være rangeret som en af verdens allerbedste,” fortæller Axelgaard.

Annonce

 

Tallene taler sågar sit eget sprog. Cort har været én af de danskere, der henter flest sejre i løbet af sæsonen, og de er kommet i hus gennem netop det at være mere snu end konkurrenterne.

 

”I rollen som lykkeridder er der nemlig ikke mange, der er bedre end den alsidige dansker, som i løbet af de seneste fire år har taget hele otte store sejre på WorldTouren.”

 

”Heraf er de tre kommet i reducerede massespurter, mens de fem er kommet via de udbrud, der efterhånden er blevet Corts helt store speciale,” mener eksperten.

 

Gense Magnus Cort vinde sin første af tre etapesejre i Vueltaen i 2021.

 

Danskeren er kendt for sine alsidige evner, men eksperten håber alligevel, at Cort også i den kommende sæson vil kigge på etapeløbene. Det er dog ikke det, der er lagt op til.

 

”Det ville derfor også være helt naturligt, hvis Cort i den kommende sæson ville satse stort på de etapeløb, der efterhånden er blevet hans speciale. Det sker imidlertid ikke,” siger Axelgaard.

 

”Tværtimod vil han eksperimentere med et større fokus på de endagsløb, hvor han ellers ikke har haft den store succes, og som han faktisk neddroslede sit fokus på, da han skiftede til EF. I tiden på Astana var han nemlig meget aktiv i brostensklassikerne, men uden at komme i nærheden af væsentlige resultater,” fortæller han.

 

Det betyder dog ikke, at det er helt uforsvarligt. Igen er der fokus på netop alsidigheden hos Cort.

 

”Det er derfor også et sats, at han i år vil køre et forår med fokus på endagsløb, men det kan sagtens forsvares,” mener Axelgaard.

 

”I forårets ugelange løb er udbrudsmulighederne relativt få, og derfor ligger de ikke til højrebenet for Cort, der da også kun har taget to sejre i disse løb, nemlig to etapesejre i Paris-Nice,” siger han.

Annonce

 

Derudover er han i stand til at køre et langt sæsonprogram, så skulle det knibe med resultaterne i foråret, er der ingen grund til at tro, han ikke kan komme tilbage senere på året.

 

”Mislykkes foråret, er der stadig masser af tid til at rette op på det i Grand Tours senere på året, og det er som bekendt her, at han har haft sin største succes.”

 

”Her får han nemlig stor glæde af den fantastiske motor og restitutionsevne, som hans manager, Jonathan Vaughters, roste til skyerne efter de tre ufattelige etapesejre i Vueltaen,” siger Axelgaard.

 

Poggio kan blive stort for Cort
Med danskerens valgte fokus er der grund til at kigge nærmere på netop, hvad han har valgt i løbet af foråret.

 

”Cort har også valgt sine klassikere med omhu. Han har droppet brostensløbene, der alligevel aldrig vil være noget for ham. De handler nemlig i høj grad om positionskamp, og lige netop den har altid været Corts største svaghed,” siger eksperten.

Annonce

 

”Nu satser han i stedet på nogle hårdere løb, hvor han kan få glæde af de klatreevner og den robusthed, han viste i Vueltaen,” påpeger Axelgaard.

 

Det er netop her, at den mytiske Poggio-stigning i Milano-Sanremo kommer i spil. EF-profilen har nemlig øjnene rettet mod monumentet.

 

”Hans bedste chance for et stort resultat ligger nok fortsat i hans drømmeløb, Milano-Sanremo. Positionskampen frem mod Poggio vil stadig være en stor udfordring for en fyr som ham, men rammer han nøglestigningen i en fornuftig position, vil han som holdbar sprinter stå stærkt i tilfælde af en spurt,” siger Axelgaard.

 

”Det er klart, at der vil være hurtigere folk end ham, men særligt hvis løbet har været hårdt, og positionskampen derfor bliver mindre intens, skal man bestemt ikke udelukke, at der kan gemme sig i hvert fald en podieplads for Cort,” mener Axelgaard.

 

Sejr til Cort var der også i Paris-Nice.

