Annonce

EKSKLUSIVT

Mads Pedersen vil gerne køre Danmark Rundt i 2021
21. januar 2021 12:00Foto: Henriette S. Brandt / Feltet.dk
af Rasmus Brandt

Står det til ham selv, står Mads Pedersen på startstregen med Trek-Segafredo, når PostNord Danmark Rundt skydes i gang til sommer.

Mads Pedersen vinder spurten i Aalter!

se mere cykling på

Mads Pedersen har kørt nogle af de største løb i verden, men den forhenværende danmarksmester har stadig PostNord Danmark Rundt højt på sin liste i 2021.

 

På pressemødet fra holdets træningslejren kunne den 25-årige dansker fortælle til de danske medier, at han meget gerne vil køre det danske etapeløb i år.

 

”Jeg vil meget gerne køre Post Nord Danmark Rundt, og det er på holdets løbsprogram,” fortæller Mads Pedersen.

 

Det eneste ’men’ for Mads Pedersen er løbets placering imellem Tour de France og VM i landevejsløb.

 

”Der burde være fri plads i kalenderen til det, men hvis jeg er helt smadret efter Touren, er det måske ikke så smart frem imod VM. Men jeg satser stærkt på at køre det, og jeg vil meget gerne,” forklarer han.

 

PostNord Danmark Rundt køres efter planen fra den 8.-14. august.

Annonce

 

Hemmelighedsfuld Kim Andersen holder tand for tunge

Trek-Segafredos sportsdirektør Kim Andersen er noget mere tilbageholdende, når spørgsmålet falder på samme emne, og den 62-årige dansker er ikke lige så ligefrem med sit svar.

 

Det stod dog imellem linjerne og i danskerens smil klart, at det ligger i kortene, at holdet stiller op.

 

”Vi ved godt, hvad vi gør, men jeg ved ikke, om jeg må fortælle det. Men det ser nok meget godt ud,” fortæller den danske sportsdirektør hemmelighedsfuldt til Feltet.dk

 

Meget tyder dermed på, at Trek-Segafredo stiller til start i årets PostNord Danmark Rundt, men hvorvidt Mads Pedersen stiller til start, kan det være, vi først ved efter Tour de France.

 

Sidste gang Trek-holdet stillede op i Danmark Rundt var i 2017, hvor den dengang 22-årige Mads Pedersen vandt løbet samlet foran Michael Valgren (EF Education - Nippo).

Annonce

 

Kan Mads Pedersen række armene i vejret på Frederiksberg Allé til sommer? Meget tyder på, at danskeren ihvertfald vil være til start i Danmarks største cykelløb.

 

 

Ikke et danskerhold

At Trek-Segafredo stiller til start i Danmark Rundt netop i år, ligger fint i tråd med den drejning holdet har taget.

 

I år har holdet nemlig hele fem danske ryttere på kontrakt på deres herre-elite hold i form af Alexander Kamp, Niklas Eg, Jakob Egholm, Mattias Skjelmose og Mads P. Derudover kører Amalie Dideriksen på Trek-Segafredo Women, mens Kim Andersen er sportsdirektør.

 

På trods af denne massive forøgelse af danskere de senere år gør Mads Pedersen meget for, at danskerne ikke danner deres egen lille klike på holdet

Annonce

 

”Det er ikke et danskerhold, og derfor er det også vigtigt, at vi ikke bare sidder og klapper hinanden på skuldrene rundt om middagsbordet. Vi skal mingle med alle, og der er flere ryttere på holdet end bare os danskere. Man prøver faktisk lidt at undgå og snakke dansk, for alle skal kunne være med,” fortæller Mads Pedersen.

 

Sprogbarrieren kan være et stort problem i cykelsporten, og Mads Pedersen har da også mærket dette på egen krop, da han blandt andet var eneste danske rytter på holdet, da han stødte til i 2017.

 

Derfor har han gjort meget for at afholde de nye danskere fra bare at sidde og snakke dansk.

 

”Italienerne er slemme til at sidde og snakke. Jeg sagde allerede til Skjelmose, da han var med på træningslejr i 2019, at det er vigtigt, vi ikke bare sidder og snakker dansk. For det betyder noget for mig, da jeg virkelig ikke kan lide at sidde som den sjette mand ved et bord, hvor alle snakker et sprog, man ikke forstår. Så sidder man bare og ligner et spejl,” slutter Mads Pedersen af.

 

Trek-Segafredo har 29 ryttere på kontrakt i 2021. Danskerne er den næststørste gruppe på holdet. Den største er italienerne, der tæller otte ryttere med blandt andre Vincenzo Nibali iblandt.

Annonce

INFO
PostNord Danmark Rundt
Nyheder Profil Resultater
DEL
DELTAG I DEBATTEN

SENESTE

Video i artiklenOptakt: 7. etape af UAE Tour

Landevej

Video i artiklenOptakt: Faun-Ardeche Classic

Landevej

Video i artiklenOptakt: Omloop Het Nieuwsblad

Landevej

Eksklusivt interviewAsgreen er klar til krig i Flandern

Landevej

Video i artiklenUAE Tour-analyse: Nogle ting forandrer sig aldrig

Landevej

Følg årets første brostensklassikere

Landevej

Følg den store finale i UAE Tour

Landevej

Annonce