Annonce

 

Det er dog svært at spå om løbet, der som bekendt har en længde af en anden verden. Det viser historien også. Det behøver dog ikke gå mod danskeren, tværtimod.

 

”Efter 300 km ser man ofte nogle overraskende udfald, som da blandt andre Ben Swift og Jurgen Roelandts, og det vidner om, at Cort på en stor dag sagtens kan lave et stort monumentresultat,” siger Axelgaard.

 

Derudover er der også for danskeren en mulighed i én af de tre Ardennerklassikere, hvor løbet dog skal foregå på en bestemt måde, hvis det skal lykkes.

 

”På papiret passer profilen til Amstel Gold Race ham også godt, men desværre er det hollandske løb kendetegnet ved sin intense positionskamp på de smalle og snoede veje.”

 

”Til gengæld kan Cort komme langt, hvis han griber løbet offensivt an, som han har gjort det i Vueltaen, og gør han det, er det i princippet et løb, han kan vinde,” mener Axelgaard.

Annonce

 

Dertil kommer to andre løb, hvor det er den klassiske udbrudsjæger, der skal i aktion, hvis det skal blive til et stort resultat til slut.

 

”Han vil også deltage i Strade Bianche og Liege-Bastogne-Liege, men de to løb er for hårde og eksplosive til, at han kan blande sig direkte med favoritterne. Også her er vejen nok en opportunistisk og aggressiv tilgang, men den har som bekendt også allerede bibragt ham en masse sejre,” siger eksperten.

 

”Endelig planlægger han også at deltage i WorldTour-løbet i Frankfurt, og særligt hvis vi får en hård udgave af det tyske løb, burde det bestemt være muligt for Cort at spurte med om sejren i vort store naboland.”

 

Cykeldanmark håber på Cort
Netop de tre etapesejre i 2021 i Vueltaen bør vække forhåbninger hos danske cykelfans om en Magnus Cort, der kan stå øverst på et dansk etapepodium i Touren 2022.

 

Det er dog ikke nødvendigvis det mest oplagte, mener eksperten.

Annonce

 

”Uanset hvordan det går i klassikerne, er der gode chancer for, at Cort kan få succes senere på året. Det er klart, at ”den danske udgave” af Touren er et stort mål, og her drømmer hele Cykeldanmark om, at han finder sine ben fra den seneste Vuelta,” siger Axelgaard.

 

”Desværre er der slet ikke så mange Cort-etaper i Frankrig som i Spanien, men de er der, og han har tidligere vist, at han kan gøre det færdigt også i verdens største løb.”

 

Der var rosende ord fra Radio Tour, da Vuelta a España var færdig.

 

Derfor er fokus også på især de franske etaper, hvor Cort skal vælge sine etaper med omhu. Dog er det ikke udelukket, at han på enkeltstarten i Danmark kan vise nogle af de enkeltstartsevner, han har vist.

 

”Det må være hovedmålet at tage en udbrudssejr i den franske del af løbet, og derudover kan han bygge videre på sine nyfundne tempoevner på løbets to enkeltstarter, særligt naturligvis i København, hvor ruten dog passer ham knap så godt.”

Annonce

 

”Til gengæld har han klart indikeret, at han ikke har intentioner om at blande sig i de forventede massespurter i Nyborg og Sønderborg,” fortæller Axelgaard.

 

Den danske sejrskonge
Mens danskerens ambitioner for de første dele af sæsonen er lagt ud til offentligheden, er det mere tvivlsomt, hvad der skal ske efter Tour de France.

 

”Cort har endnu ikke meldt ud, hvad der skal ske efter Tour de France, men det vil da være nærliggende at tage til Spanien i et forsøg på at vinde flere Vuelta-etaper,” mener Axelgaard.

 

”Naturligvis skal vi ikke forvente, at han igen vinder tre af slagsen, men med foreløbig seks sejre har han vist, at vi har al mulig grund til at tro, at der kommer flere,” siger han.

 

En plads på landsholdet til VM bør der også være for danskeren. Om han bliver det bedste kort, vil kræve, at løbet får en særlig afslutning.

”Derudover burde VM-ruten i Australien ikke passe ham helt ringe, nu hvor den er hårdere end først udmeldt.”

Annonce

 

”Cort klatrer godt nok til at kunne deltage, hvis det skulle blive samlet til en eller anden form for reduceret massespurt, og faktisk ser ruten så hård ud, at feltet vil have en størrelse, hvor det kan blive rigtigt godt,” påpeger han.

 

Foto: Sirotti

 

Igen påpeger eksperten, at Cort altså har mere end bevist sit værd i de ugelange etapeløb, og selv i en kalender med fokus på endagsløb, vil der blive plads til de ugelange etapeløb.

 

”Det kan det også i de få ugelange løb, han vil køre. Her kan både deltage i reducerede massespurter, gå i udbrud og vise, at han fortsætter sin vilde og overraskende udvikling på enkeltstarterne.”

 

”Sammen med Grand Tours er det nemlig i løb over flere dage, at han har sin spidskompetence, men 2022 vil vise, om han også kan overføre den succes til klassikerne.”

 

Intet afgørende har hen over vinteren ændret sig i en sådan grad, at man ikke også i 2022 kan forvente, at Magnus Cort henter sejre til den danske ranglisteplacering.

 

”Det ligner et sats, men heldigvis er det ingen katastrofe, hvis det går galt. Senere kommer der nemlig både en Tour og en Vuelta, og i de løb ved vi, at der ikke er mange i denne verden, der har de samme etapejægerevner som den danske sejrskonge,” siger eksperten til slut.

INFO
EF Education - EasyPost
Nyheder Profil Ryttere Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Torsdag den 26. maj 2022

Video i artiklenJoao Almeida ude af Giroen med positiv coronatest
Video
Video i artiklenSkjelmose ser frem til en rolig dag på cyklen på 18. etape
Video
Mads Pedersen sat i sidevinden: Undskylder til holdkammeraterne
Landevej
Kan Polars nye løbeur bruges til cykling?
Udstyr og test
Hundredvis opretter sig i Danmarks nye cykelregister!
Motion
Cross-verdensmester skriver kontrakt med UAE
Landevej
Dombrowski: At køre med Nibali er en ære
Landevej
Landa: Rigtig god dag
Landevej
21-årig dansker kører top 10 i Luxembourg
Landevej
Kun til Feltet.dk's brugere: Følg Giroens kongeetape og studie fra kl 10.00
Landevej

Onsdag den 25. maj 2022

Optakt: 18. etape af Giro d’Italia
Landevej
Optakt: Boucles de la Mayenne
Landevej
Optakt: 1. etape af Boucles de la Mayenne
Landevej
Optakt: 3. etape af Tour of Norway
Landevej
Giro d'Italia-analyse: Godt vi har Landa
Landevej
Følg Giroens sidste flade etape
Landevej
Ideer til fars dag 5. juni - Køb signeret Rolf Sørensen-Tour-bog
Motion
Almeida efter endnu et tidstab: Det er ikke slut endnu
Landevej
Video i artiklen”Det er jo åbenlyst unaturligt” – Radio Tour-studiet undres over Mikel Landas bjergteknik
Video
Video i artiklenStudiet analyserer Leemreize-kollaps på sidste stigning: Han har så meget smerte, han ikke kan mere
Video
Leemreize: Jeg troede, jeg kunne vinde
Landevej
Nyt managerspil - Vind kontanter og VIP-billetter til Touren
Landevej
Hayter vinder efter sidevindsdrama - To danskere i top-10
Landevej
Buitrago efter stor sejr: Jeg er virkelig følelsesladet
Landevej
Video i artiklenSe højdepunkterne fra 17. etape
Video
20-årig Alpecin-rytter spurtsejrer i fransk etapeløb
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen af 17. etape af Giroen
Video
Colombiansk vidunderdreng tager karrierens største sejr
Landevej
Bliver tredje gang lykkens gang for Emil Axelgaard?
Landevej
Video i artiklenTæt på nedkørselsstyrt: van der Poel slipper med skrækken
Video
Simon Yates udgår af Giro d'Italia
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 2. etape af Thüringen Ladies Tour
Video
Video i artiklenBuitrago styrter på nedkørsel
Video
UCI svarer igen på kritik om håndteringen af ryttere på russisk hold
Landevej
Roglic afslører dato for comeback
Landevej
Optakt: 17. etape af Giro d’Italia
Landevej
Optakt: 2. etape af Tour of Norway
Landevej
Giro d'Italia-analyse: At være eller ikke at være klassementshold
Landevej
Alaphilippe tilbage på landevejen
Landevej
Køb cykeltrøje og træd til for kræftramte - ligesom Michael Mørkøv
Landevej
Video i artiklenTæt kamp i toppen af klassementet - ”Bonussekunderne er højst sandsynligt afgørende”
Video
Girmay slipper uden mén: Håber på snart at kunne køre igen
Landevej
Nibali ramt af hybris: I dag betalte jeg en pris
Landevej
ColoQuick repræsenteret blandt stjernerne: Ikke kommet for at være fyld
Landevej
Eksklusivt interviewBHS-PL Beton Bornholm har store forventninger: Det er vores løb
Landevej

Tirsdag den 24. maj 2022

Skuffet Arensman: Vil gerne have givet holdet en sejr
Landevej
Bahrain-Victorious henter slovensk sprintertalent
Landevej
Bahrain-løjtnant: Vi har måske en allieret i Bora-Hansgrohe
Landevej
Se Rolf fortælle om sin nye bog
Landevej
Video i artiklenSe afslutningen på 1. etape af Tour of Norway
Video
Evenepoel forklarer bizar episode kort før mål i Norge
Landevej
Video i artiklenColoQuick viser sig frem i Evenepoel-sejr
Landevej
Efter karrierens største sejr: Det er derfor jeg cykler
Landevej
Produktnyt: Specialized lancerer ny sko
Udstyr og test
Optakt: 1. etape af Tour of Norway
Landevej
Video i artiklenSe højdepunkterne fra 16. etape her
Video
Video i artiklenSe afslutningen på 16. etape af Giroen
Video
Tjekke solosejrer på kongeetapen - favoritterne angreb på skift
Landevej
Video i artiklenPello Bilbao kører ind i holdkammerat og styrter
Video
Suveræn australier snyder ung lykkeridder
Landevej
Video i artiklenSe afslutning af 1. etape af Thüringen Ladies Tour
Video
Video i artiklenPozzovivo styrter på vej nedad Mortirolo
Video
Optakt: Tour of Norway
Landevej
Video i artiklenVild redning: Giro-rytter tæt på at styrte på nedkørsel
Video
Forberedt Almeida forventer fysisk prøvelse på kongeetapen
Landevej
Wout van Aert har VM-dilemma
Landevej
Video i artiklenIngen udbrud til Magnus Cort på 16. etape: For hård bjergetape for mig
Video
Kongelig deltagelse i Tour de France
Landevej
Video i artiklenChris Juul før dagens etape: Hvis benene er der, vil jeg gøre alt for at være fremme
Video
Optakt: 16. etape af Giro d’Italia
Landevej
Vilde rygter: Prokontinentalhold interesseret i Carapaz
Landevej
Giro d'Italia-analyse: Da surmuleriet stoppede
Landevej
Video i artiklenGiro-studiet vender løbets danske ryttere: Der er en chance for, at Cort får det bedre i sidste uge
Video
Video i artiklenSkjelmose før for tredje uge af Giroen: Jeg synes, kroppen er træt
Video
Video i artiklenAlmeida før 16. etape: Hvis jeg har gode ben, vil jeg have stejle stigninger
Video
Video i artiklenVejrudsigten lover regn i Giroen: Det kan blive en kæmpe faktor
Video
Eksklusivt interviewDansk ‘underdog’ inden Norge Rundt: Vi kan få glimrende resultater
Landevej
Video i artiklenWorre gennemgår 16. etape af Giroen: Det er en vild etape
Video
Kristoff forud for hjemmebaneløb: Mads P. bliver min største konkurrent
Landevej
VIS FLERE

Annonce